لیست کالاهای وارداتی در قبال صادرات

واردات در کشور ما شامل انواع و اقسام کالا می‌شود و در این بین یک تاجر آگاه باید از زیر و بم بازار کالاهای وارداتی را بداند. مثلا اینکه در کشور چه تعداد متقاضی دارد تا در هنگام ورود کالا مورد استقبال قرار می‌گیرد یا خیر. در این مقاله که حاصل تجربه چندین ساله شرکت بازرگانی وانیکس است سعی نموده‌ایم لیستی جامع  از کالاهای وارداتی در قبال صادرات را تهیه کنیم.

 

 

مهمترین کالاهای وارداتی در قبال صادرات

همانطور که بیان شد مهمترین کالاهای وارداتی شامل گروه مختلفی اعم از اقلام خوراکی و غذایی مانند انواع گوشت و محصولات وابسته به گوشت مثل سوسیس کالباس و کنسروجات و نوشیدنی‌های مختلف، تجهیزات صنعتی (شامل قطعات خودرو و ماشین‌آلات)، لوازم الکتریکی ( انواع لامپ لوستر لوازم روشنایی) و دیجیتالی (تلویزیون، رادیو) می‌شود.

مهمترین کالاهای وارداتی در قبال صادرات

همچنین می‌توان پوشاک و منسوجات (شامل لباس و شلوار و کاپشن و انواع لباس‌های ورزشی، کفش‌های ورزشی) داروهای خاص که برای درمان بیماران خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد. لوازم آرایشی و بهداشتی ( انواع لوازم آرایشی، شوینده‌ها، شویندههای بهداشتی صورت و بدن)، دانه‌ها و نهال انواع گل و گیاه و درخت است. جالب است بدانید در میان تمامی اقلام وارداتی به کشور نمونه‌هایی وجود دارد که با استقبال فراوان مصرف‌کننده روبرو می‌شود و حتی بازارهای فیک یا تقلبی آنها نیز بسیار داغ است.

 

 

مهم ترین کالاهای صادراتی

همانطور که ما همه می‌دانیم کشور ما وابستگی زیادی به صادرات و ذخایر نفتی دارد، با وجود اینکه نفت یک منبع تجدید ناپذیر در طبیعت است و میلیون‌ها سال تولید نفت طول می‌کشد تا تولید شود. به همین دلیل دولت مردان در این سال‌های اخیر سعی دارند وابستگی ایران را به نفت کاهش دهند.صادرات ایران علاوه بر صادرات نفتی که شامل صادرات گاز، مشتقات شیمیایی همچون قیر، متانول، روغن‌های سبک و فرآورده‌های بنزینی است. صادرات غیر نفتی را نیز مورد توجه و حمایت قرار دهند که به انواع صادرات غیر نفتی در ذیل اشاره می‌شود.

  • ذخایر طبیعی مانند سنگ گچ، نمک طعام، سنگ آهن، مس و روی.
  • صادرات محصولات کشاورزی مثل خشکبار کشمش، پسته و زعفران که در بازارهای جهانی مورد توجه بسیار هستند.
  • صادرات محصولات دامی، طیور، آبزیان مانند میگو، خاویار پوست، مو، کرک، روده و..
  • ‌کالاهای سنتی وصنایع دستی مانند فرش ،گبه ،گلیم و جاجیم
  • کالاهای صنعتی که خود دارای زیر شاخه های زیادی می‌شود، مثلا صنعت کاغذ سازی صنایع چوبی مثل مبلمان
  • صادرات تنباکو و توتون

جالب است بدانید صنایع دستی ایران طرفداران زیادی دارند و کشورهای توسعه یافته نیز مثل کشورهای آمریکا، آلمان، ایتالیا و… نیز سهم به سزایی در فروش این کالاها دارند. صنایع دستی ایران دارای ۷۳ نشان معروف از یونسکو است. از جمله این کارها حوله بافی، گلابتون دوزی، قلم کاری روی ظروف و سفال و… حدود چهارصد و شصت نوع صنایع دستی در جهان به ثبت رسیده که بخش عمده این هنر مخصوص ایران است.

لیست کالاهای مجاز واردات در مقابل صادرات

کالاهایی را که میتوان با صادرات آنها به سایر کشورها محصولات مورد نیاز کشور را خریداری و به کشور وارد نمود بدین شرح است:

  • گاو و گوسفند شیری، گوشتی، مولد
  • شیرخشک اطفال، آب پنیر، کره بسته بندی شده
  • پیاز گلها و برخی از درختها، درختچه، بوته‌ها و گلهای زینتی
  • بذر برنج و حبوبات مانند لوبیا چیتی همچنین بذر کلزا و آفتابگردان
  • روغن خام، پالم کرنل استارین، روغن ماهی، روغن کرچک، روغن کنجد
  • خاک سیلیسی سنگواره، سنگ آلومینیوم، سنگ روی، زغال سنگ، سنگ آتیمون
  • اکسیژن، آرسنیک، جیوه، اسیدنیتریک، دی اکسید کربن، دی اکسید سلیسیم، آندالوزیت، سیانیت، سیلیمانیت و سایر مواد اسیدی، پلیمرها، آلدئیدها، الکلها و……
  • برخی از داروها همچون متفورمین، انواع ویتامینها، پودر استامینوفن.
  • کودهای شیمیایی، کودهای معدنی، کودهای حیوانی

 

 

 بهترین کشورهای ‌صادرکننده کالا به ایران

چین و ترکیه و عراق از جمله کشورهایی هستند که اجناس و تولیدات‌شان در ایران مورد توجه است. کشور چین با تولید اجناس گوناگون و متنوع با کیفیت‌های مختلف توانسته است پاسخگوی تمام اقشار جامعه باشد، البته قبل از تحریم‌ها ما از کشورهای اروپایی نیز واردات انجام می‌دادیم.

 بهترین کشورهای ‌صادرکننده کالا به ایران

آمارها نشان می‌دهند که ۹۲ درصد ارزش صادرات را به خود اختصاص می‌دهند و در واقع ۱۰ کشور نخست صادراتی ۸۵ درصد سهم ارزشی از کل صادرات به ایران را در اختیار دارند.  پس از سه کشور چین، عراق و ترکیه بیشترین حجم محصولات داخل کشور از کشورهای امارات متحده عربی، افغانستان، کره جنوبی، هند، پاکستان، اندونزی، عمان، تایلند، آلمان و آذربایجان است.

صادرات کالا از ایران به چه کشورهایی صورت می پذیرد؟

صادرات ایران به کشورهایی مثل روسیه که از طرفداران پروپاقرص خرمای ایران است و به کشور قطر که از صنعت کشاورزی ایران بهره می‌برد. کشور ترکیه که قسمت قابل توجه خشکبار ایران از جمله پسته و زعفران را در بازارهای خود عرضه می‌کند و یا حتی در مواردی کشورهای اروپایی مثل فرانسه و کانادا و اتریش و…. نیز از موارد صادراتی ایران بهره می‌برند. اما در این میان مهمترین واردکنندگان محصولات ایرانی افغانستان، پاکستان، چین، عراق، امارات، گرجستان، جمهوری آذربایجان اشاره کرد.

صادرات کالا از ایران به چه کشورهایی صورت می پذیرد؟

 واردات در قبال صادرات با وانیکس

بهتر است بدانیم کالاهای وارداتی ایران بیشتر از کالاهای صادراتی میباشد با اینکه در این اواخر همه اقتصاددانان سعی می‌کنند ایران اقتصاد پویایی داشته باشد. در واقع در زمینه‌هایی موفق و در خیلی از زمینه‌ها ناموفق بوده‌اند. چرا که زیر سازیهای کشور از نظر تولیدات و مصرف به طور صحیح پایه‌ریزی نشده است. شاید در مورد داشتن صادرات باید در زمینه های تبلیغ، بسته‌بندی و مهم‌تر بازاریابی کارهایی انجام گیرد؛ شاید اینگونه هم تاجر هم مصرف‌کننده سود داشته باشند.

 

 

شرکت بازرگانی وانیکس با سالها تجربه در زمینه صادرات و واردات کالا این افتخار را دارد که تجار و بازرگانان محترم را در زمینه کالاهای واردات در قبال صادرات همراهی نمایید و حاصل تجربه سالیانه خود را در اختیار شما قرار دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *