عوارض واردات هزینهای است که برای ورود کالاها توسط مقامات گمرک یک کشور اخذ میشود. معمولاً این ارزش کالا است که مقدار عوارض واردات را تعیین میکند. عوارض واردات ممکن است به نام حقوق گمرکی، تعرفه، مالیات واردات یا تعرفه واردات نیز شناخته شود.
عوارض واردات کالا چیست؟
عوارض به مالیاتی اطلاق میشود که بر کالاها در هنگام حملونقل از مرزهای بینالمللی اعمال میشود. به زبان سادهتر، مالیاتی است که از واردات و صادرات کالا اخذ میشود. دولت از این هزینه برای افزایش درآمدهای خود، حفاظت از صنایع داخلی و جلوگیری از رکود چرخه تولید داخلی استفاده میکند. نرخ حقوق گمرکی بسته به اینکه کالا در کدام کشور و از چه چیزی ساخته شده، متفاوت است.
هدف کشورها از دریافت تعرفه گمرکی و عوارض واردات چیست؟
تعرفه واردات دو هدف اصلی و متمایز دارد: اولاً افزایش درآمد دولت و دوم رونق بخشیدن به بازار کالاهای تولید شده در داخل کشور که مشمول حقوق واردات کالا نیستند. حقوق گمرکی همچنین بهمنظور دستیابی به اهداف متعدد دیگری از جمله ارتقای انرژی پاک و محدودکردن واردات غیرضروری نیز میتواند باشد.
تفاوت بین حقوق واردات کالا و مالیات چیست؟
وقتی صحبت از واردات کالا به میان میآید، اصطلاحات «عوارض» و «مالیات» را میتوان بهراحتی اشتباه گرفت؛ بنابراین ابتدا باید به درک درستی از معنای آنها برسیم:
عوارض یا تعرفه گمرکی چیست؟
تعرفه گمرکی نوعی مالیات بر کالاهای مرزی است که توسط گمرک بهعنوان درآمد دولت و برای حمایت از صنایع محلی اخذ میشود. سؤالی که ممکن است پیش بیاید، این است که چه نوع تعرفههایی وجود دارد؟ نمونههای رایج عبارتاند از حقوق ضد دامپینگ، تعرفههای تجاری و حقوق صادرات و واردات. البته نوع رایج آن مربوط به تعرفههای واردات هستند که برای کالاهایی که وارد یک کشور میشوند اعمال میشود.
چه کسی ملزم به پرداخت حقوق گمرکی است؟
واردکننده ملزم به پرداخت تعرفه گمرکی است.
مالیات چیست؟
مالیاتها هزینههای دولتی هستند که برای کالاهای خریداری شده که وارد یک کشور میشوند (وارداتی) قرار میگیرند. باوجوداینکه کالا در خارج از کشور خریداری شده است، این مالیات بر مصرف همچنان اعمال و هنگام ورود کالا به کشوری باید توسط گمرک وصول شود.
چه نوع مالیاتهایی وجود دارد؟
مالیات بر فروش، مالیات بر ارزشافزوده (VAT) و مالیات بر کالاها و خدمات (GST). نرخ مالیاتها بسته به کشور و نوع محصول متفاوت است.
چه کسی مالیات میپردازد؟
مالیات معمولاً توسط واردکننده پرداخت میشود. تفاوت اصلی بین مالیات و عوارض واردات در این است که تعرفه گمرکی نوعی مالیات بر کالاهایی است که وارد یا خارج میشوند، درحالیکه مالیاتها هزینههایی هستند که تقریباً برای همه خریدها اعمال میشود. هر دو در کل در هزینههای واردات و صادرات یک محصول نقش دارند.
تعرفه گمرکی و مالیات بر اساس چه فاکتورهایی محاسبه میشوند؟
میزان حقوق گمرکی و مالیاتی که باید برای یک محموله بپردازید توسط چندین عامل تعیین میشود:
- کد HS
کد HS برای طبقهبندی نوع محصول استفاده میشود. مقامات گمرکی از این کد برای بررسی سریع آنچه در حال حملونقل است و اعمال مالیات، حقوق گمرکی و هرگونه مقررات مربوطه استفاده میکنند.
- ارزش کالا
ارزش کالا از جمله هزینه حملونقل و بیمه به گمرک کمک میکند تا تعرفه گمرکی و مالیات را تعیین کند و محموله شما را ترخیص نماید. به همین دلیل ذکر ارزش صحیح کالا در فاکتور تجاری ضروری است.
- توضیحات کالا
توضیحات کالا از جمله نوع محصول و کشور سازنده در میزان حقوق گمرکی مؤثر است. برای اطمینان از طبقهبندی صحیح کالاها، کد HS و توضیحات کالا باید مطابقت داشته باشند.
- قراردادهای تجاری بینالمللی بین کشورها
قراردادهای تجاری بینالمللی بین کشورها میتواند بر میزان مالیات و حقوق ورودی یک محموله تأثیر بگذارد. اگر تبادل کالاها بین کشورهایی صورت میگیرد که دارای یک توافق تجاری مشترک هستند، ممکن است تعرفه گمرکی معاف شوند یا واجد شرایط کاهش نرخ باشند.
مأموران گمرک چگونه حقوق گمرکی و عوارض واردات را ارزیابی میکنند؟
مقامات گمرکی از اطلاعات موجود در فاکتور تجاری و سایر اسناد مربوطه برای تعیین حقوق گمرکی و مالیات استفاده میکنند. به همین دلیل ضروری است که جزئیاتی مانند کد HS و ارزش دقیق کالا را در فاکتور تجاری خود درج کنید و بهخاطر داشته باشید. اگر اطلاعات لازم را در اختیار گمرک قرار ندهید، محاسبه تعرفهها و مالیات بر روی محموله شما بر عهده گمرک است که ممکن است منجر به پرداخت هزینه بیشتر شود.
نحوه محاسبه حقوق واردات کالا
ابتدا باید نرخ تعرفه گمرکی کالای موردنظر را تعیین کنید. این نرخ برای هر کشوری متفاوت است. برای یافتن آن، باید به صفحه تعرفه گمرکی یا تجاری در وبسایت دولتی کشور مقصد مراجعه کنید. معمولاً میتوانید با استفاده از کد HS یا توضیحات محصول، نرخ تعرفههای گمرکی را جستجو کنید. بهعنوانمثال، نرخ حقوق گمرکی یا تعرفه تجاری برای تیشرت زنانه که از ایالات متحده وارد بریتانیا میشود ۱۲ درصد است.
هنگامی که نرخ مربوطه را پیدا کردید برای محاسبه تعرفه واردات کالا؛ ارزش کالا، هزینه حملونقل، هزینه بیمه و هر هزینه اضافی را با هم جمع و سپس هزینه کل را در نرخ تعرفه گمرکی ضرب کنید. نتیجه مقدار هزینهای است که باید برای واردات کالای خود به گمرک بپردازید.
برخی از کشورها از روشهای محاسبه متفاوتی استفاده میکنند؛ بنابراین به یاد داشته باشید که این مورد را در وبسایت دولتی کشور موردنظر یا شرکت واسطهای که برای واردات کالای خود با آن قرارداد بستهاید، بررسی کنید.
چه زمانی باید عوارض واردات را پرداخت کنیم؟
معمولاً باید قبل از خروج کالا از گمرک کشور مقصد، آنها را پرداخت کنید. شرکت واسطهای که از طریق آن کالای خود را وارد نمودهاید، میتواند هزینه را از طرف شما پرداخت کند تا مطمئن شود کالاهای شما بهسرعت آزاد میشوند.
در عمل، وقتی کالاهای وارداتی برای اولینبار وارد کشور میشوند، حقوق ورودی دریافت میشود. بهعنوانمثال، در ایالات متحده، زمانی که محموله کالا به مرز میرسد، مالک، خریدار یا یک کارگزار گمرکی باید اسناد ورودی را در بندر ورودی ثبت کند و حقوق برآورد شده را به گمرک بپردازد.
پرداخت آسان عوارض گمرکی و واردات با شرکت بازرگانی وانیکس
بررسی مبلغ قابل پرداخت برای تعرفه واردات کالا نیازمند درنظرگرفتن فاکتورهای زیادی است؛ بنابراین دقت و توجه زیادی میطلبد پیشنهاد میکنیم برای محاسبه دقیق هزینههای مربوط به واردات کالا حتماً از یک شرکت بازرگانی واسطه راهنمایی بخواهید. شرکت بازرگانی وانیکس بهعنوان یکی از بهترین شرکتهای بازرگانی در حوزه واردات کالا آماده خدمترسانی به شما است.
مشاوران وانیکس بهصورت ۲۴ ساعته آماده پاسخگویی به مشتریان هستند. تیم وانیکس با شرکت در رویدادهای مهم در زمینه واردات و زمینه کاری خود، همواره سعی در افزایش تجارب افراد خود داشته است، چرا که معتقد است تنها با حضور افراد متخصص در شرکت میتواند به بزرگترین هدف خود یعنی جلب رضایت مشتریان خود قدم بردارد.