اقتصاد هند چگونه است؟ آشنایی با اقتصاد کشور هند

مشخصات کلی کشور هند

به همین خاطر در ادامه قرار است نکات بسیار زیادی راجع به کشور هند بیان کنیم که هم به پاسخ سوال اقتصاد هند چگونه است کمک می‌کند و هم به آشنایی بهتر ما با این کشور اسرارآمیز منجر می‌شود. اگر شما هم دوست دارید با ما در این سفر پر از هیجان که از تاج محل و رودخانه گنگ گذشته و سری به سینمای پر طرفدار بالیوود می‌زند همراه شوید، تا پایان مقاله با ما باشید.

 

 

مشخصات کلی کشور هند

هندوستان، دومین کشور پرجمعیت جهان (بعد از چین) با جمعیتی بالغ بر ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر، در آسیای جنوبی واقع شده است. هندوستان کشوری است با انواع خرده فرهنگ‌ها، طعم‌های گوناگون، مراسمات مذهبی مختلف و البته یکی از صلح جو ترین کشورهای جهان است. طوری که بزرگترین دموکراسی جهان نام گرفته است. نام این کشور را می‌توان به خاطر آثار تاریخی جذابش مثل تاج محل و معبد طلایی هارماندیر، طبیعت بی نظیرش مثل رودخانه‌ عظیم گنگ، فرهنگ و زبان متنوعی که در آن جریان دارد، جلوه‌های ادیان مختلف مثل معابد و مساجد زیبایش، آثار سینمایی جذاب و محبوبی که تولید کرده و البته صنعت کامپیوتر در ذهن سپرد.

اقتصاد هند

جلوه‌های گوناگونی که هر کدام به شکلی باعث شده اقتصاد هند جزو برترین اقتصادهای جهان شود. در ادامه هر کدام از این حوزه‌ها را به صورت مفصل توضیح می‌دهیم تا بهتر به سوال اقتصاد هند چگونه است پاسخ دهیم.

اقتصاد هند در جهان

در پاسخ به سوال اقتصاد هند چگونه است بصورت خیلی ساده می‌توان اوضاع اقتصادی آن را بر اساس آمارهای گوناگون بررسی کرد. در ابتدا یک نگاه کلی به اوضاع اقتصادی هند می‌اندازیم و سپس به سراغ علل اینکه چرا اوضاع اقتصادی هند اینگونه است، می‌رویم.هندوستان با داشتن رشد اقتصادی متوسط ۸ درصد در طی ۸ سال (از ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰) و رسیدن به تولید ناخالص داخلی (GDP) 611.3 تریلیون دلار، توانسته در جایگاه چهارم اقتصاد جهان قرار گیرد. اقتصاد هندوستان دارای تنوع زیاد در بخش‌هایی مثل کشاورزی، صنایع دستی، خدمات وسیع، صنعت و توریسم است.هر چند همچنان می‌توان نام کشور هندوستان را در میان کشورهای با مردم فقیر (رتبه ۲۲ دنیا) یافت، اما رشد اقتصادی سریع آن به خاطر پیشرفت در حوزه‌های گوناگون باعث شده که جزو اقتصاد‌های برتر دنیا قرار گیرد. پیش‌بینی می‌شود که این رشد سریع تا رشد اقتصادی ۱۰ درصد نیز پیشروی می‌کند.

 

 

اقتصاد هند چگونه است و علل آن

اما چه عللی باعث شده که اقتصاد هند در میان ۴ اقتصاد برتر جهان قرار گیرد و چنین رشد اقتصادی سریعی داشته باشد. مشخصا در مرحله اول برای پاسخ به سوال اقتصاد هند چگونه است و علل آن، باید به سراغ سیاست گذاری‌های کلانی که در طول چند دهه در این کشور پیاده سازی شده است برویم. سیاست‌هایی که بر روی بودجه‌بندی، صادرات و واردات، سیاست خارجه، تسهیلات دولتی و بخش اقتصاد آزاد و … تاثیراتی شگرف گذاشته و باعث شده است که هندوستان چنین رشد اقتصادی سریعی را تجربه کند. همچنین کشور هند با داشتن نیروی کار فراوان و مسلط به زبان بین المللی (انگلیسی) مقصد بسیار جذابی برای سرمایه گذاری‌های شرکت‌های خارجی و بازارهای بی المللی محسوب می‌شود.

اقتصاد هند چگونه است و علل آن

تغییر سیاست کلی هند در قبال سرمایه‌گذاری خارجی و کاهش نظارت دولتی سنگین بر بازار، باعث شده که بازاری پویا و نسبتا آزاد در هند شکل گیرد که به شریان‌های اصلی بازار جهانی متصل شده و باعث رونق اقتصادی این کشور گردد. پس در مرحله اول اصلاحات اقتصادی صورت گرفته در این کشور را می‌توان از علل اصلی رشد اقتصادی هندوستان دانست. دیگر بخش‌های موثر را در ادامه آورده‌ایم.

 

 

کشاورزی در اقتصاد هند چگونه است

هندوستان از بزرگترین تولید کنندگان محصولات کشاورزی جهان به شمار می‌رود. بخش‌های مختلف کشاورزی از جمله تولید انواع محصولات کشاورزی، جنگلداری و پرورش ماهیان سهم ۶.۸ درصدی در تولید ناخالص ملی هندوستان دارد. همچنین بیش از ۶۰ درصد نیروی کار هند در این بخش مشغول به کار هستند. علت رشد بخش کشاورزی هند و تاثیر آن در پیشرفت اقتصادی، اجرای برنامه‌های پنج ساله و به کارگیری فناوری و روش‌های نوین کشاورزی است. از مهم‌ترین اقلامی که در کشاورزی هندوستان تولید شده و باعث آورده اقتصادی می‌شود می‌توان به برنج، جو، گندم و درست دانه‌ها اشاره کرد. همچنین جنگلداری بی نظیر هندوستان باعث شده که بیشترین بهره‌وری از جنگل‌ها را در میان کشورهای جهان داشته باشد. به طور کلی کشاورزی در پاسخ به اینکه اقتصاد هند چگونه است نقش بسزایی بر عهده دارد.

صنعت در اقتصاد هند چگونه است

صنعت به تنهایی بیش از ۲۷ درصد تولید ناخالص داخلی هند را تشکیل می‌دهد. برنامه‌های بلندمدت کشور هند در جهت صنعتی شدن و البته همراه شدن با اقتصاد جهانی باعث شده تا نام هند را در میان سازندگان بزرگ صنایع جهانی مشاهده کرد. داشتن نیروی کار فراوان، استفاده از فرصت‌های بازار رقابتی جهان، همکاری با شرکت‌های بین‌المللی و استفاده از دانش روز دنیا همه و همه دست به دست هم داده‌اند تا هندوستان در بسیاری از صنایع جزو کشورهای پیشرو به حساب آید.

صنعت در اقتصاد هند چگونه است

امروزه در میان  ۵۰۰ شرکت سودده جهان، نام حدود بالای ۱۰ شرکت بین المللی هندی دیده می‌شود. در پاسخ به سوال اقتصاد هند چگونه است  باید گفت چند سالی است که هندوستان در صنایع کامپیوتری جزو کشورهای صاحب نام قرار گرفته و دارای صادرات بزرگی از قطعات و بخش‌های مختلف کامپیوترها و ابرکامپیوترها است.

 

 

تاثیر منابع طبیعی در اقتصاد هند

از دیگر عللی که به پیشرفت اقتصادی هندوستان کمک کرده است می‌توان به ظرفیت جغرافیایی و منابع طبیعی گسترده این کشور اشاره کرد. یکی دیگر از پاسخ‌ها به سوال اقتصاد هند چگونه است شامل منابع طبیعی متنوعی است که در این کشور یافت می‌شود.

از جمله این منابع طبیعی می‌توان به آهن، منگنز، بوکسیت، میکا، کرومیت، تیتانیوم، گاز طبیعی، نفت خام و الماس اشاره کرد که هر کدام باعث آورده اقتصادی فراوانی برای این کشور شده‌اند. همچنین پر آبی و وجود جلگه‌های فراوان در این کشور باعث شده است که کشور هند از نظر جغرافیایی در موقعیت ویژه‌ای قرار گیرد.

آینده اقتصاد هند

در این مقاله سعی کردیم که به پرسش اقتصاد هند چگونه است، پاسخ دهیم. موضوعی که باعث شد به بخش‌های مهمی مثل کشاورزی، صنعت، جغرافیا و منابع طبیعی، آثار تاریخی و فرهنگی این کشور دوست داشتنی سرک بکشیم. اما با این حال سوالی بسیار مهمی همچنان ذهن اقتصاددانان و البته مردم کشور هند را درگیر خود کرده است. آینده اقتصادی هند چگونه خواهد بود؟ پیش‌بینی اقتصاددانان این است که چنین رشد سریعی هر چند در مرحله اول باعث نادیده انگاشتن عقب ماندگی‌های دیگری که کشور هندوستان با آن درگیر است شده (تعداد بالایی از جمعیت گرسنگان در هند زندگی می‌کنند)، اما در بلند مدت به پیشرفت زیرساختی کشور هندوستان کمک خواهد کرد.

همچنین اگر زمانی هندوستان کشوری با مردمان فقیر شناخته می‌شد، امروزه با صادرات کالاهای صنعتی و با کیفیت معرفی می‌گردد. موضوعی که باعث می‌شود سرمایه گذاری خارجی بیشتری روی این کشور انجام شود و بخش مهمی از چالش‌هایی که هندوستان با آن درگیر است (سیر کردن ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر انسان) را بر دوش کشد.

 

 

 همچنین عدم وجود مشکل آب و الگو شدن این کشور در بخش‌های مختلفی مثل جنگلداری و ساخت کامپیوتر این نوید را به مردم هند می‌دهد که تا چند سال آینده جزو صادرکنندگان دانش و تکنولوژی به سراسر جهان بوده و همچنان مرکز توجه اقتصاد جهانی باشند. پشتوانه فرهنگی و صلح طلبی هندیان یکی از مهم ترین سرمایه‌هایی است که اقتصاد این کشور را پیش برده و قطعا در آینده نیز به این موضوع کمک خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید:

واردات از چینواردات تجهیزات پزشکی از چینخرید از علی باباخرید از چینواردات از چین علی بابا واردات قطعات خودروواردات لوازم جانبی موبایلواردات لوازم جانبی موبایل از دبیواردات قطعات کامپیوتر