اقتصاد کرواسی چگونه است؟ – آشنایی کامل با اقتصاد کشور کرواسی

اقتصاد کرواسی

کرواسی با شاخص توسعه انسانی ۰٫۸۰۵ جزو کشورهای توسعه یافته دنیا قرار دارد. درآمد سرانه این کشور بر اساس برآورد سال ۲۰۱۴ معادل ۱۳٬۹۲۰ دلار بر اساس ارزش رسمی و ۱۸٬۳۱۴ دلار بر اساس قدرت برابری خرید است.کشور کرواسی از سال ۲۰۱۳ عضو اتحادیه اروپا به شمار می‌رود. در ادامه این مقاله وانیکس و موضوع چگونگی اقتصاد کرواسی با ما همراه شوید.

 

 

وضعیت اقتصاد کرواسی در سال های اخیر

به کشور کرواسی به عنوان یکی از ثروتمندترین کشورهای جمهوری سابق یوگسلاوی می‌توان اشاره کرد. این کشور در دوره‌هایی از زمان یوگوسلاوی دچار افت اقتصادی شدیدی شده و آسیب‌های زیادی را تحمل کرده است، اما کرواسی توانسته از سال‌های‌ ۲۰۰۰ وضعیت اقتصادی خود را بهبود ببخشد. به گونه‌ای که از سال ۲۰۱۵ کشور کرواسی با روند رشد اقتصادی بسیار خوبی همراه بوده و به نحوی که توانسته در طی ماه‌های متوالی به بهترین شکل ممکن به رشد برسد. این امر سبب شده است که فضای اقتصادی در این کشور به طور دقیق و تعیین شده پیش برود. وجود حدود ۳۰۰ بندر بزرگ و کوچک در دریای آدریاتیک باعث شده است که در کشور کرواسی رونق اقتصادی بیشتر از قبل شده و این روند در اقتصاد کرواسی دیده شود.  همچنین کشور کرواسی در بخش‌های صنعتی و کشاورزی نیز توانسته رتبه خوبی به دست آورد و این روال در اقتصاد این کشور تاثیر چشمگیری گذاشته است. صنعت توریست هم یکی از اصلی‌ترین منابع درآمدی در جمهوری کرواسی است که چیزی در حدود ۲۰ درصد از تولید ناخالصی را تشکیل می‌دهد.

وضعیت اقتصاد کرواسی در سال های اخیر

یکای پول کشور کرواسی کونا است که هر کونا به ۱۰۰ لیپا تقسیم می‌شود. در واقع لیپا مانند ریال یکای پول در کرواسی است. هر دلار آمریکا تقریباً برابر ۵/۵ کونا است که تغییر قیمت کونا نیز بر اساس ارز جهانی مشخص می‌شود.

سیستم بانکداری کشور کرواسی

بانکداری از بخش‌های مهم جمهوری کرواسی است که توانسته رتبه بسیار خوبی در سال‌های اخیر را به خود اختصاص دهد. سیستم‌های بانکی کشور کرواسی به شکلی است که می‌تواند قانون اساسی را به طور دقیق شامل شود. سیستم‌های بانکداری این کشور در سال ۱۹۹۰ تأسیس شده و به طور کلی مسئولیت آن حفظ ثبات پول ملی کشور است. در کشور کرواسی در حدود ۳۱ موسسه اعتباری و ۲۷ بانک موجود است و همچنین در حال حاضر در حدود ۵ صندوق پس‌انداز مسکن نیز، در کرواسی مشغول به فعالیت است که گردش مالی بسیار قدرتمندی را، توانسته ایجاد نماید.

 

 

صادرات و واردات در کشور کرواسی

صادرات کشور جمهوری کرواسی در سال ۲۰۰۷ به ارزش ۱۲.۸۵ میلیادر دلار بوده است که رقم قابل توجهی است. محصولات شیمیایی که از اقلام صادراتی کشور کرواسی است، کیفیت بالایی دارند به طوریکه کرواسی در زمینه مواد غذایی و سوخت نیز به رتبه خوبی دست یافته و مشخص است که آینده تجاری این کشور بسیار روشن است.و همچنین طبق آمار جهانی در سال ۲۰۲۰  کشور کرواسی تراز تجاری ۹,۰۲۱,۲۴۸  را در بر داشته است  چرا که میزان صادرات کشور کرواسی در  این سال  معادل ۱۶,۹۶۵,۳۸۷ هزار میلیارد دلار بوده است که با توجه به ارزش واردات ۲۵,۹۸۶,۶۳۵ هزار میلیارد دلاری این کشور در این سال توانسته این تراز را کسب کند. این موضوع نشان دهنده پتانسیل بالای صادرات کالا به کشور کرواسی است. طبق آمار رسمی تا پایان سال ۲۰۲۰ جمهوری کرواسی در رتبه ۷۰ بزرگترین صادرکنندگان جهان و ۶۵ بزرگترین واردکنندگان جهان قرار داشته است.براساس گزارش اداره آمار کرواسی ارزش صادرات کالاهای کرواسی در هفت ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۷۷.۶ میلیارد کونا یعنی مبلغی در حدود ۱۰.۳ میلیارد یورو، بوده که ۲۴.۷ درصد بیش‌تر از  همین مدت در سال ۲۰۲۰ بوده است. همچنین واردات نیز با ۱۷.۹ درصد رشد به ۱۱۷.۵ میلیارد کونا که در حدود ۱۵.۶ میلیارد یورو است، افزایش یافته است. این آمار در سال ۲۰۲۲ نیز روند صعودی خود را حفظ کرده است.

مهم ترین اقلام صادراتی و وارداتی کشور کرواسی

طبق آمارهای ارائه شده بیشترین اقلام صادراتی کشور کرواسی به شرح زیر است:

  • تجهیزات و ماشین آلات مکانیکی و الکترونیکی و قطعات آن‌ها
  • سوخت و مواد معدنی
  • محصولات دارویی
  • چوب و فرآورده‌های آن
  • خودرو
  • مواد غذایی

 

 

همچنین اساسی‌ترین اقلام وارداتی این کشور به شرح زیر است:

  • مهم ترین اقلام صادراتی و وارداتی کشور کرواسیماشین آلات و تجهیزات مکانیکی، راکتورهای هسته‌ای، بویلرها
  • ماشین آلات الکتریکی و تجهیزات و قطعات آن‌ها
  • دستگاه‌های صوتی و تصویری
  • پلاستیک و اقلام آن
  • مصنوعات آهن و فولاد

 

 

بزرگ ترین کشورهای صادر کننده به کرواسی

اگر بخواهیم بزرگ‌ترین صادرکنندگان کالا به کشور کرواسی را بررسی کنیم باید لیستی شامل ۵ کشور که توانسته‌اند، بیش‌ترین ارزش صادراتی را به خود اختصاص بدهند را نام ببریم که به شرح زیر است:

۱ . آلمان با ارزش صادرات ۳,۹۶۵,۲۸۵ میلیارد دلار

۲ . ایتالیا با ارزش صادرات ۳,۱۸۷,۰۱۴ میلیارد دلار

۳ . اسلوونی با ارزش صادرات ۲,۹۳۵,۳۶۷ میلیارد دلار

۴ . مجارستان با ارزش صادرات ۲,۰۲۱,۸۸۳ میلیارد دلار

۵ . اتریش با ارزش صادرات ۱,۷۱۴,۱۹۰ میلیارد دلار

 شاید برای شما جالب باشد که بدانید طبق آمار جهانی کشور ایران در سال ۲۰۲۰ میلادی با رقم ۲,۳۶۸ میلیون دلار در رتبه ۷۷  از بزرگترین صادرکنندگان به کشور کرواسی قرار دارد.

تجارت بین ایران و کرواسی

با بررسی تاریخچه تجارت بین کشور ایران و کشور کرواسی و همچنین طبق آمار جهانی، در سال ۲۰۱۸  ارزش صادرات ایران به جمهوری کرواسی در حدود ۳.۶۶ میلیون دلار و میزان واردات از این کشور در حدود ۳.۰۸ میلیون دلار بوده است. در حقیقت با در نظرگرفتن پتانسیل بازار کشور کرواسی و دسترسی به کشورهای اتحادیه اروپا، اهمیت گسترش صادرات ایران به جمهوری کرواسی بیش از پیش نمایان می‌شود.

در همین راستا محمدرضا کرباسی معاون بین‌الملل اتاق ایران بیان کرد: « در سال ۱۳۹۹ ارزش تجارت بین‌الملل میان دو کشور ایران و کرواسی تنها حدود ۸ میلیون دلار بوده است و همچنین این کشورها برای افزایش حجم روابط اقتصادی باید مکانیزم پایاپای را فعال نمایند. »

تجارت بین ایران و کرواسی

طبق این مکانیزم با توجه این که اغلب کشورهای حوزه بالکان ایران مسلمان هستند می‌تواند با تهیه نیاز مواد غذایی حلال ارز آوری بسیار مناسبی داشته باشد. در اصل صادرات ایران به جمهوری کرواسی یکی از مهم‌ترین شیوه‌های دسترسی به بازارهای کشورهای حوزه‌ی بالکان نیز به شمار می‌رود.

درباره شرکت بازرگانی وانیکس

شرکت حمل و نقل بین المللی شهریار سازان سرمستان با نام تجاری وانیکس که  فعالیت خود را از سال ۱۳۸۹ با هدف تسهیل در فرآیند صادرات و واردات آغاز نمود. شرکت وانیکس صفر تا صد کلیه امور بازرگانی شما را مانند دریافت مجوزها، حمل و نقل و یافتن مشتری یا کالا و غیره را در کشورهای مختلف به عهده می‌گیرد و همچنین به سرتاسر ایران نیز خدمات ارائه می‌دهد.

کار با وانیکس تضمین شده است؛ چرا که این شرکت بازرگانی برای گارانتی به مشتریان خود چک تضمین می‌دهد. برای اطلاعات بیش‌تر با مشاوران خبره در شرکت بازرگانی وانیکس تماس حاصل فرمایید.

 

در این مطلب از سری مقالات وانیکس، سعی کردیم اطلاعات جامعی را درباره اقتصاد کرواسی و صادرات و واردات این کشور، در اختیارتان قرار دهیم. امیدواریم که خواندن مطالب این مقاله برای شما کاربردی و مفید واقع شده باشد. اگر مطالب ارائه شده در این مقاله نتوانستند به برخی از شبهات و سوالات شما را پاسخ دهند، می‌توانید با مشاوران ما تماس بگرید و سؤالات خود را از آنان جویا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید:

واردات از چینواردات تجهیزات پزشکی از چینخرید از علی باباخرید از چینواردات از چین علی بابا واردات قطعات خودروواردات لوازم جانبی موبایلواردات لوازم جانبی موبایل از دبیواردات قطعات کامپیوتر