انوانتر چیست؟

دنیای واردات و صادرات کالاها، دنیای بسیار بزرگ و پیچیده‌ای است. برای موفقیت در این حوزه داشتن دانش کافی و آشنایی لازم با اصطلاحات پرکاربرد در این زمینه ضروری است؛ بنابراین تصمیم داریم در این مقاله از کمپانی واردات وانیکس، درباره یکی از اصطلاحات رایج در این حوزه بحث کنیم.

 

 

منظور از انوانتر چیست؟

منظور از انوانتر چیست؟

موجودی به تمام اقلام، کالاها و موادی که یک تجارت برای فروش در بازار برای کسب سود نگهداری می‌کند، اطلاق می‌شود. مثلاً اگر روزنامه‌فروش از وسیله نقلیه برای تحویل روزنامه به مشتریان استفاده کند، فقط روزنامه موجودی کالا محسوب می‌شود و وسیله نقلیه به‌عنوان یک دارایی تلقی خواهد شد.

تعریف دقیق موجودی یا همان انوانتر

تعریف موجودی بسته به نوع صنعت کمی متفاوت است. در اینجا لیست کوچکی از تعاریف آمده است:

  • صنعت تولید

در یک تجارت تولیدی، انوانتر تنها محصول نهایی تولید شده و آماده فروش نیست، بلکه مواد اولیه مورداستفاده در تولید و کالاهای نیمه‌تمام موجود در انبار یا کف کارخانه نیز است. برای مثال: برای یک تولیدکننده بیسکوییت، موجودی شامل بسته‌هایی است که آماده فروش هستند. انبار بیسکوییت‌هایی که هنوز خنک یا بسته‌بندی نشده‌اند، بیسکویت‌هایی که برای بررسی کیفیت کنار گذاشته شده‌اند و مواد اولیه مانند شکر، شیر و آرد، شامل موجوی نمی‌شوند.

 

 

  • صنعت خدمات

در صنعت خدمات، ازآنجایی‌که مبادله سهام فیزیکی وجود ندارد، موجودی کالا عمدتاً ماهیت نامشهود دارد؛ بنابراین موجودی صنعت خدمات بیشتر شامل مراحل قبل از فروش است.

مثلاً، برای یک شرکت مشاوره تحقیقاتی، موجودی شامل تمام اطلاعات جمع‌آوری‌شده برای یک پروژه است. در صنعت هتلداری، یک اتاق خالی موجودی مالک است.

با جمع‌بندی مطالب گفته شده انوانتر عبارت است از:

  • داراییِ مشهود یا نامشهود.
  • دارایی که می‌تواند به درآمدزایی منجر شود یا ارزش مبادله‌ای داشته باشد.
  • دارایی که هنوز فرایند تولید آن تمام نشده اما برای فروش در بازار در نظر گرفته شده است.

انواع مختلف انوانتر چیست؟

  1. مواد خام

مواد اولیه شامل تمام مواردی است که برای تولید محصول نهایی فراوری می‌شوند. در یک شرکت تولید بیسکوییت، مواد اولیه اقلامی مانند شیر، شکر و آرد است که در مراحل مختلف تولید استفاده می‌شود. هنگامی که ما در مورد مواد خام صحبت می‌کنیم، درک این نکته ضروری است که مواد خام مورداستفاده توسط یک شرکت تولیدی می‌تواند، یا از یک تأمین‌کننده تأمین شود یا محصول جانبی یک فرایند باشد. در شرکت تولید بیسکویت، مواد اولیه از تأمین‌کنندگان مختلف تضمین می‌شود. این در حالی است که در یک شرکت تولید شکر، فقط نیشکر به‌عنوان ماده خام از کشاورزان مختلف خریداری می‌شود.

 

 

  1. کار در حال انجام

زمانی که مواد اولیه برای فراوری ارسال، اما هنوز به‌عنوان کالای نهایی تأیید نشده باشند، این مرحله به‌عنوان کار در حال انجام شناخته می‌شود. در یک شرکت تولید بیسکوییت، پس از فراوری مواد اولیه و قالب‌گیری بیسکویت‌ها، قبل از رفتن به مرحله بسته‌بندی نهایی، برای بررسی کیفیت بیسکویت‌ها اقدام می‌کنند. تمام بیسکویت‌هایی که منتظر بررسی کیفیت خود هستند در مرحله کار در حال انجام هستند. به بیان ساده، کار در حال انجام شامل تمام مواردی است که پردازش شده‌اند اما برای فروش ارسال نشده‌اند.

  1. کالاهای نهایی

کالاهایی که مراحل پردازش آن‌ها تمام شده آخرین اقلامی هستند که برای فروش در بازار آماده می‌شوند. این کالاها تمامی مراحل تولید و کنترل کیفیت را پشت سر گذاشته‌اند؛ بنابراین برای تولیدکننده بیسکوییت، بسته‌های بیسکوییت که پس از انجام بررسی‌های کیفی برای فروش به بازار عرضه می‌شوند، کالای نهایی خواهد بود.

  1. موجودی MRO

MRO مخفف Maintenance Repairing and Operating supplies است، این نوع انوانتر بیشتر مربوط به صنایع تولیدی است. اقلام MRO نقش مهمی در فعالیت روزانه یک سازمان دارند. منابع MRO برای تعمیر و نگهداری ماشین‌آلات، ابزار و سایر تجهیزات مورداستفاده در فرایند تولید استفاده می‌شوند. برخی از نمونه‌های اقلام MRO عبارت‌اند از روان‌کننده‌ها، خنک‌کننده‌ها، لباس‌ها و دستکش‌ها، مهره‌ها و پیچ‌ها.

  1. موجودی بافر

در یک تجارت تولیدی، همیشه نمی‌توان نوسانات و حرکات بازار را پیش‌بینی کرد. چنین تغییراتی می‌تواند تأثیر منفی بر فرایند فروش یا تولید داشته باشد. موجودی بافر تلاش می‌کند تا با پیروی از این ضرب‌المثل که پیشگیری بهتر از درمان است، کمبودها را جبران کند. انوانتر بافر، شامل اقلامی است که در انبار یک فروشگاه یا یک کارخانه ذخیره می‌شود تا تأثیر ضربه‌های غیرمنتظره از سوی بازار را کاهش دهد. افزایش ناگهانی تقاضا یا  تأخیر در حمل‌ونقل می‌توان در صورتی مدیریت کرد که موجودی بافر داشته باشیم.

  1. موجودی حمل‌ونقل

موجودی ترانزیت به اقلامی اطلاق می‌شود که از مکانی به مکان دیگر، مانند حمل مواد خام به کارخانه از طریق راه‌آهن یا کالاهای نهایی که با کامیون به فروشگاه منتقل می‌شوند.

تأثیر انوانتر در کسب‌وکارها چیست؟

تأثیر انوانتر در کسب‌وکارها چیست؟

موجودی یک دارایی اصلی برای هر تجارت تولیدی است، بنابراین برای صاحبان مشاغل مهم است که بدانند واقعاً به چه معناست. شناختن انواع مختلف موجودی، می‌تواند به صاحبان کسب‌وکار کمک کند تا بفهمند موجودی آنها چگونه پردازش می‌شود.

مدیریت موجودی به چه معناست

انوانتر، پل ارتباطی بین تولید و مصرف است. فروشندگان همواره می‌خواهند سطح موجودی را افزایش دهند تا به نیازهای مشتری سریع پاسخ بدهند. اگر درک دقیقی از موجودی در کسب‌وکار نداشته باشید، درک دقیق مدیریت موجودی سخت خواهد بود.

برای اطمینان از اینکه موجودی شما به‌درستی پردازش می‌شود، کسب‌وکارها باید مدیریت موجودی بهینه داشته باشند؛ بنابراین، مدیریت موجودی چیست؟ مدیریت موجودی یک روش برنامه‌ریزی برای تعیین زمان ثبت سفارش و تعداد سفارش‌ها است تا هزینه پردازش سفارش و هزینه‌های ذخیره‌سازی بدون ایجاد ضرر در تولید بهینه باشد.

مدیریت موجودی برای هر شرکتی ضروری است؛ زیرا مستقیماً بر هزینه‌ها تأثیر می‌گذارد. مدیریت موجودی ناکارآمد منجر به ایجاد هزینه‌های بالاتر انبار، هدررفتن و ازدست‌دادن محصولات و کندی تحویل می‌شود و در نتیجه نارضایتی مشتریان را به همراه دارد.

مزایای مدیریت انوانتر

  1. جلوگیری از گم‌شدن کالا

گم‌شدن کالا به دلایل زیادی رخ می‌دهد، از جمله کلاهبرداری کارکنان، گم‌شدن در انبار یا مفقود شدن به در حین حمل‌ونقل. با مدیریت مؤثر موجودی، کسب‌وکارها از هدررفتن و ازدست‌دادن کالاها جلوگیری می‌کنند؛ بنابراین، این یک مزیت قابل‌توجه در مدیریت موجودی است.

  1. صرفه‌جویی در هزینه

کالاها و مواد موجود در انبار برای مدت طولانی نگهداری شده‌اند و آسیب‌دیده، فرسوده، تاریخ مصرف گذشته و غیره هستند باید از بین بروند؛ زیرا نمی‌توانند نیازهای تجاری را برآورده کنند. بااین‌حال، اگر موجودی به طور دقیق، مداوم و بادقت مورد بررسی قرار گیرد، از ضایعات غیرضروری جلوگیری می‌شود.

هزینه ذخیره‌سازی معمولاً ثابت نیست، بستگی به مقدار و اندازه کالایی دارد که ذخیره می‌کنید. هر چه موجودی کالا بیشتر یا  محصولات بیش از حد حجیم باشند، مجبور به استفاده از انواع تجهیزات پیشرفته‌تر است.

هزینه‌های دیگر مانند هزینه برق، آب، کارگری و غیره نیز هستند؛ بنابراین هزینه نگهداری افزایش می‌یابد. پس لازم است کالاهای با موجودی زیاد و کالاهایی که هزینه‌های ذخیره‌سازی زیادی را مصرف می‌کنند، زود شناسایی و مدیریت شوند.

خدمات شرکت بازرگانی وانیکس

خدمات شرکت بازرگانی وانیکس

دنیای واردات و صادرات کالاها دنیای بسیار بزرگ و پیچیده‌ای است. برای موفقیت در این حوزه داشتن دانش کافی و آشنایی لازم با اصطلاحات پرکاربرد در این زمینه ضروری است. یکی از بهترین روش‌ها برای آسان کردن این پیچیدگی‌ها استفاده از خدمات یک شرکت واسطه باتجربه است.

 

شرکت بازرگانی وانیکس با تیم مشاوران متخصص و مجرب خود آماده پاسخگویی به سؤالات شما در حوزه واردات و صادرات است. مشاوران این شرکت به‌صورت ۲۴ ساعته آماده خدمت‌رسانی به شما مشتریان عزیز هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *