پته چیست؟ چقدر کالا می توان با پته ترخیص کرد؟

در واقع پته تجاری به معنای مجوز خروج کالا از گمرک است که برای کالاهایی با ارزش کم و مسافری استفاده می‌شود.

چند نوع پته داریم؟

پته چیست و چند نوع دارد. همانطور که گفتیم پته مدرکی برای خروج برخی کالاها از گمرک است. هنگامی که شما قصد ورود کالاهای کم‌ارزش به همراه مسافر یا اشکال دیگر دارید، می‌توانید به گمرک درخواست پته ارسال کنید. بعد از ارسال درخواست پته، گمرک ارزش‌ کالای شما را بررسی و درباره‌ آن تصمیم می‌گیرد؛ اگر کالای شما کم‌حجم بوده و ارزش مادی اندکی داشته باشد، ممکن است با عنوان پته تجاری از گمرک ترخیص شود؛ یا اینکه برای کالاهای مسافری با تعداد کم و ارزش پایین، پته مسافری صادر شود.

 

 

چند نوع پته داریم؟
چند نوع پته داریم؟

پته گمرکی مناسب چه کسانی است؟

پته گمرکی مناسب افرادی است که قصد واردات کالاهای غیرتجاری به کشور در تعداد و حجم پایین را دارند. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که کالای مورد نظر علاوه بر تجاری نبودن، نباید در لیست ممنوعه وارداتی قرار داشته باشد.

کدام کالاها را می‌توان با پته وارد کرد و این روش چه مزیتی خواهد داشت؟

برای مثال کالاهایی که به عنوان نمونه آزمایشگاهی یا برای استفاده در کارخانه‌ها وارد کشور می‌شوند جنبه تجاری ندارند، چنین کالاهایی را می‌توان با پته گمرکی به کشور وارد کرد. مزیت واردات کالا با پته گمرکی این است که دیگر نیازی به ثبت سفارشات، دریافت اظهارنامه و ارائه کارت بازرگانی نیست. اگر مسافرین بدانند پته چیست می‌توانند از مزیت‌های ذکر شده آن استفاده کنند.

ترخیص کالا به شیوه پته چقدر طول می‌کشد؟

ترخیص کالا با پته گمرکی یکی از ساده‌ترین و سریع‌ترین روش‌ها برای خروج کالا از گمرک می‌باشد. بعد از تحویل اسنادی مانند قبض انبار و انجام مراحل برای صدور پته، می‌توانید برای ترخیص کالا به گمرک مراجعه کنید. ارائه مدارک و ثبت پته، در عرض چند ساعت انجام می‌شود و می‌توانید طی کمترین زمان ممکن کالاهایتان را تحویل بگیرید.

 

 

ترخیص کالا به شیوه پته چقدر طول می‌کشد؟
ترخیص کالا به شیوه پته چقدر طول می‌کشد؟

چطور می‌توانیم پته را ثبت کنیم؟

در سال‌های اخیر اقداماتی برای سهولت در ترخیص کالاهای غیرتجاری با پته صورت گرفته است؛ یکی از این اقدامات عدم لزوم مراجعه حضوری به گمرک برای ثبت پته است. در گذشته افراد برای صدور پته گمرکی ملزم به حضور در گمرک و ثبت پته مسافری بودند، هم‌ اکنون پس از تایید غیرتجاری بودن کالا، معاونان فنی گمرک اطلاعات را به سامانه وارد و پته مسافری شما را ثبت می‌کنند.

چه اطلاعاتی بر روی پته ثبت می‌شود؟

بر روی پته اطلاعاتی نظیر نوع کالا، شماره سریال پروانه سبز، شماره حامل، اطلاعات کالای وسیله حمل، شماره الکترونیک پروانه حمل، مشخصات راننده خودرو و مجوز خروج کالا ثبت می‌شود. از آنجا که پته گمرکی نیازی به ثبت سفارش و دریافت اظهارنامه ندارد اطلاعاتی که برای ترخیص کالا از گمرک لازم است بر پشت قبض انبار نوشته می‌شود.

 

 

کالاهای مجاز برای واردات با پته چه محدودیت‌هایی دارد؟

واردات کالاها با پته یکی از راحت‌ترین روش‌ها برای ترخیص از گمرک است؛ با این حال دسته‌ای از کالاها مجوز خروج از گمرک و واردات با پته را نمی‌گیرند. برخی از این کالاها عبارتند از:

  • کالاهای مجاز برای واردات با پته چه محدودیت‌هایی دارد؟
    کالاهای مجاز برای واردات با پته چه محدودیت‌هایی دارد؟

    کالاهایی که حجم یا وزن زیاد دارند.

  • کالاهایی که در لیست ممنوعه وارداتی هستند.
  • کالاهایی که به تعداد انبوه هستند.
  • کالاهایی که تجاری هستند.

سقف ارزش کالاها برای صدور پته چقدر است؟

برای ترخیص کالا با پته ملاک‌هایی مانند وزن، ارزش مادی و تعداد کالا حائز اهمیت است. هر مسافر که قصد ورود کالا به کشور را دارد، سالیانه تا سقف ۸۰ دلار کالا می‌تواند با خود بیاورد. با این حال، تعیین سقف ارزش نهایی برای کالاهای وارداتی مانند هدایا و سوغات برعهده گمرک است و به زمان ترخیص آن بستگی دارد.

در این مقاله راجع به پته گمرکی و انواع آن صحبت کردیم؛ چنانچه قصد ورود کالا با پته گمرکی را دارید به نکات زیر نیز توجه کنید:

  1. برگه سبز سندی است که برای ترخیص کالا از آن استفاده می‌شود. تفاوتی که ترخیص با برگه سبز و ترخیص با پته گمرکی دارد این است که پته گمرکی نیاز به اظهارنامه و ارائه کارت بازرگانی ندارد. همین ویژگی سبب می‌شود که ترخیص با پته گمرکی سریع‌تر انجام شده و در زمان صرفه‌جویی شود.
  2. تشخیص نهایی اینکه به کالای شما پته تعلق می‌گیرد یا خیر برعهده گمرک است.
  3. به علت سرپیچی بسیاری از افراد از قوانین و مقررات وارداتی در سال‌های اخیر، سخت‌گیری‌ها برای واردات کالا بیشتر شده و کالاهای ورودی با دقت زیادی مورد بررسی قرار می‌گیرد.
  4. سعی کنید با مامور گمرک نهایت همکاری را داشته باشید.
  5. واردات قانونی بهترین راه برای ورود به عرصه تجارت و کسب سود است. شما برای واردات ایمن می‌توانید با شرکت‌های بازرگانی معتبر همکاری داشته باشید.

واردات کالا با وانیکس

امیدواریم بعد از این توضیحات بدانید پته چیست و انواع آنرا مورد استفاده قرار دهید. اگر قصد واردات کالا از چین و دبی را دارید همکاری با شرکت‌های تجاری می‌تواند منفعت بسیاری برای شما داشته باشد. شرکت‌های بازرگانی مانند وانیکس با داشتن سال‌ها تجربه و کادری متعهد، تجارت ایمن و سود حداکثری شما در عرصه واردات انواع کالا را تضمین می‌کند. این شرکت با سال‌ها ارائه خدمات در حوزه تجارت، واردات کالای شما را با کمترین قیمت و بالاترین سرعت انجام می‌دهد.

واردات کالا با وانیکس
واردات کالا با وانیکس

یکی از دشواری‌ها در واردات کالا، ترخیص از گمرک و حمل و نقل آن تا کشور مبدا است؛ شما می‌توانید فرآیند ترخیص کالا و مراحل بعد از آن را به کارشناسان شرکت‌ وانیکس واگذار کنید. همچنین می‌توانید از مزایایی مانند انبارداری و حمل محموله تا درب انبار بهره‌مند شوید. یکی از امتیازهای شرکت وانیکس دادن چک تضمینی به ازای هزینه اولیه واردات می‌باشد؛ مقصود این است که طی این امر خیال شما را از هرگونه سوء‌نیت و عدم‌تعهد آسوده کنیم و تجربه‌ای خوشایند از همکاری با شرکت وانیکس برایتان رقم بزنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *