تحلیل تکنیکال چیست و چه کاربردی در سرمایه گذاری دارد؟

تحلیل تکنیکال چیست

برخلاف تحلیل بنیادی که تلاش می‌کند ارزش اوراق بهادار را بر اساس نتایج تجاری مانند فروش و درآمد ارزیابی کند، تحلیل تکنیکال بر مطالعه قیمت و حجم تمرکز دارد. در این مقاله از وانیکس به موضوع تحلیل تکنیکال چیست و کاربرد آن در سرمایه‌گذاری، می‌پردازیم.

فهرست مطالب تحلیل تکنیکال چیست و چه کاربردی در سرمایه گذاری دارد:

  • آشنایی با تحلیل تکنیکال
  • نحوه استفاده از تحلیل تکنیکال
  • شاخص های تحلیل فنی
  • مفروضات اساسی تحلیل فنی
  • تحلیل تکنیکال در مقابل تحلیل بنیادی
  • سخن پایانی

آشنایی با تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال چیست ؟ ابزارهایی برای بررسی روش‌هایی که عرضه و تقاضا برای اوراق بهادار بر تغییرات قیمت، حجم و نوسانات ضمنی تأثیر می‌گذارد، استفاده می‌شود. technical analysis با این فرض عمل می‌کند که فعالیت‌های معاملاتی گذشته و تغییرات قیمت اوراق بهادار می‌توانند شاخص‌های ارزشمندی برای پیش‌بینی قیمت آتی اوراق بهادار باشند.

اغلب برای تولید سیگنال‌های معاملاتی کوتاه مدت از ابزارهای مختلف نموداری استفاده می‌شود؛ اما همچنین می‌تواند به بهبود ارزیابی قدرت یا ضعف یک اوراق بهادار آن کمک کند. این اطلاعات به تحلیلگران کمک می‌کند تا برآورد کلی ارزش‌گذاری خود را بهبود بخشند. تجزیه و تحلیل تکنیکال که امروزه می‌شناسیم اولین بار توسط چارلز داو در اواخر دهه 1800 معرفی شد.

آشنایی با تحلیل تکنیکال

چندین محقق معروف از جمله ویلیام پی همیلتون، رابرت ریا، ادسون گولد، و جان مگی مفاهیم نظریه داو را بهبود بخشیدند و به شکل‌گیری پایه آن کمک کردند. امروزه technical analysis تکامل یافته است و صدها الگو و سیگنال را در برمی‌گیرد که طی سال‌ها تحقیق، توسعه‌ یافته‌اند.

 

 

نحوه استفاده از تحلیل تکنیکال

تحلیلگران حرفه‌ای اغلب از technical analysis در ارتباط با سایر اشکال استفاده می‌کنند. معامله‌گران خرده‌فروش ممکن است تنها بر اساس نمودارهای قیمت اوراق بهادار و آمار مشابه تصمیم‌گیری کنند، اما تحلیلگران به‌ندرت تحقیقات خود را به تحلیل بنیادی یا فنی محدود می‌کنند. تحلیل تکنیکال در بازارهای کالاها و فارکس که معامله‌گران بر روی حرکات کوتاه‌مدت قیمت تمرکز می‌کنند، بسیار رایج است.

technical analysis تلاش می‌کند تا تغییرات قیمت تقریبا هر ابزار قابل معامله‌ای را که عموما در معرض نیروهای عرضه و تقاضا است، از جمله سهام، اوراق قرضه، معاملات آتی و ارز پیش‌بینی کند. در واقع، برخی این تحلیل را صرفا مطالعه نیروهای عرضه و تقاضا می‌دانند که در تغییرات قیمت بازار یک اوراق بهادار منعکس می‌شود.

شاخص های تحلیل فنی

در سراسر صنعت، صدها الگو و سیگنال وجود دارد که توسط محققان برای حمایت از معاملات تحلیل تکنیکال توسعه داده شده است. تحلیلگران فنی همچنین انواع متعددی از سیستم‌های معاملاتی را توسعه داده‌اند تا به آنها در پیش‌بینی و معامله بر اساس نوسانات قیمت کمک کنند. برخی از شاخص‌ها عمدتا بر شناسایی روند فعلی بازار متمرکز هستند.

به طور کلی، تحلیلگران فنی به انواع گسترده شاخص‌های زیر نگاه می‌کنند:

  • روند قیمت
  • الگوهای نموداری
  • شاخص‌های حجم و نوسانات
  • اسیلاتورها
  • میانگین‌های متحرک
  • سطوح حمایت و مقاومت

مفروضات اساسی تحلیل فنی

دو روش اصلی برای تجزیه و تحلیل اوراق بهادار و تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری استفاده می‌شود: تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال. تحلیل بنیادی شامل تجزیه و تحلیل صورت‌های مالی یک شرکت برای تعیین ارزش منصفانه کسب و کار است. در حالی که تحلیل فنی فرض می‌کند که قیمت اوراق بهادار از قبل منعکس‌کننده تمام اطلاعات در دسترس عموم است و در عوض بر تجزیه و تحلیل آماری تغییرات قیمت تمرکز می‌کند.

مفروضات اساسی تحلیل فنی

تحلیل تکنیکال در مقابل تحلیل بنیادی

هر دو روش برای تحقیق و پیش‌بینی روندهای آتی قیمت سهام استفاده می‌شوند و مانند هر استراتژی یا فلسفه سرمایه‌گذاری، هر دو طرفداران و مخالفان خود را دارند. تحلیل بنیادی روشی برای ارزیابی اوراق بهادار با تلاش برای اندازه‌گیری ارزش ذاتی یک سهام است. تحلیلگران بنیادی همه چیز را از شرایط کلی اقتصاد و صنعت گرفته تا وضعیت مالی و مدیریت شرکت‌ها مطالعه می‌کنند. درآمدها، هزینه‌ها، دارایی‌ها و بدهی‌ها همگی از ویژگی‌های مهم برای تحلیل‌گران بنیادی هستند.

 

 

technical analysis با تحلیل بنیادی تفاوت دارد؛ زیرا قیمت و حجم سهام تنها ورودی‌های آن هستند. فرض اصلی این است که تمام عوامل بنیادی شناخته شده در قیمت لحاظ می‌شوند؛ بنابراین نیازی به توجه دقیق به آنها نیست. تحلیلگران فنی سعی نمی‌کنند ارزش ذاتی اوراق بهادار را اندازه‌گیری کنند، بلکه از نمودارهای سهام برای شناسایی الگوها و روندهایی استفاده می‌کنند که نشان می‌دهد سهام در آینده چه تغییراتی خواهد کرد.

تحلیل تکنیکال در مقابل تحلیل بنیادی

سخن پایانی

روش‌های مختلفی برای یادگیری تحلیل تکنیکال وجود دارد. اولین قدم یادگیری اصول سرمایه‌گذاری، سهام، بازار و امور مالی است. همه اینها را می‌توان از طریق کتاب، دوره‌های آنلاین، مطالب آنلاین و کلاس‌ها انجام داد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید با کارشناسان شرکت بازرگانی وانیکس، یکی از بهترین شرکت‌های واردات و صادرات، مشورت نمایید. امیدواریم بعد از توضیحات فوق، اگر جایی با سئوال تحلیل تکنیکال چیست روبرو شدید آگاهی کافی را داشته باشید.

تحلیل تکنیکال سهام چیست؟

زمانی که سخن از تصمیمات سرمایه‌گذاری به میان می‌آید، افکار اولیه اکثر اشخاص پیرامون فروش، درآمد یا ترازنامه کمپانی معطوف می‌شود تا ارزش آن را بررسی کنند. تحلیل‌هایی که براساس رخدادهایی مثل پیش‌بینی میزان رشد فروش، کاهش تولید نفت، یا تغییر سلیقه مصرف‌کنندگان بر طبق تحلیل‌ بنیادی است. در ادامه به موضوع تحلیل تکنیکال سهام می‌پردازیم.

تحلیل تکنیکال، پیش‌بینی رفتار آتی نرخ یک سرمایه به موجب رفتار دیرین آن سرمایه است. معامله‌گران تکنیکال بر این اعتقاد هستند که کارکرد نرخ فعلی یا گذشته سرمایه‌ها در بازار، قابل اطمینان‌ترین عملکرد نمودار نرخ در آینده است. تحلیلگران تکنیکال در پی اندازه‌گیری ارزش حقیقی یک اوراق بهادار نیستند.

 

 

فهرست مطالب تحلیل تکنیکال سهام چیست:

  • تفاوت تحلیل تکنیکال سهام با تحلیل بنیادی چیست؟
  • نحوه استفاده از تحلیل تکنیکال سهام
  • معایب و محدودیت های تحلیل تکنیکال سهام
  • سوالات متداول

تفاوت تحلیل تکنیکال سهام با تحلیل بنیادی چیست؟

تحلیلگران تکنیکال علیرغم تحلیلگران بنیادی ارزش ذاتی اوراق بهادار را نمی‌سنجد، آنها از تحلیل و ارزیابی نمودار رفتار آینده نرخ سهام یا شاخص‌ها را پیش‌بینی خواهند کرد. در تحلیل بنیادی یک تحلیلگر اطلاعات و داده‌هایی که بر سودآوری، کارکرد و فعالیت یک کمپانی یا صنعت و حتی اقتصاد تاثیر دارد جمع‌آوری نموده و از آن‌های برای دست یابی به ارزش ذاتی یک کمپانی یا اوراق بهادار استفاده می‌کند.

اما فراموش نکنید که به جهت موفقیت در بازار‌های مالی افزون بر دانش تکنیکال باید دانش بنیادی هم فرا گرفت؛ چرا که آن تحلیل نیز به ما کمک خواهد کرد با ماهیت کمپانی و فرایند سودسازی آن آشنا شویم و بدانیم دارایی خودمان را در کجا سرمایه‌گذاری می‌کنیم.

تفاوت تحلیل تکنیکال سهام با تحلیل بنیادی چیست؟

درباره اینکه کدام یک از دو تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال بهتر است باید بگوییم که یک تحلیلگر با تجربه و ماهر از هر دو روش برای وارد شدن به سرمایه‌گذاری و تحلیل استفاده می‌کند و بدون شک یادگیری هر دو نیاز به صرف وقت و انرژی بسیاری دارد.

به همین خاطر اغلب سرمایه‌گذارانی که فرصت فراگیری این دو را ندارند از روش‌های غیرمستقیم سرمایه‌گذاری استفاده می‌نمایند.گفتنی است در بین روش‌های غیرمستقیم سرمایه‌گذاری، صندوق‌های سرمایه‌گذاری به علل‌های متفاوت از جذابیت زیادی برخوردار هستند.

نحوه استفاده از تحلیل تکنیکال سهام

در این نوع تحلیل یک بنیان اساسی وجود دارد که همه اطلاعات در دسترس بازار تحت تاثیر نرخ بازار قرار می‌گیرند. از این رو نیازی نیست اقتصاد، موارد بنیادی و توسعه‌های انجام شده را ارزیابی کنیم؛ چرا که تمام این موارد قبل از این در نرخ سهام در نظر گرفته شده است.

به عقیده تحلیلگران تکنیکال، نرخ‌ها در روال مشخصی در حال حرکت هستند. زمان هم تمایل به تکرار دارد، به خصوص هنگامی که روانشناسی کل بازار سرمایه را مدنظر قرار می‌دهیم. دو روش اصلی تکنیکال متشکل از ارزیابی الگوهای نموداری و بکارگیری اندیکاتورها است. الگوهای نموداری را می‌توان به عبارتی اشکال ذهنی تحلیل تکنیکال دانست. تحلیلگران با استفاده از این نمودارها تلاش می‌کنند الگوهای مشخص، مناطق حمایت و مقاومت را تشخیص دهند.

نحوه استفاده از تحلیل تکنیکال سهام

تحلیلگر تکنیکال به جهت پیش‌بینی تحرکات نرخی هرگونه اوراق بهاداری تلاش می‌کند. او برای انجام تحلیل افزون بر نرخ سهام، از حجم معاملات هم استفاده می‌کند. برای تحلیل تکنیکال می‌توان از تعداد بسیاری الگو و سیگنال در هر صنعت از بازار استفاده نمود.

با استفاده از بعضی اندیکاتورها می‌توان بر موقعیت کنونی بازار معطوف بود و با استفاده از دیگران می‌توان بر موقعیت آتی بازار تمرکز داشت. به طور مثال، برای تعیین قدرت یک فرآیند و جهت احتمالی حرکت آن روال می‌توان از حدود حمایت و مقاومت استفاده کرد.

معایب و محدودیت های تحلیل تکنیکال سهام

  • تحلیل تکنیکال مانند دیگر راهبردهای تریدرهای خاص معاملاتی، شامل محدودیت‌هایی مشابه است. به همین خاطر امکان دارد که تحلیل نمودارها از راهی اشتباه انجام پذیرد یا حتی شاهد تشکیل الگوها با حجم معاملاتی کمی باشیم.
  • ممکن است بازه ی زمانی میانگین های متحرک، با دقت به نوع معامله در حال انجام، بیش از اندازه کوتاه یا بیش از میزان تصور طولانی باشد.
  • در تحلیل تکنیکال سهام، در فرایندها محدودیت های به خصوصی وجود دارد که صرفا مختص این تحلیل است. هرچه راهبرد تحلیل تکنیکال، ابزار و تکنیک های کاربردی این تحلیل بیشتر مورد استفاده همه افراد باشد، حرکات نرخ سهام در بازار سرمایه گذاری تاثیرگذارتر خواهد بود.
  • یکی از احتمالات مهم در این نوع تحلیل، فرضیه بازار کارا است. اما این احتمال به عنوان یکی از محدودیت‌های مهم این تحلیل شناخته می‌شود. بر طبق این احتمال، نرخ‌های بازار همه اطلاعات پیشین و کنونی را منعکس می‌سازد. بنابراین هیچ راهی به جهت کسب سود از فرایندهای بازار وجود ندارد، جز اینکه بازار عاری از کارایی به طور کامل باشد. به عقیده تحلیلگران بنیادی، ممکن است بازار سرمایه کارا باشد؛ اما همه اطلاعات در نرخ پیشین و نرخ کنونی موجود نیست و نرخ‌ها به طور تصادفی در حرکت هستند.

معایب و محدودیت های تحلیل تکنیکال سهام

از این روش صرفا در برخی اوقات می‌توان استفاده کرد. در صورتی که حد ضرر مشابهی توسط معامله‌گران برای یک سهم خاص در نظر گرفته شود، بسیاری از سهامداران سهام خود را با رسیدن به قیمت نزدیک حد ضرر می‌فروشند. این فرآیند باعث کاهش قیمت سهام شده و سبب تایید شدن پیش‌بینی‌ها می‌شود.

سوالات متداول درباره تحلیل تکنیکال سهام

  • تحلیل تکنیکال سهام چیست؟

استفاده از داده‌های نظیر قیمت و حجم برای پیش‌بینی رفتار احتمالی سهام یا پیش‌بینی بازار آتی هرگونه سهام را تحلیل تکنیکال گفته می‌شود.

  • پدر علم تحلیل تکنیکال چه کسی است؟

چارلز داو را به عنوان پدر علم تحلیل تکنیکال شناخته می‌شود؛ زیرا اولین تئوریسین در عرصه تحلیل تکنیکال به روشی که ما امروز آن را می‌شناسیم، بود.

  • انواع نمودارهای مورد استفاده در تحلیل تکنیکال سهام کدامند؟

نمودارهای نرخ می‌توانند به سه صورت نمودار خطی، نمودار میله‌ای و نمودار کندل استیک باشند.

  • اندیکاتور در تحلیل تکنیکال چیست؟

اندیکاتورها نمودارهایی هستند که به وسیله توابع ریاضی و هندسی و با داده‌های قیمت، حجم و زمان به پیش‌بینی برای قدرت فرایند در سهام کمک می‌کنند.

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش واردات از چین وانیکس