راهنمای دور اظهاری واردات

راهنمای دوراظهاری واردات

در چند سال اخیر بسیاری از تشریفات گمرکی الکترونیکی شده‌اند؛ تنظیم یک سند مبنی بر دور اظهاری در واردات یکی از مراحل مهم است که بایستی در سامانه جامع تجارت به درستی صورت بگیرد تا بتوان سایر مراحل ترخیص کالا را دنبال کرد. ضروری است اطلاعات دقیقی از مسائلی مانند مراحل ترخیص، دور اظهاری واردات و تنظیم اظهارنامه گمرکی داشته باشیم. در ادامه با ما همراه باشید تا تمامی نکات در رابطه با راهنمای دوراظهاری واردات را به‌طور جامع برای شما توضیح دهیم تا بدون هیچ مشکلی بتوانید این مراحل را طی کنید.

 

 

معرفی مراحل ترخیص کالاهای وارداتی از گمرک

اگر به‌طور مختصر بخواهیم ترخیص کالا از گمرک را در یک عبارت توضیح دهیم، این‌گونه می‌توان گفت که ترخیص کالا یعنی ارائه مدارک مورد نیاز به گمرک برای آسان‌تر کردن واردات کالا از طرف صاحب کالا.

در ادامه مراحل اصلی ترخیص از گمرکات کشور را بیان می‌کنیم:

معرفی مراحل ترخیص کالاهای وارداتی از گمرک

۱.     ثبت اظهارنامه از طریق EPL

تنظیم اظهارنامه گمرکی واردات و ثبت اطلاعات کالا در سیستم گمرکی کشور اولین قدم برای ترخیص است. از طریق سامانه اینترنتی EPL که تقریبا تمامی گمرکات به آن وصل هستند تنظیم اظهارنامه گمرکی صورت می‌پذیرد. برای تنظیم دوراظهاری واردات، لازم است برخی از اطلاعات شخصی خود را ثبت کرده و سپس شماره شبا دریافت کنید.

 

 

۲.     دریافت کوتاژ

دومین مرحله، اظهار کالا است. اسناد دریافت شده از صاحب کالا در بخش احراز هویت گمرک بررسی شده و در صورت تایید، کوتاژ درج می‌شود. هر اظهارنامه‌ای یک شماره کوتاژ مخصوص دارد و بعد از صدور آن شماره، اظهارنامه تایید خواهد شد.

۳.     تعیین مسیر گمرکی

پس از دریافت شماره کوتاژ و تنظیم دور اظهاری واردات، بعد از بررسی اطلاعات وارد شده، گمرک جهت عبور کالا مسیری را انتخاب می‌کند.

۴.     کنترل و ارزیابی کالا

به دو صورت کنترل و ارزیابی کالاها انجام می‌شود. در اولین حالت کالاها توسط ارزیاب گمرک بررسی شده و با اسناد مطابقت داده می‌شوند. در حالت دوم رئیس سرویس گمرک به بازرسی می‌پردازد.

۵.     اخذ مجوزهای لازم

مجوزهایی مثل استاندارد، قرنطینه، بهداشت، مجوز تجهیزات رادیویی و مخابراتی، تجهیزات پزشکی، جهاد، وزارت راه، مالیات و … در این بخش ارائه می‌شوند.

 

 

۶.     تطبیق  و برسی تعرفه کالا توسط کارشناس

تمامی اسناد و الزامات ورودی، توسط کارشناس سرویس در این مرحله بررسی می‌شود. امضاها و روند نهایی پرونده توسط رئیس سرویس برسی شده و در انتها توسط خود  او تایید نهایی می‌شوند.

۷.     پرداخت صندوق و صادر شدن سند ترخیص کالا

مبلغ اعلام شده از گمرک توسط صاحب کالا یا نماینده آن در این مرحله به حساب گمرک واریز شده و پس از ارائه فیش پرداختی، برای آنان پروانه سبز گمرکی صادر می‌شود…

۸.     خروج کالا از گمرک

بیجک باربری بعد از کنترل پروانه سبز گمرکی صادر می‌شود و صدور آن نشان می‌دهد که کالا به صاحب اش تحویل داده شده و بارگیری می‌تواند انجام شود.

اهمیت تنظیم اظهارنامه گمرکی و دور اظهاری

تمامی اطلاعات مربوط به کالاهای وارد شده یا خارج شده از کشور در اظهارنامه گمرکی ثبت می‌شود. بعد از تنظیم اظهارنامه و ارائه آن، اگر میان اظهارنامه و لیست کالاها، مغایرتی وجود نداشته باشد، برای خروج کالا از گمرک مجوزهای لازم صادر می‌شود. تنظیم دور اظهاری واردات و ارائه آن، برای اطلاع‌رسانی به گمرک است؛ تا گمرک در جریان باشد که کالای وارد شده دقیقا چیست، تعداد و حجم آن چقدر است، کالای وارد شده چقدر ارزش دارد. اگر اظهارنامه حاوی اطلاعات غلط باشد یا محتویات آن با محتویات کالا مطابقت نداشته باشد، وارد کننده موظف به پرداخت جریمه می‌شود.

اهمیت تنظیم اظهارنامه گمرکی و دوراظهاری

منظور از دور اظهاری واردات چیست؟

 همان‌طور که در بالا نیز اشاره کردیم اظهارنامه واردات یک سند رسمی است که در آن جزئیات کالاهای وارداتی، برای انجام تشریفات گمرکی مشخص می‌شود. با استفاده از سامانه هوشمند جامع گمرکی می‌توان از دوراظهاری واردات استفاده کرده و عملیات واردات کالا را انجام داد. سند SAD با استفاده از دور اظهاری گمرکی و انجام عملیات و سپس تکمیل اظهارنامه، صادر می‌شود. (در حال حاضر اظهارنامه‌هایی که در گمرکات مورداستفاده قرار می‌گیرند، اظهارنامه SAD (سند واحد اداری) نام دارند که در سیستم خودپرداز اطلاعات گمرکی به کار گرفته می‌شوند.)

 

 

راهنمای دور اظهاری واردات کالا در سایت EPL

به‌منظور ترخیص کالا در بستر وب، سامانه EPL (پنجره واحد تجارت فرامرزی) ایجاد شده و هدف از آن، تسریع فرایند ترخیص کالا و امورات گمرکی است. مراحلی برای تنظیم دور اظهاری واردات کالا وجود دارد که در ادامه به توضیح آن‌ها می‌پردازیم

۱-    ورود به سامانه جامع گمرکی (EPL)

برای ورود به این سامانه ابتدا وارد نشانی اینترنتی این سامانه به آدرس epl.irica.ir شده و نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید. برای دریافت رمز عبور، بایستی به‌صورت حضوری به گمرک مراجعه کرده و برای استفاده از سامانه کد فعال‌سازی خود را تحویل بگیرید.

در اشخاص حقوقی به‌عنوان شناسه ملی، کد ملی مدیرعامل استفاده می‌شود و برای اشخاص حقیقی، نام کاربری همان کد ملی شخص است. اشخاص حقوقی مثل شرکت‌ها، نام کاربری و رمز عبور دیگری هم دریافت می‌کنند. پس از ورود به سامانه EPL، می‌توان امورات گمرکی خود را انجام داد.

۲-    دریافت اطلاعات از سامانه جامع تجارت

بعد از طی مراحل لازم و پس از دریافت شناسه اظهار در سامانه ثبت سفارش سامانه جامع تجارت به نشانی www.ntsw.ir، امکان ورود اطلاعات در سامانه گمرک الکترونیکی آغاز می‌شود. ابتدا در بخش شماره پیگیری ثبت سفارش، شناسه اظهار را نوشته و وارد مرحله بعدی می‌شویم.

۳-    پرینت برگه پیش اظهار

به‌منظور ارائه شکل کلی از اظهارنامه، این پرینت در اختیار کاربر قرار داده می‌شود. با پرینت گرفتن از این صفحه، کاربران می‌توانند اطلاعات اولیه را روی کاغذ ثبت کرده و در زمان مناسب اقدام به وارد کردن اطلاعات در سامانه کنند. پرینت از اطلاعات ثبت شده هنگام تنظیم دوراظهاری، سایر مراحل ترخیص کالا را آسان‌تر می‌کند.

۴. تکمیل اطلاعات اظهار

اطلاعات مربوط به هر کالا به‌صورت اختصاصی در این مرحله وارد می‌شود.

۵. اضافه کردن مدارک

گزینه اضافه کردن سند در سامانه، جهت اضافه کردن مدارک جدید است.

۶. قوانین و توافقنامه

در صورت موافقت با متن نوشته شده در قسمت قوانین، گزینه پذیرش را انتخاب کرده و وارد مرحله نهایی می‌شویم.

۷.    تایید نهایی

اسناد آپلود شده، در این بخش به نمایش در آمده و اطلاعات اظهاری برای ثبت و دریافت شماره سریال سامانه هوشمند، آماده می‌شوند.

مدارک موردنیاز جهت تنظیم اظهارنامه واردات کالا

طبق اطلاعیه‌ای صادر شده توسط گمرک، مدارک ضمیمه اظهارنامه‌های گمرکی در صورتی پذیرفته می‌شوند که طبق فرمت‌های استاندارد شده بین‌المللی، مشخصات کالا به گمرک اظهار شود؛ تنظیم اظهارنامه به‌گونه‌ای باید باشد که شامل تمامی موارد پیش فاکتور، مانیفست، سیاهه خرید و فهرست عدل بندی باشد.

اسناد موردنیاز ضمیمه اظهارنامه جهت بارگذاری تصویر اسناد در سامانه دور اظهاری به طورکلی شامل موارد زیرند:

مدارک موردنیاز جهت تنظیم اظهارنامه واردات کالا

  • قبض انبار
  • بارنامه یا مانیفست
  • ترخیصیه
  • ثبت سفارش
  • پیش فاکتور
  • فاکتور

راهنمای دوراظهاری واردات با وانیکس

 همان‌طور که متوجه شدید ترخیص کالاهای وارداتی از گمرک با پیچیدگی‌هایی همراه است. شرکت‌های معتبر تجاری مانند وانیکس با داشتن یک کادر مجرب و متعهد به قوانین ترخیص کالا از گمرک این مشکلات را حل کرده‌اند.

 

 

امید است بهره کافی را با مطالعه این مقاله برده باشید. برای افزایش اطلاعات خود در این حوزه‌ها می‌توانید به وبلاگ وانیکس مراجعه کرده و ضمن خواندن مقالات مختلف درباره این موضوعات، در صورت نیاز با کارشناسان ما نیز در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید:

واردات از چینواردات تجهیزات پزشکی از چینخرید از علی باباخرید از چینواردات از چین علی بابا واردات قطعات خودروواردات لوازم جانبی موبایلواردات لوازم جانبی موبایل از دبیواردات قطعات کامپیوتر