به طور کلی، فارکس را یک کلمه انگلیسی و به معنای مبادلات خارجی است که در بازار مبادلات به کار گرفته میشود. در واقع منظور از مبادلات فارکس، مبادلاتی است که بر رد و بدل کردن ارز خارجی مبتنی هستند. امروزه فارکس را یکی از مبانی تبدیل ارز یک کشور به ارز کشور دیگر میدانند که برای کاربردهایی نظیر مهاجرت، بسیار ضروری به شمار میآید.
آنچه قرار است در مطلب فارکس چیست بخوانید:
- بازار فارکس چیست
- اهمیت بازار فارکس
- چگونه میتوان از فارکس درآمد کسب کرد
- دلیل پر ریسک بودن فارکس
- آشنایی با انواع ریسکهای موجود در فارکس
- عوامل تاثیر گذار بر به وجود آمدن ریسکهای غیر معاملاتی
- مزایای فارکس
- معایب فارکس
- حضور پیدا کردن در فارکس با وانیکس
بازار فارکس چیست؟
در حال حاضر یکی از بهترین بازارهای جهانی برای سرمایه گذاری، بازار فارکس است. این بازار که بیشتری میزان گردش مالی را به خود اختصاص داده است، بازاری است که در روز چندین میلیارد دلار از معاملات جهانی پر آن انجام میشوند و سود زیادی را هم عاید افراد میکنند. هدف اصلی از به کار گرفتن بازار فارکس این است که ارزهای مختلفی که در کشورهای گوناگون وجود دارند، هم ارزش شوند. اما این هم ارزش شدن یعنی چه؟!
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که به کشورهای خارجی مهاجرت کرده باشید و بخواهید در این کشورها چیزی را خریداری کنید. مسلما باید پول آن کشور را به فروشنده ارائه کنید تا بتوانید آن چیزی که مد نظر هست را خریداری کنید. بازار فارکس به دلیل این که بدون اعمال قدرت فعالیت میکند و دستکاری نمیشود، یکی از پاکترین بازارهای است که در زمینه مبادلات ارزی وجود دارد.
اهمیت بازار فارکس
از سال ۱۹۷۱ که ارزش ارزهای مختلف در کشورها با یکدگر تفاوت پیدا کرد، بازار فارکس روی کار آمد. در این بازار، افراد میتوانند در سریعترین حالت ممکن ارزش ارزهای خود را تغییر دهند و با خیال راحت به سفر یا مهاجرت به کشورهای دیگر، بپردازند. مبادلات فارکس زیر نظر بانکهای تجاری و بانکهای اینترنتی اداره میشوند و از امنیت بسیار بالایی برخوردار هستند. از همین جهت است که این مبادلات را پراهمیت میدانند.
چگونه می توان از فارکس درآمد کسب کرد؟
شاید برای شما جالب باشد که بدانید بازار فارکس یکی از بازارهای پردرآمد برای افرادی است که تاجر هستند. این بازار پر از نوسان است و بازاری هم که نوسان داشته باشد، میتواند درآمد خوبی را فراهم آورد. به طور کلی، در بازار فارکس، ارزش هر کدام از ارزها در کشورهای مختلف، متفاوت است و همین تفاوت باعث میشود که افراد با خرید و فروش این ارزها، به سود برسند.
برای مثال اگر فردی یورو خریده باشد و این یوروی خریداری شده پس از مدتی به دلار تبدیل شود و این دلار تبدیل شده به فروش برسد، سود زیادی عاید فرد خواهد شد. دلیل این امر، همان نوسانات قیمت در فروش انواع ارز است.
دلیل پر ریسک بودن فارکس
یکی از عمدهترین دلایلی که پر ریسک بودن فارکس و بازار رایج در ان را نشان میدهد، نبود دانش کافی است. اکثر افرادی که میخواهند وارد این بازار شوند، تصور میکنند که اهرم موجود در فارکس تنها و تنها به سود منجر میشود. این در حالی است که خیلی از افراد با اثرات کنفس این تصور خود مواجه شدهاند.
شما پس از ورود به این بازار، هم ممکن است سود کنید و هم ممکن است زیان کنید. میزان سودی که به دست میآورید، تا حد زیادی به میزان دانش شما در مورد فضای فارکس و معادلات آن، بستگی دارد. بنابراین، قبل از ورود به این بازار، سطح دانش خود در مورد انواع ارز و مبادلات تجاری را افزایش دهید و سپس وارد شوید. اینجا است که به صورت هوشمندانه عمل میکنید و اثرات بسیاری از ریسکهای فارکس را نیز از بین میبرید.
آشنایی با انواع ریسکهای موجود در بازار فارکس
در تمامی مبادلات ارز در سر تا سر جهان، ریسکهایی حاکم است که اگر افراد به آنها توجه نکنند، ضرر میبینند. فضای فارکس هم خالی از این ریسکها نیست. ریسکهای موجود در این فضا را به دو بخش کلی ریسک معاملاتی و ریسک غیر معاملاتی تقسیم میکنند هر کدام از این انواع، خود زیر مجموعههایی نیز دارند. در ادامه با معنی و مفهموم هر کدام از ریسکهای فارکس، آشنا خواهید شد.
ریسک های معاملاتی
ریسکهای معاملاتی همان گونه که از نامشان پیدا است، بر معاملات تجاری و ارزی حاکم هستند. این ریسکها اغلب اوقات به دلیل عدم قطعیت در مورد انواع عوامل تاثیر گذار در یک معامله خود را نشان میدهند.
این ریسکها ( ریسکهای معاملاتی ) خودشان دو نوع دارند. نوع اول، ریسکهایی هستند که از نوسانات قیمت ارز در بازار نشئت میگیرند و نوع دوم، ریسکهایی هستند که به خطاهای انسانی مرتبط میشوند. اگر شما در این بازار حواستان به کلاهبرداران و دام گذاران نباشد، ضررهای زیادی را متحمل خواهید شد. بیایید در مورد انواع ریسک معاملاتی فارکس، بیشتر بدانیم:
- ریسک معاملاتی فارکس ناشی از نوسانات قیمت ارز: شاید برای شما جالب باشد که بدانید که تغییرات نرخ ارز بر روی تمامی ابعاد تجارت و مبادلات، اثرگذار است در بازار فارکس هم وجود نوسانات به یک تهدید بزرگ تبدیل شده است چرا که هر آن امکان ضرر کردن یا سود کردن وجود دارد و این، به شانس فرد بستگی دارد. شما به هنگام انجام معاملات در این بستر جهانی، باید توجه داشته باشید که چه نوع ارزی را با چه ویژگیهایی میخرید تا در نهایت به سود برسید.
- ریسک معاملاتی فارکس ناشی از خطاهای انسانی: تمامی افرادی که در فارکس فعال هستند، یک تحلیل کلی از آیندهی تجارت خود در این فضا را در نظر دارند که در اغلب مواقع، این تحلیل اشتباه است. آینده نگریهای غلط، عدم تمرکز بر روی مسائل مالی، خرید و فروشهای نادرست و خطاهایی که از انسان سر میزند در برجستهتر شدن این ریسک، نقش دارد.
در صورتی که شما اطلاعات و دانش کافی بر روی فرآیندهای تجاری نداشته باشید و نتوانید تمرکز کنید، اسیر دام کلاهبرداران خواهید شد. بنابراین، لازم است که با حواس جمع، وارد این بازار شوید.
ریسک های غیر معاملاتی
نوع دیگری از ریسکها در فضای فارکس وجود دارند که ما آنها را با نام ریسک غیر معاملاتی میشناسیم. این نوع از ریسکها در حقیقت تهدیداتی جامع هستند که از سوی عوامل خارجی و بر علیه معامله گران، اعمال میشوند. این عوامل، ممکن است نرخ ارز باشد، عوامل کلاهبرداری باشند و یا همان طرفین معامله باشند. در هر صورت، باید با دانش بالا وارد فارکس شوید که این ریسکها را نیز منحدم کنید.
عوامل تأثیر گذار بر به وجود آمدن ریسک های غیر معاملاتی
به طور کلی تصمیمات سیاسی یک کشور، حملات تروریستی و منابعی که یک کشور دارد، میتواند معاملات غیر تجاری را تحت شعاع قرار دهد. علاوه بر این، بحرانهای اقتصادی بانکهای مرکزی در کشورهای مختلف، باعث برجستهتر شدن ریسکهای غیر معاملاتی شدهاند. برای مثال در سال ۲۰۰۵ بزرگترین شرکت رگوله جهان دچار ورشکستگی بود و هیچ کس باور نمیکرد که چنین شرکت قدرتمندی، ورشکستگی بشود. این در حالی بود که این شرکت، به بانکها بدهکاری زیادی داشت.
گاهی اوقات هم ممکن است اختلالاتی که در سیستمها به وجود میآیند، ریسک ییافرینند. این ریسکها معمولا برای کاربران فارکس گران تمام میشوند چرا که سر تا سر ضرر هستند.
مزایای فارکس
فضای فارکس با توجه به این که یک فضای جهانی است، دارای مزایای زیادی برای انجام معاملات تجاری است. این مزایا عبارتند از:
- انعطاف پذیری
- شفافیت
- گزینههای معاملاتی زیاد
- قابلیت اتوماتیک کردن
- داشتن ارزهای مختلف برای معامله
- هزینه تراکنش پایین
- نقدینگی بالا
- شما برای انجام معاملات فارکس نیاز به مکان خاصی ندارید و میتوانید معاملات خود را در فضای مجاری و به راحتی، پیش ببرید.
- ارزهای جهانی در فا کس رونق زیادی دارند. پس طبیعی است که امکان دسترسی به درآمدهای دلاری را هم داشته باشید.
- در این فضا نیازی به پرداخت مالیات یا عوارض اضافه بر سازمان نیست و درآمد شما سر تا سر سود است.
معایب فارکس
بر خلاف مزایای زیاد، معایبی هم برای فارکس در نظر گرفته شدهاند:
- ریسکهای عملیاتی در این فضا بسیار زیاد است.
- برای این که وارد بازار شوید، به دانش و اطلاعات بالایی نیاز دارید که گاه بسیار زمانبر هستند.
- در فارکس، شاخصهای پیچیدهای از نوسانات قیمت ارائه میشوند.