حسابداری بازرگانی چیست؛ حسابداری شرکت های بازرگانی چگونه است
حسابداری بازرگانی یکی از شغلهای پراهمیت در شرکتهای بازرگانی ایرانی است. اهمیت این شغل از این جهت است که فرایند گردش مالی شرکتهای بازرگانی یعنی هزینه و درآمد به آن وابسته است. بنابراین، فردی که اینکار به او سپرده میشود، باید با وظیفه خود کاملا آشنا باشد و کارش را به نحو احسن انجام دهد. در ادامه این صفحه از سایت وانیکس به اینکه حسابداری بازرگانی چیست؛ حسابداری شرکت های بازرگانی چگونه است خواهیم پرداخت.
واردات کالا با وانیکس تلفن : ۰۲۱۸۸۸۵۲۰۱۳– ۰۹۱۹۴۷۰۶۰۳۵
برای واردات کالا با وانیکس تماس بگیرید تلفن : ۰۲۱۸۸۸۵۲۰۱۳
قصد داریم تا در این مقاله به صورت مفصل در مورد حسابداری بازرگانی صحبت کنیم. اگر علاقهمند هستید که بیشتر در این زمینه بدانید، تا پایان همراه ما باشید و خواندن این مقاله کاربردی را از مجموعه بازرگانی وانیکس از دست ندهید.
موضوعاتی که در مقاله حسابداری بازرگانی به آنها اشاره خواهیم کرد.
حسابداری بازرگانی چیست؟
تفاوت حسابداری بازرگانی و حسابداری دولتی چیست؟
وظایف حسابداری بازرگانی چیست؟
هزینه استهلاک چیست؟
تهیه کاربرگ در موسسات بازرگانی
تخفیف تجاری چیست؟
منظور از تخفیف چانه زنی چیست؟
حسابداری بازرگانی چیست؟
بررسی سود و زیان شرکتهای بازرگانی و نظم دادن به حسابهای مالی مسئله حائز اهمیتی است. چرا که موفقیت و شکست یک تجارت به این عامل بستگی دارد که میزان سوددهی شرکت چقدر بوده است. وظایف زیادی بر عهده حسابدار بازرگانی است که تمام آنها باید به درستی انجام شوند. در ادامه به چند مورد از این وظایف اشاره خواهیم کرد.
برای انجام گروپاژ با بهترین قیمت با وانیکس کلیک کنید.
حسابداری بازرگانی چیست؟
تنظیم سندهای مالی
نامهنگاری های اداری
کار با ماشین های اداری
انجام کارهای اداری
آشنایی با قوانین مالیات و بیمه
نظم دادن به امور مالی شرکت
وظایف یک حسابدار بازرگانی به این موارد محدود نمیشود. در ادامه چند مورد از وظایف را شرح خواهیم داد. خوب است بدانید که موفقیت در این رشته نیازمند آشنایی حسابدار با یکسری از برنامههای کاربردی میباشد. داشتن آشنایی نسبی با نرمافزار اکسل و کسب مهارتهای هفتگانه به حسابدار کمک میکند تا تجزیه و تحلیلهای آماری و بررسی حسابهای مالی شرکت را با سهولت بیشتری انجام دهد.
برای استفاد ه از خدمات مشاوره وارداتوانیکس به صورت رایگان کلیک کنید.
تفاوت حسابداری بازرگانی و حسابداری دولتی چیست؟
تفاوت عمدهای در نوع فعالیت شرکتهای دولتی و بازرگانی وجود دارد. مثلا هدف اصلی شرکتهای دولتی ارائه خدمت به مردم و برطرف کردن مشکلات آنها می باشد. درحالی که تمرکز شرکتهای بازرگانی نیل به سود و موفقیت بیشتر است که تحقق این مهم از طریق یک حسابدار بازرگانی کاربلد کار چندان سختی نیست.
برای استفاده از خدمات واردات ته لنجی با وانیکس با کمترین هزینه کلیک کنید.
یکی دیگر از مواردی که بین حسابداری بازرگانی و دولتی تفاوت ایجاد کرده است، اعمال ضوابط و دستورالعملهای مختلف میباشد. ضوابط و دستورالعمل های مربوط به شرکتهای دولتی موارد مختلفی مثل وظایف کارکنان، وظایف صاحبان حساب، سرپرستان امور مالی و… را مشخص مینماید. اجرای این قوانین تا زمانی که به شکل درست رعایت شوند لازم است.
یکی دیگر از تفاوتها مربوط به حسابهای بانکی این دو شرکت میباشد.حسابهای مجزا در این دو شرکت، یکی از اصلی ترین مواردی است که تفاوت میان آنها را آشکار میکند. حساب مجزا به مجموعهای از مبالغ نقد و هر نوع دارایی مالی دیگری گفته میشود که صرف فعالیتهای مشخص و اجرای ضوابط میشود. در مورد شرکتهای دولتی، وظایف و اختیارات کارکنان مطابق دستورالعمل های از پیش تعیین شده است و در واقع از آنجایی که پرسنل به مردم خدمت میکنند، وظیفه دارند طبق ضوابط عمل کنند.
برای شرکت در دوره آموزش واردات تا کسب درآمد بالا با وانیکس و معرفی بهترین و پرسودترین کالاها برای واردات کلیک کنید
وظایف حسابداری بازرگانی چیست؟
ثبت اسناد حسابداری موسسه بازرگانی
در حسابداری بازرگانی، مدارک اهمیت زیادی دارند. بنابراین باید ثبت و ضبط شوند. اطلاعات مربوط به این مدارک یعنی بهای محصولات خریداری شده و حتی فروشرفته خیلی مهم است و سود و زیان شرکت از طریق این اطلاعات مشخص میشود. ثبت این اطلاعات باید هرروز انجام شده و به روز دیگر موکول نشود. با ثبت این اطلاعات مهم، تهیه تفاسیر و لیست های مالی شرکت به سهولت امکانپذیر خواهد شد.
برای استفاده از خدمات کارگو از چین وانیکس کلیک کنید
تمهید صورت مالی
در شرکتهای بازرگانی، حسابدار تجاری وظیفه دارد که هر چندماه یکبار گزارشی از لیست مالی شرکت ارائه دهد. مواردی در این لیست مشخص خواهند شد که میتوان به لیست بدهکار و بستانکار اشاره کرد. همان طور که اشاره کردیم، این گزارشهای مالی بر اساس اطلاعات ثبت شده توسط حسابدار بازرگانی در یک سال گذشته آماده میشود. هدف از ارائه نیز ارزیابی سود شرکت در یک سال گذشته میباشد. در صورتی که تفسیر این گزارشهای مالی نشان دهد شرکت به سمت ضرر و زیان رفته، باید علت عدم سوددهی مشخص شده و رفع گردد. همچنین میتوان با تغییر استراتژی های شرکت موانع را برطرف نمود و به سودآوری رسید.
اگر دارایی های شرکت بازرگانی ثابت بمانند، در صورت گذشت زمان بهرهوری و فایده خود را از دست داده و به سمت فرسایش و کهنگی میروند. در نتیجه این امکان که بتوان از آنها استفاده کرده و عملیاتی انجام داد وجود ندارد.
تعیین هزینه استهلاک و برآورد آن بر عهده حسابدار بازرگانی است و روشهای متفاوتی برای تعیین آن وجود دارد. روشی که مشاهده میکنید عمومیت بیشتری داشته و بیشتر حسابداران از آن برای تعیین هزینه استهلاک استفاده میکنند.
هزینه استهلاک = ارزش اسقاط – بهای تمام شده دارایی ثابت / عمر مفید دارایی
تهیه کاربرگ نیز توسط حسابدار بازرگانی انجام میشود و یکی دیگر از کارهایی است که حتما باید به آن توجه کرد. میتوان گفت که تهیه کاربرگ نیز جزو وظایف این پوزیشن شغلی است. در تهیه کاربرگ، بخشی به نام تراز آزمایشی وجود دارد که اطلاعاتی در آن ثبت میشود. بخشی به نام ستون اصلاحات نیز وجود دارد که باید یک سری نکات در آن رعایت شود.
گاهی بعضی از فروشندگان کالا به منظور جلب مشتری، جذب خریدار و دلایل اینچنینی بر روی محصولات خود تخفیف میگذارند. این کار که با عنوان تخفیف تجاری شناخته میشود، در دفاتر مشخص نمیشود. در فروش کالا با این روش، قیمتی که خریدار میپردازد کمتر از قیمتی است که در کاتالوگها قید شده است.
بعضی از خریداران عادت دارند تا در هنگام خرید تخفیف بگیرند. تخفیف چانهزنی نیز اشاره به تخفیف گرفتن با همین روش دارد. شایان ذکر است که این نوع تخفیف درون دفاتر مشخص نمیشود.
سعی کردیم تا در این مقاله راجعبه موضوع مهم حسابداری بازرگانی بحث کنیم. وظایف مربوط به حسابداری بازرگانی، تعریف این رشته و تفاوت آن با حسابداری دولتی را برای شما بیان کردیم. در ادامه نیز سعی کردیم چندین مورد از اصطلاحات تخصصی مربوط به حسابداری بازرگانی را نیز به اختصار شرح دهیم. امید است که با خواندن این مقاله اطلاعات مورد نیازتان را به دست آورده باشید. برای آنکه در راستای واردات کالا، مسائل مربوط به حسابداری و تجارت بینالمللی دچار مشکل نشوید، میتوانید از شرکت وارداتی وانیکس که از گروهی متخصص تشکیل شده، کمک بگیرید.