در بازار های مالی صندوق پروژه چیست؟

به عبارت دیگر یکی از راه‌های مشارکت در بخش مالی یک پروژه به اشتراک گذاری صندوق سرمایه برای هر پروژه است. صاحبان این پروژه‌ها با دریافت مجوزی که سازمان بورس و همچنین تأسیس صندوق سرمایه‌گذاری صادر می‌کنند، منابع مالی پروژه خود را از طریق سرمایه‌گذاری عمومی تأمین و در مقابل واحد‌های سرمایه گذاری به آنها واگذار می‌شود. در ادامه بیشتر درباره صندوق پروژه توضیح می‌دهیم.

 

 

مکانیزم تامین مالی از طریق

مکانیزم تامین مالی از طریق صندوق پروژه

در واقع تعریف پروژه‌‌ها یکی از روش‌های سرمایه‌‌گذاری است که برخی از صاحبان سرمایه را به سمت خود می‌کشاند. پروژه‌‌ها معمولا سود خوبی دارند، اما وارد شدن به یک پروژه و بردن سرمایه به سمت آن برای بسیاری با شک و تردید همراه است. عوامل این تردید عدم آشنایی با پروژه، نداشتن اطمینان به آن و نبودن پول قابل‌توجه است، یعنی یک پروژه مطمئن را نمی‌شناسیم یا زمان کافی برای تحقیق در مورد آن را نداریم؛ اگر پروژه‌ای را با این ویژگی‌‌ها سراغ داشته باشیم، پول مورد نیاز برای سرمایه‌گذاری در آن را نداریم.صندوق پروژه به دلایل گفته شده به وجود آمده است، در این صندوق‌ها هم امکان سرمایه‌گذاری با مبالغ پایین وجود دارد و هم به دلیل نداشتن زمان برای تحقیق جهت شناخت یک پروژه مناسب، کار را به افراد مجرب در این صندوق‌ها سپرده می‌شود.همیشه تامین نیاز مالی جهت پروژه‌ها در هر کشور یکی از بالاترین اولویت‌ها است، به دلیل اینکه با این شیوه می‌‌توان منابع مالی مورد نیاز را جمع‌آوری کرد، فعالیت‌های این صندوق‌ها تحت نظارت مستقیم سازمان بورس و به شکلی حقوقی اداره می‌شوند.

این قبیل صندوق‌‌ها پس از بررسی‌های علمی هر پروژه و توجیه طرح‌های اقتصادی برای آنها روند تامین بودجه از منابع مالی را شروع می‌‌کنند، این صندوق‌ها وجوه سرمایه‌گذاران را جمع کرده و این وجوه به تامین مالی پروژه اختصاص داده می‌شود.از جمله مزایای کلی سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها افزایش نقدینگی، کاهش و مدیریت ریسک، استفاده از مدیران حرفه‌ای و صرفه مالی است، همچنین این سرمایه گذاری‌ها در جهت رشد صنایع، کاهش آمار بیکاری و افزایش در تولید نیز تاثیر‌گذار می‌باشد.این صندوق‌ها سبد‌های تشکیل شده خود را در اختیار انواع پروژه‌‌ها و کسب و کارها قرار می‌‌دهند تا از این طریق به رونق و نتیجه برسند، صندوق‌ها برای تامین مالی پروژه‌ها مراحل تعیین شده را باید طی کنند. برای تشکیل صندوق‌های پروژه قدم اول این است که پروژه‌ها باید بررسی شده و به تحلیلی علمی و منطقی پرداخته شود؛مسئولیت و مدیریت این پروژه‌ها به عهده شرکتی است که پروژه را مشخص می‌کند و صندوق‌های پروژه بودجه را تامین کرده و سرمایه‌گذاری در آن را آغاز می‌کنند. در مرحله پایانی از محل تامین سرمایه سودی به دست می‌‌آید که آن را در واحد‌های سرمایه‌گذاری و بین افراد در صندوق تقسیم می‌کنند.

 

 

در اینجا کارمزد و درصد‌هایی هم برای اعضای صندوق در نظر گرفته می‌شود که میزان هر کدام در اساسنامه صندوق به شکل کامل تشریح شده است. یک راهکار مطمئن برای شناخت یک صندوق سرمایه ‌گذاری معتبر، بررسی دقیق عملکرد گذشته آن صندوق است، با مراجعه به سوابق صندوق‌ها شما می‌توانید اطلاعات مهم آن ها، گزارش‌ها و عملکرد‌شان را مطالعه کنید.اطلاعاتی مانند میزان زمان فعالیت، نرخ بازده و ارزش خالص هر واحد در سرمایه‌‌گذاری به شما در انتخاب صندوق مناسب کمک خواهد‌ کرد، برای این صندوق‌ها به این توصیه توجه کنید که هر پروژه باید پیشرفت ریالی و فیزیکی قابل مشاهده‌ای داشته باشد.شرکت‌های بزرگی در صندوق‌های تامین مالی وجود دارند که شما با اطمینان می‌توانید از طریق سرمایه‌گذاری در آنها، سرمایه‌گذاری‌ای با ریسک پایین را انجام می دهید، یکی از این شرکت‌ها، مجموعه وانیکس است که در حوزه سرمایه گذاری و صادرات و واردات کالا سابقه دارد.

مزایا و معایب صندوق پروژه

مزایا

دستگاه‌‌های اجرایی معمولا اوراق مشارکتی را به شکل عام‌المنفعه منتشر می‌‌کنند و نحوه اختصاص بودجه به پروژه‌ها مانند اختصاص بودجه‌‌های دولتی همچنان ناکارآمد می‌باشد و متاسفانه قابل اندازه‌گیری نخواهند بود.

مزایا و معایب صندوق پروژه

برخلاف بودجه‌های دولتی صندوق‌های سرمایه‌گذار در پروژه‌ها منابع مالی را به پروژه‌ای خاص اختصاص می‌دهند، این پروژه‌ها قابل ارزیابی بوده و در پایان سود حاصله را به سهامداران این صندوق می‌پردازند، با این روش می‌توان برنامه‌ریزی‌های بلند‌مدت بر روی این منابع انجام داد. در صندوق‌های سرمایه‌گذاری روند جذب سرمایه یا به عبارت دیگر خرید سهام پروژه در بازار بورس انجام می‌شود، در این نوع سرمایه گذاری ارزش روز یک سهام وابسته به آخرین وضعیت پروژه است، یعنی روند اجرای پروژه به شکل پیوسته و با شفافیت در بورس به اطلاع مردم می‌رسد و افراد از سود مشارکت این پروژه به نحوی دقیق آگاه می‌‌شوند.داشتن سیستم دارای نظام، حفظ ساختار و زیر نظر سازمان بورس بودن از مزایای دیگر این صندوق‌ها می‌باشد، در واقع سرمایه‌گذاری به تامین مالی صنایع و رشد اقتصاد کشور کمک می‌کند، صندوق‌‌های پروژه دارای ساختاری چابک هستند این مزیت در زمان افزایش سرمایه جهت منتشر کردن واحد‌های جدید سبب می‌شود هزینه‌ها به مرور از افراد اخذ شده و به سرعت اجرا شوند.شما با گذاشتن سرمایه خود در این صندوق‌ها هم در پروژه‌های اقتصادی ارزش سرمایه خود را حفظ می‌کنید و هم بعد از پایان آن پروژه به عنوان یک سهامدار شرکت از گسترش آن سود می‌برید.این صندوق‌ها به نسبت سرمایه‌‌گذاری در اوراق مشارکت کم ریسک‌تر بوده و با مدیریت افراد مجرب و امکان نقد‌شوندگی بالا گزینه‌ مناسبی جهت سرمایه‌‌گذاری‌ بلند مدت است.

 

 

معایب

صندوق‌‌های پروژه با اینکه مزیت‌های چشمگیری دارند معایبی نیز در خود می‌بینند. انتقال دارایی‌های شرکت مالک پروژه باید از طریق صندوق‌‌های سرمایه‌‌گذاری انجام شوند و پس از ابطال، مالیاتی بر فروش سهام در نظر گرفته شده است، این بدان معناست که هم در زمانی که پروژه ابطال می‌شود و هم در زمان انتقال دارایی‌های آن شرکت به پروژه، مالیات دریافت خواهد شد.

نرخ بهای تمام شده در تامین مالی به علت وجود مالیات بر فروش، افزایش خواهد یافت، یکی دیگر از معایب این صندوق‌ها زمان‌بر بودن روند گرفتن مجوز از سازمان بورس و همچنین سایر نهاد‌های مربوطه می‌باشد، بنابراین در پروژه‌های گوناگون اثری از این صندوق‌ها مشاهده نمی‌شود.

دستورالعمل صندوق پروژه

صندوق‌های سرمایه‌گذاری در پروژه‌ها مطابق با اساسنامه خود به شکل یک شرکت با سهامی خاص و با نام همان شرکت کار خود را شروع می‌کند؛ پس از به پایان رساندن آن پروژه به شکل یک شرکت با سهامی عام در بازار بورس و یا خارج از آن ارائه می‌‌شود.

پس از عرضه سهام آن شرکت، فعالیت صندوق مورد نظر تمام شده و سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی که صاحبان منابع مالی پروژه بوده‌اند به نسبت میزان سرمایه‌گذاری خود، در سهام آن شرکت شریک می‌‌شوند.

برای آغاز فعالیت صندوق‌های پروژه‌ در ابتدا باید طرحی برای توجیه آن پروژه مشخص شود، در مرحله بعد باید از سازمان بورس مجوز تاسیس دریافت شود و آن مجوز باید در نزد مراجع ثبت این شرکت‌ها، به ثبت برسند.

قدم بعدی دریافت مجوز فعالیت صندوق از سازمان بورس کشور است که پس از طی این مراحل صندوق پروژه راه اندازی می‌‌شود، در پایان، روند تامین مالی از طریق فروش واحد‌های سرمایه‌‌گذاری به انجام می‌رسد.

در این زمان شرکت، پروژه را راه‌اندازی کرده و مراحل اجرای آن پروژه تعیین می‌‌شود، بعد از تکمیل مراحل، آن شرکت به شرکتی با سهامی عام تبدیل می‌شود و در آخر سهام این شرکت به سرمایه‌گذاران اولیه به نسبت میزان سرمایه آورده شده تعلق می‌گیرد.

دستورالعمل صندوق پروژه

مراحل فعالیت صندوق پروژه به شکل خلاصه مراحل زیر می‌باشد:

  • طرح توجیهی ارائه شود و ارکان صندوق پروژه تعیین گردد.
  • سازمان بورس مجوز تاسیس را صادر کند.
  • در مراجع ثبت، شرکت به ثبت برسد.
  • مجوز فعالیت توسط سازمان بورس صادر شود.
  • صندوق تاسیس شود.
  • واحد‌های سرمایه گذاری به فروش برسند.
  • شرکت پروژه مورد نظر تاسیس شود.
  • پروژه به اجرا در بیاید.
  • پروژه تمام شود و به شرکتی با سهامی عام تبدیل شود.
  • سهام به سرمایه گذاران اولیه سپرده شود.

تفاوت شرکت پروژه و صندوق پروژه

در تامین نیاز‌های مالی با روش صندوق پروژه، افراد سرمایه‌گذار در ازای میزان آورده سرمایه‌، سهام آن پروژه را دریافت می‌کنند و این سهام یقینا ارزش دارد و به عنوان یک دارایی حساب می‌شود، بنابراین با توجه به میزان تورم، نوسانات قیمت‌ها و کاهش ارزش پول ملی، ارزش واقعی این سهام‌ها به همراه میزان تورم به روز می‌شود.

دولت برای کاهش هزینه‌ها از راه‌هایی مانند قابل پیش‌بینی‌ بودن اقتصاد، روان‌سازی دریافت مجوز‌های کسب و کار، تامین منابع مالی زنجیره‌های تولید، دریافت مالیات از فعالیت‌های غیر‌تولیدی و ایجاد سایر تسهیلات که به منظور حمایت از تولید می‌باشد، شرکت پروژه را راه‌اندازی می‌کند.

 

 

از دیگر اهداف وزارت اقتصاد برای رشد غیرتورمی تمرکز بر پروژه‌‌های بزرگ و پیشران در تولید می‌باشد، برای رسیدن به این اهداف ابزارهایی مانند شرکت پروژه و همچنین صندوق پروژه به کار گرفته شده است.

تفاوت شرکت پروژه و صندوق پروژه

سخن پایانی

این صندوق‌ها راهی جدید برای هدایت سرمایه‌‌های افراد حقیقی و حقوقی به سوی پروژه‌‌های بزرگ و تاثیر‌گذار هستند، با سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها می‌‌توانید در رشد اقتصاد کشور سهیم باشید.

برای سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها باید به سن قانونی رسیده باشید، برای شروع سرمایه‌گذاری باید کد مختص معاملات دریافت کنید، در انتها می‌توانید فعالیت در صندوق پروژه را با خرید واحد‌های سرمایه گذاری شروع کنید.

این صندوق‌ها به عنوان یک صندوق تامین منابع مالی و با هدف جمع‌آوری سرمایه جهت هدایت به سمت ساخت و بهره‌برداری پروژه‌ها تاسیس می‌شوند، در صندوق‌های مختص پروژه، سرمایه‌گذاری عموما در پروژه‌های بزرگ صورت می‌گیرد، سرمایه‌گذاری در صندوق پروژه برای افرادی مناسب است که قصد شرکت در پروژه‌های بزرگ و دارای ساختار نظام‌مند را دارند.

صندوق ‌های تامین مالی پروژه به ‌عنوان یک ابزار جهت سرمایه‌‌گذاری غیر‌مستقیم، دارای مزایایی مانند جذب سرمایه برای انواع پروژه‌‌ها، کسب ‌و کار‌ها و ایده‌‌های خلاقانه می‌باشد، این صندوق‌‌ها دارای ارزش‌های دوگانه برای عملکرد اقتصادی مناسب و  بازدهی مناسب برای سرمایه‌‌گذاران می باشد.

همانطور که می‌دانید نقدینگی کشور به دفعات در بازارهایی مانند طلا، مسکن، خودرو و ارز موجب آشفتگی در اقتصاد شده است، در بازار بورس نیز دیده می‌شود که ورود سرمایه‌های افراد می تواند شاخصی غیر‌واقعی را ایجاد کند.

به زبان دیگر نقدینگی موجود اگر به سوی صنعت تولید و زیر ساخت‌های اقتصادی سرازیر نشود، مانند یک سیلی مخرب، اقتصاد کشور را ملتهب می‌کند، اگر این نقدینگی با روش‌هایی مانند صندوق پروژه به سمت پروژه‌های زیرساختی برود، اقتصاد کشور می‌تواند به مسیر رشد و توسعه هدایت شود.

شرکت‌های عظیم و معتبری در صندوق‌های تامین مالی به سرمایه‌گذاری اشتغال دارند که شما با خاطری مطمئن می‌توانید از طریق آن‌ها در هر بازار مالی یک سرمایه‌گذاری با ریسک کم را انجام دهید، یکی از مجرب‌ترین مجموعه‌ها شرکت تجاری وانیکس است که در زمینه سرمایه‌گذاری و همچنین در زمینه صادرات و واردات کالا متخصص می‌باشد.

 

 

این شرکت با دارا بودن کوله‌باری از تجربه و به بهره‌مندی از افرادی حرفه‌ای در زمینه واردات کالا و سرمایه‌گذاری در بازار‌های مالی، آماده ارائه هر خدمتی به شما متقاضیان محترم در حوزه‌های ذکر شده است. شما مشتاقان سرمایه‌گذاری برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره در این حوزه، با راه‌های ارتباطی با متخصصان و کارشناسان این مجموعه در تماس باشید و از توصیه‌های مشاوران این شرکت نهایت بهره را ببرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *