پلن شخصی معامله گری چیست؟

زیرا معامله‌گران از دید میزان تجربه در بازار، طرز تفکر، میزان تحمل ریسک و تحلیل بازار، با یکدیگر تفاوت دارند. لازم است بدانید پلن شخصی معامله‌گری چیست؟ در این مقاله از وبلاگ وانیکس به این موضوع می‌پردازیم؛ پس همراه ما باشید.

 

 

تعریف پلن شخصی معامله گری

همه معامله‌گران در موقعیت‌های متفاوت زندگی قرار دارند و همه آنها دیدگاه‌های بازار، فرایندهای فکری، سطح تحمل ریسک و تجربیات بازار متفاوتی را تجربه کرده‌اند؛ پس لازم است پلن‌های معاملاتی شخصی را داشته باشید و همان گونه که از بازار آموزش دیده‌اید آن را آپدیت کنید. در تعریف اصولی در خصوص این سؤال که پلن یا برنامه شخصی معامله گری چیست؟ باید گفت، پلن یا برنامه معاملاتی، یک ابزار تصمیم‌گیری جامع برای فعالیت‌های معاملاتی روزانه شما است. این پلن معامله گری کمک می‌کند تا شما تصمیم بگیرید که چه چیزی را، در چه زمانی و با چه مقدار معامله کنید؛

 

تعریف پلن شخصی معامله گری
تعریف پلن شخصی معامله گری

بنابراین، یک پلن معاملاتی باید از برنامه‌های شخصی شما باشد. البته می‌توانید از برنامه شخص دیگری به‌عنوان طرح استفاده کنید، اما به‌خاطر داشته باشید که دیدگاه یک شخص دیگر نسبت به ریسک و سرمایه موجود، می‌تواند بسیار متفاوت‌تر از دیدگاه شما باشد.

 

 

پلن شخصی معامله گری تا چه اندازه مهم است؟

حال که دانستید پلن شخصی معامله گری چیست؟ باید در خصوص میزان اهمیت و مهم بودن این پلن این‌طور گفت که موفق‌ترین معامله‌گران یک پلن دارند. شما نمی‌توانید ضمانت کنید که همه‌جا می‌توانید بازار را شکست دهید و پیروز شوید؛ اما یک پلن برنامه‌ریزی‌شده می‌تواند به ایجاد پایه‌هایی برای تجارت موفق کمک کند.همچنین باید گفت داشتن یک طرح هیچ فایده‌ای ندارد، مگر اینکه عملی شود. بسیاری از معامله‌گران مرتکب این خطا می‌شوند که تایم زیادی را برای ایجاد یک برنامه و پلن سرمایه‌گذاری، صرف می‌کنند، اما زمانی که شروع به معامله در بازار می‌کنند، آن را رها می‌کنند.

مزایای داشتن پلن شخصی معامله گری چیست؟

در این بخش از مقاله بعد از پرداختن به تعریف و میزان اهمیت برنامه شخصی معامله‌گری، می‌خواهیم درباره مزایای که این پلن برای سرمایه‌گذار دارد، صحبت کنیم. همچنان همراه ما باشید.

موارد زیر از جمله مزایای یک طرح معاملاتی است:

۱ – شروع راحتتر

تمام برنامه‌ریزی‌ها از قبل انجام شده است و می‌توانید بادقت به پارامترهای از پیش تعیین شده خود معامله را آغاز کنید.

۲- تصمیمات عینی‌تر

شما با استفاده از پلن، از قبل متوجه این شده‌اید که چه زمانی باید سود ببرید و میزان ضررها را کاهش دهید، این بدان معنی است که می‌توانید احساسات را از فرایند تصمیم‌گیری خود خارج کنید.

 

 

۳- نظم بهتر در معامله

با رعایت نظم و ترتیب در برنامه خود، می‌توانید دریابید که چرا برخی از معاملات کار می‌کنند و برخی دیگر کارساز نیستند.

۴- ایجاد فضای بیشتری برای بهبود

 روش ثبت سوابق معاملات، شما را قادر می‌سازد تا از اشتباهات معاملاتی گذشته درس بگیرید و قضاوت خود را بهبود ببخشید.

مزایای داشتن پلن شخصی معامله گری چیست؟
مزایای داشتن پلن شخصی معامله گری چیست؟

روش ها و مراحل مختلف ساخت پلن معامله گری کدامند؟

حال که دانستید پلن شخصی معامله گری چیست؟ با روش‌های ساخت و مراحل ساخت آن در ادامه بیشتر آشنا خواهید شد.

پلن‌های معامله‌گری را می‌توان به روش‌های مختلف تأمین کرد. سرمایه‌گذاران و معامله‌گران معمولاً برنامه و پلن معاملاتی خود را بر اساس اهداف شخصی خودشان آماده می‌کنند. پلن‌های معاملاتی بسیار طولانی و کامل هستند، علی‌الخصوص برای معامله‌گرانی که بیشتر فعال هستند، مانند معامله‌گران روزانه یا معامله گران نوسانی. این پلن‌های معامله‌گری همچنین می‌توانند بسیار ساده عمل کنند.

مراحل ساخت یک پلن شخصی معامله‌گری شامل موارد زیر است:

برای ساخت برنامه شخصی معامله‌گری شما نیاز دارید موارد زیر را برای خودتان آماده کنید:

۱- مهارت خود را ارزیابی کنید

داشتن انگیزه برای انجام معاملات و زمانی که مایل به عملی کردن آن هستید، قدمی مهم در ایجاد برنامه معاملاتی شما است. این سؤال را از خود بپرسید که چرا می‌خواهید یک فرد معامله‌گر شوید و سپس آنچه را که می‌خواهید از معامله به دست آورید، بنویسید.

۲- سطح ریسک را بسنجید

سنجیدن سطح ریسک، به سبک معاملاتی و تحمل ریسک معامله‌گر بستگی دارد. میزان ریسک می‌تواند در افراد مختلف متفاوت باشد، اما به‌احتمال خیلی زیاد باید بین ۱٪ تا ۵٪ از پرتفوی شما در یک روز معاملاتی معین، تغییر کند.

یعنی اگر در هر نقطه از روز آن مقداری که مشخص کرده‌اید را از دست بدهید، از بازار خارج می‌شوید و بیرون می‌مانید. اگر اوضاع به نفع شما نخواهد بود بهتر است کمی استراحت کنید و یک روز دیگر معامله را شروع کنید.

۳- هدف داشته باشید

تعداد زیادی از معامله گران معامله‌ای را عملی نمی‌کنند مگر آنکه بدانند سود احتمالی حداقل سه برابر بیشتر از ریسک باشد. مثلا، اگر میزان ضرر شما ۱ دلار در هر سهمی است، هدف شما باید حداقل ۳ دلار سود برای هر سهم باشد. هدف‌های سود هفتگی، ماهانه و سالانه را به دلار یا به‌عنوان درصدی از پرتفوی خود تعیین کنید و مرتباً آنها را مورد ارزیابی قرار دهید.

۴- لیست خود را آماده کنید

داده‌های اقتصادی یا درآمدی که قرار است مورد انتشار قرار بگیرند چه چیزهایی هستند و چه زمانی بیرون می‌آیند؟ لیستی را روی دیوار مقابل خود قرار دهید و تصمیم بگیرید که آیا می‌خواهید قبل از یک گزارش مهم معامله کنید یا نه.

برای بیشتر معامله گران، بهتر است به‌جای ریسک‌کردن‌هایی که ضرورتی ندارند مرتبط با معاملات در طول واکنش‌های بی‌ثبات به گزارش‌ها، منتظر منتشر شدن گزارش‌ها باشند. معامله گران حرفه‌ای بر اساس احتمالات دست به معامله می‌زنند. معامله پیش از یک گزارش مهم تلقی شود اغلب یک قمار است؛ زیرا غیرممکن است که بدانیم بازارها چگونه واکنش نشان خواهند داد.

۵- برای تجارت آماده شوید

از هر سیستم و برنامه معاملاتی که در دسترستان است و استفاده می‌کنید، سطوح حمایت و مقاومت اصلی و جزئی را روی نمودارها برچسب‌گذاری کنید، هشدارهایی را برای سیگنال‌های ورود و خروج تنظیم کنید و مطمئن شوید که همه سیگنال‌ها را می‌توان به‌راحتی با یک سیگنال دیداری یا شنیداری واضح، مشاهده یا شناسایی کرد.

۶- تنظیم‌کردن قوانین خروج

بیشتر معامله گران این اشتباه را مرتکب می‌شوند که بیشتر تمرکزشان را بر روی جستجوی سیگنال‌های خرید می‌گذارند؛ اما توجه بسیار کمی به زمان و مکان خروج دارند.

تعداد زیادی از معامله گران در صورت کاهش قیمت، موفق به فروش نمی‌شوند زیرا نمی‌خواهند ضرری ببینند؛ بنابراین شما در ساخت پلن شخصی معامله‌گری خود باید این اصل مهم را در نظر داشته و توانایی آن را داشته باشید تا از پس آن برآیید و همچنین باید آموزش ببینید که ضرر را بپذیرید، اگر این‌گونه نباشد، به‌عنوان یک معامله‌گر موفق نخواهید شد.

۷- تنظیم‌کردن قوانین ورود

این مورد به این دلیل پس از قوانین خروج آمده است که خروج‌ها بسیار مهم‌تر از ورودی‌ها هستند. سیستم شما باید به‌اندازه کافی سخت و دشوار باشد تا موثر واقع شود؛ اما باید به‌اندازه کافی سادگی هم داشته باشد تا تصمیمات فوری را آسان‌تر کند.

 اگر شروط زیادی دارید که باید رعایت شوند و تعداد زیادی از آنها ذهنی هستند، انجام معاملات واقعی برای شما سخت‌تر است. در اصل، رایانه‌ها معامله گران بهتری نسبت به مردم می‌سازند.

۸- تجزیه‌وتحلیل عملکرد

پس از هر روز معاملاتی، جمع‌کردن سود یا زیان برای دانستن چرایی و چگونگی آن، امری مهم و ضروری است. نتایج خود را در یادداشت‌های معاملاتی خود اضافه کنید و بنویسید تا بتوانید بعداً به آنها رجوع کنید. به‌خاطر داشته باشید، همیشه معاملاتی با وجود ضررهای بسیار، خواهد بود. پس آنچه شما می‌خواهید یک برنامه شخصی معامله‌گری است که در بلندمدت برنده شود.

سخن پایانی

در پایان و جمع‌بندی مقاله پلن شخصی معامله‌گری چیست؟ باید گفت برنامه شخصی معامله‌گری روشی برای شناسایی و معامله دارایی است که تعدادی متغیر از جمله زمان، ریسک و اهداف سرمایه‌گذار را در نظر می‌گیرد. یک پلن شخصی، نحوه یافتن و اجرای معاملات توسط معامله‌گر را مشخص می‌کند.

در دنیای امروزه که ورود به بازارهای مالی مختلف، بسیار رواج دارد، ٱشنایی با این اصطلاحات برای موفقیت، امری ضروری و مهم است؛ از این رو تیم تولید محتوای شرکت وانیکس تصمیم بر این گرفته‌اند که برای کمک هرچه بیشتر به شما عزیزان، در یک سری مقالات، به تعاریف اصطلاحات مهم در حوزه تجارت و سرمایه‌گذاری بپردازند. در نهایت امیدواریم مطالعه این مقاله در افزودن به دانش شما مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *