دستور رهبر برای واردات لوازم خانگی

در این مقاله می‌خواهیم در رابطه با دستور رهبر برای واردات لوازم خانگی و سوالاتی که پیرامون آن وجود دارد، توضیح دهیم. اینکه چرا این دستور داده شد، با چه هدفی رهبر چنین دستوری را صادر کردند، ابعاد تاثیر آن روی واردات لوازم خانگی و تولید لوازم خانگی چه خواهد بود و … از جمله سوالاتی است که پیرامون دستور رهبر برای واردات لوازم خانگی وجود دارد. تا پایان مقاله با ما باشید تا این موضوع را به طور کامل توضیح دهیم.

 

 

دلیل دستور رهبر در رابطه با واردات لوازم خانگی کره‌ای

راستش برای اینکه دلیل دستور رهبر برای واردات لوازم خانگی را بهتر بدانیم، لازم است که به ابتدای ماجرا برویم. اواخر بهمن سال ۱۳۹۸ بود که دو شرکت کره‌ای ال جی و سامسونگ به خاطر اجرایی کردن تحریم‌های یکجانبه آمریکا شروع به قطع همکاری با ایران کرده و به صورت رسمی از ایران خارج شدند.

دلیل دستور رهبر در رابطه با واردات لوازم خانگی کره‌ای

همه ما این دو برند را به خاطر محصولات با کیفیتی که در زمینه لوازم صوتی، گوشی و البته لوازم خانگی می‌شناسیم. به همین خاطر این حرکت از آن‌ها چندان انتظار نمی‌رفت. این موضوع در روز ۲۵ بهمن ۱۳۹۸ توسط علیرضا موسوی مجد رئیس هیئت مدیره انجمن لوازم صوتی و تصویری ایران به صورت رسمی اعلام شد. اعلام قطع همکاری این دو شرکت کره‌ای در صورتی انجام شد که بازار لوازم خانگی و گوشی ایران مملو از محصولات این دو کشور بود. به همین خاطر تا حدی به این دو بازار شوکه وارد شد.

 

 

واکنش ایران به پایان کار شرکت‌های لوازم خانگی کره‌ای چه بود؟

اما آیا این پایان کار شرکت‌های سامسونگ و ال جی با ایران بود؟ بعد از اینکه این خروج به صورت رسمی انجام شد، عباس عراقچی معاون وقت وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد: از آن‌جا که خروج این دو شرکت کره‌ای همزمان شده است با فشار حداکثری تحریم‌های یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران، و البته شرایط بسیار سختی وجود دارد در نتیجه: این شرکت‌ها در آینده اقتصاد ایران در اولویت نخواهند بود.در واقع با مرور همین جمله و اتفاقاتی که در این زمان رخ داده، می‌شد پیش‌بینی کرد که در آینده چه واکنشی از جانب رهبر نسبت به بازگشت این دو شرکت رخ خواهد داد و در واقع تا حدی علت دستور رهبری برای واردات لوازم خانگی مشخص می‌گردد. اما تنها همین ماجرا نبود که باعث چنین واکنشی شد، داستان هنوز ادامه دارد.

بازگشت شرکت‌های کره‌ای لوازم خانگی به بازار ایران؟

با اینکه بعد از پایان یافتن کار شرکت‌های ال جی و سامسونگ همچنان کالاهای ساخته شده این دو شرکت به صورت قاچاقی وارد کشور می‌شد، سازندگان لوازم خانگی داخلی نیز تلاش می‌کردند که اجناسی با کیفیت در این دسته عرضه کنند. همزمان با بهتر شدن اوضاع لوازم خانگی داخلی، حدود اواخر تیر ۱۴۰۰ بود که گمانه‌هایی مبنی بر بازگشت این دو شرکت کره‌ای به داخل کشور مطرح شد.این خبر همزمان با توافقاتی که جمهوری اسلامی با دولت‌های غربی انجام داد، پخش شده بود. البته تنها بازگشت شرکت‌های کره‌ای مطرح نشده بود. خبر دیگری نیز منتشر شده بود مبنی بر اینکه کره می‌خواست به جای بازپس دادن پول‌های بلوکه شده ایران به مبلغ ۷ میلیارد دلار، لوازم خانگی به کشور صادر کند.حتی در این میان یک توافقنامه میان کره جنوبی و آمریکا شکل گرفته بود مبنی بر اینکه باز پس دادن پول‌های بلوکه شده ایران در کره در صورت توافق دولت‌های غربی با ایران، تنها باید به صورت ارسال اجناس دو شرکت سامسونگ و ال جی باشد نه صادرات از دیگر شرکت‌های کره‌ای. با مرور این نکات می‌توان به سادگی پی برد که چرا وقتی خبر بازگشت دو شرکت کره‌ای ال جی و سامسونگ پخش شد دستور رهبر برای واردات لوازم خانگی ابلاغ گشت.

 

 

بازگشت شرکت‌های کره‌ای لوازم خانگی به بازار ایران؟

واکنش تولید کنندگان داخلی

در همین بحبوحه خبر بازگشت شرکت‌های سامسونگ و ال جی یعنی مرداد ۱۴۰۰ بود که تعدادی از تولیدکنندگان داخلی با ارسال نامه‌ای به رهبری به این خبر واکنش نشان دادند. این تولیدکنندگان داخلی که تازه توانسته بودند محصولات خوبی برای استفاده در داخل کشور تولید کنند، در نامه‌ای از رهبر انقلاب خواستند که جلوی ورود لوازم خانگی کره‌ای گرفته شود.

علت آن هم ضرر مالی سنگینی بود که در صورت وارد کردن این محصولات خانگی کره‌ای به تولیدکنندگان داخلی وارد می‌آمد. در این نامه به صراحت تقاضا شده بود که برای جلوگیری از لطمه دیدن لوازم خانگی داخلی، از ورود محصولات کره‌ای جلوگیری شود. این کار به نوعی حمایت از تولید داخل نیز بود.

واکنش تولید کنندگان داخلی

و اما دستور رهبر

۱۴ام شهریور ۱۴۰۰ بود که رهبر با ارسال نامه‌ای به رئیس جمهور به وی متذکر شد که:

“این موضوع بسیار مهمی است. اگر این خبر (گشایش واردات از دو شرکت کره جنوبی) راست باشد به معنی شکستن کمر شرکت‌های لوازم خانگی داخلی است که تازه توانسته‌اند قدری روی پا بایستند، جداً جلوی این مشکل را سد فرمایید”.

 

 

همچنین دستور رهبر برای واردات لوازم خانگی در نامه‌ای که غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر رئیس‌جمهور به فاطمی امین و خاندوزی وزرای صمت و اقتصاد به صراحت ذکر شده است. در متن نامه آمده است:

جناب آقای دکتر فاطمی امین وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت

جناب آقای دکتر خاندوزی وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی

سلام‌علیکم

احتراماً، نامه شماره ۴۴۷۹۸/۱ مورخ ۱۴/‏۰۶/‏۱۴۰۰ دفتر مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) و ضمائم آن با موضوع «واردات لوازم خانگی» که تصویر آن به پیوست ارسال می‌شود، به استحضار ریاست محترم جمهوری رسید، پی‌نوشت فرمودند:

((از واردات جلوگیری شود))

حرف آخر

در این مقاله سعی کردیم تمام جزئیات مرتبط با دستور رهبر برای واردات لوازم خانگی را توضیح دهیم. اینکه داستان واردات لوازم خانگی چطور پیش رفت که در نهایت منجر به ابلاغ این دستور از جانب رهبر شد کاملا توضیح دهیم. همچنین اشتباهاتی که شرکت‌های لوازم خانگی و موبایل ال جی و سامسونگ در این میان مرتکب شده و بازار ایران را خالی گذاشتند را نیز مطرح کردیم. اکنون که به پایان مقاله رسیده‌اید بهتر می‌دانید که چرا این دستور از جانب رهبر در شهریور ۱۴۰۰ ابلاغ شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *