خیلی از مردم عادی از خود میپرسند که چرا ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شد؟ در جواب باید گفت با وجود مخالفتهای فراوان برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی که باعث تورم شدید و بروز بحرانهای اقتصادی میشود، مجلس شورای اسلامی در تاریخ پانزدهم اسفند ماه سال گذشته قانون حذف ارزش ترجیحی را تصویب نمود. دولت دوازدهم معتقد بود با حذف ارز ترجیحی ۹ میلیارد دلار که برای واردات کالاهای اختصاص داده شده بود، در هزینههای دولت صرفهجویی میشود. در ادامه این صفحه از سایت شرکت بازرگانی وانیکس به اینکه چرا ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شد خواهیم پرداخت.
واردات کالا با وانیکس تلفن : ۰۲۱۸۸۸۵۲۰۱۳– ۰۹۱۹۴۷۰۶۰۳۵
برای واردات کالا با وانیکس تماس بگیرید تلفن : ۰۲۱۸۸۸۵۲۰۱۳
همچنین دولت اعلام کرد میتوان زیان وارد شده به مصرفکنندگان برای واردات کالاهای اساسی همچون دارو و تجهیزات پزشکی را با کالابرگهای الکترونیکی جبران نمود. دولت دوازدهم اجرای طرح حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را عامل کنترل قیمت کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی میدانست و اعتقاد داشت این طرح در راستای حمایت از قشر آسیبپذیر جامعه اجرا خواهد شد. در این مقاله به جواب این سوال که چرا ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شد میپردازیم.
عنوانهایی که در مقاله چرا ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شد بررسی میشود عبارتاند از:
حذف ارز ترجیحی (۴۲۰۰ تومانی)
حذف ارز ترجیحی و حذف رانت قیمتی
پایان یافتن منابع ارز ۴۲۰۰ تومانی
فواید حذف ارز ترجیحی
معرفی شرکت بازرگانی وانیکس
حذف ارز ترجیحی (۴۲۰۰ تومانی)
همانطور که حتماً میدانید ارز ترجیحی برای واردات کالاهایی که نیاز اساسی کشور هستند همچون گندم، برنج، جو، گوشت قرمز، گوشت سفید، روغن و تخممرغ استفاده میشد. هدف از این کار این بود که کالاها با قیمت پایینتری در اختیار مردم قرار گیرد.
برای انجام گروپاژ با بهترین قیمت با وانیکس کلیک کنید.
حذف ارز ترجیحی (۴۲۰۰ تومانی)
در ابتدا یعنی در سال ۹۷ به دلیل مخالفتهای شدید اقتصاددانان و کارشناسان اقتصادی، حذف ارز ترجیحی تنها برای واردات برخی کالاها از جمله گوشت قرمز در دستور کار دولت قرار گرفت. در نهایت در پانزدهم سال ۱۴۰۰ این قانون برای تمامی کالاهای اساسی به تصویب مجلس رسید.
برای استفاده از خدمات واردات ته لنجی با وانیکس با کمترین هزینه کلیک کنید.
حذف ارز ترجیحی و حذف رانت قیمتی
حمیدرضا فولادگر، مشاور وزیر اقتصاد دولت سیزدهم، در گفتوگوی اخیر خود با ایرنا تصریح کرد: حذف ارز ترجیحی از ضرورتهای جامعه امروز است. او معتقد است ارز ترجیحی باعث تداوم و پیوستگی قاچاق و قاچاق معکوس برای کالاهایی شده بود که تفاوت قیمت زیادی در مقایسه با مشابه خارجی خود داشتند.
برای شرکت در دوره آموزش واردات تا کسب درآمد بالا با وانیکس و معرفی بهترین و پرسودترین کالاها برای واردات کلیک کنید
ایشان همچنین اذعان کرد: ارز ترجیحی باعث گسترش فساد ناشی از رانت قیمتی میشد، زیرا کالاهای اساسی که توسط شرکتهای دولتی، نیمهدولتی یا افراد حقیقی در بخش خصوصی وارد میشد، به علت نحوه سامانه توزیع کالا، امورات گمرکی و مسیری که از زمان تخصیص ارز تا واردات کالاها و توزیع آنها طی میشد، شفاف نبود.
علاوه بر این، ارز ترجیحی باعث کاهش رونق در بخش تولیدات داخلی شده بود. از آنجایی که تفاوت قیمت ارز آزاد و ارز ترجیحی هر روز در حال افزایش بود، یارانه تنها به مردم ایران متعلق نبود بلکه سایر افراد در کشورهای دوست و همسایه را هم بهرهمند کرده بود.
شمسالدین حسینی که در دولت نهم و دهم در سمت وزیر اقتصاد بود، در مصاحبه خود با ایرنا، از طرح حذف ارز ترجیحی حمایت کرد. حسینی گفت دولت چارهای جز حذف ترجیحی وجود نداشت، زیرا دیگر ارزی وجود نداشت تا برای واردات کالاهای اساسی اختصاص داده شود.
او افزود دولت برای تأمین این ارز از صندوق هدفمندی یارانهها و ذخایر بانک مرکزی استفاده میکرد. ایشان در پاسخ به مخالفان این طرح فرمودند: ارز ترجیحی منابع بانک مرکزی را به اتمام میرساند.
طبق آمارهای به دست آمده از صندوق بینالمللی پول، ایران در سال ۱۳۹۹ بعد از کشورهایی همچون ونزوئلا، زیمباوه، سودان و لبنان بیشترین تورم را داشته است و آنچنان که از شواهد امر پیدا است این تورم بیشتر نیز خواهد شد.
افزایش نرخ تورم باعث افزایش قیمت کالاها، بهویژه کالاهای اساسی خواهد شد. برای مثال در تیرماه سال گذشته نرخ تورم به ۴۳.۶ درصد رسید و قیمت بسیاری از محصولات را افزایش داد:
انواع خوراکیها ۵۶ درصد
نان و غلات ۴۳ درصد
ماهی ۷۱ درصد
شیر، تخممرغ، پنیر ۶۶ درصد
روغنها ۱۰۹ درصد
متأسفانه افزایش قیمتها باعث کاهش قدرت خرید مردم و در نتیجه آسیبپذیری اقشار ضعیف جامعه شده است.
کارت بازرگانی چیست و چگونه میتوان کارت بازرگانی گرفت.
راههای جبران تورم ناشی از حذف ارز ترجیحی
افزایش تورم پس از حذف ارز ترجیحی امری اجتنابناپذیر است اما برای جبران این تورم دولت راهکارهایی را ارائه نموده است که عبارتاند از:
از جمله معایبی که دولت برای تخصیص ارز ترجیحی و توجیه طرح حذف ارز ترجیحی ارائه داد عبارتاند از:
معایب ارز ترجیحی
وجود ارز ترجیحی باعث افزایش واردکنندگان و در نتیجه افزایش تقاضا برای ارز ترجیحی شد که دلیلی جز رانت نداشت.
وجود تفاوت قیمت میان ارز ترجیحی و ارز بازار آزاد باعث افزایش صادرات کالاهای داخلی شد. اما صادرات این کالاها سود زیادی را عاید کشورهای همسایه کرده بود و در نتیجه باعث افزایش قاچاق کالا شده بود.
عیب دیگر ارز ترجیحی افزایش صادرات پنهان بود. به این صورت که آنچه از نهادههای تولیدات صنایع باقیمانده بود مجدداً به خارج از کشور صادر میشد.
از دیگر معایب ارز ترجیحی کاهش بهرهوری است و به دو دلیل ایجاد میشود:
با افزایش رانت تولید در کشور کاهش مییابد.
پرداخت ارز ترجیحی بالانس چرخه تولید را از بین میبرد.
برای استفاده از خدمات کارگو از چین وانیکس کلیک کنید
به این ترتیب دولت تصمیم گرفت با حذف ارز ترجیحی به این مسائل پایان دهد.
در این قسمت به فواید حذف ارز ترجیحی که از سوی دولت بیان شده است میپردازیم:
یکی از فواید حذف ارز ترجیحی کاهش کسری بودجه است؛ زیرا با حذف ارز ترجیحی دیگر نیازی به برداشت از ذخایر بانک مرکزی و چاپ پول نیست
رانت کاهش مییابد
قاچاق کالاها کاهش پیدا میکند
برای استفاد ه از خدمات مشاوره وارداتوانیکس به صورت رایگان کلیک کنید.
معرفی شرکت بازرگانی وانیکس
تجارت جهانی دنیای بزرگ و پیچیدهای است. برای موفقیت در این مسیر باید سرسخت و سختکوش باشید. برای آنکه در این حوزه به اهداف خود برسید باید از دانش و آگاهی بالایی برخوردار باشید. یکی از مهمترین عواملی که در واردات و صادرات کالاها تأثیر بهسزایی دارد، نرخ ارز است. با حذف ارز ترجیحی میزان واردات کالاها کاهش یافته است. با اجرای این طرح دغدغه این روزهای تاجران این است که چه کالایی وارد کنیم تا برایمان سوددهی داشته باشد؟
پیشنهاد میکنیم به یک شرکت بازرگانی واسطه مراجعه کرده و از آنها کمک بخواهید. شرکت بازرگانی وانیکس به عنوان یکی از شرکتهای بازرگانی واسطه آماده خدمترسانی به شما است. این شرکت با وجود کارشناسان مجرب میتواند راهنمای خوبی برای شما در امر واردات کالا است. ویژگی برجستهای که این شرکت را از سایر شرکتها متمایز میکند، چک ضمانتی است که این شرکت در اختیار مشتریان خود قرار میدهد.