نحوه محاسبه بیمه گمرک و مالیات علی الحساب در گمرک و سهم هلال احمر

بیمه گمرک

کالاهایی که از طریق صادرات و واردات وارد ایران می‌شود به دلیل اتفاقات متفاوت ممکن است در طول مسیر و حمل‌ونقل برای کالاها بیفتد به همین علت بیمه‌کردن آن‌ها اهمیت زیادی دارد. یکی از هزینه‌هایی که در راستای واردات صادرات کالا به واردکنندگان یا صادرکنندگان تحمیل می‌شود هزینه بیمه گمرکی است که این هزینه را باید در هنگام ترخیص کالا باید پرداخت کنند. گروه مجموعه وانیکس برای آموزش نحوه محاسبه بیمه گمرک به کسانی که قصد فعالیت در این حوزه را دارند اقدام به تهیه این مطالب کرده است.

 

 

بیمه گمرکی چیست؟

همان‌طور که گفته شد یکی از مسائلی که برای تاجران بین‌المللی در پرداخت هزینه‌های صادرات و واردات به وجود می‌آید هزینه‌های بیمه گمرکی است. بیمه تضمینی است که افراد با پرداخت پول آن را در برابر خطراتی که ممکن است برای جان و مالشان به وجود آید از شرکت‌های بیمه می‌گیرند. از این رو این تعریف در رابطه با بیمه‌ای بنام گمرکی نیز صدق می‌کند که از طرف گمرک برای کالاهای وارداتی و صادراتی در نظر گرفته می‌شود.

بیمه گمرکی چیست؟

در واقع می‌توان گفت این بیمه برای سلامت محموله‌های وارداتی و صادراتی از زمانی که به گمرک تحویل داده می‌شوند تا زمانی که فرایند ترخیص کالا انجام می‌شود و محموله به صاحبان و تحویل داده می‌شود انجام می‌گیرد. در آخرین مرحله برای ترخیص کالا زمانی که تاجران برای تسویه حساب به گمرک اقدام می‌کنند هزینه‌های مربوط به این بیمه نیز همراه باقی هزینه‌ها می‌پردازند.

 

 

نحوه محاسبه بیمه گمرک

از آنجایی که تاجران هزینه‌های گوناگون برای واردات و صادرات کالا را متحمل می‌شوند قبل از اقدام به خرید کالا باید هزینه‌ها را برآورد کرده تا از سودآور بودن خرید خود و میزان سودی که از این معامله به دست می‌آورند مطلع شوند. از این رو یکی از هزینه‌هایی که باید میزان آن را برآورد کرد مربوط به حق بیمه گمرکی است. نحوه محاسبه این بیمه این‌گونه است که هر محموله برای تأیید در صادرات و واردات ۵ درصد از هزینه کل محموله به‌عنوان حق بیمه صاحب کالا به گمرک دریافت می‌شود. بر اساس نحوه محاسبه این بیمه هزینه کالاهایی که وارد گمرک می‌شوند با هزینه‌ای که برای حمل‌ونقل آن کالا پرداخت می‌شود جمع شده و حاصل این جمع برحسب ریال و نرخ ارز برآورد شده و در نهایت حاصل در عدد ۵/۰ ضرب می‌شود. حاصل نهایی این عملیات حق بیمه به گمرک است که باید در هنگام ترخیص کالا پرداخت شود.

مالیات علی الحساب در گمرک

یکی دیگر از هزینه‌هایی که بازرگانان باید در راستای واردات و ترخیص کالا از گمرکات پرداخت کند هزینه‌های مربوط به مالیات علی‌الحساب است. این مالیات در واقع همان تعرفه گمرکی است که دولت ایران به‌عنوان ابزاری برای تنظیم کردن تراز تجاری کشور و همچنین کنترل بازار استفاده می‌کند.

 

 

مالیات علی الحساب در گمرک

بازرگانان دارای کارت بازرگانی که قصد وارد کردن کالا به کشور به عنوان واردات دارند باید مالیات علی‌الحساب را مانند حق بیمه گمرکی بپردازند تا بتوانند ترخیص کالا خود را از گمرک انجام دهند. برای محاسبه این مالیات باید به این صورت عمل کنید که ارزش گمرکی کالاهای وارداتی به کشور با حقوق ورودی آن کالاها را با یکدیگر جمع کرده و ۴ درصد از این حاصل‌جمع به‌عنوان مالیات علی‌الحساب و به‌صورت الکترونیکی به دولت پرداخت کنید.

سهم هلال احمر از گمرک

یکی دیگر از هزینه‌هایی که بازرگانان برای واردات کالا از سایر کشورها به ایران و ترخیص کالا از گمرک مورد نظر خود باید پرداخت کند مربوط به سهم هلال‌احمر است. گمرک در هنگام ورود کالا به کشور هزینه‌ای را که تاجران به عنوان عوارض گمرکی دریافت می‌کند. از میزان عوارضی که گمرک در ازای واردات کالا از بازرگانان دریافت می‌کند، یک درصد را به عنوان سهم هلال احمر از گمرک به این نهاد تعلق می‌دهد. این در حالی است که در گذشته تنها نیم درصد از آن به عنوان سهم هلال احمر از گمرک پرداخته می‌شد.

 

 

سایر هزینه های گمرکی

روند معامله و تجارت بین‌المللی و واردات کالا به کشور ایران، بازرگانان پرداخت هزینه‌های زیادی را متحمل می‌شوند. یکی از آنها حق بیمه گمرکی، مالیات علی الحساب و سهم هلال احمر است که در مطالب قبل به آنها اشاره کردیم؛ اما هزینه‌های دیگری در روند واردات کالا متوجه تاجران برای ترخیص کالا آنها از گمرک است.

از هزینه‌های کالاهای وارداتی می‌توان به هزینه ثبت سفارش و همچنین هزینه انبارداری اشاره کرد. هزینه‌های ثبت سفارش کالا در راستای انجام فرایند ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت پرداخت می‌شوند. برای محاسبه هزینه ثبت سفارش حاصل ضرب نرخ ارز در مبلغ کل پروفرما تقسیم بر عدد ۲۰۰۰ هزار شما را به مبلغ مورد نظر می‌رساند.

سایر هزینه های گمرکی

یکی از هزینه‌های دیگر درباره ترخیص کالا، هزینه انبار است که در ازای ماندن کالاهای وارداتی در انبار از طرف تاجر به گمرک پرداخت می‌شود. نحوه محاسبه هزینه انبارداری بستگی به عوامل مختلفی دارد و فرمول آن به صورت حاصل ضرب مدت زمان ماندن کالا در انبار ضربدر نرخ انبار ضربدر وزن خالص محموله هزینه انبارداری را شامل می‌شود. اگر کالاهای شما در محوطه سرپوشیده نگهداری شود هزینه انبار بر اساس فرمول بالا ضربدر ٠/٧۵ می‌شود و برای کالاهایی که در محوطه سرباز نگهداری می‌شود بر اساس فرمول بالا ضرب در ۰/۶٠ می‌شود.

سخن پایانی

مجموعه وانیکس این مقاله را جهت آشنایی تاجران کم تجربه با هزینه‌های مختلف برای تجارت بین‌الملل و واردات کالا تهیه کرده است. در صورتی که به دنبال دریافت اطلاعات بیشتری در زمینه هزینه‌های گمرکی برای ترخیص کالای خود هستید می‌توانید با کارشناسان مجرب ما در مجموعه وانیکس تماس بگیرید.

 

 

سؤالات متداول درباره بیمه گمرک

  • مالیات علی‌الحساب در گمرک چگونه محاسبه می‌شود؟

برای محاسبه این مالیات باید به این صورت عمل کنید که ارزش گمرکی کالاهای وارداتی به کشور با حقوق ورودی آن کالاها را با یکدیگر جمع کرده و ۴ درصد از این حاصل‌جمع به‌عنوان مالیات علی‌الحساب و به‌صورت الکترونیکی به دولت پرداخت کنید.

  • سهم هلال‌احمر در گمرک چگونه محاسبه می‌شود؟

از میزان عوارضی که گمرک در ازای واردات کالا از بازرگانان دریافت می‌کند، یک درصد را به‌عنوان سهم هلال‌احمر از گمرک به این نهاد تعلق می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید:

واردات از چینواردات تجهیزات پزشکی از چینخرید از علی باباخرید از چینواردات از چین علی بابا واردات قطعات خودروواردات لوازم جانبی موبایلواردات لوازم جانبی موبایل از دبیواردات قطعات کامپیوتر