آیا خودروهای وارداتی گران می شوند؟

واردات خودرو شرکت‌های خودرو‌سازی داخلی برای بقا و باقی ماندن در بازار رقابت مجبور به ارتقای کیفیت و حتی تغییر در ظاهر تولیدات‌شان می‌شوند. آن‌ها مجبور هستند از مدرن‌ترین فناوری‌های روز دنیا برای تولیداتشان استفاده نمایند. با وجود تحریم‌هایی که در سال‌های اخیر گریبان‌گیر اقتصاد کشور بود صادرات خودرو به کندی انجام می‌شد؛ دلیل آن استفاده تولید کنندگان خودرو از قطعات بی کیفیت که دارای استاندارهای معمول نبودند، شده بودند. اما آیا واقعا با ورود خودروهای خارجی فقط قیمت خودروهای دیگر کاهش می‌یابد یا در جامعه نیز مفید است؟ آیا خودروهای وارداتی گران می شوند.  در واقع این موضوع که با وارد شدن خودروهای خارجی قیمت خودروهای داخلی نیز کاهش می‌یابد از طرف بسیاری از مردان اقتصاددان رد شده است؛ چرا که گرانی خودرو در این به دلیل تورم‌های روزافزون قیمت‌ها است، اما بر قیمت خودروهای مونتاژ و چینی حتما تاثیر خواهد داشت قیمت آنها را تحت شعاع قرار خواهد داد. با این توضیح می‌توان فهمید تاکنون نیز ممنوعیت ورود خودروهای خارجی دخالتی بر قیمت‌های داخلی نداشته‌اند.

 

 

خودروهای وارداتی چه رده قیمتی دارند؟

خودروهای وارداتی معمولا در ردیف خودروهای تا ۲۵۰ میلیون تومان است. با این توضیحات بعید است واردات خودروهای خارجی تاثیری بر قیمت خودروهای خارجی داشته باشند. در ابتدا با ورود خودروهای دچار شوک شده و قیمت‌ها با نوسان همراه می‌شوند، اما بعد به دلیل خروج ارز نرخ ارز با افزایش رو به‌رو می‌شود و باعث ایجاد تورم در بازار می‌گردد. مسلما بر زندگی مردم جامعه تاثیر خواهد گذاشت و ضرر و زیان این افزایش نرخ ارز در جامعه نمودار می‌شود.

خودروهای وارداتی چه رده قیمتی دارند؟

شاید حتی بتوان گفت چهل تا پنجاه درصد در بازار تورم ایجاد شود و این تبعات منفی زیادی در پی دارد. مگر اینکه دولت با سیاست‌های از پیش تعیین شده زیان‌های ناشی از تورم را مهار نماید. یکی از راه‌های پیشنهادی که می‌تواند از خروج ارز جلوگیری کند. وارد کردن خودرو با ارزهایی است که در خارج از کشور سرمایه‌گذاری شده‌اند با این کار نه تنها ارز خارج نمی‌شود، بلکه خودرو نیز وارد می‌شود و این مسئله به نفع دولت نیز است؛ زیرا دولت همیشه با کسر بودجه رو به رو است. با این راه حل کسری بودجه را جبران می‌کند. بدون اینکه تورمی ایجاد شود و دیگر اینکه نقدینگی به جامعه افزوده خواهد شد در صورتی که ارزی خارج نشده و واردات خودرو نیز انجام شده است.

 

 

شرایط واردات خودرو

بنا به نیاز مصرف‌کننده دولت باید قبل از ورود خودرو به کشور فکری به حال تامین قطعات و خدمات پس از فروش خودروها داشته باشد. یعنی طوری نباشد که با نیاز تعمیر یا تعویض قطعات خودروها مصرف کننده، دچار مشکل شود. دیگر اینکه واردات خودرو باید ادامه‌دار باشد و منوط به این زمان و این شرایط نباشد. از آنجایی که دولت خود وارد کننده نمی‌باشد، اما در آماده‌سازی زیر ساخت‌های لازم برای واردات نقش تعیین کننده و مستقیم دارد. شاید اصلا بهتر است دولت هنگام بودجه‌بندی ارز مخصوصی برای واردات خودرو در نظر بگیرد با این کار در بازار حباب قیمتی نیز به وجود نخواهد آمد.

با این حال دولت سقف قیمتی برای ورود خودروها در نظر گرفته است، خودروهای وارداتی باید قیمت زیر بیست هزار یورو باشد و اولویت ورود با خودروهای ده هزار دلاری است. به نظر می‌رسد این قیمت‌ها با بازار ایران هماهنگی دارد با در نظر گرفتن این قیمت‌ها انتظار می‌رود خودروهای وارداتی دارای استاندارهای هشتاد و پنج گانه‌ی جهانی از لحاظ کیفیت و امنیت و منفعت مصرف کننده باشد. البته که خدمات پس از فروش و بودن نمایندگی‌هایی جهت رفع نیاز مصرف کننده در میزان فروش محصول تاثیر به سزایی خواهد داشت.مسئله دیگر این است وارد کننده خودرو وظیفه دارد علاوه بر پرداخت عوارض گمرکی، گواهی اسقاط خوردو را برای مواقع ضروری اخذ کرده باشد. اینکه واردات خودرو در ناوگان خودروهای عمومی نیز صورت بگیرد، هم در حمل و نقل شهری و هم خارج شهری خودروهای برقی وارد شوند که باعث صرفه‌جویی هزینه‌های انرژی شده وهم برای محیط زیست مفید هستند.

 

 

خودروها در کجا به فروش می رسند؟

این یک امر مهم در انجام این کار است که دولت قبل از واردات تصمیم گرفت که خرید و فروش خودروهای وارداتی در بازار بورس کالا انجام گیرد. از این رو وزارت اقتصاد، وزارت بازرگانی و سازمان برنامه و بودجه کار گروهی تشکیل دهند و نرخ سود بازرگانی خودروهایی که قرار است در بازار بورس عرضه شوند را برآورد نمایند و ما به‌التفاوت قیمت پایه را با قیمت نهایی محاسبه کنند تا به سودی عادلانه برسند.

خودروها در کجا به فروش می رسند؟

ایران و صنعت خودرو

ایران با داشتن جمعیتی بالغ بر ۸۰ میلیون نفر با کشوری مثل آلمان برابری جمعیت دارد، اما جمعیت ایران جوان است و طبق پیش‌بینی‌های انجام شده تقاضای خودرو در چند سال آینده افزایش خواهد یافت. می‌توان گفت در ازای هر ۱۰۰۰ شخص  ۱۴۷ دستگاه خودرو در ایران وجود دارد.

 در این سال‌ها نیز بر آن داشته که از وابستگی خود به منابع طبیعی و صنعت نفت از سایر گزینه‌های پیشرفت استفاده کند. صنعت خودرو به عنوان دومین صنعت در کشور از این دسته فعالیت‌ها است. جالب است بدانید تا قبل از اعمال تحریم‌ها ایران به عنوان بیستمین کشور تولید کننده‌ی خودرو در دنیا بوده است.

 با رشد جمعیت و نیاز جامعه به خودرو پر رنگ‌تر می‌شود. سن متوسط در خودروهای ایرانی تقریبا یازده سال در نظر گرفته شده است، اما این قانون سن در خودرو جایگاه ویژه‌ای ندارد. در بازار ایران همیشه خودروهای خارجی بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند.

تا چندی پیش بازار خودرو در ایران به طور انحصاری بود، اما با تلاش دولت این انحصار از بین رفته است. شاید دلیل از انحصار در آمدن خودرو عرضه بیش از حد خودرو بیش از تقاضا در سال‌های گذشته بوده است. شرکت‌های تولید  کننده با مازاد تولید و انبار محصولات خود مواجهه بوده‌اند. انحصار بودن منظور این است که شورای رقابت قیمت محصولات خودرویی را تعیین می‌نموده است. رکود و کم شدن تقاضا در کشور باعث شد که بازار خودرو از بازار انحصاری به بازار رقابتی تبدیل شود.

در حقیقت دولت با واردات خودرو هم نیاز اجتماع را برطرف کند و هم به اوضاع اقتصادی خود سر وسامان بدهد، اما باید در نظر داشت که اگر این کار بدون برنامه‌ریزی و در نظر گرفتن زیر ساخت‌های لازم برای این کار تبعات منفی این موضوع بیشتر از سود آن خواهد بود.

 

 

دولت با داشتن برنامه‌ای هدفمند در صنعت خودرو و با توجه به داشتن خودروی ملی می‌تواند باعث ارتقای کیفیت محصولات داخلی شود. واردات خودروهای کار کرده همیشه یکی از گزینه‌های رو میز دولتمردان برای ایجاد توازن در جامعه بوده است. تاکنون بازار انحصاری خودرو که در دستان دو تولید کننده ایرانی سایپا و ایران خودرو بوده است، نتوانسته رضایت اجتماعی از محصولات‌شان را به دست آورد، فقط با در نظر گرفتن قیمت، میزان فروش آنها مورد توجه بوده‌اند نه کیفیت.

واردات خودرو

 واردات خودرو باعث ایجاد رقابت بیشتر در تولید و کیفیت خواهد بود. با توجه به توضیحات خودروهای وارداتی جزو ۱۰ برند اول دنیا  نیستند. همیشه همه‌ی ما به دنبال بهترین و با کیفیت‌ترین و مهمترین مسئله ارزان قیمت‌ترین خودرو هستیم؛ بنابراین مطمئنا خودروهای وارداتی با داشتن قیمت‌هایی از ۸۰۰ میلیون تا ۹۰۰ میلیون تومان نمی‌توانند در سبد خرید کالاهای قشر متوسط اجتماع قرار گیرد.

جالب است بدانید در فهرست واردات خودرو واردات خودروهای شاسی بلند وجود ندارد؛ پس واردات خودرو تاثیر آنچنانی بر قیمت خودروهای داخلی که مورد مصرف قشر ضعیف جامعه است، ندارد. شاید این مسئله حتی باعث ایجاد آسیب‌هایی هم بشود. گرانی خودرو همانطور که قبلا هم اشاره شد به علت تولید و عرضه کم در بازار است.

واردات خودرو

ابتدا واردات خودرو در کشور باعث ایجاد تقاضای بیشتر مردم در نتیجه کاهش قیمت‌ها شود؛ چرا که اگر خودروهای وارداتی ده هزار یورویی انجام شود، می‌تواند جای خالی خودروهای با کیفیت برای قشر متوسط جامعه را پر کند. باید توجه داشت افزایش قیمت در ایران به عوامل مختلف بستگی دارد  تحریم‌ها و کاهش یا افزایش نرخ ارز فقط نمونه‌هایی از آن است. اما در کل باید دید با ورود خودروهای خارجی و ضعیت کشور در چه مرحله‌ای است و بازار تقاضا چطور پیش می‌رود. بعد به روشنی می‌توان در مورد روند افزایش یا کاهش قیمت‌ها بحث کرد.

با واردات خودروها صنعت خودروسازی با یک بازار رقابتی مواجه خواهد شد و برای ارتقای کیفیت و جلب رضایت مشتریان خود باید در مهندسی صنعت خود تغیراتی ایجاد کند. شاید با این کارها دولت اهداف دیگری مثل ایجاد شغل برای قشر بیکار را در نظر گرفته باشد. با ورود ارزهای خارجی به عنوان خودرو در بازار در واقع از سرمایه‌ی افراد در خارج از کشور استفاده می‌شود و این یعنی به وجود آوردن زمینه‌هایی برای داشتن اقتصاد پویا و محرک است. در برنامه‌های اقتصادی جدید کشور با توجه به تجدیدناپذیر بودن منابع طبیعی مخصوصا نفت کشور به سمت و سوی حمایت از صنعت و صنعتگر پیش می‌رود، این گامی موثر در پیشرفت کشور است.

 

 

روش های حمایتی دولت از صنعت خودرو

حمایت از صنعت خودرو و خودروسازی مسئله نا آشنایی نیست و در تمامی کشورها این حمایت‌ها انجام می‌شود. برای مثال در کشور خودمان در سال ۹۴ زمانی که مشتریان خودرو کمپین (خرید خودروی صفر ممنوع) را راه‌اندازی کردند. دولت در یک عمل حمایتی و برای نجات خودروسازان صد و بیست هزار فقره وام بیست و پنج میلیون تومانی در نظر گرفت. این اقدام دولت باعث شکست کمپین شد و باعث شد خودرو سازان در آن مقطع زمانی با ورشکستگی رو به رو نشوند. در سال گذشته که دولت مصوبه‌ای تهیه نمود که طبق آن ممنوعیت شماره‌گذاری خودروهای پر مصرف را اعلام و اجرا نمود. می‌توان به نمونه دیگری از حمایت دولت،به زمانی اشاره کرد که صنعت خودروسازی با افزایش نرخ تعرفه واردات در زمستان مواجه شد.

همچنین نمونه دیگر حمایت دولت از صنعت خودرو عدم افزایش تعرفه‌های وارداتی قطعات خودرو است که این خود شاید عامل مایل نبودن صنعتگران به تهیه و تولید قطعات شوند و اقدام به واردات می‌کنند. با این تفاسیر می‌توان گفت این صنعت همیشه زیر چتر حمایتی دولت قرار داشته و دارد. اما این حمایت نمی‌تواند همیشگی و دائمی باشد، بلکه این حمایت ها نیز دارای حدود و مرز هستند. دولت همیشه سعی می‌کند به هر نحوی چه مستقیم یا غیر مستقیم این صنعت را پویا و محرک نگه دارد.

بیمه ماشین های وارداتی

از آنجایی که واردات این خودروها در دسته‌بندی خودروهای لوکس و گران قرار می‌گیرد، پس خسارات وارده به آن محصولات هزینه‌های سنگینی در پی خواهد داشت؛ بنابراین باید برای بیمه این محصولات هم از بیمه شخص ثالث وهم از بیمه بدنه استفاده نمود تا هنگام ایجاد خسارت بیمه گوشه ای از خسارات را حمایت نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید:

واردات از چینواردات تجهیزات پزشکی از چینخرید از علی باباخرید از چینواردات از چین علی بابا واردات قطعات خودروواردات لوازم جانبی موبایلواردات لوازم جانبی موبایل از دبیواردات قطعات کامپیوتر