معرفی اقتصاددان های معروف

چرا که همه منابع طبیعی جوامع اسراف می‌شد یا انسان‌ها نمی‌توانستند به صورت عادلانه با همدیگر دادوستد کنند. معرفی اقتصاددان های معروف و بزرگ همواره در تاریخ مسائل مالی مهم بوده و اغلب بر روی بسیاری از جوانب تاریخ اجتماعی جهان تاثیر داشته است.

 

 

اقتصاددان معروف آدام اسمیت

یکی از اولین نفراتی که در لیست معرفی  اقتصاددان های معروف جهان قرار می‌گیرد، آدام اسمیت یک فیلسوف اسکاتلندی است. دلیل شهرت او به خاطر تالیف کتاب‌های زیر از جمله:

  • نظریه عواطف اخلاقی در سال ۱۷۵۹ (میلادی)
  • نظریه بررسی درباره ماهیت و علل ثروت ملل در سال ۱۷۷۶ (میلادی)

معمولا از کتاب دوم با عنوان ثروت ملل نیز یاد می‌شود. کتاب ثروت ملل از نخستین و معروف‌ترین نوشته‌ها در باب تجارت و صنعت است که نقش بسیار مهمی در اقتصاد جدید و منظم دانشگاهی ایفا کرده است. آدام اسمیت در سن ۱۵ سالگی به دانشگاه گلاسکو راه یافت و فلسفه اخلاق خواند.

اقتصاددان معروف آدام اسمیت

دلایل آدام اسمیت بر ضد سیاست بازرگانی و به نفع تجارت آزاد چالشی تمام ‌عیار برای سازوکار حمایت از تولید داخلی، تعرفه‌های گمرکی و ذخیره  طلا بود که در زمان خود متعارف شده بود.  وی علاقه شدیدی به دین مسیحیت داشت و او را بارها به علت پرستش این دین طرد کردند و اغلب ایده‌ها و دست نوشته‌های او از او دست خوش فراموشی گردید.

 

 

همچنین آدام اسمیت یکی ازطرفداران کارآفرینی بود و از او به عنوان پدر علم اقتصاد مدرن هم یاد می‌شود. در سال ۲۰۰۷ دولت بریتانیا به عنوان یادبود از این اقتصاددان بزرگ تصویر ایشان را بر روی اسکناس ۲۰ پوندی چاپ و منتشر کرد.

اقتصاددان معروف جان مینارد کینز

دومین فردی که باید در لیست معرفی  اقتصاددان های معروف قرار گیرد ،جان مینارد کینز است که در علم اقتصاد او را غول اقتصاددانان قلمداد می‌کنند. جان مینارد یک اقتصاددان انگلیسی تبار بود و از وی به‌عنوان مدافع مداخله دولت و سیاست‌های پولی برای کاهش اثرات نامطلوب رکود اقتصادی، بحران و رونق یاد می‌شود.در دوران جنگ جهانی اول این شخص بر روی تبادلات اعتباری بین انگلستان و متحدان انگلیس کار می‌کرد. همچنین یکی از اعضای نمایندگان پیمان‌نامه صلح ورسای بود. کینز تقریبا در سال ۱۹۲۹ ورشکست شد، اما توانست دوباره به وضعیت مالی مطلوبی برسد.

کتاب تئوری عمومی اشتغال، ثروت و علاقه از آثار جان مینارد کینز است. از این کتاب به عنوان نقطه آغازین اقتصاد کلان یاد می‌شود. کینز در سال ۱۹۳۶ در پاسخ به رکود بزرگ برای تشویق دولت جهت توجه به سرمایه‌گذاری و مصرف‌گرایی این کتاب تالیف کرد.

 

 

اقتصاددان معروف جان مینارد کینز

اقتصاد کینزی یک نظریه‌ در علم اقتصاد کلان است که بر طبق ایده‌های جان مینارد کینز پایه‌ریزی شده‌ است. اقتصاددانان کینزی‌گرا بر این عقیده‌اند که تصمیمات بخش خصوصی گاهی ممکن است منجر به نتایج غیرفعال در اقتصاد کلان شود. از این رو از سیاست‌گذاری‌های فعال دولت در بخش عمومی حمایت می‌کنند. این سیاست‌گذاری‌ها عبارتند از سیاست‌های پولی که به وسیله بانک مرکزی اعمال می‌شود یا سیاست‌های مالی حکومت که به قصد پایداری چرخه تجاری انجام می‌گیرد.

اقتصاددان معروف آلفرد مارشال

آلفرد مارشال در لندن متولد شد. در اوایل عمر تصمیم داشت یک فرد روحانی باشد، ولی موفقیت‌های پی در پی او در دانشگاه کمبریج مارشال را در دانشگاه به فرد موفقی تبدیل  کرد. وی یکی از بهترین اقتصاددانان کمتر شناخته شده است که از هیچ نظریه اساسی حمایت نکرد. اعتبار او از این جهت است که سعی کرد تا نظریات مختلف ریاضی را در علم اقتصاد به کار گیرد تا بتواند اقتصاد را به علمی فراتر از فلسفه تبدیل کند. او نظر عدالت‌خواهی و توزیع عادلانه را بر اساس اخلاق مسیحیت و عقاید مطلوبیت گرایان ارائه داد.

 

 

آلفرد با تکیه بر ریاضیات، سعی کرد کارش را برای عموم مردم طوری ارائه کند که قابل فهم باشد. اثر «اقتصاد صنعتی» او در سال ۱۸۷۹ در کشور انگلستان به برنامه تحصیلی همگانی برای دانشجویان  تبدیل شد. او همچنین حدود ۱۰ سال از عمرش را صرف کار بر روی مهم‌ترین اثرش، «اصول اقتصاد» کرد که در سال ۱۸۹۰ آن را به پایان رساند. اعتبار او به دلیل  یکدست کردن مدل منحنی‌های عرضه و تقاضا، سودمندی و هزینه‌های تولید مرزی بود.

اقتصاددان معروف آلفرد مارشال

وقتی در مورد اقتصاددانان معروف دنیا حرف می‌زنیم، آلفرد مارشال را به عنوان اولین آنها در تقسیم‌بندی اقتصاد علمی می‌توان قرار داد. اکثر مفاهیم و مدل‌های تحلیلی ارائه شده توسط آلفرد مارشال هنوز هم به عنوان پایه و اساس آموزش اقتصاد خرد؛ به‌ویژه برای دانشجویان جدیدالورود دانشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اقتصاددان معروف دیوید ریکاردو

دیوید ریکاردو در خانواده‌ای پرجمعیت زندگی می‌کرد. او سومین فرزند از ۱۷ فرزند یک خانواده یهودی اهل پرتغال بود. ریکاردو در مطالعه اقتصاد بیشتر از آدام اسمیت تلاش داشت. او در سن ۱۴ سالگی برای کار در زمینه پیش‌بینی سهام و املاک بدل شد.

بعد از مطالعه کتاب «ثروت ملل» اثر آدام اسمیت، در سال ۱۷۹۹، به علم اقتصاد علاقه‌مند شد، با این‌ وجود، نخستین  مقاله اقتصاد او نزدیک ۱۰ سال بعد چاپ شد. شهرت ریکاردو از آنجایی می‌آید که او معتقد بود ملل‌های مختلف باید برای سودمندی بهتر تخصص یابند.

او همچنین بر ضد پروتکشنیسم (یعنی حمایت به هر قیمتی) رویه و سیستم حفظ و پشتیبانی از تجارت داخلی بود. دفاع و حمایت دولت از منافع ملی با کنترل صادرات و واردات فعالیت مدنی می‌کرد، اما نظراتش بیشتر برروی امور اجاره، مالیات، دستمزد و سود موثر بود.

اقتصاددان معروف دیوید ریکاردو

ریکاردو در سال ۱۸۱۹ به‌عنوان نماینده ایرلند در پارلمان بریتانیا عضو شد. این اقتصاددان معروف، عمر چندانی نداشت و در سال ۱۸۱۹ در ۵۱ سالگی چشم از دنیا فروبست. بهترین اثر او مقاله با عنوان «اصول سیاست مالیاتی و اقتصادی» بود.

اقتصاددان معروف میلتون فریدمن

تاثیرگذارترین فردی که که در لیست معرفی  اقتصاددان های معروف قرار دارد، میلتون فریدمن است. میلتون فریدمن چهارمین فرزند خانواده‌ای یهودی بود که ازکشور اتریش به مجارستان مهاجرت کرده بودند و تبدیل به یکی از اقتصاددانان معروف دنیا شد.

بعد از اخذ مدرک کارشناسی هنر از دانشگاه راتگرز و کارشناسی ارشد از دانشگاه شیکاگو، برای مشارکت در یک کمپانی از برنامه‌های طراحی شده از جانب آمریکا مشغول به کارشد. میلتون فریدمن از حامیان اقتصاد آزاد بود.
او عقیده داشت که باید  نقش دولت در بازار آزاد به عنوان وسیله‌ای برای برقراری آزادی سیاسی و اجتماعی به کمترین حد خود برسد. همین نظریه باعث پایه‌ریزی اصلی کتاب او با عنوان «سرمایه‌داری و آزادی» شد. در یک نظرسنجی از اقتصاددانان معروف  فریدمن را دومین اقتصاددان محبوب قرن بیستم بعداز جان مینارد کینز، برشمرد و هفته نامه اکونومیست او را «تاثیرگذارترین اقتصاددان نیمه دوم قرن بیستم» توصیف کرد.

از او می‌توان به‌عنوان ترویج‌‌دهنده بازارهای آزاد و اعتبار بازارهای ارز مدرن یاد کرد. شناوری او در بازارهای غیر قابل تنظیم و ثابت، چکیده‌ای از این واقعیت بود که «پول بیشتر از آنچه مردم می‌اندیشند، با ارزش است.» در دوران جنگ سرد کار او حتی شکل زیرزمینی به خود گرفت و اساسی شد بر اقتصاد مبتنی بر مالیات، به جای مالیات بر درآمد یا ثروت است. فریدمن در سال ۱۹۷۶ برنده جایزه نوبل علم اقتصاد شد.فریدمن مشاور اقتصادی رونالد ریگان، رئیس جمهور ایالات متحده بود.

 

 

او یک بار گفت که او بیشتر از همه از نقش خود در حذف سربازگیری در ایالات متحده خوشحال بود و این که حمایت او از حق انتخاب مدرسه منجر شد تا بنیاد فریدمن برای انتخاب آموزشی را پایه‌گذاری کند. میلتون در کتاب خود با عنوان سرمایه‌داری و آزادی، از سیاست‌هایی نظیر ارتش داوطلبانه، نرخ‌های مبادله آزادانه شناور، حذف مجوزهای پزشکی، مالیات بر درآمد منفی و ووشرهای آموزشی دفاع کرد. نظرات او در خصوص سیاست پولی، مالیات، خصوصی‌سازی و مقررات‌زدایی بر سیاست‌های دولتی، اثر گذاشت.

اقتصاددان معروف میلتون فریدمن

نظریه پولی او بر پاسخ فدرال رزرو بر بحران اقتصادی جهانی ۲۰۰۸–۲۰۰۷ تاثیرگذار بود. وی درباره ارتباط بین عرضه پول و تورم بسیار پافشاری می‌کرد. در سال ۱۹۸۸ برای دانش آموزان و دانشمندان چینی در سانفرانسیسکو سخنرانی کرد که به‌عنوان بخشی از اصلاح اقتصادی چین تلقی می‌شد. در آن سخنرانی از هنگ‌کنگ به‌عنوان بهترین نمونه سیاست بازار آزاد نام‌ برده شده بود.

اقتصاددان معروف کنث راگوف

آخرین فردی که باید باید در لیست معرفی  اقتصاددان های معروف جهان قرار داد، کنث راگوف است. او علاوه بر اقتصاد از اساتید مشهور در بازی شطرنج بوده است. او استاد سیاستگذاری عمومی و اقتصاد دانشگاه هاروارد بود. راگوف در شهر روچستر نیویورک رشد کرد. پدر او استاد رادیولوژی در دانشگاه روچستر بود.

راگوف در سال ۱۹۷۵ موفق به دریافت  لیسانس و کارشناسی ارشد از دانشگاه ییل (Yale University) شد. بعد از آن، به دانشگاه MIT ماساچوست آمریکا رفت و در سال بعد، موفق به کسب مدرک دکترای اقتصاد از این دانشگاه شد. در اوایل کار خود، راگوف به عنوان یک اقتصاددان در صندوق بین‌المللی پول و همچنین عضو هیات‌ مدیره سیستم فدرال رزرو شد.

اقتصاددان معروف کنث راگوف

از نمونه کارهای دیگر راگوف، می‌توان به استادی در دانشگاه پرینستون اشاره کرد. راگوف در حوزه سیاستگذاری در امور مالی بین‌الملل از جمله نرخ ارز، مسائل مربوط به بدهی بین‌المللی و سیاست‌های پولی بین‌المللی، تحقیقات پیشرفته انجام داد.  در سال ۱۹۷۸، فدراسیون جهانی شطرنج به او عنوان استاد بزرگ بین‌المللی شطرنج را راگوف اعطا کرد.

 

 

سخن آخر

معرفی  اقتصاددان های معروف اغلب از مباحث بحث‌برانگیز دولت‌ها به شمار می‌رود. در این لیست می‌توانست اسامی اشخاصی همچون: کروگمن، پیکتی، سامرز نیز قرار گیرد، اما در این مقاله ما کمی وسواس و دقت به خرج داده ایم؛

بنابراین این نکته را مد نظر قرار دادیم که کدام دیدگاه اقتصاددانان بیشترین تاثیر را در رسانه و در اقتصاد کنونی داشته است. این مقاله توسط شرکت بازرگانی واردات و صادرات وانیکس جمع‌آوری شده است، امیدواریم توانسته باشیم کمکی هرچند کوچک در عرصه اقتصاد به شما عزیزان کرده باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *