کارنامه معاملاتی چیست؟

انجام این فرایند به شخصه کار راحتی نبوده و مستلزم بررسی دقیق معاملات و اطلاعت مالی است، چیزی که کارنامه مالیاتی آن را فراهم و ایجاد می‌کند. به همین دلیل ما قصد داریم تا در این مقاله به کارنامه معاملاتی و مفاهیم مرتبط به آن بپردازیم‌.

تعریف کارنامه معاملاتی

کارنامه‌ معاملاتی حاوی گزارش‌های مهم مالی در جهت تسریع و بهبود روند معاملات است. یک کارنامه مالیاتی حاوی اعداد و ارقام مرتبط با نحوه، نوع، مقدار فروش و سایر است. به نوعی که از طریق یک کارنامه مالیاتی میتوان به حساب‌های تجاری گذشته و حال معامله گر، شرکت‌های تجاری وحسابدار دستیابی پیدا کرد. مهم‌ترین کارایی یک کارنامه معاملاتی، آشنایی با روند تجاری تاجر در طول یک بازه زمانی مشخص است، این امر می‌تواند در خصوص ورشکستگی و تاریخ توقف یا بطلان و صحت معاملات تاجر موثر باشد.

 

 

همچنین در مقام اثبات و آشنایی با گزارش معاملات این امر موثر خواهد بود؛ چرا که کارنامه معاملاتی به شما می‌گوید که معامله‌گر در گذشته چه معاملاتی کرده، نتیجه سود و زیان از معامله چه مقدار بوده است. طرف مورد معامله چه شخصی بوده و درصد ریسکی که در معامله وجود داشته چه مقدار بوده است.

تعریف کارنامه معاملاتی

یکی از مهم‌ترین کاربرد‌های کارنامه معاملاتی آن است که به تحلیل‌گران و صاحبان سرمایه اجازه می‌دهد تا ارزش‌گذاری و پیش‌بینی‌های آینده را بررسی و اصلاح نمایند. درواقع به نوعی این کارنامه به سرمایه‌گذار کمک می‌کند تا ریسک حاصل از معامله را کاهش داده و درصد سودزایی در معامله را افزایش دهد.

 

 

معیار‌های سنجش کارنامه مالیاتی

عملکرد‌های مالی توسط یک سری از معیار‌های ارائه شده از سوی کارنامه معاملاتی مورد بررسی قرار می‌گیرد. این معیار‌ها شامل:

مجموع سود خالص (Total Net Profit)
طبق این معیار مجموع ضرر‌ها از مجموع سود‌های به دست آمده طی یک بازه زمانی مشخص داخل در همان بازه کسر می‌شود.

  مجموع سود ( Profit Factor)
طبق موازین وضع شده اگر پرافیت فکتور بیش از ۱ باشد، آن معامله سودآور است. این روش بر اساس تقسیم مجموع سود‌ها بر مجموع ضررها حاصل می‌شود. به عنوان نمونه چنانچه مجموع معاملات ضررده شما ۵۰۰ هزار تومان و مجموع معاملات سودآور شما ۱ میلیون تومان باشد، پرافیت فکتور شما ۲ خواهد بود، یعنی این معامله نه صرفا مضر و نه صرفا نافع است.

نسبت ریسک به ریوارد
نسبت ریسک به ریوارد در حقیقت همان نسبت سود به نسبت ضرر است. برای تعیین نسبت ریسک به ریوارد ابتدا باید حد ضرر در معامله مشخص شود.

وین ریت (Win Rate)
وین ریت به نسبت تعداد معاملات سودآور گفته می‌شود. به عنوان مثال؛ فرض کنید کارنامه مالیاتی شما حاوی ۱۰۰ معامله باشد، در چنین زمانی اگر ۷۰ معامله سودآور و ۳۰ معامله ضررده انجام داده باشید وین ریت شما ۷۰ درصد است. این نسبت در وین ریت تریدر نامیده می‌شود.

 

 

انواع کارنامه معاملاتی

کارنامه‌های مالیاتی یا به اصطلاح استیتمنت‌ها به سه گروه تقسیم می‌شوند. به نوعی ما در دنیای تجارت و معامله گری با این سه دسته از استیتمنت‌ها رو به رو بوده و مصادیق آن از این حالت‌ها خارج نخواهد بود.

دسته اول کارنامه‌های معاملاتی از نرم افزار‌هایی توسط متاتریدر گرفته می‌شود. این نرم افزار‌ها با ارائه کارنامه‌ معاملاتی مورد نظر به معامله‌گر کمک می‌کنند.

دسته دوم استیتمنت‌ها توسط سایت‌های معتبر فعال در این زمینه مانند سایت‌های myfxbook و MQL ارائه می‌شود. از آنجایی که این کارنامه‌ها از سایت‌ گرفته می‌شود، معامله‌گر باید برای مشاهده اطلاعات معامله قبلا حساب‌های مالی خود را به این سایت‌ها متصل کرده باشد. همچنین از آنجایی که این کارنامه‌ها توسط سایت ارائه می‌شود نه نرم افزارمی‌توانند در معرض دید عموم قرار بگیرند.

انواع کارنامه معاملاتی

دسته سوم استیتمنت‌ها، کارنامه‌های دستی است به نوعی که هر فردی می‌تواند به شکل دستی برای خود کارنامه گزارش‌های مالی تهیه کند. کارنامه‌های دستی نیز مانند سایر استیتمنت‌ها حاوی مهم‌ترین گزارش‌های مالی معامله گر در بازه‌های زمانی مشخص مثلا یکساله است. کارنامه‌های دستی حاوی قسمت‌های مختلفی هستند، به عنوان نمونه قسمت اول این کارنامه از نماد‌های متعلق به سبد معاملاتی و قسمت دوم آن از اهداف و استراتژی‌ها آینده معامله‌گر تشکیل شده است.

 

 

سخن پایانی و خدمات وانیکس

معامله‌گری یک مهارت خاص و ویژه است که هر انسانی باید در جهت رسیدن به اهداف و آرمان‌های مالی خود به فرآیندهای مهم این مهارت دسترسی پیدا کند. در این هنگام کارنامه‌های مالیاتی به عنوان یک بخش مهم از برنامه ارائه دهنده گزارشات مالی در بازه‌های روزانه، ماهانه و سالانه می‌توانند به معامله‌گر کمک کرده و آن را از معاملات ریسکی و یاضررپذیر دور نمایند. موفقیت در عرصه تجارت و بازار سرمایه مستلزم شناسایی معاملات سودآور به خصوص در مورد شرکت‌های مطمئن و شاخص است. در این بین شرکت وانیکس به عنوان یک شرکت وارداتی و صادراتی کالا از چین و امارات می‌تواند به یک مقصد تجاری مهم در جهت سرمایه گذاری بدل شود.

معامله‌گران علاقه‌مند به فعالیت در حوزه واردات می‌توانند با مطالعه اساسنامه و گزارشات مالی شرکت وانیکس با خیالی راحت به تخصیص سرمایه به این بخش بپردازند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *