همسایگان چین کدامند

کشور چین از منظر مساحت، بعد از کشور روسیه، دومین کشور عریض دنیا و دارای مرز زمینی مشترک با ۱۳ کشور است. و مرز آبی مشترک با شش کشور مختلف را دارد. لازم به ذکر است به دلایل قدیمی و کهنه با تعدادی از این کشورها بر سر مسائل متعدد در حال مناقشه های مختلف می‌باشد. همسایگان چین همگی به قدرت این کشور واقف هستند و همواره در تلاشند این موازنه را حفظ کنند.

 

 

همسایگان چین روی نقشه

۱- کشور روسیه: همسایه‌ی بزرگ شمالی

مرز زمینی کشور چین و روسیه در حقیقت مرز بین المللی میان کشور چین و قسمت آسیایی شکور روسیه است. بعد از مرزبندی نهایی که در اواسط دهه ۲۰۰۰ میلادی انجام گرفت، طول این مرز ۴،۲۰۹٫۳ کیلومتر و ششمین مرز بین المللی عظیم دنیا است. البته قسمتی از رودخانه آمور که به طرف شمال جریان دارد مرز میان کشور چین (در ایالت هیلونگ جیانگ) و کشور روسیه (در ناحیه سیبری) را نیز تشکیل می‌دهد.

۲- کشور مغولستان: همسایگی با صحرای گوبی

مرز کشور چین و کشور مغولستان از طرف غرب به شرق به طول ۴۶۳۰ کیلومتر امتداد دارد و بیشتر محدوده مرزی در صحرایی به نام گوبی را شامل می‌شود. این مرز چهارمین مرز بین المللی بزرگ دنیا است. از منظر سیاسی و جغرافیایی صحرای گوبی به ایالت خودمختار مغولستان (که مغولستان بیرونی نیز نام گذاری می‌شود) در طرف شمال و نواحی خودمختار مغولستان داخلی کشور چین در طرف جنوب بخش بندی شده است.

 

 

۳- کشور قزاقستان: همسایه‌ای تاثیر گذار در آسیای میانه 

خط مرزی کشور قزاقستان و کشور چین ۱/۷۸۲/۷۵ کیلومتر طول دارد که شامل ۱/۲۱۵/۸۶ کیلومتر مرز زمینی و ۵/۶۶۸/۹ کیلومتر خط مرزی است که در امتداد رودخانه‌ها یا دریاچه‌ها (یا در امتداد آن‌ها) قرار دارد. تقریبا ۲ روز و ۱ ساعت طول می کشد تا از کشور قزاقستان به کشور چین رانندگی کنید. قزاقستان در طول تاریخ قسمتی از قلمرو کشور چین بوده است ولی در حال حاضر کشور چین یک سرمایه‌گذار عمده در قزاقستان غنی از نفت و فلزات است و یکی از بازارهای مهم صادرات نفت قزاقستان به حساب می‌آید.

همسایگان چین روی نقشه

۴– کشور  قرقیزستان: سوئیس آسیای مرکزی

مرز کشور چین و قرقیزستان ۱۰۶۳ کیلومتر درازا دارد و در امتداد خط الراس متعدد کوه‌ها و قله‌های رشته کوه تیان شان جای دارد. این کشور لقب سوئیس قاره آسیا را به خود اختصاص داده است.

 

 

۵– کشور تاجیکستان: همسایه و متحد 

مرز کشور چین و کشور تاجیکستان ۴۷۷ کیلومتر طول دارد، این خط مرزی به دنبال یک مرز به صورت حدودی از شمال به جنوب در سراسر خط الراس کوه‌ها و قله‌های دامنه پامیر تا نقطه ۳ گانه هم‌ مرز با کشور افغانستان امتداد دارد. پارلمان کشور تاجیکستان به قرارداد ۱۹۹۹ مبنی بر واگذاری ۳۸۵ مایل مربع (معادل هزار کیلومتر مربع) زمین در محدوده کوهستانی پامیر رای مثبت داد و اختلافات مرزی یک قرن اخیر میان دو کشور چین و تاجیکستان حل شد.

۶– کشور افغانستان: مرز کوتاه ولی موثر

مرز میان کشور افغانستان و کشور چین یک مرز به طول ۹۰ کیلومتر است، که از ۳ ناحیه هر دو کشور با منطقه کشمیر تحت کنترل کشور پاکستان (گیلگیت و بالتستان) شروع می‌شود، و پس از حوزه آبریز در امتداد موستاق، به انتها می‌رسد. هم اکنون گذرگاه وخجیر که در ناحیه پایانی شرقی کریدور واخان جای دارد، تنها گذرگاه آبی و کشتیرانی میان کشور افغانستان و کشور چین است. این منطقه واخان را با منطقه خودمختار کشور تاجیکستان چین در ناحیه سین کیانگ وصل می کند.

۷- کشور پاکستان: مرز پر مناقشه

مرز کشور چین و کشور پاکستان ۵۹۶ کیلومتر است و از منطقه غرب به شرق از ۳ ناحیه با کشور افغانستان به ۳ نقطه مورد مناقشه با کشور هند در مجاورت یخچال بزرگ سیاچن می‌رسد و کوه‌های منطقه قراقروم، یکی از بلندترین رشته کوه‌های دنیا را شامل می‌شود.

مرز کشور پاکستان و کشور چین به وسیله کشور هند که مدعی مالکیت بر تمامی منطقه جامو و کشمیر است، به رسمیت قانونی شناخته نشده‌ است. این ادعا مرز کشور چین و کشور پاکستان را بی‌ اثر کرده و کشور هند را به همسایه کشور افغانستان مبدل می‌کند. کشور هند پیمان ۱۹۶۳ پاکستان و هند در تعیین تکلیف مرز را به رسمیت خود نمی‌شناسد و در سال ۱۹۸۴ یخچال سیاچن در کشمیر را اشغال کرد.

هم اکنون گردنه خنجراب تنها گذرگاه در مرز کشور پاکستان و کشور چین محسوب میشود که شاهراه قراقرم از آن می‌گذرد. گردنه کیلیک و گردنه مینتاکا نیز در قدیم مورد بهره‌گیری قرار می‌گرفتند اما در حال حاضر این دو گذرگاه بسته هستند. پروژه کوریدور اقتصادی کشور چین-پاکستان (CPEC) در سال ۲۰۱۵ میلادی با برآورد ۵۷ میلیارد دلار آمریکا بعد از ۲ سال رایزنی شروع شد تا با طول ۲۷۰۰ کیلومتر کاشغر در ناحیه شین‌جیانگ (غرب کشور چین) را پس از عبور از مرز ۲ کشور به بندر گوادر )جنوب غرب کشور پاکستان وصل کند.

۸- کشور هندوستان: همسایه‌ی بزرگ غربی

کشور هند بالغ بر ۳۴۸۸ کیلومتر مرز مشترک با کشور چین دارد. مرز کشور چین و کشور هند به صورت کلی به ۳ قسمت بخش‌بندی می‌شود: بخش غربی، بخش مرکزی و بخش شرقی. طولانی‌ترین مرز کشور چین با ایالتی از کشور هند مساحت ۱۵۹۷ کیلومتر را شامل می‌شود.

۹– کشور نپال: همسایگی در سایه‌ی دوستی‌های سیاسی

کل مرز مشخص شده میان ۲ کشور نپال و چین ۱.۴۳۹.۱۸ کیلومتر است. پروتکل مرزی کشور نپال و کشور چین در تاریخ ۲۰ ژانویه ۱۹۶۳ میلادی امضا شد، و بر اساس آن هر ۵ سال یک‌ بار از کل مرزهای تعیین شده به وسیله تیم‌هایی از هر ۲ کشور بازرسی می‌شود. قسمت‌هایی از کشور نپال با منطقه‌ی خودمختار تبت آغاز شده است.

همسایگان چین روی نقشه

در حدود بیست هزار تبتی در کشور نپال زندگی می گذرانند که به خاطر فشارهای کشور چین، نپال موضع سخت تری را در قبال فعالیت های آنها اتخاذ کرده است. اگر چه کشور هند به صورت سنتی یکی از حامیان مهم کشور نپال بوده، ولی مسدود شدن مرزهای مشترک کشورهای هند و نپال در سال های ۲۰۱۵ میلادی و ۲۰۱۶ میلادی دلیل شد تا کاتماندو با بحران سخت سوخت و همچنین دارو رو برو شود. همه این‌ها در حالی است که کشور چین در سال های گذشته سرمایه گذاری های چند صد میلیون دلاری در این کشور کرده و نفوذ خود را در کشور نپال بسیار افزایش داده است.

۱۰– کشور بوتان: همسایگی با وجود اختلافات مرزی

مرز بین‌المللی کشور بوتان و چین با منطقه‌ی  تبت چین است که چیزی در حدود ۴۷۷ کیلومتر طول دارد و به وسیله هیمالیا میان ۲ نقطه با کشور هند عبور می‌کند. پیمان دوستی کشور هند و کشور بوتان که سال ۱۹۴۹ میلادی امضا شد، بوتان را از منظر ایمنی و روابط خارجی زیر نفوذ کشور هند قرار داد. این پیمان، سال ۲۰۰۷ میلادی به‌ صورتی اصلاح شد که استقلال بیشتری به کشور بوتان بدهد. بر این اساس، در نسخۀ اصلاح‌شده نیز قید شده است که هیچ‌ یک از ۲ دولت نباید اجازه دهد که از قلمروی خود برای فعالیت‌هایی که برضد امنیت و منافع سمت دیگر است، بهره گیری شود.

۱۱– کشور برمه: میانمار فعلی

مرز کشور چین و میانمار ۲،۱۲۹ کیلومتر (۱،۳۲۳ مایل) طول دارد و از ۳ نقطه با کشور هند در شمال تا ۳ نقطه با لائوس در طرف جنوب کشیده شده است. سرزمین‌های میانمار در جنوب شرقی قاره آسیا جای گرفته است و از سمت شمال و شمال شرقی با کشور چین، از شرق و جنوب شرقی با لائوس و کشور تایلند، از جنوب با آبهای آندامان و خلیج بنگال و از غرب با بنگلادش و کشور هند هم‌ مرز می‌باشد.

۱۲- کشور ویتنام: همسایگی با تنش‌های تاریخی

مرز کشور چین و کشور ویتنام شامل یک خط مرز زمینی ۱۲۹۷ کیلومتری است که از ۳ نقطه با لائوس در سمت غرب تا ساحل آبهای خلیج تونکین در شرق و یک خط مرز دریایی در خلیج تونکین و آبهای جنوبی کشور چین مرتبط است. این در حالی است که اختلافات بر سر مرز زمینی با امضای معاهده مرز زمینی میان ۲ کشور حل شده است، مرز دریایی در حال حاضر به خاطر اختلاف بر سر مالکیت آب‌های این سرزمین و جزایر ، از جمله بر سر جزایر اسپراتلی و پاراسل، همچنان تعریف نشده است.

۱۳- کشور کره شمالی: همسایه‌ی آنسوی پل دوستی 

مرز کشور چین و کشور کره شمالی، مرز بین المللی‌ای است که جمهوری خلق چین و جمهوری دموکراتیک خلق کره (کره شمالی) را از یکدیگر به صورت کاما تفکیک می‌کند. این کریدور به طول ۱،۳۵۲ کیلومتر از رود یالو در خلیج کره در سمت غرب تا ۳ ناحیه با کشور روسیه در طرف شرق ادامه دارد. از غرب به شرق، رودخانه یالو، کوه پکتو و رودخانه تومن ۲ کشور را از هم تفکیک می‌کند. داندونگ، در منطقه لیائونینگ چین، در دلتای رودخانه یالو، عظیم ترین شهر در این خط مرزی است.

واردات از چین با تضمین ۱۰۰٪ کالا با شرکت وانیکس

شرکت وانیکس با سابقه و اعتبار ۱۰ ساله و پیشینه درخشان خود در امر واردات و صادرات این افتخار را دارد تا با تاجران و بازرگانان محترم ایرانی و خارجی همکاری‌های گسترده‌ای را انجام ‌می‌دهد. شرکت وانیکس با داشتن دفاتر و انبارهای قانونی در کشورهای چین-امارات(دبی و ابوظبی)-هند به مشتریان خود خدمت رسانی می‌کند. بر این اساس شما می‌توانید بعد از خرید و یا تامین کالای وارداتی و یا صادراتی خود و تحویل آن به انبارهای شرکت وانیکس قراردادی قانونی و دو طرفه امور حمل و نقل کالای خود را با خیال آسوده به تیم متخصص وانیکس بسپارید.

لازم به ذکر است که شرکت وانیکس برای رفاه حال مشتریان خود و حسن انجام کار کالای وارداتی و یا صادراتی شما را به صورت صد در صدی بیمه و همچنین تضمیت می‌کند. این ادعا هم در متن توافقی قرارداد ذکر می‌شود و هم یک چک به ارزش کالای مشتری به خود مشتری به عنوان ضمانت تحویل می‌دهد. حمل و نقل شرکت وانیکس بصورت کلی به دو روش دریایی و هوایی صورت می‌گیرد.

واردات و صادرات با تضمین ۱۰۰٪ کالا با شرکت وانیکس

انتخاب نوع حمل و نقل کالای مشتری به نوع کالای مشتری بستگی دارد. این دو نوع حمل و نقل اساسا از نظر قیمتی و زمانی با هم متفاوت هستند. بطور مثال اگر کسی در دریافت کالای خود عجله داشته باشد حمل و نقل هوایی را انتخاب می‌کند و مبلغ بیشتری را بابت حمل هوایی پرداخت می‌نماید.

 

 

همچنین شرکت وانیکس برای رفاه بیشتر مشتریان خود و ارائه پکیج کامل خدماتی حمل و نقل کالای مشتری عملیات خواله ارزی هم انجام می‌دهد. شرکت وانیکس با ارتباط با صرافی های قانونی سطح کشور مقدار حواله ارزی مشتری را بدون دریافت کوچکترین کارمزد انجام می‌دهد. لازم به ذکر است که شرکت وانیکس در این عملیات هیچگونه نفعی در محیا کردن حواله ارزی ندارد و این موضوع کاملا اختیاری و به تصمیم مشتری انجام می‌گیرد.

مزایای کار با وانیکس

قرارداد مطمئن

تحویل درب انبار

خرید از هر فروشگاهی در سراسر دنیا

چک تضمینی

واریز هزینه خدمات پس از تحویل بار

حواله یوان و دلار

حواله با کارمزد بسیار پایین

حمل دریایی 70 تا 75 روزه از چین

حمل دریایی 20 تا 25 روزه از دبی

حمل هوایی از چین

حمل هوایی 35 تا 45 روزه از چین

1 دیدگاه برای “همسایگان چین کدامند

  1. معلم گفته:

    ارزوپول کشوراستراتژیک چین که باهمسایگی کشورهای مهم چون هندوروسیه و….که بی شک تبادلات بین مرزی مشترک دارندباعث رشدورونق وشکوفایی اقتصادی منطقه خودشان وکشورهای که باارزیوان که به ارزش واقعی وغیردستوری وسلطه ای وثبات قیمت وآرامش وغیرتورمی واستواری وارزندگی برای اقتصادکشورهای مبادله کننده راخواهدداشت وآینده درخشان اقتصادی بیش ازسه چهارم جمعیت جهان راخواهدداد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *