لیست کالاهای ترخیص درصدی

اما اگر دوست دارید راجع به آن بیشتر بدانید یا کنجکاو شده‌اید که اصلا لیست کالاهای ترخیص درصدی چیست، این مقاله برای شما نوشته شده است. در امور واردات و صادرات کالا همیشه شناخت قوانین متفاوتی که وجود دارد در اولویت است. یعنی مهمترین مساله در این امور آگاهی از جدیدترین قوانین و تبصره‌هایی است که از سوی اداره گمرک و صمت اعلام می‌گردد. به همین دلیل با خواندن این مقاله می‌توانید به یکی از این موضوعات که از قضا اهمیت زیادی نیز دارد، خبره شوید. تا پایان مقاله با ما همراه باشید تا به طور کامل از این موضوع با خبر گردید.

 

 

ترخیص درصدی کالا چیست؟

حتما شنیده‌اید که برای گرفتن کالاهای وارداتی از گمرک، باید ترخیص کالا انجام شود. ترخیص کالا در کل یک فرآیند قانونی و زمان‌بر است که شامل پرداخت مبلغی به نام حق گمرکی نیز می‌گردد. شما باید در ابتدا قانونی بودن کالاهای وارداتی را با طی کردن مراحلی مشخص کنید؛ سپس اقدام به پرداخت حق گمرکی و ترخیص آن کنید. اما در این میان یک سری کالاها هستند که در موردشان تبصره ترخیص درصدی کالا اعمال می‌گردد. یعنی چه؟ کالاهایی وجود دارند که باید سریعا از گمرک ترخیص شوند، وگرنه یا فاسد خواهند شد یا کارایی که باید داشته باشند را نخواهند داشت.

ترخیص درصدی کالا چیست؟

به همین خاطر از قانون کالاهای ترخیص درصدی در مورد این کالاها استفاده شده است. به این صورت که اجازه داده می‌شود کالاها به صورت درصدی و زودتر از زمانی که عموما برای دیگر کالاها طول می‌کشد، ترخیص شوند. اما چه کالاهایی شامل این قانون می‌شوند؟ در ادامه با مراحل ترخیص هر نوع کالایی از گمرک آشنا می‌شویم و سپس به ارائه لیست کالاهای ترخیص درصدی می‌پردازیم.

 

 

مراحل ترخیص کالا

این مراحل برای همه کالاها یکسان است، اما در مورد کالاهای مشمول قانون ترخیص درصدی در بعضی‌ جاها قوانین تغییر می‌کند. قبل از اینکه به معرفی مراحل بپردازیم لازم است گفته شود که اگر انجام این مراحل با مشورت یک واسط قانونی یا شرکت وارداتی انجام شود، قطعا ساده‌تر و البته بدون دردسر خواهد بود و اما مراحل ترخیص کالا.

ثبت اظهارنامه در سایت EPL

اولین مرحله برای ترخیص کالا حال به صورت عادی یا برای کالاهای ترخیص درصدی باشد، ثبت اظهارنامه در سامانه EPL است. این مرحله شامل ثبت کلیه مشخصات کالا و البته اظهار نامه گمرکی است. شما با ورود به سایت گمرک کشور، می‌توانید به صورت آنلاین این ثبت اظهارنامه را انجام دهید.مدارک لازم برای انجام این کار عبارت است از: اظهارنامه واردات قطعی، کپی کارت بازرگانی معتبر قبض انبار، بارنامه، ترخیصیه، گواهی مبدأ، فاکتور یا سیاهه خرید، اعلامیه تامین ارز یا نامه برات، پروفرما (پیش فاکتور)، مجوز ثبت سفارش، لیست عدل‌بندی، بیمه‌نامه، پروانه بهره‌برداری، کاتالوگ و بروشور.

 

 

احراز هویت در اداره گمرک

در مرحله بعد باید به دایره فنی گمرک رفته و در آن‌جا با ارائه مدارک هویتی، احراز هویت کنید. بعد از اینکه هویت شما توسط دایره فنی گمرک تایید شد به شما یک شماره ثبت به نام کوتاژ تعلق می‌گیرد. دریافت این کد به معنی این است که واردات یا صادرات شما با یک شماره مشخص ثبت شده و به شخص شما تعلق دارد. این مورد در مورد لیست کالاهای ترخیص درصدی هم انجام می‌شود.

عبور کالا از گیت کنترل

بعد از اینکه هویت شما احراز شد و البته کوتاژ را دریافت کردید، نوبت به بررسی کالا می‌رسد. این کار با عبور کالا از گیت‌های مختلف انجام می‌شود. اگر احیانا کالاهای شما از کانال قرمز رنگ رد شود به معنی این است که باید بازرسی شود. گذر از کانال سبز به معنای بی مشکل بودن کالا و گذر از کانال زرد به معنی رعایت یک سری پروتکل‌های خاص است.

اخذ مجوز و بررسی تعرفه کالا

این مرحله که برای گرفتن مجوزات قانونی جهت ترخیص کالا است برای لیست کالاهای ترخیص درصدی به صورت دیگری انجام می‌شود. اما در مورد کالاهای عادی روش کار به این صورت است که یک سری مدارک و فرم لازم جهت ترخیص کالا باید به وسیله واردکننده یا صادرکننده پر شود. مجوزهایی که ممکن است از اداره  استاندارد، بهداشت، مخابرات ، قرنطینه، انرژی اتمی، تجهیزات پزشکی، جهاد، ، وزارت راه، مالیات و غیره لازم باشد گرفته شوند.

 سپس نوبت به تطبیق گمرکی کالا و مطابقت آن با مشخصاتی که از کالا ثبت شده می‌رسد. در این مرحله مبلغی که بابت ترخیص کالا باید پرداخت شود نیز بررسی می‌شود و با مجوزهای قبلی که به کالا داده شده است، تطبیق داده می‌شود. مجوزهایی که تعیین‌کننده مبلغ و تعرفه گمرکی کالا هستند و بر حسب هر کالا متغیر هستند.

مراحل ترخیص کالا

صدور سند ترخیص

در مرحله آخر، نوبت به صدور سند ترخیص می‌رسد. این سند بعد از تایید نهایی به صورت یک برگه سبز به صاحب کالا داده می‌شود. بعد از گرفتن این برگه نوبت تحویل کالا به اداره حمل و نقل گمرک است. در این مرحله شما باید هزینه انبارداری کالاها را پرداخت کرده و در نهایت کالای خود را از انبار ترخیص کنید. اجازه خروج که به شما داده شد، می‌توانید با در دست داشتن برگ تردد کالای خود را به وسیله اداره حمل و نقل گمرک به هر جایی که مد نظرتان است، انتقال دهید.

 

 

مراحل ترخیص کالاهای درصدی

یک سری مراحل متفاوت از حالتی که برای کالاهای عادی لازم بود طی شود را گذراند. در کل شما برای ترخیص کالای درصدی خود باید اول یک احراز هویت در سامانه بانک ملی انجام داده و یک کد به نام کد ساتا دریافت کنید.

این کد در واقع ثبت درخواستی است برای اینکه مشخص کند منشاء ارزی کالای شما از کجاست و به نوعی مبارزه با قاچاق کالا محوسب می‌شود. بعد از اینکه کد تایید شد، ظرف ۲۴ ساعت شما می‌تواند با استفاده از ماده مربوط به ترخیص سریع کالاهای سریع‌الفساد، سریع الاشتعال یا مورد نیاز فوری اقدام به ترخیص کالای خود کنید.

لیست کالاهای مشمول ترخیص درصدی

این لیست هر ساله توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام شده و در آن مشخص می‌شود که چه کالاهایی مشمول قانون ترخیص درصدی می‌شوند. این کالاها در زیر یکی از سه دسته سریع‌الفساد، سریع‌الاشتعال یا مورد نیاز فوری قرار گرفته و به همین دلیل می‌توان به سادگی قانون ترخیص درصدی را در مورد آن‌ها استفاده کرد. آشنایی با این لیست باعث می‌شود از قبل بدانید که آیا کالاهای وارداتی یا صادراتی شما مشمول ترخیص درصدی می‌شوند یا خیر. در ادامه این لیست را برای شما فراهم کرده‌ایم.

بجز مواد غذایی که ورود آن‌ها ممنوع نشده است، سایر مواد غذایی مثل موز، نارگیل و دیگر میوه‌ جات، گوشت برزیلی، انواع سبزی و گیاهان، ماهی و میگوهای وارداتی، انواع ژله یا مواد خوراکی تزیینی که سریع فاسد می‌شوند جزو این لیست قرار می‌گیرند.

لیست کالاهای مشمول ترخیص درصدی

همچنین مواد صنعتی سریع‌الاشتعال مثل پیریت آهن تفت نشده، فلس کریتالین، کائولن، کوارتزیت، خاک شاموت، خاک دیناس، کربنات منیزیم طبیعی، تار ماکادام، آهک هیدرولیک و پودر اکسید منیزیم پودر شده از دیگر مواردی است که در لیست کالاهای ترخیص درصدی قرار می‌گیرند.

حرف آخر

واردات و صادرات کالا نیازمند آشنایی با قوانین و اصلاحات و تبصره‌های مربوط به این موضوع است. سازمان صنعت معدن تجارت هر ساله اقدام به تغییراتی اساسی در قوانین واردات و صادرات کرده و به همین دلیل لازم است که یک مشاور یا واسط آشنا در این مورد اقدامات لازم را انجام دهد.

 

 

پیشنهاد ما این است که برای درست انجام دادن واردات و صادرات و البته بهتر انجام دادن کار ترخیص کالاهای درصدی می‌توانید از کمپانی وانیکس مشورت بگیرید. کافی است انجام مراحل را به این کمپانی بسپارید تا به بهترین شکل کارتان انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *