تجارت بینالمللی یکی از موضوعات داغ دنیای امروز است، اما جدید نیست. به مارکوپولو فکر کنید به کاروانهای بزرگ عصر کتاب مقدس با محمولههای ابریشم و ادویهجات فکر کنید. تجارت به این دلیل وجود دارد که یک کشور برخی کالاهایی را عرضه میکند که مورد تقاضای کشور دیگری است. در این مقاله خواهیم دانست واردات از چه کشورهایی بیشتر سود دارد؟
چرا واردات کالا تجارت بزرگی در سراسر جهان بهحساب میآید؟
دلایل زیادی وجود دارد، اما دلایل اصلی به این موارد خلاصه میشود:
- دردسترسبودن
کالاهایی هستند که نمیتوانید در کشور خود تولید کنید. برای همین تلاش میکنید آنها را از کشورهایی که تأمینکننده کالای موردنظر شما هستند وارد کنید.
- قیمت
برخی از محصولاتی که از خارج از کشور وارد میشوند نسبت به مشابه آنها در داخل کشور ارزانتر هستند. مانند اسباببازیهای کرهای، لوازم الکترونیکی تایوانی و لباسهای مکزیکی.
برترین واردات کنندگان و صادرکنندگان جهان
تجارت سالم باعث شکوفایی اقتصادها میشود. پیش از پاسخ به این سؤال که واردات از چه کشورهایی بیشتر سود دارد، باید ابتدا برترین کشورها در زمینه واردات و صادرات را بشناسیم. به همین خاطر نگاهی به بزرگترین صادرکنندگان و واردکنندگان جهان، محصولات آنها و شلوغترین بنادر و مسیرهای کشتیرانی در هر کشور میاندازیم.
۱) چین
چین بهعنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، پیشتاز صادرات است. چین در سال ۲۰۱۹ نزدیک به ۲.۶۴ تریلیون دلار کالا صادر کرد. عمده کالاهای صادراتی چین لوازم الکترونیکی و ماشینآلات و کالاهای وارداتی آن نیز به طور عمده قطعات الکترونیکی از جمله مدارهای مجتمع و سایر قطعات کامپیوتری هستند.
محصولاتی که بیشتر از چین صادر میشوند:
- ماشینآلات برقی، قطعات کامپیوتری و تجهیزات مخابراتی، پوشاک
- مبلمان
- منسوجات
بیشترین محصولات وارداتی:
- ماشینآلات الکتریکی و سایر ماشینآلات، از جمله مدارهای مجتمع و قطعات کامپیوتری
- نفت و سوختهای معدنی
- تجهیزات نوری و پزشکی
شلوغترین بنادر:
از ۱۰ بندر پرتردد کانتینری در جهان، هفت بندر در چین واقع شدهاند. شانگهای شلوغترین بندر کانتینری جهان است. شنژن سومین بندر شلوغ دنیا است. در جایگاه چهارم نینگبو-ژوشان در شمال شرقی چین و در جایگاه پنجم بندر گوانگژو قرار دارد.
۲) ایالات متحده
ایالات متحده بزرگترین اقتصاد جهان و دومین صادرکننده بزرگ کالا در جهان است. ۵ مقصد برتر صادرات از ایالات متحده عبارتاند از: کانادا، مکزیک، چین، ژاپن و بریتانیا.
بیشترین محصولات صادراتی:
- ترانزیستور، هواپیما، قطعات وسایل نقلیه موتوری، کامپیوتر، تجهیزات مخابراتی
- مواد شیمیایی آلی
- اتومبیل
- دارو
بیشترین محصولات وارداتی:
- لوازم صنعتی
- اتومبیل، پوشاک، دارو، مبلمان، اسباببازی
- کامپیوتر، تجهیزات مخابراتی، قطعات وسایل نقلیه موتوری، ماشینهای اداری، ماشینآلات برقی
شلوغترین بنادر:
بنادر ایالات متحده با بیشترین حجم کالاهای صادراتی و وارداتی عبارتاند از:
- لسآنجلس، کالیفرنیا (واردات اصلی: مبلمان، قطعات خودرو)
- لانگ بیچ، کالیفرنیا (واردات اصلی: نفت خام، قطعات الکترونیکی)
- نیویورک و نیوجرسی (واردات اصلی: نفت، لوازمخانگی)
۳) آلمان
آلمان سومین صادرکننده بزرگ در سراسر جهان است، علاوه بر این که بزرگترین اقتصاد اروپا و چهارمین اقتصاد بزرگ جهان است. ۵ شریک تجاری برتر با آلمان در سال ۲۰۲۰ عبارتاند از: ایالات متحده، فرانسه، چین، هلند و بریتانیا.
بیشترین محصولات صادراتی:
- وسایل نقلیه موتوری
- مواد شیمیایی
بیشترین محصولات وارداتی:
- تجهیزات پردازش داده
- وسایل نقلیه
شلوغترین بنادر:
- هامبورگ (ماشینآلات و تجهیزات، مواد شیمیایی)
- برمرهاون (خودرو)
۴) فرانسه
فرانسه چهارمین صادرکننده بزرگ و هفتمین اقتصاد بزرگ جهان است. برترین مقاصد صادراتی محصولات ساخت فرانسه عبارتاند از: آلمان، بلژیک، ایتالیا، اسپانیا و ایالات متحده.
بیشترین محصولات صادراتی:
- ماشینآلات و تجهیزات حملونقل
- هواپیما
- پلاستیک
بیشترین محصولات وارداتی:
- ماشینآلات و تجهیزات
- وسایل نقلیه
- نفت خام
شلوغترین بنادر:
- لوهاور (بالاترین واردات: زغالسنگ، مصالح ساختمانی، نفت خام)
- مارسی – فوس (بالاترین واردات: نفت خام)
۵) ژاپن
ژاپن پنجمین صادرکننده بزرگ جهان و سومین اقتصاد بزرگ دنیا است. همچنین دارای سومین صنعت خودروسازی و بزرگترین صنعت کالاهای الکترونیکی در جهان است. کشورهایی که ژاپن در سال ۲۰۲۰ بیشترین کالا را به آنها صادر کرد عبارتاند از: ایالات متحده آمریکا، چین، کره جنوبی و تایوان.
بیشترین محصولات صادراتی:
- وسایل نقلیه موتوری
- آهن و فولاد
- نیمههادیها
بیشترین محصولات وارداتی:
- نفت
- گاز طبیعی مایع
شلوغترین بنادر:
- ناگویا (صادرات اصلی: وسایل نقلیه، قطعات خودرو)
- توکیو (صادرات اصلی: مواد شیمیایی، ماشینآلات)
۶) کره جنوبی
کره جنوبی هشتمین صادرکننده بزرگ کالا در جهان است. اقتصاد آن یازدهمین اقتصاد بزرگ جهان و چهارمین اقتصاد بزرگ در آسیا است. بخشهای عمده اقتصادی کره جنوبی شامل کشتیسازی، خودروسازی و الکترونیک است. بزرگترین شرکای تجاری کره جنوبی از نظر صادرات در سال ۲۰۱۷ عبارتاند از: چین، ایالات متحده، ویتنام، ژاپن و تایوان.
بیشترین محصولات صادراتی:
- نیمههادیها
- محصولات پتروشیمی
- قطعات خودرو و خودرو
بیشترین محصولات وارداتی:
- نفت خام و فرآوردههای نفتی
- نیمههادیها
- گاز طبیعی
شلوغترین بنادر:
- بوسان (صادرات اصلی: مدارهای مجتمع، اتومبیل)
و اما واردات از چه کشورهایی بیشتر سود دارد؟
اکنون که با بزرگترین صادرکنندگان و واردکنندگان جهان و محصولات آنها آشنا شدیم، نوبت به پاسخ سؤال اصلی میرسد یعنی “واردات از کشورهایی بیشترین سود را دارد؟”. همان گونه که واضح و آشکار است برای رسیدن به سود بیشتر باید هزینههای خود را به حداقل برسانیم.
برای بهحداقلرساندن هزینه باید مقصدی را برای کالای وارداتی خود انتخاب کنیم که کالاها را با قیمت پایینتری ارائه میدهد. از طرفی بخش مهمی از هزینهها مربوط به واردات کالا مربوط به هزینه حملونقل کالاها است؛ بنابراین هر چه فاصله ما تا کشور مقصد کمتر باشد، هزینه حملونقل نیز کمتر خواهد بود و در نتیجه سوددهی ما بیشتر میشود.
از بین کشورهای نامبردهشده چین بهترین مقصد برای واردات کالا است، زیرا این کشور کالاها را با قیمتی پایینتر نسبت به سایر کشورها ارائه میدهد و ثانیاً از لحاظ جغرافیایی در مکان نزدیکتری به کشور ما قرار گرفته است. کشورهای ژاپن و کره جنوبی نیز گزینههای بسیار مناسبی هستند. البته ذکر این نکته ضروری است که کشور دبی باوجودآنکه در بین کشورهای نامبردهشده نیست، اما برای واردات کالا بسیار مناسب است زیرا در نزدیکی ما واقع شده و همچنین تنوع محصولاتش بسیار بالا است.
معرفی شرکت بازرگانی وانیکس
انتخاب مقصد مناسب برای واردات کالا نیازمند دانش و آگاهی زیادی است. چرا که هدف از واردات کالا رونق بخشیدن به کسبوکار و رسیدن به سوددهی است؛ بنابراین باید کشوری را برای واردکردن کالا انتخاب نماییم که در نهایت هزینههای ما به حداقل برسد. برای انتخاب مقصد مناسب توصیه میشود حتماً با یک شرکت بازرگانی واسطه مشورت نمایید. شرکت بازرگانی وانیکس با تیم مشاوران مجرب خود آماده خدمترسانی به شما است. این تیم بهصورت ۲۴ ساعته پاسخگوی سؤالات شما در حوزه واردات کالا هستند.