اینکوترمز در واردات و صادرات

اینکوترمز در واردات و صادرات

برای واردات از چین و دبی بدون گمرک با کمترین هزینه و در کمترین زمان با شرکت وانیکس تماس بگیرید – تلفن : ۰۲۱۸۸۸۵۲۰۱۳- ۰۹۱۹۴۷۰۶۰۳۵

ایجاد مشکل بین دو تاجر یا شرکت که کار صادرات و واردات بین دو کشور را بر عهده دارند، مشکلات و پیامدهای زیادی را به همراه دارد. تا جایی که حتی ممکن است بین کشور مبدأ و مقصد مشکلاتی بوجود بیاید. به همین دلیل صادرات و واردات باید طبق برخی اصول، قواعد و قوانین انجام شود، یکی از این قاعده و قانون‌ها اینکوترمز در صادرات و واردات می‌باشد. ما امروز در این مقاله سعی داریم به شما عزیزان بگوییم که اینکوترمز در صادرات و واردات چیست و به چه مواردی می‌پردازد. تا انتها با ما همراه باشید.

 

 

اینکوترمز چیست

( Incoterms ) یک کلمه لاتین می‌باشد که از ترکیب سه کلمه ( International commercial Terms ) با مفهوم اصطلاحات بین‌المللی بازرگانی شکل گرفته است. اینکوترمز یک مفهوم گسترده می‌باشد که اصطلاحات زیادی را در بر می‌گیرد. این اصطلاحات مربوط به ترخیص کالا، حمل کالا، وارد و صادر کردن کالا، مسئولیت جابجایی کالا، تعیین مسئول عقد قرارداد، هزینه‌ها و … می‌باشد. اینکوترمز را اتاق بازرگانی بین‌المللی ( International Chamber Of Commerce ) تدوین می‌کند.

اینکوترمز

معنی اینکوترمز در واردات و صادرات

مجموعه‌ای از قوانین که اینکوترمز در واردات و صادرات را شامل می‌شود که به فروش و حمل و نقل کالا و مسائل مربوط به آن می‌پردازد. شما اگر قصد صادرات یا واردات دارید باید به این مجموعه قوانین رجوع کنید. به عبارت دیگر اینکوترمز در واردات و صادرات، مقررات و قوانینی است که مرجع و راهنمای شما در بحث صادرات و واردات می‌باشد. البته در استفاده از این قوانین الزامی وجود ندارد. اینکوترمز در واردات و صادرات در سه حوزه‌ی تعهدات، هزینه‌ها و ریسک‌ها رفع ابهام می‌کند.

معنی اینکوترمز در واردات و صادرات

 

 

 

اینکوترمز در سه منطقه‌ی جغرافیا

اینکوترمز در سه منطقه‌ی جغرافیا

بررسی خطرات اینکوترمز در صادرات و واردات، ریسک‌ها و هیزینه‌های موجود در سه منطقه‌ی جغرافیایی می‌پردازد. این سه منطقه عبارت است از:

  • اینکوترمز در صادرات و واردات در کشور مبدأ ( کشور فروشنده)

اینکوترمز در صادرات و واردات در کشور مبدأ - کشور فروشنده

در کشور مبدأ کالا تولید می‌شود، سپس برای تا گمرک مرزی حمل می‌شود. داخل گمرک کالا تخلیه و بازرسی می‌شود. و در گمرک باید کارهای ترخیص کالا صورت بگیرد و هزینه‌های مربوطه پرداخت شود؛ سپس کالا برای ارسال به مقصد بارگیری می‌شود.

 

 

  • اینکوترمز در صادرات و واردات بین مرز دو کشور

اینکوترمز در صادرات و واردات بین مرز دو کشور

کالایی که می‌خواهد وارد یک کشور شود باید از راه‌های مجاز و قانونی کشور که گمرک در آن حضور دارد عبور کند تا مسائل گمرکی بر روی آن اجرا شود.

  • کشور مقصد ( کشور خریدار )

کشور مقصد ( کشور خریدار )

بعد از اینکه کالا در گمرک تخلیه شد، طبق قانون باید برای مدتی معین در انبار گمرک بماند. سپس خریدار برای ترخیص محموله می‌تواند اقدام کند. در بسیاری از موارد خریداران از افرادی که قانون گمرکی را به خوبی می‌دانند و به آن‌ها ترخیص کار گفته می‌شود استفاده می‌کنند.

ترخیص کار با مدارک لازم برای ترخیص کالا اقدام می‌کند. پرداخت حق ورودی کالا، مالیات، هزینه‌های انبارداری، اخذ مجوز و … از اصلی‌ترین کارهایی می‌باشد که برای ترخیص کالا باید انجام شود. بعد از انجام این تشریفات و گرفتن پروانه‌ی گمرک، کالا به انبار خریدار انتقال پیدا می‌کند.

روش‌های حمل و نقل

نحوه ارسال بار و تحویل دادن کالا در اینکوترمز در چهار گروه تقسیم می‌شوند. این چهار گروه شامل گروه‌های E, F, C, D می‌باشد. هر کدام از این چهار گروه اصطلاحات وابسته‌ای دارند که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

"<yoastmark

گروه E: تحویل کالا در نقطه‌ی مبدأ

در این روش، فروشنده متعهد می‌شود که کالا را در مکان جغرافیایی که به عنوان مبدأ کالا مشخص می‌شود کالا را به خریدار تحویل دهد. مکان مبدأ اصولا محل تولید یا انبار نگهداری کالا می‌باشد. در این روش فروشنده تقریبأ هیچ مسئولیتی در قبال محصول و … ندارد و بر عهده‌ی خریدار می‌باشد.

گروه C: تحویل محصول به خریدار در مبدأ همراه با کرایه حمل

در این روش حمل بار، هزینه‌ها و مسئولیت‌ها بین خریدار و فروشنده تقسیم می‌شود. به طوری که فروشنده باید هزینه‌ی حمل بار تا مقصد را پرداخت کند ولی مسئولیت خطرات و خسارت‌های احتمالی و همچنین هزینه‌های اضافی بر عهده‌ی خریدار می‌باشد. قراردادهایی که تحت عنوان این روش می‌باشند متفاوت است؛ در ادامه مهم‌ترین آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

  • CFR ( Cost and Freight )

این اصطلاح مربوط به قراردادهایی می‌شود که کالا و محصولات آن، باید از طریق حمل و نقل دریایی جابجا شود. در این نوع قرارداد حمل و نقل، وقتی کالا وارد کشتی می‌شود و اصطلاحا بارگیری صورت می‌گیرد؛ مسئولیت فروشنده تمام می‌شود. در این روش قرارداد حمل بار با فروشنده است و هزینه‌ی حمل را باید فروشنده پرداخت کند. اما قرارداد بیمه با خریدار می‌باشد و هزینه‌ی بیمه بر عهده‌ی خریدار است.

  • CIF ( Cost, Insurance and Freight )

این روش هم مخصوص کالاهایی است که باید از طریق حمل و نقل دریایی جابجا شوند. در این نوع قرار تقریبا تمام هزینه‌ها بر عهده‌ی فروشنده می‌باشد. در این روش مسئولیت فروشنده زمانی که بارگیری کالا به اتمام می‌رشد تمام می‌شود. اما قرارداد حمل و بیمه با فروشنده است و فروشنده باید این هزینه‌ها را پرداخت کند.

  • CPT ( Carriage Paid To )

این روش بیشتر برای کالاهایی که از راه‌های زمینی و هوایی حمل می‌شوند استفاده می‌شود. در این نوع قرارداد که حمل به صورت مرکب و چند مرحله‌ای می‌باشد، مسئولیت فروشنده تا زمانی که کالا را به اولین حمل کننده تحویل می‌دهد ادامه دارد. هزینه‌ی حمل بار در این روش با فروشنده می‌باشد ولی قرارداد بیمه و بازرسی همچنین هزینه‌ی آن بر عهده‌ی خریدار است.

  • CIP ( Carriage and Insurance Paid To )

این روش نیز یک روش حمل مرکب است. در این روش مسئولیت و ریسک حمل با تا نقطه‌ای که برای تحویل کالا توافق شده است، با فروشنده می‌باشد. عقد قرارداد بیمه و قرارداد حمل با فروشنده است و هزینه‌ی آن را نیز فروشنده می‌پردازد. ولی عقد قرارداد بازرسی با خریدار می‌باشد.

گروه D: این روش حمل و نقل شامل اصطلاحات و قراردادهایی می‌باشد که در آن فروشنده باید محصول را به مکان مورد توافق با خریدار برساند. در این روش حمل و نقل، فروشنده تمام خطرات احتمالی، قراردادها و هزینه‌های حمل، بیمه و … را بر عهده دارد. در ادامه به اصطلاحات رایج این روش حمل می‌پردازیم.

  • DAF ( Delivered At Frontier )

در این روش فروشنده باید کالا را در مرز تعیین شده به خریدار تحویل دهد. اصولا در این نوع قرارداد کالا با قطار حمل می‌شود. در این روش می‌توان با راه آهن به توافق رسید که تمام عملیات‌های مربوط به حمل و نقل را عهده دار شود. همچنین می‌توان از راه آهن درخواست کرد که در طول مدت جابجایی، کالا را بیمه کند.

  • DES ( Delivered Ex Ship )

در این نوع قرارداد، فروشنده متعهد می‌شود که کالای مد نظر را بر روی کشتی در بندر مقصد به خریدار تحویل دهد. هزینه‌حمل و نقل و مسئولیت حمل کالا تا بندر مورد توافق با فروشنده می‌باشد ولی هزینه‌های ترخیص کالا و ورود به بندر به عهده‌ی خریدار است.

  • DEQ ( Delivered Ex Quay )

در این قرارداد فروشنده باید کالا را در اسکله‌ی مقصد به خریدار تحویل دهد. یعنی باید کالا در اسکله تخلیه شود و عوارض ورود به اسکله پرداخت شود؛ سپس کالا در اختیار خریدار قرار گیرد.

  • DDU ( Delivered Duty unpaid )

در این نوع حمل و نقل فروشنده کالا را در مقصد مورد نظر بدون پرداخت عوارض گمرکی و انجام ترخیص کالا به خریدار تحویل می‌دهد.

  • DDP ( Delivered Duty Paid )

فروشنده در این نوع قرارداد باید کالا را در کشور مقصد بعد از انجام کارهای ترخیص و پرداخت عوارض و گمرکی به خریدار تحویل دهد.

گروه F: تحویل کالا بدون پرداخت هزینه‌های حمل و نقل

در این گروه قراردادهایی وجود دارد که به موجب آن فروشنده باید کالا را به خریدار در مکان مورد توافق تحویل دهد ولی عمومأ هزینه‌های جاری مانند بیمه، هزینه‌ی حمل و … با خریدار می‌باشد. برخی از مهم‌ترین روش‌های حمل و نقل کالا در این گروه عبارت است از:

  • FCA ( Free Carrier )

فروشنده در این روش، کالا را در مبدأ به حمل کننده تحویل می‌دهد. محل تحویل کشور فروشنده می‌باشد پس هزینه‌ی بارگیری بر عهده‌ی خریدار است. مسئولیت فروشنده در قبال کالا نیز تا زمان بارگیری کالا می‌باشد و بعد از بارگیری تمام مسئولیت و ریسک متوجه‌ی خریدار است. عقد قرارداد بیمه و حمل همچنین هزینه‌ی مربوط به آن نیز با شخص خریدار است.

  • FAS ( Free Alongside Ship )

در این نوع روش حمل کالا، فروشنده باید کالای فروخته شده را در کنار کشتی در کشور مبدأ به خریدار تحویل دهد. مسئولیت فروشنده در قبال سلامت کالا تا محل تحویل می‌باشد و بعد از بارگیری کالا در کشتی ریسک حمل یا مشکلات احتمالی با خریدار است. همچنین عقد قرارداد حمل، بیمه و بازرسی و هزینه‌ی مربوط به آن‌ها بر عهده‌ی خریدار می‌باشد.

  • FOB ( Free On Board )

در این نوع قرارداد فروشنده باید کالا را در عرشه‌ی کشتی در کشور مبدأ به خریدار تحویل دهد. مسئولیت و ریسک حمل کالا تا کشتی برعهده‌ی فروشنده می‌باشد و بعد از تحویل مسئولیت متوجه‌ی خریدار است. عقد قرارداد حمل از بندر، بیمه و بازرسی همچنین هزینه‌های مربوط به این عقود تمامی بر عهده‌ی خریدار است.

امیدواریم با خواندن این مقاله با اینکوترمز در واردات و صادرات آشنا شده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید:

واردات از چینواردات تجهیزات پزشکی از چینخرید از علی باباخرید از چینواردات از چین علی بابا واردات قطعات خودروواردات لوازم جانبی موبایلواردات لوازم جانبی موبایل از دبیواردات قطعات کامپیوتر