مقایسه میزان نوسانات بازارهای مالی

نوسانات بازارهای مالی

مقایسه میزان نوسانات بازارهای مالی به اینکه ریسک کمتری را در زمان سرمایه‌گذاری متحمل شوید، کمک خواهد کرد. در این مقاله قصد داریم به مقایسه میزان نوسانات بازارهای مالی بپردازیم؛ پس تا انتهای مطالب ما را با حضور گرمتان همراهی کنید.

 

 

بازارهای مالی چیست؟

بازارهای مالی از جمله بازارهایی به شمار می‌روند که در آن معامله، تعهدات و ابزارهای مالی برای افراد امکان‌پذیرهستند که در آن تقابل عرضه و تقاضای این اسناد صورت می‌پذیرد. خرید دارایی‌های مالی، یکی از روش‌های سرمایه گذاری محسوب می‌شود. این دارایی‌ها برعکس دارایی‌های واقعی مثل وسایل منزل و اتومبیل، قابلیت این را دارند که برای اقتصاد ارزش افزوده ایجاد کنند.

بازارهای مالی چیست؟

وظایف مهم بازار های مالی

 بازارهای مالی وظایف گوناگونی بر عهده دارند که عبارتند از:

  • قیمت‌گذاری ریسک و فراهم آوردن مکانیسم ادغام
  • اختصاص داد بهینه منابع
  • اطلاعات را در بین تامین‌کنندگان وجوه مالی منتشر می‌کنند.
  • اداره و کنترل بنگاه‌ها و مدیران با یاری واسطه‌های مالی
  • آسانی و راحتی در نظام مالی تجارت و مبادلات

 

 

وظایف مهم بازار های مالی

مقایسه میزان نوسانات بازار‌های مالی

در همه بازارهای مالی، همیشه نوسانات زیادی وجود دارد. نوسانات به تغییرات سریع و مکرر قیمت‌ها اشاره  می‌کند. سرمایه‌گذاران باید در موقع انتخاب اندازه، نوع، شناسایی نقاط ورود و خروج و نوسانات بازار مالی مدنظر را مورد توجه و تمرکز خود قرار دهند.هر اندازه میزان نوسانات یک دارایی زیاد باشد، معاملات از ریسک بالاتری برخوردار می‌شوند. در حقیقت می توان گفت نوسانات بازارهای مالی، معیاری برای سنجش و اندازه ریسک سرمایه گذاری محسوب می‌شود.

  1. بازار طلا و سکه

طلا و سکه یکی از گزینه های مورد علاقه‌ برای سرمایه‌گذاری از گذشته تاکنون است. سرمایه‌گذاری در طلا در صورت بروز هرگونه مشکل مالی یک راه حل مطمئن  به شمار می‌رود. بازار طلا و سکه  یک بازار پر نوسان به شمار می‌رود.مقایسه نوسانات بازارهای مالی مثل طلا و سکه را اخبار و رویدادها و میزان عرضه و تقاضا تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.همچنین نوسانات طلا به قیمت دلار نیز بسیار وابسته است و یک رابطه مستقیم و ناگسستنی با یکدیگر دارند. این زمانی است که نرخ طلا با نرخ بهره رابطه معکوسی را دارا می‌باشد، به طوری که  با کاهش نرخ بهره، تقاضا برای طلا بیشتر می‌شود. همچنین در مواقعی که نرخ تورم افزایش می‌یابد، تقاضا برای طلا نیز افزایش پیدا می‌کند‌.

 

 

  1. بازار کریپتو

یکی دیگر از بازارهای مالی که از زمان آغاز پیدایش تا الان طرفداران زیادی یافته، بازار ارزهای دیجیتال نام دارد. این بازار بازه نوسانی ندارد و در پایان هر هفته نیز به فعالیت خود ادامه می‌دهد. نوسانات بازارهای مالی برای سرمایه گذارانی که خرید و فروش رمز ارزها در بازه‌های زمانی کوتاه مدت دنبال می‌کنند، اهمیت بیشتری را به خود می‌گیرند. این تریدرها برای این که توانایی این را داشته باشند تا نهایت استفاده را از نوسان‌ها داشته باشند، نقاط خرید و فروش را شناسایی و بررسی می‌کنند.

مقایسه میزان نوسانات بازار‌های مالی

تریدرها با یاری و کمک گرفتن از میانگین متحرک، اندیکاتورها (مثل باند بولینگر Bollinger Bands)، تشخیص محدوده‌های ثابت، نوسان تحلیل فاندامنتال و همچنین در نظر گرفتن روند بیت کوین قادر هستند نوسانات بازار ارزهای دیجیتال را بررسی و شناسایی کنند.

برای مثال بیت کوین به عنوان با ارزش‌ترین ارز دیجیتال بر قیمت سایر رمز ارزها تاثیر زیادی می‌گذارد. به این صورت که اغلب با افزایش قیمت بیت کوین، قیمت سایر ابزارهای بیت کوین‌ها نیز افزایش می‌یابد و برعکس. سرمایه گذاران و تریدرها نباید از اخبار و رویدادهای مربوط به ارزهای دیجیتال غفلت کنند.

  1. بازار مسکن

در بازار مسکن به سبب این که میزان عرضه در مقایسه با تقاضا کمتر می‌باشد، نوسانات زیادی به وجود آمده است. به صورتی که طبق بررسی‌ها آشکار و روشن شد در ۷۰ سال گذشته قیمت مسکن حتی برای یکبار هم کاهش پیدا نکرده، بلکه هر روز قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند و فقط در مواقعی راکد مانده است.

میزان نوسانات مسکن در مقایسه با نوسانات بازار طلا و سکه بسیار بیشتر بوده است. به طور کلی میزان نوسان بازار مسکن قابل اندازه‌گیری سنجش نیست و این نوسانات به عوامل مختلفی نظیر قیمت زمین و مصالح، میزان عرضه و تقاضا، و هزینه‌های مجوز ساخت بستگی دارد.

نرخ ارز و دلار نیز بر نوسانات بازارهای مالی مانند مسکن تاثیر زیادی می‌گذارد. به این صورت که وقتی قیمت دلار افزایش پیدا می‌کند، قیمت مسکن نیز به سرعت رو به  افزایش می‌رود.

  1. بازار بورس اوراق بهادار

بازار بورس اوراق بهادار بازاری برای خرید و فروش اوراق مالکیت و اوراق قرضه  محسوب می‌شود. این بازار میان تامین‌کننده سرمایه‌های کلان و خرد با متقاضیان سرمایه، یک پل ارتباطی ایجاد می‌کند. بازار بورس قادر شده تا فرآیند خرید و فروش ابزارهای مالی را تسهیل و آسان نماید.

بازار بورس در ایران انواع مختلفی مثل بورس اوراق بهادار، فرابورس ایران، بورس کالا و بورس انرژی دارد. برای بررسی بورس از دیدگاه و نظر خرد، عواملی مثل بازدهی، میزان نقد شوندگی، تنوع گزینه‌های سرمایه گذاری و همچنین قابلیت سرمایه گذاری را باید در نظر گرفت و به آن توجه کرد.

این بازار موفق شده است که با پس اندازهای جزئی و راکد سرمایه‌گذاران و با به کار بردن این سرمایه‌ در امور تولید و تامین مالی کارخانه‌ها، کسب و کارها و موسسه‌ها سبب رشد اقتصاد کشور شود.

 

 

کنترل تورم، حجم پول و میزان نقدینگی از دیگر مزیت‌های بورس به شمار می‌رود. نرخ دلار نیز بر نوسانات بازار بورس نیز تاثیر زیادی گذاشته و بازار بورس به عنوان تابعی از نرخ ارز محسوب می‌شود.

  1. بازار فارکس

معاملات در فارکس همواره به صورت جفت ارز هستند. یعنی موقعی که یک سرمایه گذار، ارزی را در این بازار خریداری کرده باشد، در همان موقع ارز دیگری را به فروش رسانده است. به همین خاطر سرمایه‌ها در این بازار همیشه در حال گردش و حرکت هستند.

در این بازار نیز برای  بررسی و تحلیل حرکات قیمتی جفت ارزهای گوناگون،  تحلیل بنیادی و فاندامنتال را به کار می‌برند. این بازار فاقد بازه نوسانی است و اغلب نوسانات آن به طور ذاتی بسیار زیاد است.

در صورتی که میزان نرخ مبادله یک جفت ارز نوسانات بیشتری را در یک بازه زمانی کوتاه‌مدت تجربه کند، این جفت ارز یک جفت ارز با نوسان بالا به شمار می‌رود. بعضی از جفت ارزها در بازار فارکس نسبت به بقیه جفت ارزها از نوسان بیشتری برخوردار هستند.

برای مثال ارزهای بازارهای نوظهور (مانند لیر ترکیه، روپیه هند و پزو مکزیک)، نسبت به جفت ارزهای اصلی یا ارزهای امن (مانند ین ژاپن و فرانک سوئیس)، نوسانات زیادی را تجربه می‌کنند.

عوامل اقتصادی مانند اصلاحات سیاسی مالی و تغییرات نرخ بهره سبب به وجود آمدن نوسانات فارکس می‌شود. از دیگر عواملی که بر نوسانات بازار تاثیر می‌گذارند می‌توان به تحولات سیاسی در سراسر جهان اشاره نمود.

نوسانات در بازارهای مالی مانند فارکس یک امر عادی محسوب می‌شود و تنها افرادی در این بازار موفق هستند که با این نوسانات بتوانند تعامل برقرار کنند. نوسانات در این بازار عبارتند از:

 نوسانات تاریخی، نوسانات ضمنی و نوسانات بازار می باشد. هر چه حجم معاملات در بازار فارکس زیاد باشد، سبب می‌شود احتمال دستکاری در معاملات و نرخ کاهش یابد.

  1. بازار واردات و صادرات کالا

بازار واردات و صادرات کالا مکانی است که تاجران و سرمایه گذاران منابع طبیعی یا کالاهایی مثل ذرت، روغن، گوشت و طلا را خریداری کرده و آن‌ها را می‌فروشند. یا اینکه کالاهای در دسترس و تولید داخل را به سایر کشورها صادر می‌کنند. این بازار نیز یکی دیگر از انواع بازارهایی به شمار می‌رود که در مقایسه بازارهای مالی باید مورد توجه شما قرار بگیرند.

بازار ویژه‌ای برای چنین منابعی به وجود می‌آید چون قیمت آن‌ها غیرقابل پیش‌بینی است. یک بازار آتی کالا وجود دارد که در آن قیمت اقلامی که قرار است در زمان مشخصی در آینده تحویل داده شوند، از قبل شناسایی شده و مهر و موم می‌شود.

 

 

به همین دلیل این بازار مالی را می‌توان مکان مناسبی برای سرمایه‌گذاری دانست؛ زیرا به نسبت سایر گزینه‌ها از نوسانات کمتری برخوردار است. در صورت تمایل می‌توانید با مذاکره و تحقیق می‌توانید از طریق شرکت وانیکس روی واردات از کشورهایی مثل چین و صادرات کالا برنامه‌ریزی کنید.

سخن پایانی

بازار های مالی وظایفی چون انتشار اطلاعات و اداره و کنترل نظام‌ها و سایر ارکان اقتصادی را برعهده دارند، بازارهای مالی نوساناتی نیز دارند و همیشه ثابت نیستند. عواملی چون دلار، فعالیت شرکت‌های بین‌المللی واردات و صادرات کالا مانند شرکت وانیکس، میزان تقاضا و عرضه در بازار و سایر عوامل بر نوسانات بازارهای مالی تاثیر می‌گذارند. در این مقاله سعی شده تا شما را با انواع سرمایه‌گذاری‌ها در بازارهای مالی مختلف آشنا کنیم و بازارهای مالی متفاوت را با جزئیات کامل برای شما بیان کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید:

واردات از چینواردات تجهیزات پزشکی از چینخرید از علی باباخرید از چینواردات از چین علی بابا واردات قطعات خودروواردات لوازم جانبی موبایلواردات لوازم جانبی موبایل از دبیواردات قطعات کامپیوتر