اقتصاد الجزایر چگونه است؟ آشنایی با اقتصاد کشور الجزایر

در کل منابع نفتی و گازی به عنوان اصلی‌ترین منابع درآمدی الجزایر در حدود ۹۷ درصد از صادرات را تشکیل داده است. در مقاله اقتصاد الجزایر با عناوین زیر ما را تا انتها همراهی کنید.

کشور آفریقایی الجزایر

در ابتدا کمی با این کشور آفریقایی آشنا شویم، کشور الجزایر از شمال با تونس، از شرق با لیبی، از جنوب شرق با نیجر و از سمت جنوب با کشور مالی مرز خاکی مشترک دارد. بیابان و صحرا در حدود ۸۰ درصد از خاک این کشور را در بر گرفته و شمال کشور الجزایر نیز با جلگه‌های تل اطلس و ساحلی احاطه شده است. این دامنه‌ها را جنگل‌های انبوه بلوط‌های همیشه سبز کاج حلبی و سرو در بر گرفته است.

 

 

آب و هوای این کشور از نوع گرم و خشک بوده و به طبع زمستان‌هایی مرطوب و ملایم دارد. فصل تابستان‌ در الجزایر بسیار گرم و خشک گزارش شده و جنگل‌های الجزایر بیش از ۴ میلیون هکتار گزارش شده که در حدود ۷۵ درصد آن به دولت تعلق دارد.

کشور آفریقایی الجزایر

آن‌گونه که مشخص است دامنه‌های کوه‌ها با جنگل‌های انبوه احاطه شده که بخش مهمی از اقتصاد الجزایر را شامل می‌شود. این کشور از نظر میادین نفتی خود همچنان به کشور فرانسه وابسته است، در این کشور فراتر از ده میلیون نفر افراد شاغل وجود دارد. تولید ناخالص داخلی این کشور در بخش ساخت و ساز در حدود ۲ هزار میلیارد دلار اعلام شده است، ذخایر گاز طبیعی در این کشور بیش از سه هزار میلیارد متر مکعب عنوان شده است.

 

 

صنعت الجزایر

صنایع غذایی، صنایع سبک، دارویی، صنعت فولاد و صنایع معدنی از مهمترین فعالیت‌های صنعتی و اقتصاد الجزایر محسوب می‌شوند. بخش کشاورزی با تولید محصولاتی مانند گندم، جو، زیتون، انواع میوه‌ها و دامداری سهم قابل توجهی را در اقتصاد و صنعت کشاورزی کشور الجزایر به خود اختصاص داده است. صادرات محصولات غیرنفتی این کشور به نسبت سالهای قبل خود با رشد فزاینده‌ای به عدد ۱۵/۲ میلیارد دلار رسیده است.

کشاورزی الجزایر

علیرغم داشتن آب و هوایی مناسب، این کشور از واردکنندگان بزرگ غلات در قاره آفریقا است. الجزیره پس از کشور مصر به عنوان دومین کشور واردکننده گندم در آفریقا شناخته شده است. این کشور هر ساله در حدود ۵ میلیون تن گندم وارد کرده است، اما الجزایر در تولید سایر فرآورده‌های کشاورزی مانند جو و انواع میوه‌ها ظرفیت بالایی دارد و خرما و زیتون این کشور همواره از شهرت بالایی برخوردار است.با استناد به آمارهای منتشر شده توسط گمرک  این کشور،  عمده‌ترین صادرات محصولات غیرنفتی الجزایر را مشتقات نفتی و صنایع غذائی شامل شده است. واحد پولی این کشور دینار است که هر یورو برابر با ۱۰۷ دینار و هر دلار برابر با ۷۸ دینار محاسبه می‌شود.

 

 

کشور الجزایر از نظر دارا بودن منابع طبیعی یک کشور ثروتمند محسوب می‌شود. این کشور در این زمینه بعد از کشورهای روسیه و ایران و همچنین کشور ایالات متحده، مقام چهارم را از آن خود کرده است، این کشور سومین کشور آفریقایی پس از لیبی و نیجریه از نظر دارا بودن میادین نفتی است.همان‌گونه که گفته شد اقتصاد الجزایر بیشتر بر صنعت نفت و گاز و همچنین فرآورده‌های کانی پایدار شده است، اما همچنان بزرگترین بخش اقتصاد این الجزایر بر پایه کشاورزی بنا شده است.

کشاورزی الجزایر

شرکت تجاری وانیکس با استفاده از افرادی خبره در حوزه واردات کالا از مبدا چین و امارات متحده عربی آماده ارائه خدمات به شما مشتاقان عزیز در زمینه‌های گفته شده است، شما جهت سرمایه‌گذاری و واردات هر نوع کالا، با متخصصان و کارشناسان این مجموعه در تماس باشید.

نرخ بیکاری بیش از یازده درصد اعلام شده است اما در سال‌های اخیر دولت الجزایر سعی دارد که نرخ بیکاری در این کشور کاهش داشته باشد، یکی از مزایای اقتصاد الجزایر نرخ تورم آن است، تورم این کشور در حدود چهار دهم درصد بوده که با این تورم کنترل اقتصاد به شکلی واضح قابل مشاهده است.

 همان‌گونه که در بالا به آن اشاره شد کشور الجزایر در بحث واردات بیشتر بر کالاهای اساسی، مواد غذایی و کالاهای مصرفی تاکید دارد و برای صادرات نیز محصولات صنعت نفت و گاز و محصولات پتروشیمی را گزینه‌های مناسب‌تری می‌داند.

 

 

پیش‌بینی‌ها می‌گویند وضعیت اقتصاد الجزایر در سال پیش رو رشدی دوازده درصدی را  تجربه می‌کند، یقینا کشور الجزایر یکی از قدرتمندترین کشورهایی است که در حوزه اقتصاد و رویکردهای مالی ایده‌آل عمل می‌کند، وضعیت اقتصاد الجزایر همچنان رو به رشد مشاهده شده است.

اصلاحات اقتصاد الجزایر

طبق اعلام سازمان توسعه و تجارت سازمان ملل متحد کشور الجزایر در سال‌های اخیر توانسته است سرمایه‌های خارجی زیادی را جذب کند. شروع مذاکرات جهت پیوستن این کشور به این سازمان از زمان فعالیت این سازمان و با موافقتنامه عمومی تعرفه‌ها شروع شد.

 از آن زمان چند دوره مذاکرات چند جانبه صورت گرفت و طی آن در مورد سیستم اقتصاد الجزایر بحث و گفتگو انجام شد. سایر مذاکرات در مورد سیستم‌هایی مانند کنترل قیمت‌ها، نرخ گاز، واردات خودروهای دست دوم، موانع فنی و تجاری، مالیات بر مصرف و نیز یارانه‌ها انجام شد.

دولت این کشور در حال ایجاد چهار منطقه آزاد با کشورهای موریتانی، تونس و مالی است. طبق گزارش‌های صندوق بین‏‌المللی پول چشم‏‌اندازهای اقتصاد الجزایر در کوتاه‏‌‌مدت به‏‌ شکل قابل توجهی بهبود پیدا کرده است که این بهبودی ناشی از افزایش در قیمت نفت و گاز طبیعی عنوان شده است. این رخداد در زمانی است که تورم این کشور بالاترین میزان خود را در ۲۵ سال گذشته به ثبت رسانده است.

اصلاحات اقتصاد الجزایر

کارشناسان اقتصادی الجزایر از دولت کشورشان تقاضا کرده‌اند که به دنبال جایگزین‌هایی جدید برای رشد اقتصاد این کشور باشند، این اقتصاد به شدت وابسته به نفت است تا از این طریق به حیات خود ادامه دهد. یکی دیگر از اصلاحات الجزایر در بخش اقتصادی این است که وزارت امور خارجه تصمیم گرفته به تعدادی کشور آفریقایی مانند موریتانی، نیجریه، مالی و بورکینافاسو کمک‌های مالی را کاهش دهد.

این کارشناسان مسائل اقتصادی بر این باور هستند که افزایش نرخ دینار این کشور با تنوع در اقتصاد و صادرات غیرنفتی ارتباط دارد. همین کارشناسان معتقدند که افزایش صادرات محصولات غیرنفتی این کشور در سال‌های اخیر و پیش رو به دلایل اقدامات تشویقی دولت در راستای افزایش تولیدات داخلی، سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی، گشایش گذرگاه‌های مرزی و همچنین تحولات مربوط به دیپلماسی اقتصاد است. پیش‌بینی‌ها در بازنگری‌های سیاست‌های پولی، وام دهی و مشوق‌ها برای سرمایه‌گذاریها سبب شده تا اقتصاد این کشور در سال ۲۰۲۳ میلادی رشد را تجربه کند.

سخن پایانی

تا قبل از ورود فرانسوی‌ها به الجزایر یک سرزمین مستقل بود که به روش قومیتی اداره می‌شد. اداره این کشور به دست شخصی بود که بای نامیده می‌شد و شامل سه استان بزرگ بود. هر استان را یک بای مدیریت می‌کرد، در سال ۱۸۳۰ فرانسه این کشور را به اشغال خود درآورد و آن را مستعمره خود اعلام کرد. این کشور در سال ۱۹۶۲ مستقل شد، اما در اثر جنگ‌های داخلی که برای استقلال اتفاق افتاد بیش از یک میلیون نفر الجزایری جان خود را از دست دادند.

 

 

بررسی تاثیرات شوک‌های خارجی بر اقتصاد الجزایر و صادرات نفت بررسی شده است که این بررسی‌ها بر‌اساس خصوصیات اقتصاد این کشور انجام شده است. شوک‌های خارجی هزینه رفاه و قوانین سیاسی مالی را هدف قرار داده است، اما قانون پولی و تورم باعث ثبات بیشتری در خروجی اقتصادی این کشور شده و این قانون بهترین شرایط را برای رفاه یک جامعه مهیا کرده است.

شرکت تجاری وانیکس با استفاده از افرادی خبره در حوزه واردات کالا از مبدا چین و امارات متحده عربی آماده ارائه خدمات به شما مشتاقان عزیز در زمینه‌های گفته شده است. شما می‌توانید جهت سرمایه‌گذاری و واردات هر نوع کالا، با متخصصان و کارشناسان این مجموعه در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *