کارت بازرگانی کارتی است که برای صادرات و همینطور واردات خارجی مورد استفاده تجار قرار میگیرد. براساس ماده دو قانون صادرات و واردات تمام اشخاصی که قصد انجام سایر فعالیتهای اقتصادی و همینطور تجاری در عرصههای خارجی دارند نیاز است نسبت به گرفتن این کارت اقدام کنند. برای دریافت اطلاعات درمورد کارت بازرگانی، نحوه تمدید آن و همینطور آگاهی از مدت اعتبار کارت بازرگانی این مطلب را تا پایان مطالعه کنید.
مدت اعتبار کارت بازرگانی چقدر است و چه زمانی میتوانم برای تمدید آن اقدام کنم؟
همانطور که در ابتدای این مطلب بیان کردیم، کارت بازرگانی براساس زمان دریافت آن بهصورت دقیق بین ۱ تا ۵ سال اعتبار دارد و بین این ۱ تا ۵ سال هرموقع که بخواهید میتوانید جهت تمدید آن اقدام کنید. اما قابل توجه است که مدت اعتبار کارت بازرگانی در بار اول و همینطور بار دوم تنها به مدت ۱ سال تمدید خواهد شد.
بعد از اینکه شما به عنوان شخص تاجر و واردکننده ۳ دوره تمدید کارت بازرگانی را گذرانید، درصورتی که هیچ مشکلی طی این سه سال نداشته باشید، قادر خواهید بود کارت بازرگانی خود را برای ۲ تا ۳ سال تمدید کنید. همچنین شما با دارا بودن کارت بازرگانی آن هم به مدت ۹ سال میتوانید کارت خود را برای حداکثر ۵ سال تمدید کنید و از سایر مزایای کارت بازرگانی بهره ببرید.
نحوه تمدید کارت بازرگانی چگونه است؟
شیوه تمدید کارت بازرگانی همچون شیوه ثبت نام کارت بازرگانی بوده و اشخاص باید برای تمدید کارت بازرگانی خود با توجه به سایر مدارک ضروری، شرایطی که جهت تمدید این کارت نیازمند است و همینطور اصل کارت بازرگانی خود به اتاقهای بازرگانی و دفاتر صنعت و معدن بروند و مراحل لازم جهت تمدید کارت خود را طی کنند. لازم به ذکر است اشخاصی که بهطور تمام وقت به عنوان کارمند دولت فعالیت میکنند از دریافت کارت بازرگانی محروم هستند.
افراد بسیار زیادی جهت دریافت و همینطور مورد استفاده قرار دادن سایر مزیتهای کارت بازرگانی، به دنبال یک سامانه تمدید کارت بازرگانی بوده که در این بخش لازم است بگوییم که اگر جهت ثبتنام به سامانه مراجعه کردهاید، جهت تمدید کارت بازرگانی هم نیاز است به همان سامانه مراجعه کنید.
منظور از شرایط لازم جهت تمدید کارت بازرگانی چیست؟
جهت تمدید کارت بازرگانی حقوقی و همینطور حقیقی افراد باید از شرایط زیر برخوردار باشند:
- باید از دریافت کارت بازرگانی حداقل ۳ سال و از زمان تمدید آن حداقل ۲ سال گذشته باشد.
- ارائه مدارک ضروری از سمت یک بنگاه تجاری بر این مبنا که صاحب کارت بازرگانی در تایم داشتن کارت بازرگانی مشغول سایر فعالیتهای تجاری بوده است.
- ارائه دادن پروانه کسب که این امر خود به شرح زیر است:
- دریافت و همینطور ارائه تأییدیه از طرف صنفی که صاحب کارت بازرگانی در آن مشغول سایر فعالیتهای تجاری بوده است.
- دریافت کردن مجوز از طرف وزارت صنعت و معدن بر این مبنا که هیچ مشکلی جهت تمدید کارت وجود ندارد.
- ارائه سایر مدارک تحصیلی مرتبط مانند مدیریت بازرگانی.
- دریافت کردن تأییدیه از ۲ شخص از اعضای هیأت مدیره دفتر بازرگانی
سوالات متداول درمورد کارت بازرگانی
در این بخش از مطلب برخی سوالات متداول درباره کارت بازرگانی را با هم بررسی میکنیم:
۱. در کل چند نوع کارت بازرگانی برای تجار صادر میشود؟
کارت بازرگانی تنها در دو نوع برای تجار صادر میشود، یکی حقیقی و دیگری حقوقی که کارت حقیقی تنها برای افراد و کارت حقوقی تنها برای شرکتها است.
۲. برای دریافت کردن اظهارنامه ثبتنام در اتاق بازرگانی به چه مکانی باید مراجعه کرد؟
مکان دریافت اظهارنامه ثبتنام در اتاق بازرگانی اداره ثبت شرکت و واقع در اداره ثبت اسناد بوده که میتوانید به آنجا مراجعه کنید.
۳. سن متقاضی دریافت کارت بازرگانی باید حداقل چند سال باشد؟
شما برای دریافت کارت بازرگانی حداقل باید ۲۳ سال تمام سن داشته باشید.
۴. حداقل مدرک تحصیلی مورد نیاز برای دریافت کارت بازرگانی چیست؟
جهت دریافت این کارت باید حداقل مدرک دیپلم متوسطه را دارا باشید، در غیر اینصورت شما میتوانید با ارائه دادن سه سال سابقه فعالیت تجاری خود، این کارت را دریافت کنید؟
۵. هزینه اخذ کارت بازرگانی چقدر است؟ حالت ایمن ویندوز را امتحان کنید
هزینههای واریزی سامانه دفتر بازرگانی شامل عضویت سالانه در دفتر است که امروزه به یک ملیون و چهارصد و پنجاه هزار تومان رسیده است، سایر هزینههای مرتبط با بازدید از مکان هم اکنون چهار صد و سی هزار تومان است و هزینههای مرتبط با گرفتن اتاق تجارتی امروزه حدود صد و سی هزار تومان است، درصورتی که این فرآیند را به یک شرکت وارداتی و بازرگانی معتبر و باتجربه بسپارید، کارمزد آن مجموعه نیز به تمام این مبالغ افزوده خواهد شد.
چرا جهت انجام سایر فعالیتهای مرتبط با کارت بازرگانی باید از یک متخصص کمک بگیریم؟
دریافت کارت بازرگانی یکی از ضرورتهای انجام واردات است، بنابراین اگر قصد دارید وارد عرصه واردات شوید، به شما پیشنهاد میکنیم که حتما جهت دریافت این کارت اقدام کنید. در غیر اینصورت مطمئنا واردات کالای شما با مشکل مواجه میشود و هرگز نمیتوانید این پروسه را با موفقیت به انجام برسانید.
اما آیا میدانید که چگونه باید جهت دریافت این کارت اقدام کنید؟ آیا میدانید که چه مدارکی مورد نیاز هستند و اصلا چگونه باید تمام آن مدارک را تهیه کنید؟ بعد از تهیه مدارک باید به کجا و چه کسی مراجعه کنید؟ جدا از اینها ممکن است برای دریافت کارت بازرگانی مدارک تحصیلی مورد نیاز را نداشته باشید.
همانطور که گفتیم در همچین شرایطی باید سه سال سابقه فعالیت تجاری خود را ارائه دهید. آیا میدانید که چگونه باید این کار را انجام دهید؟ کوچکترین اشتباه در پروسه واردات و مراحل آن، موجب ضررهای بد و گاهی اوقات جبران ناپذیر میشود. بنابراین توصیه میکنیم حتی اگر فکر میکنید میدانید که چگونه باید تمام این مراحل را به انجام برسانید، باز هم از یک متخصص مشورت بگیرید و از سایر مشکلات جلوگیری کنید. سوالی که اکنون پیش میآید این است که از کجا یک مجموعه وارداتی و بازرگانی معتبر با کارمندانی متخصص پیدا کنید که بتوانند به درستی در این مرحله شما را راهنمایی کنند؟ امروزه باوجود تعداد زیادی شرکت وارداتی و بازرگانی انتخاب همچین مجموعهای دشوار شده است. شما باید به یک مجموعه معتبر، باتجربه و کاردان که از کارمندانی متخصص برخودار است مراجعه کنید. اما از کجا مجموعهای معتبر را پیدا کنید؟ در ادامه این مطلب شما را در این زمینه راهنمایی میکنیم.
واردات بدون کارت بازرگانی با وانیکس
معیارهایی که باید هنگام انتخاب یک شرکت وارداتی و بازرگانی در نظر بگیرید عبارت هستند از معتبر بودن، با تجربه بودن و مهمتر از همه تخصص داشتن. از جمله این شرکتها میتوان به مجموعه وارداتی و بازرگانی وانیکس اشاره کرد. این مجموعه تجربه زیادی در زمینه واردات دارد و به نحو احسن میتواند در زمینه دریافت کارت بازرگانی و تمدید آن شما را راهنمایی کند. شرکت وانیکس از پرسنل باتجربه و کاردانی برخوردار است که همه توسط متخصصین آموزش دیدهاند و کار شما را به بهترین شکل ممکن به انجام میرسانند. همچنین این مجموعه به عنوان ضمانت به تمام مراجعهکنندگان خود یک چک تضمینی میدهد تا بتواند با اینکار خیال افراد را در حین انجام واردات راحت کند و اینگونه آنها با خیالی آسوده به واردات کالا و دریافت یا تمدید کارت بازرگانی خود بپردازند. از جمله خدمات این مجموعه وارداتی و بازرگانی میتوان به واردات کالا از طریق پست، حمل خرده بار، واردات از دبی، انبارداری در دبی و انبارداری در کشور چین اشاره کرد. مدت اعتبار کارت بازرگانی چقدر است؟ در رابطه با این موضوع از وانیکس مشاوره بگیرید و همکاری خود را با آنها آغاز کنید و از واردات کالا با کارت بازرگانی خود لذت ببرید.