و اما جغرافیا کشور چین در منطقه شرق قاره آسیا جای گرفته است و مساحت آن بیشتر از ۹٬۵۹۵٬۰۰۰ کیلومتر مربع است که بر این اساس بعد از کشور پهناور روسیه، مقام دومین کشور پهناور آسیا را از آن خود کرده است. جمهوری خلق چین، معروف به کشور چین، پر جمعیتترین سرزمین جهان با بیش از ۱.۴ میلیارد نفر جمعیت است. این سرزمین که در ناحیه شرق قاره آسیا واقع شده و به وسیله حزب کمونیست چین در قالب نظام تکحزبی مدیریت میشود. در جواب سوالی در اول مقاله طرح شد که چین چند برابر ایران است باید گفت کشور چین در حدود ۸ برابر ایران وسعت دارد. این حکومت بر بیست و دو استان، پنج منطقه خودمختار، چهار شهر با مدیریت مستقیم از قبیل شهرهای پکن، تیانجین، شانگهای و چونگکینگ و دو منطقه اداری مانند خاص خودمختار هنگ کنگ و ماکائو حکومت میکند. پایتخت کشور چین شهر پیشرفته پکن است. جمهوری خلق چین با حدود ۹.۶ میلیون کیلومتر مربع سومین و یا چهارمین کشور بزرگ جهان و دومین کشور عظیم جهان از بعد وسعت خاکی (بدون در نظر گرفتن آبهای داخلی) است.
تنوع آب و هوایی سرزمین چین
کشور چین چشمانداز طبیعی بسیار مختلفی دارد، از استپهای جنگلی و بیابانهایی مانند گبی و تکلهمکان در ناحیه خشک شمالی نزدیک به کشور مغولستان و هم مرزی با منطقه سیبری روسیه گرفته تا جنگلهای گرمسیری در مناطق مرطوب جنوبی نزدیک به کشور ویتنام، لائوس و برمه. سرزمینهای غربی کشور چین مقداری ناهموار است و رشته کوههای هیمالیا و تیان شان مرز جغرافیایی آن را با کشور هند و آسیای مرکزی ترسیم میکنند. و در مقابل، مناطق شرقی این سرزمینهایی کمارتفاع است و با داشتن ساحلی به اندازه ۱۴.۵۰۰ کیلومترمربع در سمت جنوب شرقی با دریای جنوب کشور چین و در شرق با دریای شرق کشور چین همسایه است که در طرف دیگرش کشور تایوان، کره و ژاپن قرار گرفتهاند.
خلاصهای از تاریخ چین
تمدن چین باستان یکی از قدیمیترین تمدنهای تاریخ بشریت در جهان است که بیشتر در سواحل حاصلخیز رود زرد که در دشت شمالی چین جاری است تشکیل شد. نظام سیاسی و نوع حکومتی چین بیش از ۶ هزار سال مبتنی بر سلطنت و امپراطوری مطلقه وراثتی بود. اولین سلسله پادشاهی این کشور سلسله شیا در حدود دو هزار سال قبل از میلاد مسیح بود. ولی اولین حکومتی که کشور چین را متحد کرد سلسله چهاین در ۲۲۱ قبل از میلاد مسیح بود. آخرین سلسله پادشاهی این کشور هم چینگ بود که در ۱۹۱۱ میلادی با روی کار آمدن جمهوری خلق چین به رهبری کومینتانگ، حزب ملی چین، منهدم شد.
کشور چین در نیمه اول قرن بیستم میلادی در دریایی از مشکلات و چالشها و جنگهای داخلی دست و پنجه نرم میکرد که کشور را به ۲ اردوگاه سیاسی عمده بخشبندی کرده بود؛ کومینتانگ و کمونیستها. مخاصمات مهمی در ۱۹۴۹ میلادی با پیروزی حزب کمونیست در جنگ داخلی و تأسیس جمهوری خلق چین در سرزمین اصلی پایان یافت. جمهوری چین به لیدریه کومینتانگ پایتخت خود را به چین تایپه در تایوان انتقال داد و حکومت آن اکنون به جزیره تایوان، کینمن، ماتسو و چند جزیره دورافتاده دیگر محدود شده است. از آن زمان جمهوری خلق چین و جمهوری چین درگیر اختلافات زیاد سیاسی شدید با همدیگر در مورد حق حاکمیت و وضعیت سیاسی جزیره تایوان بودهاند.
نظام اقتصادی چین و ایران
از زمان اجرای اصلاحات اقتصادی و پولی در کشور چین برای پایه ریزی یک اقتصاد پیشرفته و تکامل یافته، کشور چین یکی از سریعترین رشدهای اقتصادی جهان را داشته است. این کشور در حال حاضر غولپیکرترین صادرکننده و دومین واردکنندهی عظیم کالا در دنیا است و دومین اقتصاد بزرگ جهان بر پایهی تولید ناخالص درون مرزی را در اختیار خود دارد. کشور چین یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل و سازمانهای چندجانبهای همچون سازمان تجارت جهانی، سازمان نفتی اپک، سازمان عضو همکاری شانگهای و گروه ۲۰ است. سرزمین چین به عنوان کشوری که دارای سلاح اتمی و از بزرگترین ارتش دائمی جهان و دومین بودجه نظامی و دفاعی بزرگ جهان برخوردار است.
کشور چین همچنین از سوی برخی از دانشگاهیان، و یا کارشناسان نظامی، و محققان اقتصادی و سیاسی یک قطب بزرگ قدرت در دنیا لقب گرفته است. حجم وسیع اقتصاد چین ( $ ۷٬۰۴۳٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ یا به عبارتی هفت تریلیون دلار) در حال حاضر کشور چین دومین کشور در اقتصاد بین المللی است. که کارشناسان پیشبینی میکنند در آیندهای نزدیک با همین راندمان آمریکا را پشت سر خود گذاشته و مقام نخست دنیا را کسب میکند. چنانچه اگر رشد کنونی اقتصادی کشور چین همچنان ادامه یابد، کشور چین از نظر اقتصادی و منابع مالی، در حال رسیدن به رتبه آمریکا یعنی غول اقتصاد دنیا است و باید خود را برای مقابله با پیامدهای سیاسی و اقتصادی این موضوع و خشم ایالات متحده آمریکا آماده کند. این موضوع دلیل نگرانیهای عمده سیاسی ایالات متحده خواهد شد. چرا که این کشور بصورت نیروی به مراتب قویتری در منطقه در آمده.
نظام اقتصادی ایران در نیم قرن اخیر تمامه و اکثرا بر پایه فروش نفت و فرآورده های نفتی بوده و این مسله ضربه های سنگینی به دلیل تک بعدی بودن نظام اقتصادی کشور به بدنه کشور اعمال کرده است. ولی در چند سال اخیر با شعارهای اقتصادی و بالا بردن توان صادراتی کشور در دیگر محصولات و تولیدات کشور سعی در شکستن این طلسم نیم قرنه استارت خورده است. تحریم های ظالمانهی ایالات متحده علیه صنعت نفت ایران و هم زمان فلج کردن سیستم های بانکی برای واردات ارز به کشور ضربات سنگین اقتصادی به کشور وارد کرده است. بصورتی که به گفته کارشناسان در دهه اخیر رقمی در حدود ۱ تریلیون دلار به اقتصاد ایران آسیب وارد شده است.
مقایسه جمعیت چین و ایران
کشور چین حدود ۱/۴ میلیارد نفر جمعیت دارد و این در حالی است که جمعیت کشور ما حدود ۸۰ میلیون نفر میباشد. جمعیت ایران از قوم های زیادی تشکیل شده است و دقیقا نمیتوان گفت کدام قوم جمعیت بیشتری نسبت به سایر قوم ها دارد. در مقابل کشور چین از چند قوم تشکیل شده است ولی ۸۰٪ آنها را قوم هان تشکیل داده است. ایران کشوری با اکثریت مسلمان میباشد. در چین اما سیاست حکومت کمونیستی و مذهب قالب آن بودایی میباشد.
چین برای جلوگیری از افزایش بیشتر جمعیت قانون تک فرزندی اعمال کرد اما پس از سال های زیاد هم اکنون این قانون تبدیل به ۲ فرزندی شده است. در مقابل کشور ایران به دلیل فشارهای زیاد اقتصادی مردم در چند سال اخیر هیچ انگیزهای به ازدواج و فرزند آوری ندارند. و حکومت شدیدا برای کنترل جمعیت و فرزند آوری و در نهایت برای جلوگیری از پیر شدن جمعیت قالب کشور در تلاشند و نتیجه محسوسی قابل رویت نیست. وضعیت کنترل جوان سازی جمعیت کشور در مرحله بحران است و اگر حکومت نتواند مردم را به فرزند آوری تشویق کند مشکلات و چالشهای فراوانی در ۱۰ الی ۱۵ سال آینده مواجه میشویم.
دلایل عمده مرگ و میر در هر صد هزار نفر در چین: مشکلات مادرزادی ۸/۲ نفر، سرطان ۳/۲ نفر، بیماریهای خون ۴/۱۳ نفر، بیماریهای تنفسی ۶/۷ نفر، حوادث ۵/۳ نفر و بیماریهای گوارشی ۵/۳ نفر.
ترکیب جمعیت تعداد مردان و زنان: مردان ۵۱.۷% زنان ۴۸.۴% افراد زیر ۱۴ سال ۲۲.۹% افراد بین ۱۵ – ۶۴ سال ۷۰.۱۵% سنین بالای ۶۵ سال ۶.۷% جمعیت شهری ۳۶.۱% جمعیت روستایی ۶۳.۹%
مقایسه توان کشاورزی ایران و چین
کشور ایران با تولید سالیانه ده تن خاویار، ۱۸۰ تن محصول زعفران، ۱۹۰ هزار تن خشکبار پسته و ۶۰۰ هزار تن میوه انار رتبه اول در تولید این چهار محصول را در میان کشورهای دنیا به خود اختصاص داده است.
کشور چین با تولید ۱۸۳ میلیون تن محصول برنج، ۱۱۰ میلیون تن اصل گندم، ۵۰۷ میلیون تن انواع میوه و سبزیجات و ۱۲.۵ میلیون تن سیفیجات مانند سیر بزرگترین تولید کننده این محصولات به شمار میروند.
– چینیها همچنین با تولید سالیانه ۲۷ میلیون تن میوه سیب درختی و بیش از ۱۴ میلیون تن میوه نارنگی عظیمترین تولید کننده این ۲ میوه در دنیا به حساب میآیند. البته کشور ایران هم با تولید سالیانه بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن میوه سیب، رتبه چهارمین تولید کننده این محصول به شمار میرود و ۶۰۰ هزار تن میوه نارنگی نیز در باغهای کشور بدست میآید. که در رتبه یازدهم تولید این میوهها جای گرفتهایم.
– سالیانه بیش از ۶ میلیون تن میوه هلو و شلیل در کشور چین تولید میشود که این کشور را در مقام نخست تولید این ۲ میوه دسته هستهداران قرار داده است. کشور ایران نیز با تولید ۶۰۰ هزار تن میوه هلو و شلیل، در رتبه ششم تولید این میوه جای گرفته است.
– سالیانه ۲ میلیون تن میوه خرمالو در کشور چین برداشت میشود که این کشور را به عظیمترین تولید کننده میوه خرمالو تبدیل کرده است.
– همچنین کشور چین با تولید سالیانه بیش از ۳۳ میلیون تن گوجهفرنگی و ۷۰ میلیون تن میوه هندوانه نخستین تولید کننده گوجه فرنگی و هندوانه در دنیا می باشد. در این بین کشور ایران با تولید ۴ فصل سال در مناطق مختلف کشور سالیانه بیشتر از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن میوه هندوانه تولید میکند که جایگاه چهارم دنیا در تولید این میوه را به خود اختصاص داده است.
– سالیانه ۵۰۰ هزار تن گردوی چینی پرورش و تولید میشود که این کشور نخستین تولید کننده گردو در کل دنیا بشمار میرود. کشور ایران هم بیش از ۳۰۰ هزار تن گردو در سال برداشت و تولید میکند و رتبه چهارمین تولید کننده این محصول در جهان را از ان خود کرده است.
– پرورش بیش از ۱۸.۲ میلیون تن بادمجان، ۷۲ میلیون تن سیب زمینی، ۳۸ میلیون تن کلم و گل کلم، ۱۲ میلیون تن اسفناج و ۱۸ میلیون تن پیاز در رتبه نخستین تولید کننده این محصولات کشاورزی در چین قرار گرفته است.
واردات انواع کالا از چین با وانیکس
وانیکس یکی از شرکتهای باتجربه بازرگانی است. شرکت بازرگانی فعالیتهای تجاری همچون خرید و فروش کالاها را انجام میدهد. بنا به نوع فعالیت و شرکای آن، شرکتهای بازرگانی به چند نوع تقسیم میشوند. برای احداث شرکتهای بازرگانی شروطی مد نظر است که باید رعایت شود. برای شرکتهای بازرگانی که اقدام به واردات و صادرات مینمایند، لازم است تا کارت بازرگانی اخذ گردد. شرکت بازرگانی در تهران صفر تا صد اقدامات مربوط به واردات و صادرات را انجام داده و از این طریق سبب تسهیل تجارت بینالملل میشود.
شرکت حمل و نقل بین المللی شهریار سازان سرمستان با نام تجاری وانیکس فعالیت خود را از سال ۱۳۸۹ با هدف تسهیل فرآیند واردات شروع به کار نمود. شرکت بازرگانی وانیکس از انتخاب تامین کننده و خرید کالا برای شما در کشورهای چین امارت و هند سپس حمل و نقل آن از کشور انتخابی و تحویل کالا درب انبار در کنار شما می باشد و به سرتاسر ایران نیز خدمات می دهد.
تفاوت کار با وانیکس این است که این شرکت بازرگانی برای گارانتی به مشتریان خود چک تضمین می دهد. اگر قصد واردات دارید ولی اطلاعات کافی ندارید همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید و جهت واردات از انها مشاوره رایگان دریافت فرمایید.