معرفی اقتصادهای بزرگ جهان

تولید ناخالص داخلی یا به اختصار GDP نشان‌دهنده ارزش بازار پولی کل محصولات یا خدماتی است که یک کشور در طول یک دوره‌ مشخص ایجاد می‌کند. GDP یک چشم‌انداز مناسب از وضعیت اقتصادی یک کشور را تحویل کارشناسان می‌دهد و این شاخص را می‌توان به کمک عواملی مانند هزینه‌ و مخارج، تولیدات و درآمدها را محاسبه نمود.

GDP جهانی چیست؟

در اقتصاد، GDP جهان با اضافه نمودن درآمد ناخالص ملی برای هر کشور در جهان محاسبه می‌شود، با اضافه شدن ارزش افزوده درآمدهای حاصل از واردات، ارزش پول به دست آمده از صادرات نیز کاهش پیدا می‌کند، درآمد ناخالص داخلی یعنی عوامل GNI و GDP کاملا جدا از هم هستند. به‌دلیل اینکه GNI بیانگر تاثیرات تجارت جهانی و محلی نیز خواهد بود.

 

 

زمانی که درآمد ناخالص داخلی هر کشوری در دنیا با یکدیگر جمع ‌شوند، ارزش کل صادرات و واردات در دنیا باید با یکدیگر برابر شوند، در مجموع صد و نود و سه کشور در اقتصاد دنیا تاثیر می‌گذارند. طبق آمار بانک جهانی، میزان GDP جهان در سال ۲۰۱۷ در حدود ۸۰۶۸۳ میلیارد دلار بوده است، اما در سال ۲۰۱۸، این عدد به حدود ۸۴۸۳۵ میلیارد دلار کاهش پیدا کرد. این رقم در سال ۲۰۱۹ به حدود ۸۸۰۸  میلیارد دلار رسید، این یعنی در سال ۲۰۱۸، میزان رشد GDP جهان حدودا ۶/۳ درصد بوده است. برای مقایسه میزان تولید ناخالص داخلی در هر کشور، ابتدا باید واحد پول آن‌ها به یک واحد مشخص تبدیل شود، اکنون دو نوع سیستم کلی برای تبدیل نرخ ارز وجود دارد، نرخ اسمی (nominal) و نرخ برابری قدرت خرید (PPP)  ، در تخمین GDP ، هر یک از این سیستم‌ها مزایای خود را دارند. به عنوان مثال، شاخص اسمی GDP برای مقایسه حجم تولید ناخالص داخلی در شرایطی که میزان تولید بالا باشد، کاربرد دارد، مقدار اسمی GDP در یک منطقه با استفاده از اطلاعات بروز قیمت‌های بازار و همچنین میزان تغییراتی که بر اثر تورم ایجاد شده است، محاسبه خواهد شد.

GDP جهانی چیست؟

با مد نظر قرار دادن میزان تورم در زمان محاسبات تولید ناخالص داخلی، شاخص GDP  در زمان‌هایی که قیمت‌ها در یک اقتصاد افزایش پیدا می‌کنند را نمایش دهد، همچنین نرخ ناشی از افزایش قیمت‌ها در یک اقتصاد به عنوان فاکتوری مهم در محاسبه GDP در نظر گرفته خواهد شد. یک ایراد شاخص اسمی این می‌باشد که در محاسبات مربوط به آن نمی‌توان استانداردهای زندگی درون یک کشور را هم شرکت داد، این نوع سیستم فقط بر روی عملکرد و میزان رشد اقتصاد معطوف شده است، در کل، تولید ناخالص داخل با مواردی مثل نرخ تبدیل، تا حدود زیادی در سال‌های مختلف، متفاوت خواهد بود. از طرفی از شاخص برابری قدرت خرید(PPP) جهت اندازه‌گیری رشد اقتصادی و استانداردهای زندگی در یک کشور استفاده خواهد شد، یعنی می‌توان آن را یک ابزار کارآمد جهت مقایسه قدرت اقتصادی کشورهای مختلف دنیا معرفی نمود، در این سیستم، از تبدیل نرخ‌ها برای کشورهای مختلف استفاده می‌شود و با در نظر گرفتن مقداری مشخص از پول، تعداد محصولات و یا خدماتی که در یک کشور دریافت می‌شود، با یکدیگر مقایسه می‌شوند.

 

 

به عنوان مثال، با استفاده از شاخص PPP ارزش یک خودرو در کشور فرانسه با ارزش یک خودرو در کشور ژاپن بعد از تبدیل ین به یورو یا برعکس برای تحلیل تفاوت‌ها در میزان GDP و همچنین هزینه‌های زندگی در بین این کشورها، مقایسه شود، یک نکته قابل توجه، ثبات نسبی شاخص برابری قدرت خرید در طی سال‌های مختلف در یک کشور بوده و عواملی مانند نرخ تورم کمتر تاثیرگذار است. مانند شاخص اسمی، شاخص PPP هم یک ضعف دارد، این سیستم تفاوت‌های کیفیت، در میان محصولات و خدماتی که در کشورهای مختلف دریافت می‌شوند را در نظر نخواهد گرفت.

اقتصادهای بزرگ جهان در سال ۲۰۲۲

سه قدرت اقتصادی در دنیا با توجه به شاخص اسمی GDP، آمریکا، چین و ژاپن هستند، رشد اقتصادی و رفاهی تحت تاثیر عوامل متعددی هستند، سرمایه‌گذاری در آموزش نیروی کار، خروجی تولید، منابع طبیعی و کارآفرینی در اقتصاد کشورهایی مانند آمریکا، چین و ژاپن تاثیر زیادی دارند و این عوامل باعث شده تا در طول زمان به قدرتمندترین اقتصادهای دنیا تبدیل شوند.

 

 

۵- کشور هندوستان

کشور هند با در اختیار داشتن یکی از اقتصادهای بزرگ جهان است. کشورهایی مانند انگلستان و فرانسه را پشت سر گذاشته و به نزدیکی ژاپن رسیده است، شاخص برابری قدرت در خرید هند عددی در حدود ده تریلیون دلار تخمین زده می‌شود.

مدیران و کارشناسان حوزه اقتصاد، در حال توسعه یک شکل جدید از اقتصاد بازار آزاد در هند هستند تا رشد اقتصاد به بالاترین میزان خود برسد، بحث آزاد سازی اقتصاد در هند از اوایل دهه نود میلادی آغاز و باعث حذف بسیاری از قوانین در فعالیت‌های صنعتی، کاهش کنترل‌ها روی تجارت خارجی و سرمایه‌گذاری و همچنین خصوصی‌سازی در شرکت‌های ایالتی ‌شد.

اقتصادهای بزرگ جهان در سال ۲۰۲۲

تصویب این قانون‌ها به دولت‌های این کشور کمک کرد تا رشد اقتصادی شتاب بگیرد، بخش خدماتی با در اختیار داشتن حدود شصت درصد از اقتصاد این کشور و بیست و هشت درصد از کل استخدامی‌ها، بالاترین نرخ رشد را در یک بخش خاص از اقتصاد در کل جهان دارد، صنایع تولید و کشاورزی نیز از بخش‌های دیگر مهم در اقتصاد هند به حساب می‌آیند.

۴- کشور آلمان

کشور آلمان با شاخص اسمی حدود چهار تریلیون دلاری PPP، به عنوان چهارمین اقتصادهای بزرگ جهان در سال ۲۰۲۱ شناخته می‌شود، نیروی کار ماهر و تحصیل‌کرده، یکی از مهمترین عوامل پیشرفت آلمان است و طبق آمار منتشر شده توسط صندوق بین‌المللی پول، آلمان بیست و هشت درصد از اقتصاد کل اروپا را در اختیار دارد.

خودروسازی، تولیدات ماشین‌های صنعتی، تجهیزات خانگی و تولیدات شیمیایی از اصلی‌ترین صنایع در آلمان هستند، به دلیل وابسته بودن به صادرات کالاهای سرمایه‌ای، اقتصاد این کشور در بحران مالی سال ۲۰۰۸ یک عقب‌گرد قابل توجه داشت، اکنون اقتصاد کشور آلمان را می‌توان در اواسط چهارمین انقلاب صنعتی بدلیل عصر اینترنت و دیجیتال در نظر گرفت.

۳- کشور ژاپن

ژاپن در رتبه سوم جزو اقتصادهای بزرگ جهان در سال ۲۰۲۱ و با تولید ناخالص داخلی حدود شش تریلیون دلار بر اساس شاخص PPP، با اختلاف زیاد پایین‌تر از چین قرار دارد، اقتصاد این کشور تا حد زیادی از اتفاقات بازار تاثیر می‌پذیرد، یعنی عواملی مانند کسب‌ و کارها، تولیدات و قیمت‌ها بر اساس تقاضا است نه اینکه اقدامات دولتی آن را تغییر دهد.

کشور ژاپن بیشترین حجم محصولات الکترونیکی در جهان را تولید می‌کند و قدرت اقتصادی این کشور نیز از همین زمینه و در کنار یک صنعت خودروسازی قوی به وجود می‌آید، مشکلات آینده ژاپن کاهش جمعیت و همچنین تصاعدی بودن میزان بدهی خواهد بود.

۲- کشور چین

چین به عنوان یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان در  سال ۲۰۲۱ در رتبه دوم اقتصاد در جهان قرار می‌گیرد، نرخ رشد اقتصاد چین در سال‌های ۱۹۸۹ تا ۲۰۱۹ حدود پنجاه و دو صدم درصد بوده است، اما با در نظر گرفتن شاخص اسمی GDP، چین در پشت سر آمریکا قرار می‌گیرد.

اگر شاخص PPP را در نظر بگیریم، با عددی بیش از بیست وهفت تریلیون دلار، چین از آمریکا پیشی می‌گیرد، ارزش منابع طبیعی در چین حدود ۲۳ تریلیون دلار تخمین زده شده که حدود نود درصد آنها فلزات طبیعی و زغال‌سنگ می‌شود.

اصلاحات اقتصاد در سال ۱۹۷۸، تاثیر زیادی در پیشرفت این کشور داشت و باعث شد تا از آن زمان به بعد، نرخ رشد اقتصادی در این کشور، سالانه بین شش تا نه درصد باشد، این برنامه اقتصادی بر ایجاد کسب‌ و کارهای خصوصی، ساده‌‌سازی نرخ‌ها در قوانین ایالتی و همچنین سرمایه‌گذاری بر آموزش نیروی کار و صنعت تمرکز دارد، از دیگر عوامل اثرگذار در این رشد اقتصادی، بالا بودن بهره‌وری کارگران بیان شده است.

۱- کشور آمریکا

آمریکا عنوان اقتصادهای بزرگ جهان از سال ۱۸۷۱ تا به امروز را دار. هم اکنون شاخص اسمی GDP این کشور در حدود ۲۱ تریلیون دلار است، شاخص PPP آمریکا نیز همین عدد است. از نظر منابع طبیعی، آمریکا دومین کشور در دنیا به حساب می‌آید، در سال ۲۰۱۶، ارزش این منابع حدود چهل و پنج تریلیون دلار تخمین زده شد.

در کنار منابع طبیعی، عواملی دیگر نیز به تقویت این اقتصاد کمک کرده‌اند، یکی از این عوامل، وجود جوامع مختلف با تفکرهای ارزشمند است که از کارآفرینی حمایت می‌کنند، اتفاقی که به نوآوری و رشد اقتصادی منجر شده است.

رشد جمعیت در آمریکا نیز به ایجاد تنوع در نیروی کاری کمک فراوانی کرده است، آمریکا یکی از بزرگترین تولیدکنندگان صنایع نیز محسوب می‌شود، علاوه بر موارد بالا، از دلار آمریکا به عنوان واحد پول اصلی برای انجام معاملات در سطح جهان استفاده شده که این موضوع تاثیر زیادی بر افزایش قدرت اقتصادی آن داشته است.

شرکت‌هایی بین‌المللی در ارتباط با بزرگترین اقتصادهای جهان به سرمایه‌گذاری اشتغال دارند که شما با یک خیال آسوده می‌توانید توسط آنها یک سرمایه‌گذاری با ریسک کم داشته باشید، این شرکت، شرکت تجاری وارداتی وانیکس است که شرکتی تخصصی و فعال در زمینه سرمایه‌گذاری و واردات کالا از مبدا چین و امارات متحده عربی است.

 

 

اقتصادهای برتر دنیا چگونه اند؟

شاخص‌های اقتصادی نشان دهنده جایگاه کشورها است، بر اساس این شاخص‌ها کشورهای آمریکا، کانادا، چین، اسپانیا و فرانسه کم تورم‌ترین کشورهای جهان هستند. بررسی روی نرخ بیکاری نشان می‌دهد کشورهایی که رشد اقتصادی آن‌ها بالا و تورم آن‌ها پایین است، بیکاری کمتری به نسبت سایر کشورها دارند.

اقتصادهای برتر دنیا چگونه اند؟

اقتصاد بازارها و پایینترین میزان دخالت دولت

سیستم اقتصاد در آمریکا بر اساس یک نظام سرمایه‌داری و بازارهای آزاد بنا شده است، در تدوین سیاست‌های اقتصاد دو هدف داخلی و خارجی دنبال می‌شود. هدف سیاست‌های داخلی اقتصاد، حفظ و ارتقا رشد اقتصادی سالانه و بهبود شاخص‌های مهم است، در سیاست‌های خارجی نیز اولویت حفظ برتری اقتصادی آن کشور در جهان است.

اقتصاد آمریکا از یک سو سرمایه‌داری است و از سوی دیگر به علت افزایش آمار مصرف گرایی و نبود فرهنگ قناعت، یک اقتصاد سوداگر نیز محسوب می‌شود.

از ویژگی‌های دیگر این ساختار اقتصادی، دولت مطابق با شاخص‌های لیبرالیستی حداقلی است، یعنی کمترین مداخله در اقتصاد و بازار، دولت بیشتر در بخش‌هایی از امور اقتصادی که برای بخش خصوصی مقرون به صرفه نباشد، سرمایه‌گذاری خواهد کرد و سایر بخش‌ها به بخش خصوصی واگذار می‌شود.

خصوصی سازی، نظام بانکی و چارچوب های تجاری آن

نظام سیاسی چین، یک نظام کمونیستی است، این اقتصاد، یک سیستم پویا و فعال اقتصادی است و در مقایسه با سیستم‌های اقتصاد در غرب، از آزمون‌های پر ریسک اقتصادی سربلند بیرون آمده است، با وجود آنکه آمریکا خود را در راس قدرت‌های جهان در اقتصاد می‌داند، بعد از امارات متحده، دومین مصرف کننده کالاهای ساخت چین است.

سیاست‌گذارن چینی نمی‌توانند در مورد یک مدل چینی به اجماع برسند، در پکن افراد مختلف همچنان مشغول بحث هستند که برنامه‌ریزی متمرکز و یا تمرکز زدایی، سرمایه‌گذاری دولتی و یا سرمایه خصوصی کدام یک نقش مهمتری را در توسعه چین بازی خواهد کرد.

تحقیقات نشان می‌دهند که اصلاح اقتصاد کشور چین در زمینه سه‌ محور عمده انجام شده است که به موازات هم اجرا شده‌اند، این محورها خصوصی‌سازی، اصلاح شدن نظام بانکی و اصلاح چارچوب‌های حقوقی و قوانین تجاری هستند.

ارتباط سرمایه داری و رفاه اجتماعی

آلمان یک اقتصادی توسعه یافته دارد، اقتصادی که می‌تواند رقابت‌ها در بازار آزاد و نظام سرمایه‌داری را با رفاه اجتماعی و خدمات دولتی سازگار کند.

اقتصاد آلمان از نیروی کار ماهر، زیرساختی توسعه یافته، سرمایه، سطحی بالای از نوآوری و سطحی پایین از فساد را دارا است، آلمان یک کشور صنعتی است اما یک سوم از مساحت این کشور پوشیده از جنگل است، این کشور بین علم و صنعت ارتباط نزدیکی برقرار کرده و با حمایت از دانشمندان و مخترعان، صنعت خود را توسعه داده است.

 

 

سخن پایانی

اقتصادهای بزرگ جهان به سرمایه‌گذاری اشتغال دارند. شما با خیال آسوده می‌توانید توسط شرکت‌های معتبر یک سرمایه‌گذاری کم ریسک داشته باشید. این شرکت تجاری وارداتی وانیکس است که شرکتی تخصصی و فعال در زمینه سرمایه‌گذاری و واردات کالا است.

این شرکت با تجربه و به کارگیری افرادی خبره در حوزه واردات کالا از مبدا کشورهای با اقتصاد قوی ماند چین و امارات متحده عربی آماده ارائه خدمات در سطحی بین‌المللی به شما عزیزان در زمینه‌های یاد شده می‌باشد. شما صاحبان سرمایه جهت سرمایه‌گذاری و واردات هر نوع کالا، جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره در این حوزه، توسط راه‌های ارتباطی با متخصصان و کارشناسان این مجموعه در تماس باشید و از مشاورهای این شرکت بهره‌مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *