واردات کالا یکی از مراحل تامین نیازهای جامعه شناخته میشود. عدم توجه به این تجارت ممکن است در آینده مشکلات بزرگی را به ارمغان آورد. یزد یکی از شهرهای ایران است که برای گسترش و توسعه کسب و کارهای خود نیاز به وارد کردن کالاهای مورد نیاز را دارد. قبل از اینکه به واردات یزد و کالاهای وارداتی آن بپردازیم بهتر است کمی با قوانین واردات آشنا شویم.
قانون و مقررات واردات چیست؟
همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم وادرات یکی از نیازهای جامعه برای توسعه و پیشرفت است. از طرفی برای اینکه هرج و مرج و مشکلی در این صنعت به وجود نیاید اداره گمرک هر کشور قوانینی را در این زمینه برای تاجران کسب و کارها تدوین میکند. آشنایی با قوانین وادرات به شما کمک میکند تا تجارت بهتری داشته باشید.
قانون واردات و صادرات یکی از مهمترین مقررات در تجارت بینالمللی است و به طور کلی میتوان گفت یکی از پایههای اساسی برای رشد و توسعه در این حوزه، درک قوانین به شمار میرود. کلیات و قوانین اولیه برای حوزه تجارت در این قانون قرار میگیرند.
- آیین نامه اجرایی: شامل موارد اجرایی در زمینه واردات کالا است.
- آیین نامه گمرکی: شامل موارد لازم در رابطه با ترخیص کالا و مراحل گمرکی میشود.
- بخشنامههای اجرایی: مقررات اجرایی از قوانین بسیار مهم در واردات کالا هستند و مطالعه آنها برای هر فرد فعال در این زمینه ضروری است.
مراحل ترخیص کالا از گمرک یزد
یزد از جمله شهرهای بزرگ و پر جمعیت ایران است که از نظر فرهنگی و پزشکی در صدر جدول قرار دارد. از نطر صنعتی نیز یزد در رتبه پنجم قرار دارد. با توجه به نقش پر رنگ این شهر، اداره گمرک یزد میزبان بسیاری از کالاهای وارداتی و صادراتی استت. کالاهای وارداتی باید در مدت زمان معینی در انبار گمرک باقی بمانند و برای ترخیص کالا از آن باید مراحلی را طی کنید. واردکننده باید مدارک لازم را به اداره تحویل دهد تا قبض ترخیص کالا به صورت قانونی را دریافت کند. شما همچنین به اظهارنامه گمرکی نیاز دارید. مدارکی مانند بیمهنامه، فاکتور خرید، پیش فاکتور و غیره از جمله مدارک لازم برای اظهار نامه گمرکی هستند.
هزینه گمرک در یزد چقدر است؟
کارمزد یا همان هزینه گمرک به میزان کالای وارداتی شما بستگی دارد. برای پرداخت هزینه گمرکی باید هزینه ورود کالا را بر اساس قوانین به روز که در هر دوره اقتصادی و سیاسی متفاوت است را بپردازید. با مراجعه به اداره گمرک یزد یا سامانه گمرکی از میزان هزینهای که برای کالاهای وارداتی باید پرداخت کنید، مطلع خواهید شد.
کالاهای وارداتی یزد کدامند؟
با توجه به اطلاعات گزارش شده از سوی مدیر کل گمرک یزد، این شهر در بین ۵ گمرک برتر برای طلا، جواهرات و فلزات گرانبها قرار دارد. مواد اولیه واحدهای تولیدی، ماشین آلات خط تولید و صنعت و قطعات یدکی از جمله موارد وارداتی یزد به شمار میروند. بر اساس گفتههای مدیر کل گمرک یزد: واردات گمرک استان نیز در خدمت صنعت و صادرات بوده است.
کاشی و سرامیک، هیدورکربنها، شیشههای ساختمانی، ظروف شیشهای، محصولات پتروشیمی و محصولات کشاروزی شامل دانه انار ، پسته و مغز پسته از کالاهای صادراتی این شهر پر رونق هستند.
مراحل واردات یزد
مرحله ۱: دریافت کارت بازرگانی، با دریافت این کارت شما میتوانید تمام فرآیندهای مربوط به تجارت را در چارچوب انجام دهید.
مرحله ۲: انتخاب حوزه فعالیت، شما پس از دریافت کارت بازرگانی باید حوزه فعالیت خود در زمینه واردات را انتخاب کنید. شما باید یک راه ثابت برای فعالیت خود انتخاب کنید.
مرحله ۳: اشنایی با قوانین واردات، برای واردات کالا و تجارت برخی از آیین نامه و بخشنامههایی تنظیم شده است که شما باید با آنها آشنا باشید و همیشه اطلاعات خود در این زمینه را بهروز نگه دارید.
مرحله ۴: انتخاب کشور، شما باید کشورهایی را انتخاب کنید که ممنوع المعامله نباشند.
مرحله ۵: ارسال پیش فاکتور، قبل از ثبت سفارش کالا شما باید درخواست پیش فاکتور را ارسال کنید.
مرحله ۶: ثبت سفارش، یکی از مراحل مهم در واردات کالا به حساب میآید که شما در طی فرآیند خرید آن را طی خواهید کرد.
مرحله ۷: پرداخت است که به صورت ارز دولتی یا ارز حاصل از صادرات انجام میشود.
مرحله ۸: حمل و نقل و بیمه، کالای شما میتواند از طریق هوایی، ریلی، دریایی و غیره وارد کشور شود.
مرحله ۹: ترخیص کالا از گمرک، پس از طی کردن مراحل بالا با موفقیت، شما باید مدارک لازم برای را به اداره گمرک ارائه دهید تا آنها نسبت به ترخیص کالای شما اقدام کنند.
دریافت کارت بازرگانی در یزد
با توجه به این که یزد یکی از شهرهای صنعتی و پر رونق امروزی به حساب میآید، دریافت کارت بازرگانی کار را برای تاجران و افزاد فعال در این حوزه آسان میکند. اگر قصد ورود به حوزه تجارت در استان یزد را دارید پیشنهاد میشود برای راحت شدن کار یک کارت بازرگانی دریافت کنید.
کارت بازرگانی یک مجوز رسمی برای واردات و صادرات و تمامی فعالیتهای مربوط به حوزه تجارت چه در سطح داخلی و چه در سطح بین المللی است. شما برای دریافت این کارت باید صاحب شرکت باشید.