چین از چه کشورهایی نفت می خرد

طبق آمار ارائه شده‌ی اداره کل گمرک کشور چین، با وجود اینکه صادرات کشور روسیه در ماه آوریل ۲۰۲۲ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱.۹ ٪ کاهش یافت و به ۴.۸۱۵ میلیون تن یا ۱.۲۵ میلیون بشکه در روز رسید، این کشور برتری خود را به نسبت عربستان حفظ کرد و صادراتش نسبت به ۱.۱۰۴ میلیون بشکه در طول روز در ماه مارس، مقداری افزایش پیدا کرد.

 

 

جایگاه چین در توسعه صنایع پالایش نفت جهان

بر اساس گزارش سازمان بین المللی اوپک در سال ۲۰۲۰، مقدار ذخایر اثبات شده نفت خام کشور چین حدود ۲۸ میلیارد بشکه می‌باشد. مقدار افزایش ظرفیت پالایشگاهی کشور چین تا سال ۲۰۲۳ حدود ۳.۱۳ میلیون بشکه در روز خواهد شد و برای این مقدار افزایش، در حدود ۶۸ میلیارد دلار منابع مالی احتیاج خواهد بود.

جایگاه چین در توسعه صنایع پالایش نفت جهان

بر اساس بررسی های انجام شده، طی سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ مقدار سرمایه گذاری کشورهای داخل قاره آسیا در صنعت پالایش حدود ۱۹۵ میلیارد دلار خواهد بود و از این حیث بیشترین میزان را به خود اختصاص داده اند. پس از قاره آسیا، آفریقا و منطقه خاورمیانه هر کدام به ترتیب ۱۲۵.۵ و ۸۶.۵ میلیارد دلار در این مدت منابع مالی اختصاص داده خواهد شد.

 

 

افزایش صادرات نفت ایران به چین

کشورمان ایران توانسته است صادرات خود به کشور چین را نسبت به سال قبل دو برابر کند. و این در حالی است که کشور عربستان سعودی با اختلاف کمی در صدر فروشندگان نفت خام به کشور چین است. این در حالی است که کشور روسیه و ایران عرضه نفت را بر آنگولا و برزیل نیز تنگ تر کرده‌اند به صورتی که در تاریخ ماه اوت به ترتیب ۳۵ و ۴۶ ٪ نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش عرضه داشته‌اند. اضافه بر آن داده‌های گمرک کشور چین واردات از مالزی که اغلب به عنوان نقطه انتقال نفت خام ایران، ونزوئلا  قرار می‌گرفت، به نسبت سال قبل تقریبا دو برابر شده و به ۳.۳۷ میلیون تن یا ۷۹۴۰۰۰ بشکه در طول روز رسیده است. این اطلاعات نشان می‌دهد که کشور چین هیچ نفت خامی از کشور ایالات متحده وارد کشور خود نکرده است.

کشورهای بزرگ صادر کننده نفت جهان

اکنون سهم نفت در تراز سوخت و انرژی ۳۳ ٪ است. این محصول به صورت مداوم در بازار بین المللی تقاضای بسیاری دارد. وجود چاه های نفتی قطعا در سیاست اقتصادی کشور تأثیرگذار خواهد بود. از شروع سال ۲۰۱۴ ، تقریباً ۸۰ درصد از ذخایر نفتی دنیا در ۸ منطقه دنیا متمرکز شده است. اکثر آنها در کشورهای تحت نظر اوپک هستند. موارد استثنایی مانند کشور کانادا و روسیه است که عضو این سازمان بین المملی انرژی نیستند.

 

 

لیست دارندگان ذخایر جهانی منابع نفتی به شرح زیر است:

کشور ونزوئلا : ذخیره ۲۹۸.۳ میلیارد بشکه. (سهم در ذخایر بین المللی -۱۷ ، ۷٪) ؛

کشور عربستان سعودی : ۲۶۵ میلیارد بشکه. (۱۵.۸٪)

کشور کانادا : ۱۷۳.۸ میلیارد بشکه (۱۰.۳٪)

کشور ایران : ۱۵۷.۰ میلیارد بشکه (۹.۳٪)

کشور عراق : ۱۵۰.۰ میلیارد بشکه. (۸ ، ۹٪) ؛

کشور کویت : ۱۰۱.۵ میلیارد بشکه. (۶.۰٪)

کشور امارات : ۹۷.۵ میلیارد بشکه. (۵.۸٪)

کشور روسیه : ۹۳.۰ میلیارد بشکه (۵.۵٪)

کشور لیبی : ۴۸.۴ میلیارد بشکه. (۲.۹٪)

ایالات متحده آمریکا : ۴۴ میلیارد بشکه (۲.۶٪)

کشور نیجریه : ۳۷ میلیارد بشکه (۲.۲٪)

کشور قزاقستان : ۳۰ میلیارد بشکه. (۱۸٪)

کشور قطر : ۲۵.۲ میلیارد بشکه. (پانزده درصد)

کشور چین : ۱۸.۲ میلیارد بشکه. (یازده درصد)

کشور برزیل : ۱۵.۵ میلیارد بشکه. (۰.۹٪)

 

کشورهای بزرگ صادر کننده نفت جهان

البته گفتنی است که این ذخایر اعلام شده تنها با توجه به وضعیت اقتصادی حال حاضر و فن آوری و همچنین تکنولوژیه توسعه یافته استخراج ‌می‌شود و تنها قسمتی از این میزان منابع را می‌توان استخراج و مورد بهره گیری قرار داد.

منافع مشترک نفتی ایران و چین در مقابله با تحریم‌های نفتی آمریکا

بررسی موضوع عرضه و تقاضا برای کشورهای صادر کننده و خریدار عمده سوخت‌های فسیلی به این نحو است که کشور چین دارای رشد فزاینده تقاضای انرژی سوخت های فسیلی صعودی تا سال ۲۰۴۰ خواهد بود و میانگین سالانه ۱.۱ ٪ افزایش سهم از تقاضای انرژی کلی را به خود اختصاص می‌دهد. بیشترین مصرف‌ کننده‌ی انرژی سوخت های فسیلی دنیا در سال ۲۰۴۰ میلادی کشور چین می‌باشد. و وابستگی به واردات نفت در حال حاضر در کشور چین ۶۷ ٪ هست که در سال ۲۰۴۰ میلادی این مقدار به ۷۶ ٪ افزایش پیدا می‌کند.

در آخر باید افزود که طبق پیش‌ بینی‌های صورت گرفته‌ی کارشناسان یکی از چالش‌های پیش‌ روی کشور پهناور چین در آینده نچندان دور مربوط به تامین انرژی‌های فسیلی مورد احتیاج خود از جمله نفت است. ولی همزمان با افزایش وابستگی اقتصاد چین به منابع نفتی که عمدتا نیز از منطقه حساس خلیج فارس تامین می‌شود، وابستگی ایالات متحده آمریکا به نفت خلیج فارس رو به نزول بوده و به نزدیک به صفر رسیده است.

 

 

بر این اساس تغییرات بازار نفت شرایطی را تحمیل کرده است که در پرونده ایالات متحده آمریکا برای مهار رشد اقتصادی و صنعتی کشور چین، ایجاد محدودیت و تحریم در واردات نفت خام مورد احتیاج کشور چین از منطقه خلیج فارس به یکی از سیاست‌های مهم ایلات متحده آمریکا مبدیل شود. در این سو تحریم نفتی ایران و جلوگیری از صادرات نفت از ایران به کشور چین نه تنها به آیتمی برای اعمال فشار به ایران مبدیل شده است بلکه به نحوی تحریم ایالات متحده آمریکا علیه کشور چین نیز محسوب می‌شود، چرا که با این کار تنوع مبادی واردات نفت به کشور چین کاهش یافته و امنیت کلی منابع نفتی این کشور با اعمال تحریم‌ها علیه ایران دچار تهدید جدی می‌شود.

منافع مشترک نفتی ایران و چین در مقابله با تحریم‌های نفتی آمریکا

پس باید نتیجه گرفت کشور ایران برای تامین ارز حاصل از فروش نفت و در نتیجه کنترل بر وضعیت اقتصادیش همسو با شرایط و وضعیت کشور چین که برای تامین انرژی و تامین سوخت های فسیلی برای تبدیل شدن به قدرت یک دنیا احتیاج دارد. این دو کشور همسو و هم مسیر برای تکامل امورات خود می‌باشند. و اما کشور آمریکا که هم مخالف رشد اقتصادی ایران و هم مخالف تامین انرژی کشور چین است برای این تبادل مشکل آفرینی میکند و سعی در تحریم سیستم های بانکی و اقتصادی این دو کشور بصورت همزمان می‌کند.

اما خوشبختانه این دو کشور همچنان برای منافع خود تلاش می‌کنند و در مقابل این موضوع مقاومت خوبی از خود در مقابل آمریکا نشان داده‌اند. امیدوارم مقاله چین از چه کشورهایی نفت می خرد مورد استقبال شما دوستان قرار گرفته باشد و اطلاعات کاربردی در اختیار شما گذاشته باشیم.

واردات انواع کالا از چین با وانیکس

شما تاجران و بازرگانان ایرانی می‌توانید کالای مورد نیاز خود را از طریق شرکت‌های مورد اعتماد که در کشور چین دارای دفتر معتبر و انبار هستند وارد کنید. شما می‌توانید از طریق شرکت وانیکس واردات را به خودیه خود انجام دهید. شرکت بازرگانی وانیکس ارائه دهنده خدمات وارداتی از صفر تا صد می‌باشد. شما می‌توانید واردات خود را از ۲ کشور چین و دبی انجام دهید. واردات کالای مورد علاقه از طریق شرکت وانیکس دارای ضمانت کالا می‌باشد. به این صورت که شما در حین بستن قرارداد واردات هر کالایی با شرکت تجاری و بازرگانی وانیکس، چک ضمانت به اندازه ارزش کالای وارداتی خود دریافت کنید.

درباره وانیکس

شرکت حمل و نقل بین المللی شهریار سازان سرمستان با نام تجاری وانیکس فعالیت خود را از سال ۱۳۸۹ با هدف تسهیل فرآیند واردات آغاز نمود. شرکت وانیکس از انتخاب تامین کننده و خرید کالا برای شما در کشورهای چین امارت و هند سپس حمل و نقل آن از کشور انتخابی و تحویل کالا درب انبار در کنار شما می باشد و به سرتاسر ایران نیز خدمات می دهد. تفاوت کار با وانیکس این است که این شرکت بازرگانی برای گارانتی به مشتریان خود چک تضمین می هد.

کل جمعیت جهان در ابتدای سال ۲۰۲۰ به اندازه ۷ میلیارد و ۷۸۵ میلیون نفر رسیده است. بیشتر این جمعیت در قاره آسیا زندگی می‌کنند و کشور چین بیشترین میزان سهم در افزایش جمعیت جهان را دارد. افزایش فوری جمعیت در این منطقه از اواخر دهه‌ی ۱۹۵۰ شروع شد و درنتیجه پنج کشور از ده کشور پرجمعیت جهان در قاره آسیا قرار دارند. کشور چین پرجمعیت ترین کشور جهان می‌باشد.

مزایای کار با وانیکس

قرارداد مطمئن

تحویل درب انبار

خرید از هر فروشگاهی در سراسر دنیا

چک تضمینی

واریز هزینه خدمات پس از تحویل بار

حواله یوان و دلار

حواله با کارمزد بسیار پایین

حمل دریایی 70 تا 75 روزه از چین

حمل دریایی 20 تا 25 روزه از دبی

حمل هوایی از چین

حمل هوایی 35 تا 45 روزه از چین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *