انباشت سرمایه چیست و چه نقشی در کشورهای در حال توسعه دارد؟

هدف، افزایش ارزش سرمایه‌گذاری اولیه به عنوان بازگشت سرمایه است، خواه از طریق سود سرمایه یا بهره باشد. در این مقاله از وانیکس به پاسخ این پرسش خواهیم پرداخت که “انباشت سرمایه چیست و چه در نقشی در کشورهای درحال‌توسعه دارد؟

 

 

آشنایی با انباشت سرمایه و نقش آن در کشورهای درحال‌توسعه

در درجه اول بر رشد ثروت موجود، از طریق سرمایه‌گذاری سود به دست آمده و پس‌انداز متمرکز است. این سرمایه‌گذاری به طرق مختلف در کل اقتصاد متمرکز است. یکی از روش‌های رشد سرمایه از طریق خرید کالاهای واقعی است که تولید را پیش می‌برد و می‌تواند شامل دارایی‌های فیزیکی مانند ماشین‌آلات باشد. تحقیق و توسعه همچنین می‌تواند تولید را هدایت کند و به عنوان سرمایه انسانی شناخته می‌شود. سرمایه‌گذاری در دارایی‌های مالی، مانند سهام و اوراق قرضه، یکی دیگر از ابزارهای ذخیره کردن سرمایه در صورت افزایش ارزش آن دارایی‌ها است. یکی دیگر از عوامل مهم، افزایش ارزش سرمایه است که  معمولاً شامل سرمایه‌گذاری در دارایی‌های فیزیکی است که ارزش آنها در طول زمان افزایش می‌یابد؛ مانند املاک و مستغلات.

آشنایی با انباشت سرمایه و نقش آن در کشورهای درحال‌توسعه

یکی از ایده‌های مهمی که باید به آن توجه داشت این است که لزوما نباید از طریق خرج کردن پول حاصل شود. از طریق ابزارهای ساده‌ای مانند سازماندهی بهتر، می‌توان این کار را انجام داد. به عنوان مثال، یک شرکت می‌تواند با سازماندهی بهتر کارخانه خود، بدون نیاز به خرید ماشین‌آلات اضافی یا استخدام کارگران بیشتر، تولید خود را افزایش دهد. پس از آن، افزایش تولید باعث افزایش سود خواهد شد.

 

 

محاسبه انباشت سرمایه

روش اصلی برای محاسبه این نوع سرمایه، اندازه‌گیری میزان تغییر در ارزش دارایی‌ها است. در مورد یک شرکت، برای محاسبه به سرمایه‌گذاری مجدد سود در کسب‌وکار نگاه می‌کنیم. بسته به نوع کسب‌وکار، این مقدار می‌تواند سرمایه‌گذاری مجدد در کالاهای ملموس یا سرمایه انسانی و سپس تعیین ارزش افزوده سرمایه‌گذاری مجدد باشد. ساختار سرمایه و سلامت سرمایه یک شرکت را می‌توان از طریق تجزیه و تحلیل صورت‌های مالی آن شناسایی کرد. صورت سود و زیان گزارشی جامع از سود ارائه می‌دهد تا همانطور که در بالا ذکر شد به محاسبه انباشت سرمایه کمک کند. صورت جریان نقدی به سه بخش تقسیم می‌شود: جریان‌های نقدی حاصل از فعالیت‌های عملیاتی، فعالیت‌های سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های تأمین مالی. معمولا جریان نقدی حاصل از فعالیت‌های عملیاتی مثبت است در حالیکه جریان‌های نقدی ناشی از فعالیت‌های سرمایه‌گذاری و تأمین مالی منفی است. خالص جریان‌های نقدی منفی لزوما نشانه‌ای از یک کسب‌وکار ضعیف نیست؛ اما می‌تواند نشان دهنده سرمایه‌گذاری بلند مدت در یک شرکت باشد. این موضوع به این دلیل است که انباشت یا ذخیره سرمایه باید از استهلاک پیشی بگیرد.

انباشت سرمایه و نابرابری

بسیاری از اقتصاددانان استدلال می‌کنند که ذخیره سرمایه منجر به نابرابری در جامعه می‌شود. این موضوع به ویژه در کشورهای در حال توسعه اهمیت پیدا می‌کند. ایده پشت آن، این است که بخش قابل توجهی سود از کسب‌وکار یا سرمایه‌گذاری حاصل می‌شود و این سودها به طور مداوم دوباره سرمایه‌گذاری می‌شوند و یک چرخه تکراری ایجاد می‌کند. در نتیجه افراد ثروتمند در یک جامعه، به طور پیوسته ثروتمندتر خواهند شد و نابرابری اقتصادی در بین افراد مختلف در یک کشور در حال توسعه، به طور واضح مشهود است.

 

 

انباشت سرمایه و نابرابری

سخن پایانی

انباشت سرمایه در کشورهای در حال توسعه می‌تواند منجر به نابرابری اقتصادی میان اقشار مختلف یک جامعه شود. ذخیره سرمایه تنها برای قشر ثروتمند یک جامعه، مثمر ثمر است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید با کارشناسان اقتصادی شرکت بازرگانی وانیکس، به‌عنوان یکی از بهترین و فعال‌ترین شرکت‌ها در حوزه واردات کالا، مشورت نمایید.

مزایای کار با وانیکس

قرارداد مطمئن

تحویل درب انبار

خرید از هر فروشگاهی در سراسر دنیا

چک تضمینی

واریز هزینه خدمات پس از تحویل بار

حواله یوان و دلار

حواله با کارمزد بسیار پایین

حمل دریایی 70 تا 75 روزه از چین

حمل دریایی 20 تا 25 روزه از دبی

حمل هوایی از چین

حمل هوایی 35 تا 45 روزه از چین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *