اقتصاد کلمبیا چگونه است

اگر کمی با مسائل اقتصادی آشنایی داشته باشید حتماً می‌دانید که در اقتصاد یک کشور عوامل زیادی تأثیر می‌گذارند و رونق اقتصادی با توجه به موارد مختلفی سنجیده می‌شود؛ مثلاً میزان تولید ناخالص داخلی، میزان صادرات و واردات، میزان سرمایه‌گذاری خارجی، تعداد شرکت‌ها و تولیدی‌های موجود، تعداد ذخایر و منابع که در ادامه همه این موارد را در اقتصاد کلمبیا بررسی خواهیم کرد. اگر به مسائل اقتصادی علاقه‌مند بوده و دوست دارید درباره اقتصاد مناطق مختلف به اطلاعاتی دست‌یابید به شما پیشنهاد می‌کنیم هرگز خواندن این مقاله را از دست ندهید.

 

 

کلیاتی از اقتصاد کلمبیا

اقتصاد کلمبیا چهارمین اقتصاد بزرگ در آمریکای لاتین است که با تولید ناخالص داخلی اندازه‌گیری می‌شود. این کشور در دهه گذشته یک رونق اقتصادی تاریخی را تجربه کرده است. بین سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴، از نظر تولید ناخالص داخلی اسمی، سومین کشور بزرگ آمریکای لاتین به شمار رفته و از سال ۲۰۱۸، تولید ناخالص داخلی (PPP) سرانه آن به بیش از ۱۴۰۰۰ دلار رسیده و تولید ناخالص داخلی واقعی در PPP های زنجیره‌ای از ۲۵۰ میلیارد دلار در سال ۱۹۹۰ به نزدیک به ۸۰۰ میلیارد دلار افزایش ‌یافته است.میزان سطح فقر هم یکی دیگر از موارد سنجش اقتصاد یک منطقه است که هر چه قدر کمتر باشد یعنی آن منطقه در حال رشد اقتصادی می‌باشد. در این رابطه نیز باید بگوییم سطح فقر Columbia در سال ۱۹۹۰ تا ۶۵ درصد بود، اما تا سال ۲۰۱۴ به زیر ۳۰ درصد و تا سال ۲۰۱۸ به ۲۷ درصد کاهش یافت؛ به‌طورکلی از سال ۱۹۹۰ به بعد به‌طور متوسط سطح فقر ​​۱.۳۵ درصد در سال کاهش یافته است.

اگر خاطرتان باشد در بخش بالا نیز اشاره‌ای داشتیم که میزان صادرات در بخش‌های متفاوت نیز از عوامل رونق اقتصادی یک کشور به شمار می‌رود. دراین‌باره نیز شایان‌ذکر است که نفت اصلی‌ترین صادرات Columbia بوده و بیش از ۴۵ درصد از صادرات این کشور را تشکیل می‌دهد.تولید نیز تقریبا ۱۲ درصد از صادرات کلمبیا را به خود اختصاص داده و با نرخی بیش از ۱۰ درصد در سال رشد می‌کند. این کشور همچنین دارای سریع‌ترین رشد صنعت فناوری اطلاعات در جهان بوده و طولانی‌ترین شبکه فیبر نوری در آمریکای لاتین را دارا می‌باشد. همچنین یکی از بزرگ‌ترین صنایع کشتی‌سازی در جهان خارج از آسیا نیز متعلق به این کشور است.

 

 

در Columbia صنایع مدرن مانند کشتی‌سازی، الکترونیک، خودرو، گردشگری، ساخت‌وساز و معدن در طول دهه‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۱۰ رشد چشمگیری داشتند. با این حال، بیشتر صادرات این کشور همچنان بر مبنای کالا است. Columbia پس از مکزیک دومین تولیدکننده بزرگ لوازم الکترونیکی و لوازم‌خانگی در آمریکای لاتین به شمار می‌رود و در سال ۲۰۱۴، پس از چین در سراسر جهان، سریع‌ترین رشد اقتصادی را در جهان غرب داشته است.

کلیاتی از اقتصاد کلمبیا
کلیاتی از اقتصاد کلمبیا

برای پیشرفت هر چه بیشتر، از اوایل دهه ۲۰۱۰، دولت کلمبیا علاقه خود را به صادرات فرهنگ پاپ مدرن کلمبیایی به جهان (که شامل بازی‌های ویدئویی، موسیقی، فیلم، نمایش‌های تلویزیونی، مد، لوازم‌آرایشی و غذا می‌باشد) به‌عنوان راهی برای تنوع بخشیدن به اقتصاد و تغییر کامل نشان داده است. همچنین کشور کلمبیا در صادرات فرهنگی، تنها پس از مکزیک قرار گرفته و در حال حاضر پیشرو منطقه‌ای در صادرات لوازم‌آرایشی و زیبایی می‌باشد. از منابع دیگر اقتصادی کلمبیا می‌توان به صنعت گردشگری اشاره کرد؛ تعداد گردشگران در این کشور هر سال بیش از ۱۲ درصد رشد می‌کند و پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که Columbia تا سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۵ میلیون گردشگر داشته باشد.

 

 

بخش های اصلی مؤثر در اقتصاد کلمبیا

در بخش بالا کلیاتی از اقتصاد کلمبیا را مطالعه کرده و متوجه شدید که این کشور از وضعیت اقتصادی خوبی برخوردار است؛ حال در ادامه قصد داریم به معرفی بخش‌های بپردازیم که در این پیشرفت‌های اقتصادی تاثیرگذار بوده‌اند.

این بخش‌ها عبارت‌اند از:

❖    کشاورزی در اقتصاد کلمبیا

Columbia یکی از ۵ تولیدکننده بزرگ قهوه، آووکادو و روغن نخل و یکی از ۱۰ تولیدکننده بزرگ نیشکر، موز، آناناس و کاکائو در جهان است. این کشور در سال ۲۰۱۸، ۳۶.۲ میلیون تن نیشکر (هفتمین تولیدکننده بزرگ جهان)، ۵.۸ میلیون تن روغن پالم (پنجمین تولیدکننده بزرگ جهان)، ۳.۷ میلیون تن موز (یازدهمین تولیدکننده بزرگ جهان) و هزار تن قهوه (چهارمین تولیدکننده بزرگ جهان پس از برزیل، ویتنام و اندونزی) تولید کرده بود. اگرچه همسایه آن، برزیل بزرگ‌ترین تولیدکننده قهوه در جهان به شمار می‌رود، اما تبلیغات انجام شده توسط این کشور برای چندین دهه نشان می‌دهد که قهوه کلمبیایی از کیفیت بالاتری برخوردار است که ارزش‌افزوده بیشتری برای این کشور ایجاد می‌کند.همچنین در سال گذشته Columbia، ۳.۳ میلیون تن برنج، ۳.۱ میلیون تن سیب‌زمینی، ۲.۲ میلیون تن کاساوا، ۱.۳ میلیون تن ذرت، ۹۰۰ هزار تن آناناس، ۶۷۰ هزار تن پیاز، ۵۲۷ هزار تن گوجه‌فرنگی، ۴۱۹ تولید کرده بود. علاوه بر این‌ها، تولیدات کوچک‌تر سایر محصولات کشاورزی مانند پرتقال، نارنگی، لیمو، پاپایا، لوبیا، هویج، نارگیل، هندوانه نیز در این کشور رواج دارد.

 

 

اما با این تولیدات زیاد نیز سهم کشاورزی در تولید ناخالص داخلی به‌طور مداوم از سال ۱۹۴۵ دچار کاهش شده، زیرا صنعت و خدمات گسترش‌ یافته است. با این وجود، کشاورزی یک منبع مهم اشتغال باقی‌مانده و یک‌پنجم مشاغل کلمبیا را در دهه گذشته فراهم کرده است.

❖    صنایع در اقتصاد کلمبیا

Columbia که از نظر صنعتی متنوع‌ترین عضو جامعه پنج کشور آند است، دارای چهار مرکز صنعتی بزرگ می‌باشد؛ بوگوتا، مدلین، کالی و بارانکیلا که هر کدام در یک منطقه جغرافیایی مجزا واقع شده‌اند. صنایع کلمبیا شامل منسوجات و پوشاک، به‌ویژه لباس زیر زنانه، محصولات چرمی، مواد غذایی و نوشیدنی‌های فرآوری شده، کاغذ و محصولات کاغذی، مواد شیمیایی و پتروشیمی، سیمان، ساخت‌وساز، محصولات آهن و فولاد و فلزکاری است.

❖    دامداری در  اقتصاد کلمبیا

در تولید گوشت گاو و مرغ، Columbia در میان ۲۰ تولیدکننده بزرگ در جهان قرار دارد. در این کشور بهره‌برداری و پرورش گاو در مزارع کوچک و مزارع بزرگ انجام می‌شود. سفید گوش سیاه، کاسانارنو، ساحلی با شاخ، روموسینوانو، چینو سانتاندرئانو و هارتون دل واله، نژادهای کلمبیایی با بیشترین تولید هستند. در سال‌های گذشته، دام‌ها ۸۰ درصد از زمین‌های تولیدی این کشور را اشغال کرده بودند.

بخش دامداری یکی از برجسته‌ترین بخش‌ها در مناطقی مانند منطقه کارائیب است، جایی که هفت بخش دامداری را به‌عنوان شغل اصلی خود دارند. همچنین در سال ۲۰۱۳، تعداد گله گاو در Columbia به ۲۰.۱ میلیون راس گاو رسید که از این تعداد ۲.۵ میلیون از آن‌ها (۱۲.۵٪) گاو شیرده بودند. علاوه بر این، در این دوره، کل تولید شیر کشور ۱۳.۱ میلیون لیتر بود.

❖    صنعت در اقتصاد کلمبیا

بانک جهانی هرساله کشورهای تولیدکننده اصلی را بر اساس ارزش کل تولید، فهرست می‌کند. طبق فهرست سال ۲۰۱۹، Columbia پس از مکزیک، برزیل، ونزوئلا و آرژانتین، اما بالاتر از پرو و ​​شیلی، چهل و ششمین صنعت باارزش جهان (۳۵.۴ میلیارد دلار) را به خود اختصاص داده است.

بخش های اصلی مؤثر در اقتصاد کلمبیا
بخش های اصلی مؤثر در اقتصاد کلمبیا

❖    ساخت در اقتصاد کلمبیا

ساخت تجهیزات و وسایل گوناگون نیز در اقتصاد کلمبیا نقش بسیار زیادی را ایفا کرده‌اند؛ بیشتر حوزه ساخت در این کشور بر موارد زیر متمرکز است:

⮚    لوازم‌خانگی

اگرچه Columbia از دهه ۱۹۳۰ لوازم‌خانگی تولید می‌کند، اما از اواخر دهه ۱۹۹۰ بود که شرکت‌های کلمبیایی شروع به صادرات این لوازم به کشورهای همسایه کردند. یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان لوازم‌خانگی کلمبیا، HACEB هست که از سال ۱۹۴۰ به تولید تبرید پرداخته است.

برخی از شرکت‌های داخلی تولیدکننده لوازم‌خانگی در این کشور نیز عبارت‌اند از: Challenger، Kalley، HACEB ،Imusa و Landers؛ علاوه بر این‌ها، ال‌جی نیز علاقه‌مند به ساخت کارخانه‌ای در Columbia بوده است. به‌طورکلی این کشور، سومین تولیدکننده بزرگ لوازم‌خانگی آمریکای لاتین پس از مکزیک و برزیل بوده و به‌سرعت در حال رشد است.

⮚    الکترونیک

Columbia تولیدکننده عمده لوازم الکترونیکی در آمریکای لاتین بوده و دومین بازار بزرگ فناوری پیشرفته آمریکای جنوبی را دارا است. این کشور همچنین دومین تولیدکننده و صادرکننده لوازم الکترونیکی ساخته‌شده توسط شرکت‌های داخلی در آمریکای لاتین محسوب می‌شود.

از اوایل دهه بود که شرکت‌های بزرگ کلمبیایی شروع به صادرات تهاجمی لوازم الکترونیکی به بازارهای خارجی کردند. برخی از این شرکت‌ها عبارت‌اند از: Challenger، PcSmart، Compumax، Colcircuirtos و Kalley.

کلمبیا همچنین اولین کشور در آمریکای لاتین به شمار می‌رود که تلویزیون ۴K داخلی تولید می‌کند. در سال ۲۰۱۴، برای افزایش این تولیدات و صادرات، دولت این کشور یک کمپین ملی برای ارتقای بخش‌های فناوری اطلاعات و الکترونیک و همچنین سرمایه‌گذاری در شرکت‌های خود Columbia راه‌اندازی کرد.

اگرچه نوآوری در مقیاس جهانی کم است، دولت پتانسیل بالایی در صنعت فناوری پیشرفته می‌بیند و سرمایه‌گذاری زیادی در مراکز آموزشی و نوآوری در سراسر کشور انجام می‌دهد؛ به همین دلیل، کلمبیا می‌تواند به یک تولیدکننده بزرگ جهانی لوازم الکترونیکی تبدیل شود و در آینده نزدیک نقش مهمی در صنعت جهانی فناوری پیشرفته ایفا کند. در این راستا در سال ۲۰۱۴، دولت این کشور یک کمپین ملی دیگر برای کمک به شرکت‌های کلمبیایی برای داشتن سهم بیشتری از بازار ملی منتشر کرد.

⮚    ساخت‌وساز

ساخت‌وساز اخیراً نقش حیاتی در اقتصاد کلمبیا ایفا کرده و به‌سرعت و با نرخ تقریبی ۲۰ درصد در سال در حال رشد می‌باشد. در نتیجه، این کشور شاهد رونق ساختمان‌های تاریخی است. همچنین دولت Columbia از طریق طرحی به نام «شبکه نسل چهارم» سرمایه‌گذاری زیادی در زیرساخت‌های حمل‌ونقل انجام می‌دهد که هدف از آن، ساخت ۷۰۰۰ کیلومتر جاده برای دوره ۲۰۱۶-۲۰۲۰ و کاهش زمان سفر تا ۳۰ درصد و هزینه‌های حمل‌ونقل تا ۲۰ درصد بوده است. برنامه امتیاز جاده عوارض در این کشور، شامل ۴۰ پروژه بوده و بخشی از یک هدف استراتژیک بزرگ‌تر برای سرمایه‌گذاری نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار در زیرساخت‌های حمل‌ونقل است.

 از جمله: گسترش سیستم‌های راه‌آهن، دوباره قابل کشتیرانی کردن رودخانه ماگدالنا، بهبود امکانات بندری و همچنین گسترش فرودگاه بوگوتا. برنامه‌های بلندمدت نیز شامل ساخت شبکه ملی قطارهای سریع‌السیر برای بهبود قابل‌توجه رقابت‌پذیری است.

❖    معدن و انرژی در اقتصاد کلمبیا

Columbia از مواد معدنی و منابع انرژی برخوردار است. این کشور دارای بزرگ‌ترین ذخایر زغال‌سنگ در آمریکای لاتین بوده و از نظر پتانسیل برق‌آبی، پس از برزیل قرار گرفته است. این کشور در سال ۲۰۱۸ دوازدهمین تولیدکننده زغال‌سنگ در جهان بوده و در سال ۲۰۱۹، با ۷۹۱ هزار بشکه در روز، بیستمین تولیدکننده بزرگ نفت در جهان به شمار رفته است. همچنین کلمبیا دارای مقادیر قابل‌توجهی نیکل، طلا، نقره، پلاتین و زمرد است.

کشف ۲ میلیارد بشکه (۳۲۰،۰۰۰،۰۰۰ مترمکعب) نفت با کیفیت بالا در میادین کوسیانا و کوپیاگوا، در حدود ۲۰۰ کیلومتری شرق بوگوتا، Columbia را قادر ساخته تا از سال ۱۹۸۶ به یک صادرکننده خالص نفت تبدیل شود، به‌طوری‌که حدود ۱۸۴ هزار بشکه نفت در روز (۲۹۳۰۰ مترمکعب در روز) از این کشور به سایر نقاط جهان صادر می‌شود.

علاوه بر موارد فوق، از سال ۲۰۰۴، کلمبیا به یک صادرکننده خالص انرژی تبدیل شد و برق را به اکوادور صادر کرده و ارتباطات خود را با پرو، ونزوئلا و پاناما توسعه داد تا به این بازارها نیز صادرات داشته باشد.

 نقش سرمایه‌گذاری خارجی در اقتصاد کلمبیا

در سال ۱۹۹۰، برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی و ارتقای تجارت، آزمایشی از سوی صندوق بین‌المللی پول معروف به La Apertura توسط دولت Columbia اتخاذ شد، این سیاست، مدرن سازی بخش‌های مختلف اقتصاد برای افزایش کارایی کلی تولید بود؛ به نحوی که قیمت‌ها را به سطوح رقابتی بین‌المللی کاهش دهند. اگرچه تحلیل نتایج مشخص نیست، ولی واقعیت این است که بخش کشاورزی به شدت تحت تاثیر این سیاست قرار گرفت.

در سال‌های ۱۹۹۱ و ۱۹۹۲، توسط دولت کلمبیا قوانینی برای تحریک سرمایه‌گذاری خارجی تقریباً در تمام بخش‌های اقتصاد تصویب شد. در این طرح تنها فعالیت‌هایی که برای سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی بسته شده‌اند، دفاع و امنیت ملی، دفع زباله‌های خطرناک و املاک و مستغلات بود. همچنین Columbia یک نهاد ویژه به نام Converter ایجاد کرد تا به خارجی‌ها در سرمایه‌گذاری در این کشور کمک کند.

در نتیجه این اقدامات، توسط سرمایه‌گذاری‌های خارجی برخی طرح‌ها در این کشور اجرا شد. پروژه‌های بزرگ سرمایه‌گذاری خارجی در دست اجرا در Columbia شامل توسعه ۶ میلیارد دلاری میادین نفتی Cusiana و Cupiagua، توسعه میادین زغال‌سنگ در شمال کشور و صدور مجوز اخیراً منعقد شده برای ایجاد خدمات تلفن همراه است.

 نقش سرمایه‌گذاری خارجی در اقتصاد کلمبیا
نقش سرمایه‌گذاری خارجی در اقتصاد کلمبیا

سخن پایانی با وانیکس

در این مقاله از وبلاگ وانیکس شما را با اقتصاد کلمبیا آشنا کرده و تمامی بخش‌های مؤثر در اقتصاد آن را به‌صورت جداگانه و کامل بررسی نمودیم. همان‌گونه که با خواندن این مقاله دریافتید، Columbia کشوری پیشرفته در تمامی حوزه‌ها به شمار می‌رود و تقریباً در تمامی بخش‌ها پیشرفت‌های چشمگیری داشته است.

بنابراین این کشور می‌تواند یک گزینه مناسب برای واردات لوازم‌خانگی و الکترونیکی به شمار ‌رود وتجار می‌توانند با آگاهی از روندهای تجاری، دست به واردات این‌گونه کالاها از کلمبیا بزنند.

البته شایان‌ذکر است که به دلیل تحریم‌های موجود علیه کشور ما، امکان روابط تجاری برای بازرگانان بسیار محدود شده است و آنان باید به‌خوبی این مسئله را در نظر داشته باشند. شرکت تجاری وانیکس می‌تواند در این زمینه یاریگر شما باشد. در نهایت امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *