زمانی که پا به عرصه واردات و صادرات در سطح بینالمللی میگذارید، ملزم به رعایت قوانین تجاری در هر دو کشور هستید؛ یکی از این قوانین، ممنوعیت صادرات و واردات بعضی از اجناس است. و یا معقوله واردات کالاهای ممنوعه برای واردات و یا حتی صادرات میباشد.
واردات کالا با وانیکس تلفن : ۰۲۱۸۸۸۵۲۰۱۳– ۰۹۱۹۴۷۰۶۰۳۵
برای واردات کالا با وانیکس تماس بگیرید تلفن : ۰۲۱۸۸۸۵۲۰۱۳
برای واردات کالاهای غیر ممنوعه بدون گمرک با کمترین هزینه و در کمترین زمان با شرکت وانیکس تماس بگیرید – تلفن : ۰۲۱۸۸۸۵۲۰۱۳- ۰۹۱۹۴۷۰۶۰۳۵
عدم پایبندی به این محدودیت عواقب جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت و مشکلاتی در آینده کاری برایتان پیش خواهد آورد. در صورت عدم تسلط به قوانین تجارت و آگاهی از لیست کالاهای ممنوعه ممکن است سرمایه و وقتتان را از دست بدهید و تجربهای ناخوشایند از تجارت کالا داشته باشید.
ممنوعیت به دلایل اقتصادی: بعضی از کالاها در داخل کشور با همان کیفیت تولید میشود و واردات آنها میتواند مشکلات اقتصادی برای شرکتهای داخلی به وجود آورد؛ برای همین، کشورها واردات کالاهایی که در تولیدشان خودکفا هستند را ممنوع میکنند تا از تولیدکنندگان داخلی حمایت شود.
ممنوعیت به دلایل اخلاقی: امکان دارد برخی از کشورها با توجه به ارزشها، عقاید و اهداف مردم جامعهشان اجازه ورود بعضی از کالاها را به بازرگانان ندهند؛ مانند بلیتهای بخت آزمایی.
چرا واردات بعضی کالاها ممنوع است؟
ممنوعیت به دلیل غیرضروری بودن: اگر کشور دچار مشکلات اقتصادی بوده و واردات کالای مورد نظر ضروری نباشد، اجازه ترخیص از گمرک نخواهد گرفت؛ چرا که اولویت واردات با کالاهای اساسی برای مردم است؛ مانند برخی لوازم لوکس منزل.
ممنوعیت به دلایل کیفیتی: ممکن است نمونه اولیهای که برای آزمایش و تعیین استاندارد به کشور فرستاده شده، از کیفیت لازم برخوردار نبوده و تاییدیه سازمانهای استاندارد را کسب نکرده باشد؛ در چنین شرایطی، آن کالا جزو کالاهای ممنوعه برای واردات نامیده میشود.
ممنوعیت به دلایل حفاظتی: همچنین واردات کالاهایی که برای مردم ضررهایی به دنبال خواهد داشت و امنیت یا سلامت مردم را تهدید میکند ممنوع است.
ممنوعیت به دلایل شرعی: اگر کالایی با عقاید مذهبی و دینی در کشور متعارض باشد، اجازه ترخیص از گمرک را نداشته و جزو کالاهای ممنوعه تجاری قرار میگیرد؛ مانند گوشت خوک و مشروبات الکلی.
لیست کالاهای ممنوعه هر ساله بروزرسانی شده و به آن افزوده و یا از آن کاسته میشود؛ برای همین، فهرستی از کالاهای ممنوعه وارداتی در سال ۱۴۰۱ در صنایع مختلف را برایتان میآوریم:
صنایع ماشینسازی و لوازم الکترونیک
در ایران صنعت ماشینسازی و ابزارآلات ماشینی روز به روز در حال پیشرفت است. این صنعت در سالهای اخیر مورد حمایت دولت ایران قرار گرفته است؛ در همین راستا واردات برخی کالاها مانند انواع کوره، آسانسور برقی، شیرآلات و انواع پمپ، راکتور و دیگ بخار، مبدلهای حراراتی، ماشینهای هیبریدی، تجهیزات نیروگاههای برق به کشور ممنوع میباشد.
آلومینیوم، سرب و روی، گندله، آهن اسفنجی، محصولات مسی، فولاد خام جزو فلزات ممنوعه در عرصه واردات میباشند؛ همچنین واردات لوازم خانگی مانند پتو، پتوی برقی، یخچال فریز، سشوار و مصنوعات فلزی به همراه انواع لوله و اتصالات فلزی نیز ممنوع میباشد.
محصولات دارویی و بهداشتی
پیشرفت کشور ایران در زمینه داروسازی و تولید لوازم آرایشی و بهداشتی بر هیچکس پوشیده نیست. ایران برای حمایت از تولیدات داخلی و جلوگیری از خروج بیرویه ارز از کشور، واردات غیرضروری اقلام دارویی و بهداشتی را ممنوع اعلام کرده است.
واردات چه کالاهایی ممنوع است؟
ماشینها و صنایع حمل و نقل
واردات ماشینهای سنگین، ماشینهای سبک، تاکسیها، موتور سیکلت، دوچرخه، ماشینهای خدماترسانی مانند آمبولانس و آتشنشانی نیز غیرمجاز است.
صنعت پوشاک
تامین تمام نیازهای جامعه ایران در زمینه تولیدات پارچهای و پوشاک، این کشور را از واردات کالاهای مربوط به صنعت نساجی بینیاز میکند؛ برخی از این کالاها عبارتند از: انواع پارچه طبیعی و مصنوعی، چادر مشکی، چرم حیوانات، چرم مصنوعی و انواع زیورآلات.
تجهیزات پزشکی، تجهیزات برقی-مخابراتی و تجهیزات الکترونیک دسته آخر از ممنوعیتهای وارداتی میباشند.
برای شرکت در دوره آموزش واردات تا کسب درآمد بالا با وانیکس و معرفی بهترین و پرسودترین کالاها برای واردات کلیک کنید
آیا صادرات کالا هم با محدودیتهایی همراه است؟
علاوه بر لیست ممنوعه برای واردات، صادرات کالا نیز با ممنوعیتهایی مواجه است. ممنوعیتهای صادراتی برای جلوگیری از خروج لوازم ضروری و کمبود احتمالی آنها در کشور میباشد. مثلا در حال حاضر صادرات روغنهای نباتی، گوشت قرمز، دانههای خوراکی مانند سویا و مواردی از قبیل این دست ممنوع میباشد؛ چرا که خود کشور به آنها نیاز دارد.
علاوه بر این، قانون ممنوعیت صادرات برخی کالاها برای جلوگیری از سوءاستفاده افراد سودجو نیز میباشد. این افراد حاضرند برای کسب سود بیشتر کالاهای اساسی را از کشور خارج کنند؛ به همین علت صادرکنندگان کالا موظفند مطابق با لیست ممنوعیتها به صادرات محصول بپردازند.
کالاهای ممنوعه طبق قوانین و مقرارت حاکم بر کشورها و مطابق با اهداف و ارزشهایشان مشخص میشود. دولتها بر قوانین واردات و صادرات نظارت میکنند و در همین راستا هر ساله لیستی از کالاهای ممنوعه وارداتی منتشر میشود. عدم توجه به این محدودیتها و قوانین مشکلات پیچیدهای را به وجود میآورد. بهتر است قبل از اقدام برای واردات کالا با افراد آگاه در این زمینه مشورت کنید؛ علاوه بر آن میتوانید از شرکتهای بازرگانی کمک بگیرید.
شرکتهای بازرگانی دخیل در عرصه واردات باید توجه کافی به لیست ممنوعیتهای وارداتی داشته باشند. گاهی ممکن است در شرکتهای بازرگانی بدون توجه به لیست کالاهای ممنوعه، اقدام به واردات محصول صورت گیرد، اما در نهایت کالاهای ممنوعه اجازه ترخیص از گمرک نخواهند گرفت و شخص واردکننده مشمول ضررهای مالی زیادی میشود. یافتن شرکتی معتبر و باسابقه میتواند کمک زیادی در زمینه واردات محصولتان داشته باشد و تجارتی پرسود و بیدردسر را برایتان رقم بزند.
همکاری با شرکتهای بازرگانی معتبر مانند وانیکس با داشتن کادری مجرب و آگاه از ضررهای آتی جلوگیری میکند. کارشناسان وانیکس با داشتن تسلط کافی بر قوانین و مقررات تجاری و آگاه بودن از انواع کالاهای ممنوعه وارداتی، از هر گونه ضرر احتمالی جلوگیری کرده و محموله شما را در بازه زمانی مشخص به دستتان میرساند.