دولتها نسبت به مردم جامعه وظایفی دارند که برای انجام این امور نیازمند منابع مالی هستند. این منابع مالی میتواند با روشهای مالیاتی یا غیرمالیاتی تامین شوند؛ روشهای مالیاتی مثل دریافت مالیات از درآمد و شرکتها و یا دریافت مالیات از صادرات و واردات. دریافتهای غیرمالیاتی هم شامل درآمد بانک مرکزی و درآمد شرکتهای دولتی است. در ادامه با موضوع حقوق ورودی در این مقاله از وانیکس با ما همراه شوید. برای واردات گلس موبایل بدون گمرک در سریعترین زمان و با کمترین هزینه با وانیکس تماس بگیرید تلفن : ۰۲۱۸۸۸۵۲۰۱۳- ۰۹۱۹۴۷۰۶۰۳۵
واردات کالا با وانیکس تلفن : ۰۲۱۸۸۸۵۲۰۱۳– ۰۹۱۹۴۷۰۶۰۳۵
برای واردات کالا با وانیکس تماس بگیرید تلفن : ۰۲۱۸۸۸۵۲۰۱۳
برای واردات بدون گمرک با کمترین هزینه و در کمترین زمان با شرکت وانیکس تماس بگیرید – تلفن : ۰۲۱۸۸۸۵۲۰۱۳- ۰۹۱۹۴۷۰۶۰۳۵
همانطور که گفتیم یکی از روشهای تامین منابع مالی در کشور از مالیات ورود و خروج کالاهای تجاری است؛ برای مثال، دریافت حقوق ورودی نوعی درآمد مالیاتی برای دولتها به شمار میآید. به مبلغی که واردکننده حین واردات محصول به سازمان گمرک پرداخت میکند، حقوق ورودی گفته میشود.
حقوق ورودی با جمع ارزش CIF(سیف کالا) به همراه هزینه بیمه و هزینه حمل و نقل بینالمللی محاسبه میشود. در محاسبه این موضوع عواملی مانند نوع کالا، شیوه حمل و نقل (زمینی، ریلی، هوایی، دریایی)، ارزش مادی کالا با نرخ ارز گمرکی و ویژگیهای فیزیکی کالا مانند حجم و وزن دخیل است.
مبلغ دریافتی توسط سازمان گمرک یا همان حق ورودی کالا، به عوامل گوناگونی وابسته است. این عوامل میتواند تحت تاثیر نوع کالا، ارزش مادی کالا، ابعاد یا تعداد آن قرار بگیرد. اگر قصد واردات کالاهای تجاری با تعداد بالا داشته باشید، بر ارزش آن افزوده میشود؛ برای همین شما ملزم به پرداخت مبلغ بیشتری به عنوان حقوق ورودی هستید. همچنین اگر ابعاد کالا بزرگتر شود، حجم زیادی اشغال کرده و باعث بالا رفتن حقوق گمرکی میشود.
شیوه حمل و نقل کالا یکی از موارد تاثیرگذار در محاسبه این مبلغ است. برای مثال، روشهای هوایی هزینه بالاتری دارند و مبلغ این معقوله را افزایش میدهند. شما میتوانید با انتخاب شیوههای ارزانتر برای حمل و نقل، سیف کالا و در نتیجه حقوق ورودی را کاهش دهید. در ادامه به توضیحی مختصر درباره سیف کالا خواهیم پرداخت.
برای شرکت در دوره آموزش واردات تا کسب درآمد بالا با وانیکس و معرفی بهترین و پرسودترین کالاها برای واردات کلیک کنید
سیف همان هزینه حمل و نقل است که به مبلغ حقوق ورودی افزوده میشود. سیف در واقع مجموع مبلغ ارزی کالا با نرخ ارز اعلامی توسط گمرک، به همراه هزینه بیمه و هزینه جابهجایی محموله میباشد. در اکثر مواقع حمل و نقل کالا با روش سیف به نفع خریدار میباشد؛ زیرا که هزینه حمل و نقل و ریسکهای احتمالی را کاهش میدهد. البته گاهی امکان دارد که این مبلغ توسط شرکت فروشنده به عنوان هزینههای خدماتی در اظهارنامه ثبت شود و قیمت نهایی را بالاتر ببرد.
این مبلغ هنگام ورود به گمرک به سازمان گمرک یا نهادهای مربوط پرداخت میشود. عدم پرداخت این مبلغ در گمرک و سرپیچی از سایر قوانین مالیاتی ممکن است برایتان مشکلات جدی به وجود بیاورد. علاوه بر این، یکی از مجوزهای لازم برای تمدید کارت بازرگانی تسویه با سازمانهای مالیاتی است. اگر قصد پیشرفت در عرصه واردات را دارید، بدانید که پیروی از قوانین شرط لازم برای فعالیت و پیشروی در این حرفه است.
خیر. مبلغ ورودی توسط هر کشور به صورت مستقل تعیین میشود و به سیاستهای اقتصادی هر کشور وابسته است. برای مثال، یکی از سیاستگذاریهای اقتصادی در کشور ایران خودکفا شدن در زمینه تولید انواع خودکار و خودنویس است. در سالهای اخیر بالا بردن حقوق ورودی برای وارد کردن این محصولات، یکی از تدابیر موثری بود که در این زمینه اندیشیده شد. افزایش این مبلغ برای واردات محصولاتی که نمونههای داخلی آن با همان کیفیت وجود دارد، برای حمایت از تولید داخل وضع شده است؛ این امر تاثیر به سزایی در جلوگیری از واردات محصولات غیرضروری به کشور دارد.
آیا صادرات کالا هم نیازمند پرداخت حقوق مالیاتی است؟
بله. فرد صادرکننده برای صادرات کالا ملزم به پرداخت مبلغی از ارزش کالاهای خروجی، با عنوان حقوق صادراتی است. در گذشته سیاستهای اقتصادی کشور بر آن بود که برای صادرات کالا مبلغ مالیاتی کسر نشود؛ با این حال در سالهای اخیر از تمام کالاهای صادراتی حقوق مالیاتی دریافت میشود. ذکر این نکته هم ضروری است که اگر چنانچه صادرکننده منابع حاصل از صادرات را به چرخه اقتصادی بازگرداند، از پرداخت حقوق صادراتی معاف خواهد شد.
در زمینه محاسبه جز به جز هزینهها طی واردات کالا و پرداخت انواع حقوق گمرکی ریسکهای احتمالی وجود دارد. در صورت عدم تسلط به قوانین تجارتی و چگونگی محاسبه حقوق گمرکی ممکن است بخش زیادی از سرمایه خود را از دست بدهید و سود کمی نصیبتان شود. اگر به تازگی پا به عرصه تجارت گذاشتهاید بهتر است قبل از اقدام برای واردات کالا با کارشناسان باسابقه مشورت کنید؛ شما میتوانید به همین منظور از شرکتهای بازرگانی معتبر نیز کمک بگیرید.
اگر اطلاعات کافی در زمینه واردات کالا، پرداخت حقوق گمرکی و سایر هزینههای جانبی را ندارید، میتوانید با شرکتهای بازرگانی معتبر مشورت کنید. محاسبه دقیق هزینهها، انتخاب ایمنترین شیوه برای پرداخت، ترخیص کالا و مراحل دیگر واردات نیازمند تجربه هستند؛ اگر سابقه واردات کالا از کشورهای تجاری را ندارید مشورت با افراد باتجربه، کمک بسیاری به شما خواهد کرد. همچنین همکاری با شرکتهای بازرگانی میتواند ریسک واردات محصول شما را کاهش دهد و از هر گونه ضرر مالی احتمالی جلوگیری کند.
۵/۵
(۲ نظر)
این مطلب را به اشتراک بگذارید
برای واردات کالا با وانیکس تماس بگیرید تلفن : ۰۲۱۸۸۸۵۲۰۱۳