اقتصاد ایتالیا چگونه است؟ آشنایی با اقتصاد کشور ایتالیا

اقتصاد ایتالیا

در شروع مقاله قبل از پرداختن به بحث اقتصادی، قصد داریم شما را با تاریخچه ایتالیا و مردمان آن آشنا سازیم. با خواندن این مطالب شما به یک آشنایی کلی از ایتالیا رسیده و برای فهم مسائل اقتصادی آن آماده می‌شوید. در ادامه نیز درباره اقتصاد ایتالیا و  عوامل موثر بر آن صحبت خواهیم کرد؛ پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

بررسی تاریخچه کشور ایتالیا و تأثیرات آن بر اقتصاد این کشور

همان‌طور که در فوق اشاره کردیم، قبل از بررسی سوال اقتصاد ایتالیا چگونه است؟ به بررسی تاریخچه این کشور می‌پردازیم؛ بعد از فروپاشی امپراتوری روم، ایتالیا به منطقه‌های خودمختار زیادی تقسیم شد، اما گروه‌های مختلف سیاسی در سال ۱۸۶۱ متحد شده و کشور ایتالیا از اتحاد آن‌ها شکل گرفت. این اتحاد مشکلات زیادی در پی داشت و با به‌کارگیری ساختار اداری دوره رژیم سلطنتی ساوویا اوضاع وخیم‌تر شد و در پی آن موج مهاجران ایتالیایی به آمریکا شمالی و جنوبی آغاز شد.

 

 

 در دوره قبل از اتحاد تا آغاز جنگ جهانی، ایتالیا رشد چشمگیری در حوزه اقتصادی و صنعتی داشته است. این کشور در آستانه جنگ جهانی اول در کنار قدرت‌های انگلیس، فرانسه و آمریکا وارد جنگ شد و از مبارزه، پیروز خارج گشت؛ اما بعد از جنگ، ایتالیا با بحران‌های  اقتصادی  زیادی روبه رو گشت و از طرفی در آن زمان، تشکلات سیاسی بسیاری تشکیل شد.

بررسی تاریخچه کشور ایتالیا و تأثیرات آن بر اقتصاد این کشور

در سال ۱۹۲۵ فعالیت این احزاب ممنوع شد و دوره فاشیست آغاز گشت که آزادی‌های سیاسی را محدود کرد. این رژیم برای غلبه بر دشمنی کلیسا، با واتیکان به توافق رسید و اقدامات مهمی در رابطه با توسعه فعالیت‌های صنعتی انجام داد. در دوم ژوئیه سال ۱۹۴۶ مطابق با همه‌پرسی «جمهوری ایتالیا» متولد شد و این تاریخ جشن ملی در این کشور شد.

 

 

آشنایی با مردم ایتالیا

بعد از آشنایی با تاریخچه کلی کشور ایتالیا و تأثیر آن بر اقتصاد این کشور، حال می‌خواهیم به بررسی وضعیت مردم ایتالیا بپردازیم. مردم ایتالیا با هنر، خانواده، معماری و غذاهای خوشمزه پیوند عمیقی دارند. ایتالیا کشور زادگاه امپراطوری رم بود؛ از این رو فرهنگی بسیار غنی دارد. مردم ایتالیا در هنر و معماری خوش درخشیده‌اند، ایتالیا زادگاه برخی از سبک‌های معماری دنیاست که سالانه بسیاری از مردم را به سمت خود می‌کشاند.برخلاف برخی کشورهای اروپایی، در ایتالیا خانواده از ارزش و جایگاه والایی برخوردار است. آن‌ها دورهمی‌های خانوادگی زیادی دارند و فرزندان خود را به پیوند رابطه خویشاوندی تشویق می‌کنند.

کلیاتی از اقتصاد ایتالیا

در خصوص مهم‌ترین سؤال این مقاله، اقتصاد ایتالیا چگونه است؟ باید گفت، ایتالیا به‌عنوان کشوری اروپایی شناخته می‌شود که اقتصاد آن از دو بخش تشکیل شده است. شرکت های خصوصی در بخش شمالی این کشور، فعالیت دارند و همین امر موجب توسعه اقتصادی در این بخش شده است. اقتصاد فعال در بخش جنوبی ایتالیا، بر کشاورزی مبتنی  بوده و همچنین از صادرات نیز تاثیر مستقیم و زیادی پذیرفته است. به طور کلی صنایع غذایی، مواد شیمیایی، پوشاک، آهن‌آلات و صنعت توریسم از مهم‌ترین بخش‌هایی است که اقتصاد ایتالیا را تحت تأثیر قرار داده‌اند.همچنین علاوه بر شکوفایی اقتصاد ایتالیا، پائین بودن هزینه زندگی و برخورداری از هزینه کم برای تحصیل، باعث شده این موارد از مهم‌ترین دلایل مهاجرت به ایتالیا باشد و افراد بسیاری هر ساله مهاجرت به ایتالیا را انتخاب کنند.اشخاصی که نسبت به هزینه‌های زندگی در ایتالیا آشنایی کافی داشته باشند می‌توانند زندگی بهتری را در این کشور برای خود فراهم آورند.  مردم ایتالیا در طول ماه   حدود ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ یورو، حقوق دریافت می‌کنند. این مقدار  قسمت زیادی از هزینه‌های زندگی در این کشور را می‌تواند پوشش دهد؛ به همین دلیل می‌توان گفت برخورداری از یک اقتصاد خوب و کیفیت بالای زندگی، یکی از مهم‌ترین مزایای زندگی در کشور ایتالیا است.

 

 

تولید ناخالص داخلی در کشور ایتالیا

همان‌طور که می‌دانید، نرخ تولید ناخالص داخلی در هر کشوری، نشان از خوب یا بد بودن اقتصاد آن دارد. به عبارت دیگر هر چه این نرخ بالاتر رود؛ یعنی کشور مورد نظر، از اقتصاد شکوفایی برخوردار است. اکنون که به طور کلی متوجه شدیم، اقتصاد ایتالیا چگونه است؟ در این بخش می‌خواهیم به تولید ناخالص داخلی در این کشور اشاره کنیم. میزان تولید ناخالص داخلی ایتالیا به قیمت اسمی در سال ۱۹۹۶، ۵/۱۱۶۴ میلیارد دلار بوده که این میزان نسبت به سال قبل از آن ۷/۰ درصد رشد داشته است.

در سال ۱۹۹۷، تولید ناخالص داخلی در این کشور، به قیمت اسمی با ۵/۱ درصد رشد به ۰/۱۱۸۲ میلیارد دلار رسیده بود و همچنین در سال ۱۹۹۸ نیز تولید ناخالص داخلی این کشور به قیمت اسمی با همان میزان رشد، یعنی رشدی معادل ۵/۱ درصد به ۹/۱۱۹۹ میلیارد دلار بالغ شده بود.

تولید ناخالص داخلی در کشور ایتالیا

بر اساس آخرین آمارها، درآمد ناخالص ملی (GNI) ایتالیا در سال ۱۹۹۹ بالغ بر ۱.۱۶۲.۹۱۰ میلیون دلار آمریکا بوده است؛ لذا از این نظر اقتصاد ایتالیا در میان کل کشورهای جهان، رتبه ششم را داراست.

با توجه به این شاخص، کشورهای بالاتر از ایتالیا به ترتیب عبارت‌اند از: ایالات متحده آمریکا، ژاپن، آلمان، فرانسه و انگلستان. این موضوع نشان‌دهنده آن است که این کشور یکی از پردرآمدترین کشورهای جهان به شمار می‌رود.

تاثیر کشاورزی بر اقتصاد ایتالیا

همان‌طور که در ابتدای مقاله ذکر کردیم، در این بخش از مطلب، می‌خواهیم از موارد مؤثر بر اقتصاد ایتالیا، تأثیرات بخش کشاورزی بر اقتصاد این کشور را مورد بررسی قرار دهیم. از زمان جنگ جهانی دوم، ایتالیا تراز تجاری منفی در محصولات کشاورزی داشته و اکثر تجارت خارجی مرتبط با کشاورزی و مواد غذایی ایتالیا با کشورهای اتحادیه اروپا به‌ویژه فرانسه و آلمان بوده است.

دشت‌های ایتالیا، یک‌چهارم زمینه‌ای زیر کشت این کشور را تشکیل می‌دهند که نشان‌دهنده کشت گسترده محیط‌های تپه‌ای است؛ حاصلخیزترین منطقه در این کشور دره پو است؛ به طور کلی کاربری اراضی کشاورزی در ایتالیا به چهار نوع محصولات زراعی، محصولات درختی، مرتعی و جنگلی تقسیم می‌شوند.

ایتالیا صادرکننده عمده برنج است که بیشتر در دشت پو کشت می‌شود؛ همچنین، ذرت نیز یکی از محصولات دیگر قابل کشت در این منطقه است؛ از دیگر محصولات زراعی ایتالیا، می‌توان به گوجه فرنگی اشاره کرد که بیشترین اهمیت را در بازارهای داخلی و صادراتی دارد؛ زیتون و انگور نیز دو محصول پردرآمد کشاورزی این کشور محسوب می‌شوند و ایتالیا بزرگ‌ترین صادرکننده روغن زیتون در جهان است؛ تولید زیتون برای شرایط خشک پولیا، سیسیل و کالابریا مناسب است.

همچنین در حدود سه پنجم تولید مرکبات ایتالیا، سیسیلی است و بیشتر این محصولات از کالابریا و کامپانیا هستند؛ کامپانیا بیشتر به خاطر گیلاس، زردآلو، شلیل و فندق شناخته شده است و امیلیا رومانیا بیشتر هلو، آلو و گلابی تولید می‌کند؛ همچنین سیسیل و پولیا نیز برای تولید بادام شناخته شده‌اند.

به طور کلی باید گفت، وضعیت تولیدات کشاورزی ایتالیا، از ابتدای سال ۱۹۹۷ بسیار نامناسب بوده است؛ به‌طوری‌که تولیدات آن قادر به بازگرداندن اصل محصول نیز نبودند؛ البته این موضوع بیشتر به دلیل بحران خشکسالی و یخبندان در فصول مختلف این سال بوده است. انتظار بر این است که در سال‌های آینده، صادرکنندگان عمده محصولات کشاورزی در بازارهای بین‌المللی به‌صورت فزاینده، بازار محصولات کشور ایتالیا را تحت پوشش خود قرار دهند.

وضعیت صنعت در اقتصاد ایتالیا

ایتالیا بعد از پایان جنگ جهانی دوم، تمام تلاش خود را کرد تا دوباره بتواند با کشورهای دیگر به‌ویژه غرب ارتباط برقرار کند، برای دستیابی به این هدف، این کشور به اتحاد آتلانتیک ملحق شد. از سوی دیگر اقتصاد این کشور نیز پس از جنگ جهانی تغییر کرد. خدمات بانکی توسعه یافتند، خدمات بیمه ارتقا پیدا کردند و تجارت رنگ و بوی تازه‌ای به خود گرفت.

 

 

صنعت در ایتالیا به طور تقریبی، یک‌سوم تولید ناخالص داخلی را تشکیل می‌دهد و ۳۰ درصد از جمعیت در این بخش فعال هستند. صنایع مهم ایتالیا شامل وسایل نقلیه موتوری، صنعت مد، منسوجات و چرم، مواد شیمیایی و پلاستیکی، ادوات جنگ و سرامیک هستند.

وضعیت صنعت در اقتصاد ایتالیا

سخن پایانی

همان‌طور که با مطالعه این مقاله متوجه شدید، اقتصاد ایتالیا بسیار پررونق بوده و این کشور در بین چند کشور ثروتمند دنیا قرار دارد. بالا بودن کیفیت زندگی در آن و داشتن یک فرهنگ مناسب، باعث شده هر ساله افراد زیادی برای مهاجرت، این کشور را انتخاب کنند.

اگر شما جزو افرادی هستید که دوست دارید در زمینه اقتصاد سایر کشورها اطلاعاتی را کسب نمایید، می‌توانید به وبلاگ وانیکس مراجعه کرده و مقاله مرتبط به اقتصاد کشور مدنظر خود را جستجو نمایید. وانیکس یک شرکت تجاری است که کار واردات و صادرات  از سایر کشورها را انجام می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید:

واردات از چینواردات تجهیزات پزشکی از چینخرید از علی باباخرید از چینواردات از چین علی بابا واردات قطعات خودروواردات لوازم جانبی موبایلواردات لوازم جانبی موبایل از دبیواردات قطعات کامپیوتر