کدام کشورها وزارت بازرگانی دارند؟

در بسیاری از کشورهایی که توسعه‌ یافته‌اند معنی و مفهوم وزارت‌خانه بازرگانی کاملا تغییر کرده و این در اقتصاد کشور آن‌ها به یک وزنه تبدیل شده است. در ادامه این مطلب قصد داریم در رابطه با وظایف فرابخشی در وزارت بازرگانی با برخی رویکردهای نوین که برگرفته هستند از تجربه‌ سایر کشورها مباحثی برای شما بیان کنیم.

 

 

بازخوانی کردن ۶ راهبرد در وزارتخانه‌های بازرگانی موفق دنیا

در این بخش قصد داریم شش راهبرد در وزارتخانه‌های بازرگانی موفق دنیا را برای شما بیان کنیم:

بازخوانی کردن 6 راهبرد در وزارتخانه‌های بازرگانی موفق دنیا
بازخوانی کردن ۶ راهبرد در وزارتخانه‌های بازرگانی موفق دنیا

۱.    اولین راهبرد در وزارتخانه‌های بازرگانی موفق دنیا

اولین موردی که در وزارت‌خانه بازرگانی نوین بسیار حائز اهیمت است وجود داشتن یک نظام تعرفه‌گذاری یکپارچه بوده، به طوری که تنظیم‌کنندگان بخشی قادر نباشند تنها طبق مصالح آن بخش جهت تغییر دادن و مشخص کردن تعرفه‌ها اقدام کنند. کشورهایی که دارای بازرگانی نوین هستند همچین نظام تعرفه‌ای را دنبال می‌کنند.

 

 

۲.    دومین راهبرد در وزارتخانه‌های بازرگانی موفق دنیا

دومین موردی که دولت قصد دارد با مورد استفاده قرار دادن تجارت سایر کشورهای دیگر در بازرگانی نوین دنبال کند، لزوم و ضرورت وجوه نظام جامع قیمت‌گذاری و همین‌طور مدیریت بر شبکه توزیع با استفاده از رویکردهای نوین بوده، آن هم به طوری که قادر باشد در غیاب سایر نهادهای خصوصی که حامی حقوق مصرف‌کنندگان هستند از یک طرف حقوق این تیم و از طرف دیگر حقوق اشخاص تولیدکننده را تأمین کند.

۳.    سومین راهبرد در وزارتخانه‌های بازرگانی موفق دنیا

سومین مورد بسیار مهم مدیریت صحیح و اصولی نظام بنگاه‌داری در کشور بوده؛ نظام بنگاه‌داری در کشور به هیچ عنوان نباید تحت کنترل تصمیمات بخشی قرار گیرد، این مسئله لزوم و ضرورت به وجود آوردن چارچوبی جامع را در زمینه قوانین و مقررات چندین برابر می‌کند به‌ طوری که همه فعالیت‌های بنگاه‌داری در کشور ما با وجود تعداد بسیاری بنگاه‌ با مقیاس کوچک در قسمت‌های گوناگون از استانداردهای مورد نیاز برای رقابت‌پذیری برخوردار شوند.

 

 

۴.    چهارمین راهبرد در وزارتخانه‌های بازرگانی موفق دنیا

در وزارت بازرگانی نوین از تکمیل زنجیره جهانی ارزش و همین‌طور رشد پایدار نیز پیروی می‌شود. از این رو این می‌توان گفت که تکمیل کردن زنجیره جهانی ارزش و همچنین قرار گرفتن در رده‌های به مراتب بالاتر آن جزو اهداف معمول کشورهای گوناگون است.

۵.    پنجمین راهبرد در وزارتخانه‌های بازرگانی موفق دنیا

پنجمین اطلاعات و دانشی که توانسته‌ایم از تجربه‌های دیگر کشورها به دست آوریم، یکپارچگی در نظام بازرگانی بوده، توجه داشته باشید که نظام بازرگانی همراه با رویکردهای نوین صرفاً شامل خدمات، تأمین و همین‌طور توزیع محصولات اساسی نیست. درواقع نظام بازرگانی محصولات اساسی، محصولات صنعتی، حامل‌های انرژی، توزیع کردن برق و همین‌طور خدمات مخابراتی همگی نیاز است در یک مجموعه واحد تحت مدیریت قرار بگیرند. در حالی که در وضعیت فعلی و بعد از ادغام همچنان قرار است شاهد نظام‌های بازرگانی گوناگون در قسمت‌های یاد شده باشیم.

۶.    ششمین راهبرد در وزارتخانه‌های بازرگانی موفق دنیا

برنامه‌ریزی به منظور افزایش دادن سهم صادرات غیر نفتی از تمام صادرات نیز اهمیت زیادی دارد. برنامه‌ریزی به منظور افزایش دادن سهم صادرات غیرنفتی از تمام صادرات و همین‌طور اصلاح آن فقط محدود به صدور محصولات نبوده، از این رو ترکیب صادرات غیرنفتی نیاز است به سمت صدور محصولات و همین‌طور خدمات حرکت کند که جهت رسیدن به این هدف، وجود ارتباط و البته هماهنگی میان سایر نهادهای واسط دولت، صنعت و همچنین دانشگاه الزامی است.

از این ۶ مورد گفته شده هیچ وقت در وزارت‌خانه بازرگانی قدیم پیروی نشد. همچنین مسئولیت‌های این وزارتخانه یکی یکی کمتر می‌شدند، برای مثال وزارت‌خانه بازرگانی قدیم به منظور کاهش دادن تعرفه واردات و همین‌طور صادرات ده‌ها قرارهای ملاقاتی با گمرک می‌گذاشت و در آخر نتیجه‌ای به دست می‌آمد که کمترین نزدیکی با سایر درخواست‌های آن‌ها نداشت. این مسئله به مرور زمان موجب تضعیف شدن وزارت بازرگانی شد.

سرانجام کار به جایی رسید که بسیاری از اشخاص معتقد بودند که بودن یا حتی نبودن مستقل این وزارتخانه هیچ صدمه‌ای به اقتصاد کشور وارد نخواهد کرد. به همین خاطر مسئله ادغام با سرعت بالایی دنبال شد و در آخر سال ۱۳۹۱ وزارت‌خانه بازرگانی را با وزارت صنعت ادغام کردند.

کدام کشورها وزارت بازرگانی دارند ؟

در جواب این سوال که کدام کشورها وزارت بازرگانی دارند باید گفت بیش از ۵۰ کشور در دنیا، دارای وزارت‌خانه بازرگانی هستند. بر اساس بررسی‌های صورت گرفته توسط شبکه کانون‌های تفکر کشور ایران که یک نهاد تشکیل شده از تحلیلگران تخصصی و حرفه‌ای است، از میان ۵۵ کشور سرآمد در زمینه صنعت و تجارت در ۵ قاره دنیا، در بیش از ۷۰ درصد آن‌ها که برابر می‌شود با ۳۸ کشور، وزارتخانه واحدی مروبط به صنعت و تجارت وجود داشته و سیاست‌گذاری صنعت و همین‌طور تجارت در یک قسمت، متمرکز است.

کدام کشورها وزارت بازرگانی دارند ؟
کدام کشورها وزارت بازرگانی دارند ؟

از میان ۱۷ کشور باقی مانده، در ۹ کشور با وجود داشتن دو وزارتخانه مربوط به تجارت خارجی و صنعت، انجام سیاست‌گذاری تجاری قسمت صنعت برعهده وزارت صنعت بوده، از این رو بیش از ۸۵ درصد کشورهای پیشرفته یا حتی پیشرو در زمینه اقتصاد، از یکپارچگی سیاست‌گذاری صنعت و همین‌طور تجارت جهت پیشبرد اهداف‌ خود استفاده می‌کنند.

کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با وزارت‌ بازرگانی ایران و سایر‌ کشورها با وانیکس

اگر قصد دارید برای کسب اطلاعات دقیق‌تر در‌ رابطه با وزارت‌خانه بازرگانی ایران و سایر‌ کشورها از یک شرکت وارداتی و بازرگانی مشاوره بگیرید، تصمیم بسیار مناسبی گرفته‌اید؛ زیرا تنها افرادی که می‌توانند در رابطه با این مسئله شما را به بهترین شکل راهنمایی کنند متخصصین در این زمینه هستند.

علاوه بر این مطمئنا شما می‌خواهید که اطلاعات درست و دقیقی در این رابطه بدست آورید و از آنجایی که مطالب بسیاری درمورد وزارت‌خانه‌های بازرگانی ایران و سایر‌ کشورها وجود دارد باید به یک مجموعه‌ معتبر و قابل اعتماد مراجعه کنید تا این‌گونه اطمینان حاصل کنید که تمام اطلاعاتی که به شما می‌دهند صحیح هستند.

برای انتخاب یک مجموعه وارداتی باید یک‌سری معیارها را در نظر بگیرید؛ زیرا هم‌اکنون مجموعه‌های بسیاری در حوزه واردات کالا و موارد مرتبط با آن فعالیت می‌کنند و متاسفانه همه آن‌ها معتبر و قابل اعتماد نیستند. شما با در نظر داشتن یکسری معیارها به مراتب بهتر می‌توانید این مجموعه‌ها را با یکدیگر مقایسه کرده و سرانجام بهترین آن‌ها را انتخاب کنید. معیارهایی که باید در نظر بگیرید عبارت هستند از معتبر بودن شرکت و متخصص بودن کارمندان آن.

کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با وزارت‌ بازرگانی ایران و سایر‌ کشورها با وانیکس
کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با وزارت‌ بازرگانی ایران و سایر‌ کشورها با وانیکس

شما باید اطمینان حاصل کنید که شرکت مورد نظرتان نه تنها معتبر بوده بلکه کارمندان آن نیز توسط کارشناسان آموزش دیده‌اند. این‌گونه مطمئن می‌شوید که آن‌ها می‌توانند در زمینه وزارت‌خانه‌های بازرگانی شما را راهنمایی کرده و اطلاعات کامل و درستی به شما بدهند.

یکی از شرکت‌هایی که همه این معیارها را داراست مجموعه وارداتی و بازرگانی وانیکس است. این شرکت به خاطر داشتن اعتبار بالا و همین‌طور پرسنلی کارشناس توانسته محبوبیت بسیاری بدست بیاورد و قادر است به بهترین شکل شما را راهنمایی کند. مجموعه وانیکس خدمات دیگری هم‌چون واردات کالا از چین، واردات دستگاه ماینر از چین و انبارداری در کشور چین و شهر دبی نیز ارائه می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *