این واژه جزو اصطلاحاتی است که در حوزه بازرگانی و تجارت بینالمللی به کار میرود. ممکن یک تاجر نوپا نخستین بار با این واژه روبهرو شود و نداند که مقصود آن چیست. ما در ادامه این مقاله از بخش وبلاگ وانیکس شرکت وارد کننده کالا قصد داریم درباره این اصطلاح پرکاربرد اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم.
تعریف مانیفست محموله
همانطور که میدانید کالاهای بازرگانی توسط وسایل نقلیه حمل میشوند. در واقع به مجموع بار و محموله، مانیفست گفته میشود. مانیفست محموله، جزو مشخصات بار محسوب میشود. مانیفست اطلاعات تجاری بار یا محموله را نمایش میدهد. این اطلاعات شامل مواردی مثل آدرس فرستنده بار، آدرس گیرنده، مقدار بار و مواردی از این قبیل میباشد. برخی افراد معتقدند که این سند در حقیقت همان اظهارنامه است و حتی برخی کشورها این واژه را در کنار اظهارنامه را هممعنی میدانند. درحالی که ویژگیهای این دو کاملا با هم متفاوت است.
مانیفست در بازرگانی چه کاربردی دارد؟
طبیعی است که ندانید مانیفست چیست و در بازرگانی چه کاربردی دارد. اما با در این مقاله همه چیز را در این مورد برای شما عنوان خواهیم کرد. همانطور که گفتیم، کشورهای خارجی دو کلمه مانیفست محموله و اظهار نامه را معادل یکدیگر میدانند. در این کشورها مهم نیست که چه کالایی وارد کشور میشود. بنابراین وارد کننده باید برای کالایی که از راههای هوایی، دریایی و زمینی وارد کشور میکند سندی تحت این عنوان ارائه کند. درواقع سندی است نشان میدهد، کالا سالم به مقصد رسیده و از مکان بارگیری تا مقصد چیزی از آن کم نشده است.
ویژگیهای مانیفست چیست؟
مشخصات یک بار به صورت خلاصه در کنار آن قید میشود. این مشخصات که همان سند کالا محسوب میشوند، نباید دارای خط خوردگی باشند و باید به صورت واضح خوانده شوند.در قسمت بالا عنوان کردیم که مشخصاتی مثل تعداد بار، نوع بستهبندی، حجم و وزن کالاها توسط این سند مشخص میشوند.
ترخیص کالا توسط مانیفست محموله
ممکن است برای شما سوال پیش آید که آیا میتوان با استفاده از مانیفست کالا با بار را ترخیص کرد یا خیر. ترخیص کالا احتیاج به اظهارنامه دارد. این سند از قبل و با استفاده از یک سری مدارک آماده میشود. در ادامه به چند مورد از این مدارک اشاره خواهیم کرد.
- برگه بازرسی کالا
- قبض انبار
- برگه آزمایشگاه کالا
- کارت بازرگانی
- بارنامه و بیمه نامه
- مدارک ترانزیت و….
هزینه تجارت و بازرگانی کالا
هرکسی از عهده تجارت و سختیهای آن بر نمیآید. درست است که این مسیر سوددهی زیادی دارد، اما در عین حال این سود به سختی و با مشقت زیاد حاصل میشود. برای جلوگیری از ضرر و زیان در تجارت باید دوندگی کرد. لازم است تا یک تاجر با بخشنامههای مربوط به ارگانهای دولتی آشنا باشد که این آشنایی به دفعه اول ختم نمیشود.
چرا که هرچند وقت یکبار بروزرسانی شده و یک تاجر باید دائما اطلاعات خود را به روزرسانی کند. مهمترین چیز در این راه نا امید نشدن است.
قاعدتاً کمبود اطلاعات نتیجهای جز شکست نخواهد داشت. به تمام کسانی که قصد ورود به حوزه تجارت را دارند یا این که مدتی است مشغول اینکار هستند توصیه میکنیم که شرکتهای باسابقه خوب را برای ترخیص کالای خود انتخاب نمایند. لازم به ذکر است که اگر در فرایند ترخیص کالا مشکلی ایجاد شود، تاجر متحمل هزینه اضافی خواهد شد.
واردات به کمک وانیکس
شرکت وانیکس یکی از شرکتهای با تجربه در زمینه واردات کالا از کشورهایی مثل امارات و چین است. در صورت همکاری شما با این شرکت، کالاهایتان در بهترین شرایط ترخیص شده و شما متحمل هیچگونه هزینه اضافی نخواهید شد. اگر به دنبال یک شرکت با سابقه و مورد اعتماد برای واردات کالای مورد نظر خود هستید، وانیکس انتخابی شایسته برای شما میباشد.
سخن پایانی:
در این مقاله به تعریف یکی از اصطلاحات تخصصی حوزه بازرگانی یعنی مانیفست محموله پرداختیم. امیدواریم با خواندن این مقاله متوجه شده باشید که مانیفست چیست و در بازرگانی چه کاربردی دارد.