مشکل چین با تبت چیست

تبتی‌ها در مقابل این بند از توافق مقاومت کردند و در آخر در سال ۱۹۵۹ میلادی بر اثر وقوع انقلابی همه جانبه هزاران تن کشته شدند و دالایی لاما، رهبر معنوی تبتی‌ها به کشور هند تبعید شد. در حقیقت اعتراضات کنونی علیه کشور چین به مناسبت فرا رسیدن سالگرد انقلاب تبتی‌ها شکل گرفته است. روزنامه گاردین با توجه به نا آرامی‌های جدید در سرزمین های تبت در گزارشی پیرامون مناسبات کشور چین و تبت بیان کرده است: به‌ رغم آنکه دولت مرکزی چین استقلال مناطق خود مختار تبت را در سال ۱۹۵۰ میلادی به رسمیت شناخت، ولی راهب‌های تبتی طی سال‌های اخیر همواره بر این باور هستند که طرف چینی هیچ وقت به آن قسمتی از تعهدات خود که در توافقنامه هفده ماده‌ای است عمل نکرده است. در واقع مشکل چین با تبت در همین توافقنامه خلاصه می‌شود. به همین خاطر تبت همواره صحنه‌ نا آرامی‌ها و آشوب‌های مختلف بوده است. بدترین مورد از این نا آرامی‌ها در سال ۱۹۸۸ میلادی به وقوع پیوست. یعنی درست پس از اعلام حکومت نظامی از سوی دولت مرکزی کشور چین بر سرزمین های تبت. اگرچه تبت را سرزمینی خود مختار می‌دانند، ولی خود تبتی‌ها بر این باورند که همچنان کشور چین بر کشورشان حکومت می‌کند و به نوعی مستعمره چین می‌باشند. در ادامه این مقاله از تیم وانیکس که در مورد مشکل چین با تبت می‌باشد با ما همراه شوید.

 

 

آیا سرزمین تبت کشور مستقل است یا بخشی از کشور چین است؟

سرزمین تبت، قلمرو دور افتاده و عمدتا بودایی پرور است که معروف به سقف جهان می باشد. این سرزمین به عنوان منطقه خودمختار در چین اداره می شود. کشور چین در سال ۱۹۵۰ میلادی هزاران سرباز را برای اجرای ادعای خود بر منطقه به تبت اعزام کرد. بعضی از مناطق به منطقه خودمختار تبت تبدیل شدند و بعضی دیگر در استان های همسایه کشور چین ادغام شدند.

آیا سرزمین تبت کشور مستقل است یا بخشی از کشور چین است؟

تبت به چه عنوانی معروف است؟

سرزمین تبت به عنوان بام جهان ، قطب سوم یا سرزمین یخ و برف در دنیا شناخته می شود. سرزمین تبت از معروف ترین مکان های دنیا است. کمتر کسی در مورد این سرزمین در قاره آسیا، خانه صومعه‌های بودایی، رشته کوه‌های غولپیکر هیمالیا، سگ‌های پرمو و مناظر چشم نواز چیزی نشنیده باشد.

 

تبت به چه عنوانی معروف است؟

چرا سرزمین تبت را سقف جهان می نامند؟

میانگین ارتفاع ​​فلات تبت بیش از ۴۵۰۰ متر از سطح دریا می‌باشد. این سرزمین به وسیله رشته کوه هایی محصور شده است که جزو ۲ قله از بلندترین قله دنیا، قله اورست و K2 را در خود قرار داده است. به خاطر ارتفاع بسیار فراوان از سطح متوسط ​​دریا ، به بام دنیا شهرت دارد.

چرا سرزمین تبت تا این حد فقیر است؟

مناظر چشم نواز فلات تبت و فرهنگ قومی بسیار غنی که به عنوان سقف جهان نیز شناخته می‌شود، در دهه‌های اخیر گردشگران داخلی فراوانی را به خود جذب کرده است، ولی خصوصیت‌های سخت جغرافیایی آن به صورت قابل‌ توجهی به مشکلات مرتبط با فقر کمک بسزایی کرده است و بیشتر آنها در مناطق کوهستانی بسیار دورافتاده و سعب العبور زندگی می‌کنند.

چرا سرزمین تبت تا این حد فقیر است؟

 

 

 

دالایی لاما کیست و چه کرد

هر ساله وقتی ماه مارس (اسفند و فروردین ایرانی) از راه می‌رسد، تبت روزهایی پر از بحران را سپری می‌کند، چرا که سالگرد وقایعی تلخ و تاریخی و سرنوشت‌ ساز که در آخر منجر به خروج دالای لاما از تبت شد. این بحران ها در این روزها، رنگ و بویی ویژه نیز پیدا می‌کند، چرا که امسال، شصت و سومین سالگرد این وقایع فجیع است. سال ۲۰۲۲ در واقع شصت و سومین سالگرد این سری وقایع تلخ و خروج رهبر مذهبی آنها یعنی شخص دالای لاما بود؛ خروجی که موجب شد تا معمای تبت همواره مانند یک راز در حاشیه بسیاری از تغییرات مربوط به کشور چین قرار بگیرد و مساله حاکمیت بر مهم‌ترین مرکز بودائیان دنیا، به محل یک اختلاف نظر جهانی مبدل شود.

دالایی لاما کیست و چه کرد

هم اکنون اگرچه ثبات و قدرت رو به رشد حکومت مرکزی کشور چین موجب شده تا مساله سرزمین های تبت از هر زمان دیگری کم‌ رنگ‌تر شود، ولی همواره وضعیت بودائیان طرفدار دالای لاما در این سرزمین به صورتی است که حکومت مرکزی چین ناچار است با تدابیر امنیتی بسیار شدید، جلوی شکل‌گیری اعتراض‌های گسترده تبتی ها را بگیرد.

۶۰ سال پیش در تبت دقیقا چه اتفاقی افتاد؟

بعد از اشغال همه جانبه سرزمین تبت به وسیله ارتش چین، حکومت دالای لاما و خودمختاری او در این مرزهای استان سرزمین تبت، به یک باره و یک شبه از بین نرفت. وی همواره در قصر خود باقی ماند و طی یک توافق با حزب کمونیست کشور چین به رهبری مائو، رهبر خودمختار استان تبت شد.

ولی تنش در تبت هرگز به آخر نرسید. به خصوص در نواحی که از نظر تبتی‌ها، خود تبت به حساب می‌امد ولی خارج از مرزهای استان تبت قرار داشت، این تنش زوایای وسیع تری نیز پیدا کرد. در آن مناطق از خودمختاری دالای لاما خبری نبود و قوانین حکومت مرکزی کشور با سخت‌گیری بیشتری قابلیت به اجرا گذاشتن داشتند.

یکی از نواحی اوج مقابله چینی‌ها و تبتی‌ها در زمانی رخ داد که مائو تصمیم گرفت در قالب یک برنامه اصلاحات ارضی، زمین‌هایی با کاربری کشاورزی را از زمین‌ داران فئودال پس بگیرد و در میان کشاورزان تقسیم بندی کند. در استان تبت، خودمختاری دالایی لاما دلیل شد تا اجرای این طرح به تاخیر بیافتد. ولی اجرای آن در سایر استان ها به شورش‌ مسلحانه بوداییان تبتی و درگیری با ارتش کشور چین انجامید. اخبار این درگیری‌ها به خیابان‌های شهر لهاسا، مرکز تبت می‌رسید و احساسات ضد چینی هر روز اوج فراوانی می‌گرفت.

در همچین فضای متشنج و خشنی بود که در ماه مارس سال ۱۹۵۹ میلادی، افسران ارتش چین از دالای لاما دعوت کردند تا در یک مراسم نمایش و رقص سنتی حضور یابد. این مراسم قرار بود در تاریخ ۱۰ مارس همان سال برگزار شود. در روایت رسمی چینی‌ها گفته می‌شود که دالای لاما خود درخواست کرده که در این مراسم حضور یابد و از سوی آنها دعوتی ارسال نشده بوده. لازم به ذکر است که شخص دالای لاما این روایت چین را به کل رد کرده است.

۶۰ سال پیش در تبت دقیقا چه اتفاقی افتاد؟

یک روز مانده به مراسم ذکر شده، افسران ارتش چین به گارد حفاظت از دالای لاما اطلاع دادند که برای رفتن به مراسم مذکور به حضور آنها احتیاجی نیست و خود چینی‌ها کار حفاظت از دالای لاما را بر عهده می‌گیرند. در میان افراد دالای لاما، این تصمیم با بی اعتمادی فراوانی بررسی شد. بعضی از مشاوران معتقد بودند که احتمالا چینی‌ها می‌خواهند دالای لاما را بروبایند.

خیلی سریع، خبرها درباره تصمیمات چینی‌ها در شهر پیچید و در تاریخ ۱۰ مارس، هزاران نفر از اهالی شهر در اطراف محل زندگی دالای لاما تجمع کردند تا از او به هر شکل محافظت کنند و نگذارند تا او از قصر خود خارج شود. شورش تبت عملا از همین‌ نقطه شروع شد چرا که این تجمع به درگیری‌های شدید و مسلحانه بیرون ازشهر پیوند ‌خورد و خیلی سریع مردم خواسته استقلال تبت از کشور چین را مطرح کردند.

واکنش رهبران وقت کشور چین، مستقر کردن نیروی نظامی، تانک و خمپاره‌ انداز در دور تا دور شهر بود. درگیری‌های پراکنده با مردم به قصد متفرق کردن آنها به مدت یک هفته تمام به طول انجامید و در نهایت در تاریخ ۱۷ مارس سال ۱۹۵۹ میلادی و بعد از اینکه ۲ خمپاره به نزدیکی قصر دالای لاما برخورد کرد، او به همراه خانواده و گروهی از اطرافیانش، بصورت کاملا مخفیانه از قصر خود خارج شد و به کشور هند گریخت.

کشور چین با شورش تبتی‌ها هم مقابله شدید کرد و حضور خیابانی مردم با خشونت هرچه بیشتر سرکوب شد. آمار رسمی از تلفات سرکوب شورش تبت علیه چین موجود نیست. تبتی‌ها مدعی هستند که به اسناد محرمانه‌ای از چینی‌ها دست یافته‌اند که نشان می‌دهد در جریان این سرکوب همه جانبه، چیزی در حدود ۸۵ هزار غیر نظامی و نظامی کشته شده‌اند. لازم به ذکر است که صحت این اسناد بیان شده از سوی پژوهشگران بین المللی مستقل به هیچ وجه تایید نشده‌ است.

 

واردات انواع کالا از چین با وانیکس

شما تاجران و بازرگانان ایرانی می‌توانید کالای مورد احتیاج خود را از طریق شرکت‌های مورد اعتماد که در کشور چین دارای دفتر معتبر و انبار هستند وارد کنید. شما می‌توانید به وسیله شرکت وانیکس واردات را به خودیه خود انجام دهید. شرکت بازرگانی وانیکس ارائه دهنده خدمات وارداتی از صفر تا صد می‌باشد. شما می‌توانید واردات خود را از ۲ کشور چین و دبی انجام دهید. واردات کالای مورد نظر به وسیله شرکت بازرگانی وانیکس دارای ضمانت صد در صدی کالا می‌باشد. به این صورت که شما در زمان بستن قرارداد واردات هر کالایی با شرکت تجاری و بازرگانی وانیکس، چک ضمانت به اندازه ارزش کالای وارداتی خود دریافت کنید.

درباره وانیکس

شرکت حمل و نقل بین المللی شهریار سازان سرمستان با نام تجاری وانیکس فعالیت خود را از سال ۱۳۸۹ با هدف تسهیل فرآیند واردات آغاز نمود. شرکت وانیکس از انتخاب تامین کننده و خرید کالا برای شما در کشورهای چین امارت و هند سپس حمل و نقل آن از کشور انتخابی و تحویل کالا درب انبار در کنار شما می باشد و به سرتاسر ایران نیز خدمات می دهد. تفاوت کار با وانیکس این است که این شرکت بازرگانی برای گارانتی به مشتریان خود چک تضمین می هد.

مزایای کار با وانیکس

قرارداد مطمئن

تحویل درب انبار

خرید از هر فروشگاهی در سراسر دنیا

چک تضمینی

واریز هزینه خدمات پس از تحویل بار

حواله یوان و دلار

حواله با کارمزد بسیار پایین

حمل دریایی 70 تا 75 روزه از چین

حمل دریایی 20 تا 25 روزه از دبی

حمل هوایی از چین

حمل هوایی 35 تا 45 روزه از چین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *