اقتصاد شهری چیست؟

اقتصاد شهری

به علاوه اقتصاد شهری، توانایی تشخیص ناکارآمدی‌های انتخاب‌های مکانی را داشته و سیاست‌های عمومی جایگزین جهت را گسترش انتخاب‌های کارآمد قرار می‌دهد. تا پایان مقاله همراه وبلاگ وانیکس شوید.

قدرت های بازاری در توسعه شهرها

قدرت‌های بازاری در توسعه‌ شهرها مربوط به تصمیمات مکانی بنگاه ‌ها و خانواده‌ها است که باعث پیشرفت شهرها می‌شوند. رفتار بازار تا حدودی به مکان آن‌ها نیز بستگی دارد، بنابراین بخشی از کارکرد بازار نیز به موقعیت جغرافیایی آن نیز مرتبط می‌شوند.کارکرد بازاری یک بنگاهی که در یک منطقه جغرافیایی دورافتاده قرار دارد، از کارکرد بنگاهی که در یک منطقه متمرکز قرار دارد بسیار متفاوت است. تصمیمات مکانی بنگاه‌ها و خانوارها شهرهایی را به وجود می‌آورند که از نظر اندازه و ساختار اقتصادی با هم فرق دارند. وقتی صنایع در یک مکان جمع می‌شوند، مثل دره‌ی سیلیکون در کالیفرنیا، ناحیه‌هایی با اقتصادهای منحصربه ‌فرد به وجود می‌آورند که در آن بنگاه‌ها غالب هستند.

 

 

قدرت های بازاری در توسعه شهرها

اقتصاددان شهری با نگاه به تصمیمات مکانی بنگاه‌ها و خانوارها، توانایی این را دارند که بگویند چرا بعضی شهرها در مکانی به خصوص توسعه پیدا می‌کنند، چرا بعضی شهرها بزرگ هستند و برخی کوچک. عوامل رشد و سقوط اقتصادی بعضی شهرها چیست و چگونه شهرداری‌ها می‌توانند موجب رشد یک شهر شوند. با توجه به این که هدف اقتصاد شهری پاسخ دادن به سوالات مربوط به طبیعت و سازوکارهای اقتصادی یک شهر هستند. مدل‌ها و متدهای این رشته عمدتا به گونه‌ای طراحی می‌شوند که پدیده‌های محدود به یک شهر را مورد بررسی قرار می‌دهند. همچنین کشورهایی وجود دارند که بیشترین درصد اقتصاد دستوری را اجرا می‌کنند، مانند چین، کوبا، ویتنام و لائوس، کره شمالی و آلمان شرقی.

شاخص های اقتصادی

امروزه بسیاری از کارشناسان برنامه‌ریزی و صاحب نظر علوم منطقه‌ای به این باور رسیده‌اند که علاوه بر روستا و شهر، منطقه شهری نیز به یک فرم جدید اسکان بشر تبدیل شده است. منطقه شهری تفاوت‌‌های عمده ساختاری و عملکردی با روستا و شهرستان‌ها دارند. این مناطق از توان نهفته‌ای برخوردارند که بروز آن مشروط به شناخت و تعیین صحیح محدوده منطقه شهری و بعد از آن برنامه‌ریزی و مدیریت متناسب برای آن‌هاست.به منظور دستیابی به یک برنامه‌ریزی  اصولی و صحیح برای مناطق شهری، باید نخست مرز و محدوده آن‌ها مطابق با موازین علمی ‌تعیین شود. در ایران از سال ۱۳۷۴ منطقه‌های شهری به رسمیت شناخته شدند و تلاش‌های مختلفی برای دستیابی به تعیین علمی‌ مرز و محدوده این مناطق شروع شد. اما آنچه که در عمل دیده می‌شود، تعیین این محدوده‌ها اکثرا با تکیه بر تقسیمات سیاسی، اداری هستند. از آنجایی که منطقه شهری تهران بزرگترین منطقه شهری در کشور به شمار می ‌رود و دارای عملکردهای ملی است، انجام هرگونه برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری برای آن مستلزم تعیین دقیق و علمی‌ محدوده ‌این منطقه شهری است.

 

 

در این پژوهش پس از بررسی تمام روش‌‌های مرسوم، از روش تحلیل عاملی به عنوان روشی تکمیلی در راستای تعیین مرز و محدوده منطقه شهری تهران با تکیه بر شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی نیز استفاده شده است. به این ترتیب که ۵۰ شاخص اقتصادی و اجتماعی  در سطح شهرستان استخراج  و بعد از آن با استفاده از نرم افزار SPSS، تحلیل و اجرا می‌شد.در نهایت نتایج برآمده از تحلیل‌ها، به نقشه GIS استان تهران فرستاده می‌شد و پس از تهیه لایه‌های گوناگون، خروجی پژوهش در قالب نقشه به دست می‌آید. مطالعات این پژوهش نشان می‌دهد که با استفاده از این روش تحلیل، محدوده منطقه شهری تهران برابر با محدوده کل استان تهران به جز شهرستان‌های فیروزکوه و نظرآباد است.

اقتصاد شهری و رابطه‌ این اقتصاد با مدیریت شهری

مفهوم شهر از جمله مفاهیمی است که متخصصان و صاحب‌اندیشان بر تعریفی جامع از آن اتفاق ‌نظر ندارند، چرا که شهر یک مفهوم چند وجهی است و تعریف براساس هر وجه‌ آن، می‌تواند متفاوت باشد. بر همین اساس، تلاش‌های بسیاری از سوی صاحب‌ نظران برای ارائه تعریف و بیان ویژگی‌های شهر صورت گرفته است که تا حد قابل توجهی، ابعاد مختلف این مفهوم را روشن می‌سازد.

اقتصاد شهری و رابطه‌ این اقتصاد با مدیریت شهری

 

 

 

شهرها براساس میزان جمعیت، به ابر شهرها، کلان شهرها، شهرهای متوسط و شهرهای کوچک تقسیم‌بندی می شوند که البته میزان جمعیت برای این تقسیم‌بندی در کشورهای مختلف، متفاوت هستند. همینطور برای مفهوم اقتصاد شهری به عنوان یکی از زیرشاخه‎های علم اقتصاد که ارائه تعریف جامعی از آن نیز کار دشواری است. در واقع، تا مفهوم دقیق و علمی از شهر ارائه نشود، صحبت پیرامون مفهوم اقتصاد شهری، چندان دقیق نخواهند بود، در همین رابطه، هدف و ماموریت مدیریت شهری مورد بحث قرار می‌گیرد.

علم اقتصاد شهری چیست؟

در دنیای امروزی، یک فرد فقط می‌تواند در زمینه خاصی از یک رشته‌ علمی سرآمد دیگران شود؛ بنابراین امروزه علوم به زیر شاخه‌های تخصصی خود تقسیم شده‌ است، تا این امکان وجود داشته باشد که مرزهای دانش در آن زیرشاخه، جابه‌جا شود و بتوان در آن رشته‌ی تخصصی سرآمد شد.

سیاست گذاری اقتصادی به چه صورت است؟

سیاست‌گذاری اقتصادی عموما در سطح شهر اعمال می‌شوند. مشکلات به سیاست‌های شهری به اقتصاد پیوند ‌خورده‌اند و از این طریق تلاش می شود تا با هدایت اقتصاد، به برخی مشکلات شهری از قبیل فقر و جنایت و غیره پرداخته شود، به عنوان نمونه، این سوال مطرح می‌شود که آیا تمایل افراد فقیر برای زندگی در کنار یکدیگر باعث می‌شود که فقیرتر شوند یا خیر.

سیاست گذاری اقتصادی به چه صورت است؟

همچنین در این بین شرکت‌هایی وجود دارند که با استفاده از اقتصادی سالم به سرمایه‌گذاری مشغول هستند که شما می‌توانید توسط آن‌ها در اقتصاد کشور سرمایه ‌گذاری کنید، که یکی از این شرکت‌ها، شرکت تجاری وارداتی وانیکس است که به صورت تخصصی  فعال در زمینه سرمایه‌گذاری و واردات نیز کالا است.

 

 

ترابری و اقتصاد چیست؟

ترابری شهری یکی از موضوعات اقتصاد شهری است، چون با اثرگذاری بر قابلیت دسترسی به مناطق مختلف، بر الگوهای استفاده از زمین هم نیز تاثیرگذار است. مسائلی که ترابری را به اقتصاد شهری پیوند می‌دهد، شامل کسری بودجه‌ای است که اکثر مسئولان ترابری با آن روبرو هستند و همچنین، پرسش‌های مربوط به توسعه روش‌های ترابری نیز مشمول این مسائل می‌شوند.

به عنوان نمونه، یکی از راه‌های پیشنهادی توسعه ترابری استفاده از قطارهای سبک شهری بود که پروژه‌‌های این چنینی با هزینه‌های پیش‌بینی ‌نشده‌ای مواجه شد. در این جهت شرکت‌های بین‌المللی با استفاده از اقتصاد سالم به سرمایه‌گذاری مشغول هستند که شما با خیالی آسوده می‌توانید توسط این شرکت‌ها یک سرمایه‌گذاری کم ریسک داشته باشند.

سخن پایانی

مدیریت شهری عبارت است از: هرگونه اقدام و فعالیت‌های آگاهانه‌ای که مبتنی بر آگاهی در چهارچوب یک نهاد مشخص که با جلب همگرایی سایر نهادها، اعم از رسمی و غیررسمی و به گونه‌ای مؤثر و مرتبط، با ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و کالبدی حیات شهری نیز صورت گرفته است. ماموریت آن اداره، کنترل، نظارت، سیاست‌گذاری و هدایت توسعه‌ همه‌جنبه و پایدار شهری در یک قلمرو جغرافیایی معین و با هدف ارتقا و پیشرفت شاخص‌های زندگی شهروندان است.

در این تعریف از مفهوم مدیریت شهری، هم به تعریف شهر و هم به مفهوم اقتصاد شهری نیز توجه شده است و رابطه ‌ی متقابل اقتصاد و شهر نیز مورد توجه قرار گرفته است. همچنین از دیگر نکته‌‌های مهم در این مفهوم از مدیریت شهری، توجه به مفهوم توسعه‌ پایدار شهری است که مبتنی بر چهار رکن اصلی رقابت‌پذیری، بانک ‌پذیری، قابلیت زندگی و حکمروایی مطلوب شهری است. آخرین موضوعی که به اقتصاد شهری مربوط است، مخارج و مالیات‌های شهرداری است که در آن کارایی بخش‌های مختلف شهرداری در کلان ‌شهرها آنالیز می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید:

واردات از چینواردات تجهیزات پزشکی از چینخرید از علی باباخرید از چینواردات از چین علی بابا واردات قطعات خودروواردات لوازم جانبی موبایلواردات لوازم جانبی موبایل از دبیواردات قطعات کامپیوتر