علاوه بر این، دیماند مشخص میکند که هر تولیدکننده به ازای چه مبلغی میتواند اقدام به تولید کالا نماید. در این مقاله از وانیکس به بررسی و تشریح demand در گمرک میپردازیم.
فهرست مطالب Demand یا دیماند در گمرک:
- دیماند در گمرک
- سخن پایانی
- سؤالات متداول
دیماند در گمرک چیست؟
اگر نیاز به دریافت خدمات از گمرک در ساعاتی جز ساعتهای اداری یا در مکانی خارج از اماکن گمرکی داشته باشید، طبق قانون شما موظف به پرداخت هزینه هستید. به این نوع هزینه پرداختی در گمرک، demand گفته میشود. این هزینه، اغلب در هنگام خارج شدن کامیونها بعد از ساعتهای اداری از گمرک؛ از آنها دریافت میشود. میزان این هزینه نیز بسته به اینکه گمرک از نظر جغرافیایی در چه مکانی قرار گرفته است از ۱۵ تا ۱۰۰ هزار تومان متغیر است.
به جز گمرک، شرکتها و بندرهایی هستند که به صورت کاملا مجزا دارای انبارهایی برای نگهداری کالا هستند و حتی در ساعات غیر اداری نیز به مشتریان خدمترسانی میکنند. البته لازم به ذکر است که هم اکنون، ترخیص کالا از گمرک به صورت شبانه روزی امکان پذیر است و نیازی به پرداخت demand نیست. حتی اگر هم مجبور به پرداخت آن باشید، باید مبلغ بسیار ناچیزی را پرداخت کنید.
لازم به ذکر است که این هزینه برای خدماتی که در بنادر ارائه میشود نیز باید پرداخت گردد. از آنجایی که بنادر در ایران به صورت شبانهروزی فعالیت میکنند، میزان هزینهای که دریافت میکنند بسیار ناچیز است. به عنوان مثال تمام کشتیهای ایرانی و خارجی که بین ساعات ۱۵ تا ۱۹ وارد بنادر شمالی و جنوبی کشور شده و درخواست نگهداری کالا داشته باشند، به ازای هر یک ساعت موظف به پرداخت ۳ دلار هستند.
سخن پایانی
برای درخواست خدمات گمرکی در خارج از ساعتهای اداری، افراد موظف به پرداخت هزینه اندکی هستند که بهاصطلاح دیماند یا Demand نامیده میشود. این هزینه بیشتر به خاطر عبور کامیونها در خارج از ساعت اداری از گمرکات، دریافت میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، میتوانید با کارشناسان اقتصادی در وانیکس مشورت نمایید.
سؤالات متداول درباره دیماند در گمرک
-
هزینه demand معمولاً چقدر است؟
این مبلغ بسته به موقعیت جغرافیایی گمرک از ۱۵ تا ۱۰۰ هزار تومان متغیر است.
-
برای نگهداری کالاها بدون پرداخت دیماند چه کنیم؟
شرکت ها و بنادری وجود دارند که دارای انبارهایی به صورت مجزا برای نگهداری کالاها هستند.