اگر میخواهید به اطلاعات بیشتری درباره شهر بائوتو چین دست یابید، از شما دعوت به عمل میآوریم تا انتهای این مقاله ما را همراهی بفرمایید.
معرفی شهر بائوتو چین
بائوتو یا Baotou (به چینی: 包头市) بزرگترین شهر از نظر جمعیت شهری در مغولستان داخلی چین است. این شهر بر اساس سرشماری سال ۲۰۲۰، به عنوان یک شهر در سطح استان اداره میشود و منطقه ساخته شده (مترو) آن که از ۵ ناحیه شهری آن تشکیل شده است، خانه ۲,۲۶۱,۰۸۹ نفر با جمعیت کل ۲,۷۰۹,۳۷۸ است که شهرستانهای تحت صلاحیت آن را تشکیل میدهند. قبلا صنعت اصلی شهر بائوتو چین، فولاد بود؛ با این حال، در دهههای اخیر، این شهر به دلیل پردازش مواد معدنی کمیاب خاکی استخراج شده در بیان اوبو در سطح بینالمللی شناخته شده است. همچنین این استخراجها، Baotou را به بزرگترین منبع چینی مواد معدنی تبدیل کرده است.
درباره آبوهوای شهر بائوتو چین نیز باید بگوییم، این شهر دارای آبوهوای نیمهخشک سرد (Köppen BSk) است که به زمستانهای طولانی، سرد و بسیار خشک، تابستانهای گرم و تا حدودی مرطوب و بادهای قوی، بهویژه در بهار مشهور است. دما در بائو اغلب در زمستان به زیر ۱۵- درجه سانتیگراد (۵ درجه فارنهایت) رسیده و در تابستان به بالای ۳۰ درجه سانتیگراد (۸۶ درجه فارنهایت) میرسد.
تاریخچه ای از بائوتو چین
حال که به یک آشنایی کلی با شهر بائوتو چین رسیدید، در ادامه تاریخی که این شهر پشت سر گذاشته است را باهم بررسی میکنیم. همچنان همراه ما باشید.
برخی از رویدادهای تاریخی مهم این شهر عبارتند از:
v تاریخ اولیه
منطقهای که اکنون به نام Baotou شناخته میشود در زمانهای قدیم، محل سکونت عشایر بود که برخی از نوادگان آنها بعدا بهعنوان مغول طبقهبندی شدند. در مقایسه با پایتخت مغولستان داخلی یعنی شهر هوهوت (Hohhot)، ساختوساز بائوتو، به عنوان یک شهر، نسبتا دیر انجام شد و در نهایت در سال ۱۸۰۹ این منطقه عنوان شهر را به خود گرفت.
اوایل قرن بیستم
در اوایل این قرن، در سال ۱۹۲۳، یک راهآهن از پکن تا این شهر ساخته شد و در پی این اقدام، Baotou شروع به رونق برخی از سیاستهای صنعتی خود کرد. همچنین در این بازه زمانی، یک سرمایهگذاری مشترک آلمان و چین در سال ۱۹۳۴ فرودگاه بائوتو را ساخت و مسیر هفتگی Baotou را به نینگشیا و لانژو متصل کرد. در این دوره برای سفر از از این شهر به لانژو یا ینچوان، از گاری و جاده شتر استفاده میشد. همچنین جادههای کاروانی از این شهر به اوردوس و لیگ آلکسا وجود داشت.
جنگ داخلی چین
شهر بائوتو چین از سال ۱۹۳۷ تا ۱۹۴۵ تحت کنترل ژاپن بود. در ۱۹ سپتامبر ۱۹۴۹، پس از شورش، این شهر تحت کنترل کمونیستها قرار گرفت و در نهایت دولت خلق در فوریه ۱۹۵۰ تشکیل شد.
اواخر قرن بیستم
در سالهای اولیه کمونیستی، Baotou بهعنوان یک مرکز صنعتی خدمت میکرد و بخش قابل توجهی از اقتصاد آن، از تولید فولاد تأمین میشد.
زلزله ۱۹۹۶
در ۳ می ۱۹۹۶، در ساعت ۰۳:۳۲ بامداد (UTC 11:32 صبح به وقت محلی)، زلزلهای به بزرگی ۶.۴ ام اس در شهر بائوتو چین رخ داد. از آنجایی که مرکز زمینلرزه در نزدیکی این شهر قرار داشت، Baotou در اثر زلزله بسیار آسیب دید؛ ۲۶ نفر کشته، ۴۵۳ نفر مجروح و ۱۹۶۶۳۳ نفر خانههای خود را از دست دادند. در این زلزله زیرساختهای برق شهر نیز آسیب دید و روان شدن خاک در اطراف باتلاقهای رودخانه زرد رخ داد.
قرن ۲۱ ام
در اوایل قرن بیست و یکم، اقتصاد Baotou به سرعت رشد کرد و از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ حدود ده برابر شد. تولید ناخالص داخلی شهر در سال ۲۰۱۶ به اوج رسیده و در حدود ۳۸۶.۷۶۳ میلیارد RMB بود اما از آن زمان به بعد به طور قابلتوجهی کاهش یافته است.
اقتصاد بائوتو چین
شهر بائوتو چین، بزرگترین اقتصاد منطقه خودمختار مغولستان داخلی به شمار رفته و تقریباً ۲۱.۳٪ از کل تولید ناخالص داخلی (GDP) این منطقه را تا سال ۲۰۱۲ به خود اختصاص داده بود. در سال ۲۰۱۸، تولید ناخالص داخلی این شهر ۲۹۵.۱۸۰ میلیارد یوان (RMB) بود که ۷.۲۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت اما بسیار کمتر از اوج شهر ۳۸۶.۷۶۳ میلیارد یوان در سال ۲۰۱۶ بود.
بخش ثانویه Baotou برای اقتصاد شهر بسیار مهم است؛ به طوریکه از سال ۲۰۱۶، ۱۸۲.۲۱۵ RMB به اقتصاد شهر کمک کرده که ۴۷.۱۱٪ از کل تولید ناخالص داخلی شهر است. با این حال کل اقتصاد بائو، از آن زمان کاهشیافته و تا سال ۲۰۲۰، بخش ثانویه شهر ۱۱۵.۳۰۰ میلیارد یوان به اقتصاد بائوتو کمک کرده است.
علاوه بر اینها، منطقه توسعه اقتصادی و فناوری Baotou Xingsheng یک منطقه صنعتی در Baotou است که در پیشرفت اقتصادی این شهر، نقش زیادی ایفا میکند. همچنین این شهر، سنگ معدن معادن بیان اوبو، بزرگترین منبع فلزات کمیاب در سطح جهان را پردازش میکند که در سال ۲۰۰۵، ۴۵ درصد از کل تولید روی زمین را به خود اختصاص بود.
همانطور که اشاره شد در سالهای اولیه کمونیستی، شهر بائوتو چین به عنوان یک مرکز صنعتی خدمت میکرد و بخش قابل توجهی از اقتصاد آن از صنعت فلزات، عمدتا فولاد، تأمین میشد. شایان ذکر است که پایگاه آهن و فولاد این شهر با کمک اتحاد جماهیر شوروی برای کمک به چین در توسعه اقتصادش ساخته شده است.
واردات از بائوتو چین
برای به انجام رساندن فرآیندهای مربوط به واردات از بائوتو چین، علاوه بر آشنایی با مقررات و قوانین وضع شده در این حوزه، همواره لازم است که تجار و واردکنندگان به چگونگی فرآیند اجرایی این امر و مراحل انجام آن شناخت داشته و از تجربه کافی نیز برخوردار باشند. از جمله این فرایندهای اجرایی میتوان به امور مربوط به بانکداری و تجارت بینالملل، امور گمرکی و ترخیص کالا، حملونقل بینالملل، چگونگی تخصیص ارز اشاره کرد.
در این بخش از مقاله با بیان شرح مختصری از گامهای اجرایی واردات، قصد داریم شما کاربران عزیز را با چگونگی به انجام رساندن این فرایندهای مهم آشنا کنیم؛ مراحل آورده شده در زیر بخشی از مهمترین گامهای واردات هستند.
- دریافت کارت بازرگانی: اولین مرحله برای انجام واردات، دریافت کارت بازرگانی است. لازم است که تجار در این مرحله، به سازمانهای ذیربط مراجعه کرده و نسبت به دریافت و اخذ کارت بازرگانی خود اقدام کنند. گفتنی است که این کارت به دو نوع حقوقی و حقیقی تقسیمبندی میشود و انواع مختلفی از لحاظ کاربردی دارد.
- شناخت قوانین و مقررات روز تجارت با شهر Baotou: شاید اطلاع دارید که بر اساس نیاز کشورها و هر منطقه، برخی بخشنامهها و قوانین به طور مرتب در حال تغییر هستند؛ بنابراین لازم است، یک واردکننده جهت پیش بردن یک تجارت اقتصادی، اطلاعات و اخبار مرتبط به حیطه فعالیت خود را به صورت روزانه مطالعه کرده و در این حوزه، اطلاعات خود را بهروزرسانی کند.
- انتخاب کالای وارداتی: در این مرحله باید نیازهای داخلی را بررسی کرده و همچنین از کالاهای صادراتی Baotou اطلاع داشته باشید. همچنین بعد از قطعی شدن نوع کالا، باید با فروشندگان این شهر وارد مذاکره شده و بر اساس روشهای اعتبار سنجی، از میان آنها یکی را برای تجارت برگزینید. لازم است در این مرحله، علاوه بر مسلط بودن به زبان این شهر با قوانین و مقررات وارداتی آن نیز تا حدودی آشنا باشید.
- درخواست ارسال پیشبرگ یا پیشفاکتور: یکی از مراحل اصلی واردات کالا، درخواست پرفرما یا پیشفاکتور محسوب میشود که از آن، بعداً برای به ثبت رساندن سفارش نیز استفاده میشود. در حقیقت، پیشبرگ، یک سند ارسال شده توسط فروشنده برای خریدار است که حاوی مشخصات کامل کالا بوده و به شرح هرکدام میپردازد.
- ثبت سفارش: در این گام، واردکننده با مراجعه به سامانه ثبت سفارش وزارت صمت، درخواست خود را مبنی بر واردات اجناس مدنظر ارائه میدهد. چونکه ممکن است بعضی از اجناس ممنوعیت وارداتی داشته باشند، پیش از خرید و انجام سایر مراحل، لازم است که کارشناسان وزارت صمت درخواست واردات این نوع کالاها را بررسی کنند تا خارج از قوانین و مقررات داخلی کشور، هیچ نوع کالایی وارد نشود.
- تخصیص ارز و پرداخت بینالمللی: واردکننده در این مرحله، اقدام به تهیه ارز میکند. معمولا تهیه ارز به چندین روش متفاوت به انجام میرسد. گفتنی است که برای وارد کردن برخی از کالاهای اساسی، عموماً توسط دولت، ارز ترجیحی یا ارز دولتی اختصاص داده میشود تا برای انجام فرآیندهای واردات، بستر مناسبی ایجاد شود.
- حملونقل و بیمه محموله: همواره روشهای گوناگونی برای حملونقل کالاها وجود دارد؛ ازجمله، حملونقل جادهای، ریلی، هوایی و دریایی. این روشها باید بسته نوع توافق با فروشنده و مبدأ کالا انتخاب شوند. قابل ذکر است که استفاده از قواعد بینالمللی اینکوترمز در انتخاب روش حملونقل کالا سهیم بوده و لذا شخص واردکننده لازم است بهخوبی با این قوانین آشنا باشد.
- ترخیص کالا از گمرک: پس از به اتمام مراحل فوق، اجناس خریداری شده وارد گمرک میشوند. بعد از وارد شدن کالا به گمرک شخص باید با آگاهی از قوانین ترخیص کالا به این منطقه مراجعه کرده و کالاهای خود را با ارائه مدارک و اسناد موردنیاز، ترخیص کند.
صادرات به بائوتو چین
برای صادرات به بائوتو چین نیز تجار باید از دانش و تخصصهای لازم بهرهمند باشند تا بتوانند در روند این کار موفق شده و به سود برسند. همانطور که اطلاع دارید صادرات کالا علاوه بر سودی که برای فرد صادرکننده به همراه دارد، با ارزآوری، در پیشرفت اقتصادی کشور نیز سهیم است؛ بنابراین واضح است که توسط دولت برخی قوانین و مقرراتی برای نظارت بر آن تدوین میشود که آگاهی از آنها جزو ملزومات است.
پس از اینکه از قوانین و مقررات وضع شده برای خروج کالا از کشور آگاه شدید، نیاز است قوانین وارداتی کشور چین را نیز مرور کنید که تا در ادامه با مشکلی مواجه نشوید. بعد از تسلط بر این موارد نیز لازم است بازار شهر Baotou را بررسی کنید تا با کالاهای پر تقاضای آن آشنا شده و اجناس را طبق آن نیازها آماده کنید. سایر مراحل نیز مثل صدور پیش فاکتور به خریدار و تبادلات ارزی و حملونقل کالا نیز، متناسب با شرایط قرارداد و مطابق با مراحل اشاره شده در بخش واردات انجام میشوند.
فورواردر از بائوتو چین
فورواردر از بائوتو چین، یعنی شخصی که کاملا بر اصول و قوانین تجارت بینالمللی آشنا بوده و نحوه حمل بار شما را برنامهریزی میکند. همانطور که در بخش فوق نیز اشاره کردیم، حمل بار از مبدأ تا مقصد مد نظر، نیاز به آشنایی با برخی قوانین دارد که فوروادرها با اطلاع از آنها، از بروز هرگونه مشکلی در روند جابهجایی، جلوگیری میکنند.
خرید از بائوتو چین
خرید از بائوتو چین، یکی از مراحل اصلی واردات از این شهر به حساب میآید که گذر موفق از آن، مانند تمامی مراحل این کار، نیاز به تجربه و مهارت دارد. پس اگر در خودتان این مهارتها را نمیبینید هرگز وارد این حیطه نشوید.
خرید عمده از بائوتو چین
خرید عمده از بائوتو چین نیز درست مانند خرید خرده از آن، نیازمند آگاهی با برخی از ضوابط و شرایط است. مثلا اینکه شما باید با زبان و فرهنگ فروشندگان این شهر آشنا باشید تا بتوانید در مذاکره با آنان موفق عمل کنید.
کارگو از بائوتو چین
در رابطه با کارگو از بائوتو چین باید بگوییم، منظور، همان حمل محموله تجاری از این شهر به داخل کشور است. همانطور که در فوق نیز اشاره کردیم، روش کارگو باید متناسب با نوع قرارداد و نوع کالا باشد.
سخن پایانی با وانیکس
در این مطلب از سری مقالات وبلاگ وانیکس، همه چیز درباره شهر بائوتو چین را مورد بحث قرار داده و نکاتی را درباره تاریخچه، اقتصاد و نحوه صادرات و واردات از آن بیان کردیم. در نهایت امیدواریم خواندن این مقاله نقشی مثبت در افزایش اطلاعات شما داشته باشد.
سؤالات متداول درباره شهر بائوتو
-
اولین مرحله شروع تجارت با شهر بائوتو چین چیست؟
اخذ کارت بازرگانی اولین مرحله شروع تجارت یعنی واردات از و صادرات به شهر بائوتو چین است.
-
آیا شرکت وانیکس در زمینه تجارت با Baotou میتواند به تجار کمک کند؟
بله؛ این شرکت در تجارت با مناطق مختلف چین سررشته داشته و میتواند کار شما را با بهترین کیفیت انجام دهد.