واردات کدام خودروها آزاد است؟

فیروزی همچنین افزود: «طبق لایحه مجلس، تنها افراد و خودروسازانی که واردکننده خودرو می‌شوند، حق صادرات خودرو دارند و به اندازه خودروهایی که می‌فرستند، مجاز به واردات خودرو هستند. قطعه‌سازان نیز می‌توانند خودروهایی معادل ارزش واردات خودرو وارد کنند.» از سرگیری واردات خودرو با هدف ایجاد تعادل در بازار خودروی ایران و حذف انحصار مطلق خودروسازان و قطعه سازان ایرانی است. با توجه به متعادل کردن بازار خودرو تجار در پی این هستند که واردات کدام خودروها آزاد است. به گفته فیروزی، سایر افرادی که امکان واردات خودرو را دارند عبارتند از: “افراد غیردولتی حقیقی که خرید، صادرات و فروش نفت را انجام می‌دهند. آنها می‌توانند با استفاده از ارزهای دریافتی خود اقدام به واردات خودرو کنند. تا دو سال پیش دنا پلاس توربو دست‌ساز در بازار ایران حدود ۲۰ هزار دلار قیمت داشت در حالی که در صورت صادرات تنها با قیمت ۱۲ هزار دلار عرضه می‌شد. در این میان خودروسازان دولتی ایران با فشار بر وزارت صنعت، معدن و تجارت تمام تلاش خود را برای توقف واردات خودرو به کار می‌گیرند. با از سرگیری واردات خودرو، خودروسازان داخلی دیگر نمی‌توانند برخی از گران ترین محصولات خود را به بازار عرضه کنند.

 

 

با افزایش تقاضا برای خودروهای جدید در ایران، دولت سال گذشته اقداماتی را برای لغو ممنوعیت طولانی مدت واردات خودروهای خارجی انجام داد. اما در حالی که این حرکت به عنوان راهی برای برآوردن نیازهای مشتریان تلقی می‌شد، این ابتکار به طور مرموزی متوقف شده است. ایران در سال ۲۰۱۷ واردات خودروهای سواری غربی را برای مقابله با اعمال مجدد تحریم‌های آمریکا به دلیل برنامه هسته‌ای خود ممنوع کرد. این ایده بخشی از تلاش‌های تهران برای توسعه «اقتصاد مقاومتی» بود که می‌تواند هم تقاضای ایرانیان برای خودرو را برآورده کند، هم وابستگی به فناوری خارجی را کاهش دهد و هم به طور بالقوه درآمد صادراتی را افزایش دهد. تولید خودرو در کشور کاهش چشمگیری داشته است و با وجود افزایش شکایت‌ها در مورد قیمت‌های غیرعادی و نگرانی‌ها در مورد کیفیت و ایمنی خودروهای تولید داخل و واردات چینی، مشتریان بالقوه به مراتب بیشتر از خودروهای موجود هستند. برای رفع این مشکل، مجلس در بودجه جدید بودجه ای را برای واردات ۷۰ هزار خودروی سواری غربی از جمله ۲۰ هزار خودروی هیبریدی یا تمام برقی اختصاص داد. اما پس از درخواست بازنگری توسط شورای نگهبان که باید همه قوانین پیشنهادی را تصویب کند، بند مربوط به واردات خودروهای سواری غربی با کمی توضیح حذف شد.

با توجه به کاهش تولید خودرو و ناوگان فرسوده که بخش‌های حمل‌ونقل و اتوبوس را با مشکل مواجه کرده است، بازگرداندن صنعت خودرو به مسیر اصلی یکی از چالش‌های اصلی ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور فوق محافظه‌کار تلقی می‌شود.آقای رئیسی از زمان روی کار آمدن، تلاش کرده است تا کارگران خودرو را جمع کند، از جمله در بازدید از کارخانه خودروسازی پارس خودرو، کارخانه‌ای که پس از خروج شریک فرانسوی خود، رنو به دلیل تحریم‌های آمریکا که در سال ۲۰۱۸ مجدداً توسط واشنگتن اعمال شد، دچار توقف تولید شده است. همچنین او در جریان سخنرانی خود در کارخانه شهر شیراز در تاریخ ۱۱ اسفند از گرانی فوق‌العاده خودرو انتقاد کرد و مجموعه‌ای از اصلاحات برنامه ریزی شده برای صنعت داخلی از جمله افزایش ۵۰ درصدی تولید خودرو در سال آینده، واگذاری دولت را برشمرد. مدیریت شرکت های خودروسازی به بخش خصوصی و ادغام فناوری و دانش صنایع دفاعی و فضایی در تولید خودرو، از جمله وسایل نقلیه الکتریکی را نیز مورد بحث قرار داد. وی همچنین از بی‌کیفیتی خودروهای داخلی که بسیاری از آنها برگرفته از نمونه‌های قدیمی خارجی هستند و به دلیل مهندسی نامرغوب که منجر به مرگ رانندگان شده است، انتقاد کرده است.

 

 

امکان واردات کدام خودروها فراهم شده است؟

بر اساس گفته‌های سخنگوی وزیر صمت طبق آیین‌نامه واردات خودرو، خودروهایی که حداکثر ۲۰ هزار  تا ۲۵ هزار دلار قیمت دارند را می‌توان به کشور وارد کرد. او اعلام کرد: واردات کالاهای پر رقابت با حجم تولید بالا باید ازاد شود. بر اساس آیین‌نامه واردرات خودرو، حداکثر قیمت خودروهای وارداتی ۲۰ هزار دلار است همچنین حجم موتور آن‌ها باید بین ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ سی سی باشد. واردات خودرو به عواملی مانند هزینه گمرک و مالیات بر ارزش افزوده نیز بستگی دارد.

 

امکان واردات کدام خودروها فراهم شده است؟

با توجه به قیمت دلار در بازار آزاد قیمت خودروهای وارداتی حدود ۷۵۰ میلیون تومان خواهد بود. تعرفه در نظر گرفته شده برای خودروهای وارداتی در سال ۱۴۰۱ بین ۴۰ تا ۷۵ درصد است که به حجم موتور خودرو بستگی دارد. در ادامه چند نمونه از خودروهایی که امکان واردات آنها فراهم شده است معرفی می‌کنیم:

  • تویوتا کرولا هیبرید
  • نیسان ورسا
  • نیسان سنترا
  • کیاسول
  • کیاریو
  • کیاریو ۵ در
  • کیافورته
  • میتسوبیشی میراژ SEG4
  • میتسوبیشی میراژ ۴G (BlackEdition)
  • هیوندای اکسنت SE
  • نیسان ورسا S
  • کیاریو S

بر اساس گزارش‌های اعلام شده از سوی کانال‌های خبرگزاری تعرفه واردات یک خودروی ۷ هزار دلاری حدود ۴۰% است که با توجه به قیمت دلار در بازار ازاد به واحد پول کشور ما چیزی حدود ۲۱۰ میلیون تومان می‌شود و واردات آن ۸۰ میلیون تومان است.

 

 

کدام خودروها مجوز واردات دریافت می کنند؟

برای واردات خودرو چند عامل مهم وجود دارد که به آنها می‌پردازیم:

کدام خودروها مجوز واردات دریافت می کنند؟

  • خودروهای وارداتی باید تمام برقی باشد.
  • خودروهای گازسوز و بنزینی باید دارای برچسب انرژی B و بالاتر باشند.
  • خودروهای کارکرده در صورتی که ۳ سال از ساخت آنها می‌گذرد، نمی‌توانند مجوز دریافت کنند.

 

 

خدمات وانیکس؛ واردات خودرو با شرکت بازرگانی وانیکس

در این روزها به دلیل هزینه‌ی بالای خودروهای داخلی برخی از افراد ترجیح می‌دهند خودروهای خارجی به ایران وارد کنند. بسیاری از خودروهای خارجی به دلیل ظاهری شیک و لوکس طرفداران زیادی را به خود جذب کرده‌اند. البته توجه داشته باشید که فقط برخی از خودروهای خارجی مجوز واردات دریافت می‌کنند که در شرح اخبار بالا به انها اشاره شد. در صورتی که قصد واردات خودروهای خارجی را دارید با مشاوران وانیکس تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *