پذیرش کالایی که برای یک هدف خاص وارد شده و قرار است مجدداً به کشور مبدأ بازگردانده شود، به طور کامل یا جزئی از حقوق گمرکی و مالیات معاف است. پذیرش موقت کالاها یک مکانیسم مفید برای مشاغل است. واردات موقت برای پردازش کالا چیست؟
در این مقاله قصد داریم درباره واردات موقت کالا صحبت کنیم.
واردات موقت چیست؟
تسهیلاتی است برای ورود کالا بدون پرداخت حقوق گمرکی و مالیات با ضمانتی که به رضایت رئیسکل گمرک و باهدف بازگرداندن مجدد کالا مطابق با قوانین گمرک داده میشود. برای مثال نمونه کالاهای وارد شده برای نمایشگاه که باید به مبدأ بازگردانده شوند. نمونههایی دیگر نیز میتواند شامل ماشینآلات بزرگی باشد که برای ساخت یک کارخانه وارد شده و پس از اتمام کار بازگردانده شدهاند.
مدت زمان قابل قبول واردات موقت یک کالا چقدر است؟
مدتزمان قابلقبول برای واردات غیردائمی کالا ۳ ماه از تاریخ واردات است. بااینحال، هرگونه تمدید (حداکثر ۱۲ ماه) باید قبل از موعد مقرر اعمال شود.
چه کالاهایی مجاز به استفاده از تسهیلات واردات موقت هستند؟
کالاهایی که با اهداف زیر وارد میشوند مجاز به استفاده از تسهیلات هستند:
- تحقیق و برگزاری نمایشگاه
- برای اجراهایی مانند نمایشهای زنده، موسیقی و سیرک
- جلسه، کنفرانس یا رویداد مشابه
- ارزیابی و تست
شرایط استفاده از تسهیلات واردات موقت چیست؟
شروط مورد نیاز برای استفاده از این تسهیلات به شرح زیر است:
- کالا را نمیتوان فروخت یا مبادله کرد.
- همان n کالا باید قبل از انقضا دوباره به کشور مبدأ صادر شود.
- باید مجوز باید برای کالاهای مشمول دستور گمرک (ممنوعیت واردات) صادر شود.
- کالاها را نمیتوان بدون اجازه رئیس گمرکات کشور اجاره داد، فروخت، انتقال داد یا معدوم کرد.
رویه واردات کالا از طریق واردات موقت چگونه است؟
روند کار بهصورت زیر است:
- واردکننده یا نماینده منصوب باید فرم درخواست را بهصورت کتبی به دفتر رئیس گمرکات کشور که کالا به آنجا وارد میشود ارائه کند. به همراه مدارک پشتیبان از قبیل:
- صورتحساب
- لیست بستهبندی
- بارنامه
- گواهی احراز هویت توسط کاربر نهایی
- برای نمایشگاههای سطح بینالمللی، تأییدیه وزارت تجارت و صنعت بینالمللی (MITI) لازم است، برنامه زمانبندی نمایشگاه و نامه تأیید برگزارکننده نیز باید پیوست شود.
- مجوز کالاهای مشمول دستور گمرک (ممنوعیت واردات)
- بازرسی فیزیکی برای تأیید کالا توسط گمرک انجام خواهد شد.
اگر اقلام وارد شده بازگردانده نشوند چه اتفاقی میافتد؟
تشریفات چنین وارداتی و صادرات مجدد در گمرک مرزی انجام میشود و نیازی به مجوز وزارت صنعت و تجارت نیست، بهاستثنای کالاهایی که در فهرست کالاهای ممنوعه هستند. در صورت عدم بازگرداندن اقلام در مدت مقرر، عوارض و مالیات مفروض باید در ایستگاه واردات پرداخت شود.
مدارک موردنیاز برای واردات موقت چیست؟
مدارک موردنیاز معمولا عبارتاند از:
- ضمانتنامه بانکی
- تأییدیه واردات موقت از گمرک
- فاکتور تجاری
- بارنامه هوایی
واردات موقت برای پردازش
این اقدام امکان ترخیص مشروط کالا را بدون پرداخت عوارض و مالیات به طور کامل یا جزئی میدهد. اقلام واجد شرایط برای واردات موقت برای پردازش، شامل کالاهایی است که بهمنظور نمایش دادن در نمایشگاهها یا پردازش یا تعمیر هستند. نمونههایی از پردازشهای داخلی روی کالاهای وارد شده عبارتاند از واردات لوازم جانبی، زیپها و دکمههایی که باید به پوشاکی که برای صادرات در نظر گرفته شده است متصل شوند.
ATA Carnet چیست؟
ATA Carnet یک سند گمرکی شناخته شده بینالمللی است که به محموله اجازه میدهد از یک کشور به کشور دیگر بدون مالیات و عوارض گمرکی منتقل شود. این محمولهها باید ظرف ۱ سال پس از سفر به کشور مبدأ خود بازگردند. اقلام ارسال شده ممکن است نمونههای تجاری، تجهیزات حرفهای برای فیلمها و کالاهایی برای نمایشگاه باشد.
چه مواردی مجاز به استفاده از اسناد ATA Carnet هستند؟
مواردی که مجاز به استفاده هستند عبارتاند از:
- نمونههای تجاری
- تجهیزات حرفهای (تجهیزات بازرگانی)
- اقلام مورداستفاده در نمایشگاهها
چه مواردی مجاز به استفاده از اسناد ATA Carnet نیستند؟
مواردی که مجاز به استفاده نیستند عبارتاند از:
- اقلامی که ممکن است آسیب ببینند یا یکبار مصرف باشند
- کالاهایی که برای فروش عرضه شدهاند
- سنگهای قیمتی
- کالاهایی باهدف بازفراوری یا تعمیر
- وسایل نقلیه
تفاوت بین ATA Carnet و واردات موقت چیست؟
واردات و صادرات موقت از یک کشور به یک کشور قابل اعمال است. در حالی که برای کارنه ATA ممکن است کالا در طول سفر خود از کشورهای مختلفی گذر کنند.
واردات موقت برای پردازش با شرکت بازرگانی وانیکس
نکته اصلی این است که برای رشد شرکت خود، باید پا به دنیا تجارت بینالمللی بگذارید. تجارت جهانی بازارهای جدیدی را به روی شما باز میکند و به شما کمک میکند کسبوکار خود را رونق ببخشید.
واردکنندگان و صادرکنندگان درگیر در تجارت جهانی برای مذاکره و توافق بر سر شرایط فروش کالا با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند. خریداران و فروشندگان با تمام جزئیات محصول، قیمت، روش ارسال، جزئیات تحویل و شرایط پرداخت توافق شده موافقت خواهند کرد. این جزئیات در سفارشهای خرید، پیشفاکتورها و قراردادهای فروش که توسط هر دو طرف امضا شده است، مشخص شدهاند.
یکی از بهترین روشها برای آسان کردن پیچیدگیهای مسیر واردات کالا استفاده از خدمات یک شرکت واسطه باتجربه است. شرکت بازرگانی وانیکس با تیم مشاوران متخصص و مجرب خود آماده پاسخگویی به سؤالات شما در حوزه واردات و صادرات است.
مشاوران این شرکت بهصورت ۲۴ ساعته آماده خدمترسانی به شما مشتریان عزیز هستند. اگر به دنبال واردات کالایی بهصورت موقت هستید، حتماً با تیم مشاوران مجرب وانیکس مشورت نمایید. آنها با توجه به تجربهای که دارند، به خوبی میتوانند شما را راهنمایی کنند.