پرچم کشور چین دارای یک ستاره بزرگ زرد در گوشه طرف چپ بالا با ۴ ستاره کوچکتر به شکل یک نیم دایره میباشد. ستارگان روی یک زمینه قرمز هستند که عنوانی از خون های ریخته شده در طول انقلاب بزرگ چین است و ستاره بزرگ طلایی رنگ نیز نماد رهبر حزب کمونیست در این کشور است. ۴ ستاره کوچکتر نماد ملت کشور چین هستند. سرود ملی کشور جمهوری خلق چین به پیش رفتن داوطلبان شهرت دارد و در سال ۱۹۳۴ میلادی به وسیله شخصی به نام تیان هان سروده شده. یک سال بعد آهنگسازی به نام نیار (Nie Er) آن را با موسیقی آمیخت. این سرود به افتخار سربازانی که در طول دهه سی میلادی علیه تجاوز ژاپنی ها جنگیدند تولید شده است. این اثر تا سال ۱۹۴۹ میلادی بعنوان سرود ملی رسمی ساخته نشده بود. کشور چین یکی از بزرگ ترین کشورهای دنیا است. که در خود بیشتر از یک میلیارد نفر را اسکان داده است. این یک و نیم میلیارد نفر در واقع عضو کشوری هستند که دارای فرهنگی هزار ساله و کاملا منسجم در خود است. نژاد چینی هم اکنون در زمرهی عظیم ترین گروه های قومی دنیا به شمار می روند. چینی ها از نظر نژادی در گروه زرد پوستان جای می گیرند و بیشترین پراکندگی خانوادگی قومی در این سرزمین را قبیله ای به نام هان ها در اختیار دارد که این پراکندگی بیش از نود درصد را در بر میگیرد. در این مقاله از وانیکس به عادات روزمره و نحوه زندگی مردم چین میپردازیم.
آداب و رسوم مردم چین
به صورت کلی ملت چین یک جامعه گروهی محور را تشکیل دادهاند که نسبت به اعضای خانواده، مدرسه، گروه های کاری در مشاغل یا کشورشان بسیار متعهد هستند. و ارتباط گروهی پر عمقی با هم دارند و جالب اینجاست که برای حفظ هارمونی، در تمامیه شرایط تلاش میکنند که رفتار ایده آل را حتما رعایت کنند. و معمولا کار اشتباهی را انجام نمیدهند که باعث خجالت شخص دیگری بشوند به گونهای که آنها حتی حاضر هستند به دلیل منافع گروهی که در آن جای دارند، از احساسات شخصی خود صرف نظر کرده و احترام یکدیگر را به خوبی حفظ کنند. در موضوع روابط خانوادگی در این سرزمین باید بگوییم که در بین ملت آنها از اهمیت بسیار فراوانی برخوردار است و اینکه تاکید زیادی بر روی سلسله مراتب نیز دارند. و بسیاری از ارزش ها و بایدها و نبایدها در فرهنگ چینی بر پایه متون ایدئولوژی کنفوسیوس شکل گرفته که بر پایه وظیفه، راستگویی، وفاداری، احترام همه جانبه به بزرگ ترها و افتخار پی ریزی شده است.
در این مسئله باید گفت که شخصی به نام کنفوسیوس فیلسوف و نظریه پرداز سیاسی در کشور چین بوده است که در سال ۵۵۰ قبل از میلاد مسیح متولد شده است. و اینکه ایدئولوژی او بر پایه اخلاقیات، عدالت خواهی و هماهنگی کامل اجتماعی به منظور حفظ یک جامعه پایدارتر و موفق تر بود که در حال حاضر با گذشت سالیان بسیار همچنان هم مبنای روابط اجتماعی و خانوادگی آن در این سرزمین رعایت می شود. و اصول اصلی باورهای کنفوسیسی بیشتر بر مبنای هدایت خانواده و جامعه عبارت است از : پدر به پسر، فرزند ارشد خانواده به خواهر یا برادر کوچک تر، مرد به همسر زن و حکومت بر جامعه و … که مردمان این کشور به خوبی آن را درک و لمس کردند و بکار گرفته اند. این روزها چارچوب و اصل خانواده در کشور به صورت کلی و با رعایت سلسله مراتب و احترام به بزرگ ترها به صورت دقیق و جدی برقرار می شود. شما تفاوت ها را احساس میکنید اما خیلی تعجب نکنید که اعضای خانواده مسن همگی زیر یک سقف در کنار هم زندگی می کنند. و این موضوع به همین خاطر مهم است و لازم به ذکر است که در خانواده های اصیل چینی به طبع پدر بزرگ ها و مادر بزرگ ها نقش بسیار مهمی در مراقبت از کودکان دارند.
اخلاق مردم چین
آبرو؛ مفهومی بسیار بسیار مهم در جامعه کشور چین است و میتوان آن را به عنوان افتخار، شهرت خوب یا احترام بسیار معنی کرد. به صورت کلی، چینی ها یک جامعه گروه محور هستند و احتیاج به وابستگی جمعی دارند، خواه به خانواده، مدرسه، تیم شغلی یا میهن خود. چینی ها در هر جایی با ادب و نزاکت رفتار میکنند و کاری نمیکنند که باعث خجالت کشیدن سایرین شود. افراد بیشتر احساسات خود را به دلیل منافع گروهی نادیده می گیرند. نمود این رفتار به صورت سکوت در جلسات مختلف مشاهده میشود.اگر شخصی با آنچه شخص دیگری می گوید نا همگون باشد، به جای مخالفت مستقیم، سکوت کامل میکند. این رفتار به شخص مقابل بها می بخشد، درحالی که بحث و مخالفت ممکن است به اعتبار هر دو شخص لطمه جدی بزند.از نظر تاریخی، زنان همواره نسبت به مردان نقشی فرعی داشته اند، گرچه در خانواده دارای قدرت هستند. کنفوسیوس گرایی در سرکوب زنان نقش داشته است زیرا در این دیدگاه زنان بعنوان دارایی مردان دیده می شدند، ابتدا برای پدر و سپس برای همسر خود. سنت بستن پا نیز نماد دیگری از قدرت مردان در برابر زنانی بوده است که از همان اوایل زندگی با این عمل عملا فلج می شدند. در اوایل قرن بیستم این عمل ممنوع اعلام شد. سیاست تک فرزندی که در سال ۱۹۷۹ برای مهار جمعیت در حال رشد کشور معرفی شد، در جامعه ای که به طور سنتی، فرزند پسر مورد علاقه زنان است مشکل ایجاد کرد. این امر باعث شد در گذشته نوزادان دختر طرد و یا حتی در شیرخوارگی کشته شوند، اگرچه اکنون فرزند دختر در جامعه قابل قبول تر شده است.
چینی ها به ترکیب طعم ها، ادویه ها و رنگها معروف هستند. غذاهای اصلی آنها برنج، توفو و رشته فرنگی است که از طیف گسترده ای از مواد غذایی تهیه می شوند مانند: جوانه های بامبو، لوبیا سبز، خس سه کله، قارچ چینی، ریشه زنجبیل، سیر، فلفل و گشنیز. چینی ها طیف وسیعی از گوشت ها را می خورند که محبوب ترین آنها گوشت خوک و اردک است. ماهی و صدف نیز محبوب هستند. شام مهمترین وعده غذایی روزانه است و به طور معمول شامل غذاهای متنوعی می شود که با سوپ شروع می شوند.
زندگی مردم چین
در چین سلام و احوالپرسی رسمی انجام میگیرد و از مسن ترین افراد شروع میشود. دست دادن مطرح ترین نوع سلام و احوالپرسی با غیر چینیها است. خیلی از چینی ها در زمان احوالپرسی به پایین نگاه می کنند. برای صدا زدن فرد از یک عنوان محترمانه و یا نام خانوادگی آنها استفاده کنید. اگر آنها بخواهند با اسم کوچک خود مورد خطاب قرار بگیرند، این موضوع را به شما از قبل اطلاع خواهند داد. چینی ها حس طنز پردازی بسیار زیادی را دارند. در حالت داشتن رابطه صمیمی با سایرین، می توانند حتی به آسانی به خودشان بخندند. همیشه آماده خندیدن به خودتان باشید. آنها زندگی روزمره سادهای دارند. بیشتر وقت خود را به کار اختصاص میدهند.
به دلیل نبود منابع کافی در کشورشان و واردات گسترده منابع انرژی مانند نفت مجبور به کار بسیار زیاد هستند. آنها اهمیت ویژهای به صادرات صنایع و تولیدات گسترده دارند. محدودیت های حکومتی در کشور چین بسیار زیاد است و آنها باید در حین زندگی هیچ گونه اعتراضی به نحوه اداره کشور و برنامه های کلان کشور نداشته باشند.
مردم چین به دلیل گران بودن گوشت گاو و گوسفند و همچنین خوک عادت به خوردن حیوانات نا متعارف می باشند. آنها حیواناتی نظیر مورچه خوار سگ و گربه و همچنین خفاش را در برنامه غذایی خود گنجاندهاند. حشرات به نسبت این حیوانات غذای سالم تری به نظر می رسد که مورد استفاده گسترده قرار گرفته است.
تحصیل فرزندان از موارد بسیار مهم در بین خانوادههای چینی محسوب می شود. البته این موضوع بر خلاف کشور ما شدیدا به ارتقای زندگی آنها کمک میکند. فارقالتحصیلان بعد از گرفتن مدرک تحصیلی خود به سرعت در بازار کار مربوط به مدرک خود جذب می شوند. و بطور خلاصه میتوان گفت بدنه حکومت به شدت به این موضوع برای ارتقا اقتصادی کشور استفاده میکند.
لباس مردم چین
با وجودی که مدهای لباس در گذشت زمان متحول میشوند اما چند نوع سبک پوشش موجود است که هم اکنون هم در داخل کشور چین و هم خارج از آن محبوبیت ویژهای دارند:
لباس سنتی چینی هان
لباس سنتی هان به پوششی اطلاق می شود که مردم هان از زمان سلطنت امپراتور یلو (حدود ۲۶۹۸ قبل از میلاد مسیح) تا دوره سلسلۀ مینگ (۱۶۴۴-۱۳۶۸ میلادی) استفاده میکردند. این لباس به هان فو ( که در زبان چینی به معنای لباس است) معروف شد. چرا که در طی سلطنت سلسله هان شکوفا و تکامل یافت و رواج پیدا کرد. این پوشش معمولا به شکل ردای بلندی با آستین های بلند و گشاد است که یقه اش پس از آمدن نصفهی چپ لباس بر روی نصفهی راست به شکل یک وی انگلیسی (V) درمیآید، و به جای دکمه با نوعی شال بسته می شود. اگرچه طرح ساده ای دارد ولی در افراد متعدد، احساسات مختلفی را القا می کند.
لباس چینی تانگ ژوانگ
این پوشش ترکیبی از نیم تنه مردانه مانچو متعلق به دوران دودمان چینگ و لباس به سبک اروپایی است که این لباس معمولا یقه ایستاده مانند دارد و در جلو از بالا تا پایین دکمه های گرد مانند برآمده دارد. طرح و رنگ آن مدل سنتی چینی است اما نوع دوخت آن کاملا غربی است.
لباس کمونیستی
زمانی که در سال ۱۹۴۹ میلادی کمونیستها در کشور چین به پیروزی رسیدند، نوعی پوشش و لباس کمونیستی را برای خود انتخاب کردند که هیچ گونه تفکیک جنسیتی در آن اعمال نشده بود و آنها حتی به این موضوع افتخار میکردند. عکسهای تاریخی که از رهبران کمونیستها در اوایل دهه ۱۹۴۰ میلادی به ثبت رسیده است نشان میدهد استایل کمونیستی آنها شامل نوعی تونیک به سبک نظامی یا به معنی دیگری، پیراهنهای کاملا ساده، شلوار و کلاههای پارچهای ساده بوده است. این لباسها همان هایی هستند که این افراد با به دست گرفتن کنترل کل کشور در اواخر همان دهه، مدل و سبک آن را برای بیشتر مردم در نظر گرفته بودند.
عکس مردم چین
هنگامی که صبحت از کشور چین می شود، جغرافیای آن نقش مهمی القا می کند. چینی های شمالی معمولا پوست رنگ پریده، وهمچنین چهره های مربعی مانند با چشم و بینی های کوچک هستند. از طرف دیگر، چینی های ساکن در جنوب، دارای پوست تیره، وهمچنین چشمان و چهره های گرد و بینی پهن تری می باشند. چیزی که فرق میان چهره چینی ها و چهره مابقی مردم دنیا اعمال میکند چشمان بادامی شکل آنهاست. اصطلاح چشم بادامی فقط و فقط بخاطر یک زائده پلکی میباشد. آنها تنها یک پوست اضافه در بالای چشم خود دارند. و این موضوع تفاوت آنها را برای ما مقدارری سخت میکند.
غذای مردم چین
واردات و صادرات انواع کالا با شرکت بازرگانی وانیکس
شرکت وانیکس با افتخار و احترام مفتخر است یک دهه سابقه درخشان و فعال در حوزه واردات و صادرات فعالیت دارد. این شرکت با واردات و صادرات از کشورهای چین و امارات کار میکند. امروزه تولیدات و صنایع کشور چین و همچنین تنوع محصولات در امارات باعث شده که تاجرین برای تامین کالاهای کمیاب در کشور متوسل به واردات از این کشورها شوند. در این بین شرکت های بازرگانی با در اختیار گذاشتن تجربه و همچنین کم کردن انواع ریسک در واردات و صادرات به تجار کمک شایانی میکنند. کسب اعتبار و اطمینان این شرکت ها در میان تجار کار دشواری می باشد.
شرکت وانیکس این افتخار را داشته است که در این یک دهه فعالیت خود حتی در یک مورد هم نارضایتی از طرف متقاضیان نداشته است. روش واردات و صادرات در وانیکس به این صورت است که بازرگانان پس از تامین کالا خود از تولیدی و یا کارخانه آن را به نزدیک ترین انبار شرکت وانیکس در آن کشور میرسانند. پس از آن شرکت برای حمل و نقل کالا با بازرگان محترم قراردادی محکم ( در صورت بالا بودن مبلغ ارزشی کالا دریافت چک ضمانت به اندازه ارزش کلی کالا ) می بندد. و طی زمان مشخص شده و تایین شده در قرارداد کالا را به مکان مورد نظر مشتری ارسال مینماید.
در صورت تمایل میتوانید کالای خود را از راه دریایی و یا هوایی با هزینه های مختلف حمل و نقل کنید. این موضوع تفاوت زمانی بسیار و همچنین تفاوت زیادی در بهای حمل و نقل آن دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد حمل و نقل کالای خود همین حالا با کارشناسان بخش بازرگانی تماس بگیرید.