اقتصاد پاکستان چگونه است؟ آشنایی کامل با اقتصاد کشور پاکستان

همین امر باعث شد که پاکستانی‌ها نه تنها در داخل کشور بلکه در خارج از مرز‌های کشور نیز به موفقیت‌های چشمگیری دست پیدا کنند و در هر زمینه از صنعت گرفته تا دامداری و دامپروری، پیشرفت کنند. برای مثال، دستگاه‌های صنعتی نوین را ساختند و برای تسهیل امور دامداری نیز از یک سری تکنیک‌های خاص استفاده کردند. ما در ادامه این مطلب می‌خواهیم شما عزیزان را با اقتصاد پاکستان آشنا کنیم.

 

 

کلیاتی از اقتصاد پاکستان

اقتصاد کشور پاکستان یک اقتصاد تازه توسعه یافته است که همواره به سمت کامل شدن حرکت می‌کند. تولید ناخالص داخلی پاکستان در سال ۲۰۰۵ حدود ۴۰۵ میلیارد تومان بود. تولید ناخالصی ملی این کشور نیز مرز ۲۴۰۰ دلار را رد کرده بود. با این حال پاکستان توانست بدهی‌های خود را در صندوق‌های بین المللی پرداخت کند و رشد اقتصادی را با پرداخت تسهیلات به مردم خود به وجود بیاورد.

کلیاتی از اقتصاد پاکستان

در پنج سال اخیر تولید ناخالص ملی که همان ارزش کالاها و خدمات تولید شده توسط افراد با ملیت پاکستان است، ثابت بوده است. در سال ۲۰۰۱ پاکستانی‌ها توانستند به رشد ۸ درصدی از تولید ناخالص داخلی خود برسند اما متاسفانه چند سال بعد این رشد افت پیدا کرد و پاکستان تنها ۴ درصد رشد را در زمینه تولید ناخالص داخلی مشاهده کرد.در حال حاضر هم پاکستانی‌ها بازار کراچی که تقریبا شبیه بازار بورس خودمان است را راه اندازی کرده‌اند و با استفاده از آن می‌خواهند در عرصه بین المللی حرفی برای گفتن داشته باشند. در اقتصاد پاکستان، مقادیر بسیار زیادی در درآمد ملی صرف خرید یا ساخت تجهیزات صنعتی شده است. مبالغ بسیار هنگفتی نیز صرف استفاده از انواع تکنولوژی‌ها به وجود آوردن زیر ساخت‌های مختلف در این کشور شده است که همه و همه نشانگر رشد عظیم اقتصادی پاکستان در آینده هستند.

 

 

ارکان اقتصادی کشور پاکستان

اقتصاد پاکستان دارای بخش‌های مختلفی مثل محصولات معدنی، محصولات کشاورزی، محصولات صنعتی، اقلام وارداتی و اقلام صادراتی است.

  • محصولات معدنی: پاکستان از نظر داشتن معادن مانند کشور ما ایران غنی نیست اما همواره از معادن پاکستان می‌توان موادی معدنی مثل سنگ آهن، آهک، گچ، زغال سنگ، سنگ مرمر، نفت، مس، گاز و سیلیکا و … را بهره برداری کرد. این مواد در راه اندازی دستگاه‌های صنعتی، تامین انرژی مورد نیاز برای انجام امور صنعتی و جای در ساختمان سازی و … کاربردهای گسترده‌ای دارند.
  • محصولات کشاورزی: بخش عمده‌ای از اقتصاد کشور پاکستان به محصولات کشاورزی که در این کشور تولید می‌شوند، وابستگی دارد. مردم پاکستان اگرچه همه ساله میوه‌ها و خوراکی‌های زیادی را از سایر کشور‌ها وارد پاکستان می‌کنند اما عمده‌ی میوه‌ها و مواد خوراکی خود را در کشور خودشان تولید می‌کنند. این کار باعث می‌شود که پاکستان در زمینه اقتصاد به خودکفایی برسد و پیشرفت کند.

انواع میوه‌ها، انواع سبزیجات، شیر، گوشت گاو و گوسفند، برنج، گندم، تخم مرغ و پنبه و نیشکر از جمله مهم‌ترین اقلام کشاورزی پاکستان به شمار می‌آیند که امروزه در پاکستان به سایر کشورهای جهان تیز صادر می‌شوند.

  • محصولات عمده صنعتی: همان طور که گفتیم، در حال حاضر سرمایه گذاری‌های زیادی در زمینه صنعت در کشور پاکستان صورت گرفته است. همین سرمایه گذاری‌ها باعث شده‌اند که ابعاد مختلف صنعت در این کشور رشد چشمگیری داشته باشد. در پاکستان اقلام صنعتی مثل مواد غذایی صنعتی، پارچه، پوشاک، گاز، نفت، خودرو و… به طور گسترده تولید شده و در صورت لزوم به کشور‌های دیگر ارسال می‌شوند. همین تولید متعادل باعث شده است که پاکستان بتواند به کمک بازوهای صنعتی خود، رونق اقتصادی را برای مردم خود فراهم کند.
  • اقلام وارداتی: یکی دیگر از ارکان اقتصادی کشور پاکستان، اقلام وارداتی این کشور است. مردم پاکستان گاهی اوقات اقلام وارداتی را به منظور رشد دادن صنایع تولید خود وارد می‌کنند اما گاهی اوقات به دلیل نبود امکانات تولید یک سری از وسایل، تولید این اقلام را به سایر کشورها می‌سپارند. انواع نان، انواع آلو خشک، پسته، مصنوعات پلاستیکی در انواع مختلف، هیدروکربورهای گازی، نفت تصفیه شده، روغن‌های سبک و شکلات و انواع کفپوش از جمله اقلام وارداتی پاکستان به شمار می‌آیند.
  • اقلام صادراتی: پاکستان با این که بسیاری از اقلام مصرفی خود را وارد می‌کند اما در تولید یک سری از اقلام نیز به استقلال رسیده و می‌تواند آن‌ها را به سایر کشورها صادر کند. برنج، نخ پنبه، لباس‌های مردانه و پارچه‌های کتان از جمله اقلامی هستند که پاکستان با اقصی نقاط جهان به اشتراک می‌گذارد. البته روابط صادراتی ایران و پاکستان کمی متفاوت‌تر از سایر کشورها است. پاکستان افزون بر موارد فوق، موز، گلابی، انبه، چادر، وسایل پزشکی، دانه کنجد و گوشت انواع حیوانات را نیز به ایران صادر می‌کند.

 

 

پاکستان و قوای طبیعی و اقتصادی آن

پاکستان افزودن بر این که راه حل پیشرفت در عرصه صنعتی را پیدا کرده است، از نظر طبیعی نیز دارای یک سری ویژگی‌های منحصر به فرد است که توجه به هر کدام از این ویژگی‌ها می‌تواند اقتصاد پاکستان را به طور کلی متحول کند. این ویژگی‌ها عبارتند از:

در پاکستان کانال‌های آبرسانی پیشرفته و وسیعی برای زیر کشت در آوردن اراضی در مناطق مختلف احداث شده‌اند. به لطف این کانال‌ها آبرسانی به اراضی با هزینه کم و به بهترین شکل ممکن انجام می‌شود و این می‌تواند کشاورزی در پاکستان را به بازویی نیرومند برای رسیدن به رشد اقتصادی تبدیل کند.

پاکستان و قوای طبیعی و اقتصادی آن

  • وجود جلگه‌های حاصلخیز سند و پنجاب در این کشور باعث شده است که دامپروری و کشاورزی در این مناطق بهبود پیدا کند.
  • آب و هوای معتدل و مناسب پاکستان شرایط کافی برای به عمل آوردن هر گونه گیاهی را فراهم می‌کند.

اقتصاد پاکستان به راه های ارتباطی با کشور وابسته است

یکی از نکات مهمی که در زمینه رشد دادن اقتصاد پاکستان باید مد نظر قرار بگیرد، شبکه ارتباطی پاکستان است. در این کشور راه آهنی سراسری به طول ۳۰۰۰ کیلو‌متر پایه گذاری شده است. این راه آهن دارای هفت قسمت مختلف است و ایالت‌های کراچی، لاهور، مولتان ، کویته، پیشاور و راوندی را به یکدیگر وصل می‌کند.

اقتصاد پاکستان به راه های ارتباطی با کشور وابسته است

از نظر راه‌های ارتباطی دریایی باید بگوییم که پاکستان حدود ۱۸۰۰ کیلو‌متر مسیر آبی برای حمل و نقل بار و مسافر را تدارک دیده است و همواره به فکر بهبود جزییات حمل و نقل دریایی است. در زمین نیز ۸۰۰ هزار کیلومتر برای عبور و مرور طراحی و احداث گردیده است. بنابراین اقتصاد این کشور از نظر راه‌های ارتباطی با هیچ گونه محدودیتی مواجه نیست.

سخن پایانی درباره اقتصاد پاکستان

پاکستان کشوری در غرب شبه قاره هند است که هم اکنون اقتصاد آن در حالت توسعه یافتگی قرار دارد. این کشور پس در این که ۴ دهه فقر و سختی‌های اقتصادی را سپری کرد، وارد دریچه‌های نوینی از علم اقتصاد شد و توانست اوضاع اقتصادی مطلوبی را برای مردم خود فراهم کند. هم اکنون کشور پاکستان از بزرگترین شبکه آبرسانی یعنی شبکه آبرسانی سند برخوردار شده است و از این طریق توانسته است اقتصاد کشاورزی خود را بهبود دهند.

پاکستان در زمینه صنعت نیز تدابیری را اندیشه و با اختصاص هزینه‌های خاص به صنایع، به عنوان یک بازوی قدرتمند از صنعت برای وارد شدن به اقتصاد جهانی استفاده می‌کند. این تا جایی پیش رفته است که امروزه پاکستان اقلام صادراتی خود را گسترش داده است و با سایر کشور‌ها روابط تجاری برقرار کرده است.

 

 

چنانچه با خواندن این مطلب هنوز به ابهاماتی که در مورد اقتصاد پاکستان در دهانتان وجود دارد پاسخ نداده‌اید، می‌توانید با ما در وانیکس تماس بگیرید و روابط تجاری خود را با کشور‌های همسایه بهبود ببخشید.

مزایای کار با وانیکس

قرارداد مطمئن

تحویل درب انبار

خرید از هر فروشگاهی در سراسر دنیا

چک تضمینی

واریز هزینه خدمات پس از تحویل بار

حواله یوان و دلار

حواله با کارمزد بسیار پایین

حمل دریایی 70 تا 75 روزه از چین

حمل دریایی 20 تا 25 روزه از دبی

حمل هوایی از چین

حمل هوایی 35 تا 45 روزه از چین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *