با تمام این اوصاف در جواب چرا واردات ساز ممنوع شد باید گفت که در سال ۱۳۹۷ واردات ساز به کشور توسط مجلس شورای اسلامی ممنوع اعلام شد، در حقیقت آن چیزی که باعث شده تا استفاده از ساز به عنوان یک بحث جنجالی شناخته شود قوانین گمرکی و ممنوعیتهای اخذ شده از سوی دولت در راستای واردات ساز است. این اقدام برای بسیاری از اشخاص در حوزه آموزش موسیقی، یادگیری ونواختن آن تاثیر بسزایی گذاشت.
دلایل ممنوعیت واردات و تجارت ساز در ایران
تحریمهای پی در پی از سوی کشورهای خارجی، نوسانات بازار، تورم و عدم توازن هزینه و درآمد در کشور سبب ایجاد یک شوک ارزی در بازار کالا شد. به گونهای که بسیاری از کالاهای متداول و رایج در بازار یافت نمیشد یا در صورت یافت شدن با قیمت بسیار بالایی عرضه میشد.این امر که از سال ۹۶ شروع و در سال ۹۷ به اوج خود رسید سبب شد تا بسیاری از سیاستمداران و صاحبان امر در زمینه بودجه و واردات کالا به این نتیجه برسند که بهتر است درآمد کشور صرف کالاهای اساسی و ضروری شوند.به دنبال آن تخصیص بودجه به کالاهای لوکس و همچنین کالاهای درجه ۲ متوقف شده یا به حداقل خود برسد. در پی این تصمیمگیری واردات بسیاری از کالاها از جمله آلات و ادوات موسیقی (ساز) به کشور ممنوع اعلام شد و حتی بسیاری از سازهایی که در زمان تصویب این قانون در گمرک قرار گرفته بودند به واسطه قانون جدید درون گمرک به عنوان کالایی راکد قرار گرفته و ترخیص نشدند. در واقع باید گفت علت ممنوعیت واردات ساز به کشور اولویتبندی کالاهای ضروری به نسبت کالاهای لوکس است. تصمیم بر آن شد تا زمانی که مقررات ارزی کشور بهبود نیافته و توازن نسبی بین هزینه و درآمد درون کشور برقرار نشده است واردات ساز ممنوع باشد.
در این حال باید به این نکته اشاره کرد که ممنوعیت واردات ساز به کشور برای فعالان و علاقمندان حوزه موسیقی سبب مشکلات عدیدهای شده است؛ چرا که در حقیقت این اشخاص باید به سختی ابزار کار خود را تهیه کنند و همینطور بنابر اظهاراتی که در این زمینه وجود دارد، تهیه ابزار موسیقی که تولید داخل باشد امری مشکل بوده و حتی در صورت تهیه ابزارآلات تولید داخل باز نمیتوان تمامی خواستهها را تامین نمود.علت این امر نداشتن نمایندگیهای معتبر یا شاخص در عرصه تولید سازهای داخلی است. از سوی دیگر تهیه این اقلام به دلیل پایین بودن میزان تولید داخل با صرف قیمت زیادی همراه است، پس بهتر است که دولت در زمینه واردات ابزار آلات موسیقی تجدید نظرهایی را اعمال نماید.از دیگر سوالات مهمی که در حوزه واردات ساز مطرح است که آیا درصد واردات ساز به داخل کشور صفر بوده و این ممنوعیت به طور مطلق صورت گرفته و یا اینکه علیرغم تمامی ممنوعیتها باز امکان واردات ساز به کشور وجود دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که ممنوعیتهای سفت و سختی در خصوص واردات ساز مطرح است و چنانچه اگر کسی قصد داشته باشد تا فعالیت تجاری خود را در این حوزه انتخاب کند. با مشکلات زیادی رو به رو خواهد بود به طوری که در این زمان حدود ۱۱ کانتینر وارد کننده ابزار موسیقی درون گمرک وجود داشته که امکان ترخیص آن ها وجود ندارد.
با این حال واردات این ابزار به طور مطلق صفر نیست چرا که شرکتهای معتبر و مختلفی وجود داشته که میتوانند در حدود اعتبارات و به طور مطمئنی این ابزارآلات را برای شما به کشور وارد کنند از جمله کمپانی وانیکس. در حقیقت شرکت بازرگانی وانیکس با سالها تجربه در زمینه واردات از کشورهای مختلف به خصوص چین و امارات با قیمتی مناسب کالای مورد نیاز شما را تهیه کرده و آن را در محل مورد نظر تحویل میدهد. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این شرکت واردات کالا بدون عوارض گمرک است که این خدمات میتواند برای اشخاصی که قصد دارند تا کسب و کاری نوپا را علم کنند بسیار مناسب و مطلوب است.
سخن پایانی
ما در این مقاله تلاش نمودیم تا به علت اصلی ممنوعیت واردات ساز و پیامدهای ایجاد شده در نتیجه این اقدام بپردازیم. همچنین سعی نمودیم تا بخشی از نگرانی علاقهمندان حوزه موسیقی را در خصوص واردات ساز کاهش دهیم چرا که این اشخاص میتوانند از طریق شرکتهای مطمئن وارداتی مانند شرکت وانیکس با خدماتی مناسب و قیمتی مطلوب در کوتاهترین زمان ممکن کالای مورد نیاز خود را سفارش و تهیه نمایند. شرکت وانیکس به عنوان یک شرکت وارداتی نه تنها در حوزه ادوات موسیقی بلکه در تمامی بخش کالاهای اساسی و مورد نیاز میتواند گزینه مناسبی تلقی شود.