کشور نروژ با جمعیتی حدود بیش از ۵ میلیون نفر، از پنج کشور اسکاندیناوی نیز است. اقتصاد نروژ بهعنوان یکی از امنترین کشورها برای سرمایه گذاری در نظر گرفته شده و یکی از کمترین میزان جرم و جنایت را در جهان داراست. در سالهای گذشته، کشور نروژ چندین بار بهعنوان “بهترین کشور برای زندگی” در گزارش توسعه انسانی سازمان ملل متحد در رتبهبندی قرار گرفته است. این کشور، از نظر سواد، سطح تحصیلات و ثروت مادی نیز رتبه بسیار بالایی دارد.
برای شرکت در بهترین دوره آموزش واردات کلیک کنید.
ضمن اینکه، نروژ دارای یکی از بهترین سیستمهای رفاهی در جهان است و از افرادی که بیکار هستند یا قادر به کار نیستند حمایت میکند تا بتوانند زندگی فوقالعادهای داشته باشند. اما در این مقاله میخواهیم راجع به اینکه اقتصاد نروژ چگونه است؟ صحبت کنیم پس در ادامه همراه ما باشید:
فهرست مطالب اقتصاد نروژ:
- کلیاتی از اقتصاد نروژ
- دو بخشی که عمده تاثیر را در اقتصاد نروژ می گذارند
- شرایط کار در کشور نروژ
- مالیات کشور نروژ چگونه است
- هزینه های زندگی در کشور نروژ
کلیاتی از اقتصاد نروژ
در پاسخ به این سؤال که اقتصاد نروژ چگونه است؟ باید گفت، اقتصاد نروژ یک اقتصاد ترکیبی توسعهیافته است که تعدادی از بخشهای آن، در مالکیت راهبردی دولت قرار دارد. ضمن آنکه اقتصاد نروژ نسبت به چرخههای اقتصادی جهان و هیجانات آن واکنش نشان داده، اما از هنگام انقلاب صنعتی اقتصاد آن، همیشه در حال رشد و توسعه بوده است.
برای واردات از چین با کمترین هزینه و در سریع ترین زمان با وانیکس کلیک کنید.
همچنین در نروژ، صادرات بخش عمدهای از تامین اقتصاد را داراست؛ در این رابطه، صادرات کشور نروژ بیشتر در زمینه نفت است. کشور نروژ دارای بهترین و مرغوبترین چاههای نفت در دنیاست و روزانه حدود ۳ میلیون بشکه نفت خام، به سایر کشورها صادر میکند.
همچنین از دیگر قسمتهای صادراتی کشور نروژ، به چوب، تجهیزات نظامی، مواد شیمیایی و ماهی میتوان اشاره کرد. از آنجا که دورتادور کشور نروژ را دریا احاطه کرده است، یکی از بخشهای اقتصادی آن، شامل آبزیان دریایی است. در کشور نروژ ۳ نوع ماهی وجود دارد که در هیچ جای دنیا صید نمیشود.
اقتصاد این کشور تحتتأثیر فرآوردههای نفتی و صنایع وابسته به آن است. نفت و گاز طبیعی در نروژ، بیش از یکسوم از درآمدهای صادراتی را شامل میشوند . از دیگر قسمتهای اقتصادی در کشور نروژ، میتوان به قسمت برقرسانی اشاره کرد . کشور نروژ سیستمهای برقرسانی را به شکل ارزانقیمت در اختیار مردم قرار داده است. نروژ بدین منظور از نیروی برق آبی نیز استفاده میکند.
دو بخشی که عمده تاثیر را در اقتصاد نروژ می گذارند
در بخش بالا یک اشاره کلی داشتیم به عواملی که در اقتصاد کشور نروژ تاثیرگذار هستنند. در ادامه قصد داریم دو بخشی که نسبت به سایر بخشها در این زمینه، بیشتر تاثیر میگذارند را معرفی نماییم. همچنان همراه ما باشید.
برای اطلاع از بهترین راه سرمایه گذاری با بودجه های مختلف کلیک کنید.
صنعت ماهی و غذاهای دریایی
در خصوص پاسخ به سوال اقتصاد نروژ چگونه است؟ باید گفت یکی دیگر از منابع عمدهی درآمدی بعد از صنایع نفت در کشور نروژ، صنعت پرورش ماهی است. نروژی که دارای منابع عالی و عظیم نفتی است، میتواند از نفت خود استفاده کند و با فروش فرآوردههای نفتی، زندگی مردم و اقتصادش را به حرکت درآورد؛ اما این کشور چنین کاری نکرده و این دقیقاً رویکردی درست برای یک اقتصاد است.
تفاوت اقتصاد نروژ با سایر کشورهای نفتی همین نکته است که بهجای تمرکز بر منابع عظیم نفتی به دیگر نقاط قوت خود نیز توجه کرده و آن را توسعه بخشیده است. از همین رو صادرات ماهی سالمون و انواع ماهیها و غذاهای دریایی، یکی از منابع عمده درآمدی نروژ محسوب میگردد.
در سالهای گذشته با توجه به نگرانیهایی در خصوص گرم شدن کره زمین و مشکلات زیستمحیطی، بسیاری از کشورها سیاستهای خود را در راستای استفاده کمتر از سوخت و منابع نفتی، تنظیم کردهاند. کشور نروژ نیز در همین قضیه تمام تلاش خود را برای کاهش جایگاه نفت در اقتصادش و جایگزینکردن آن با صنعت پرورش ماهی انجام داده است.
برای شرکت در بهترین دوره آموزش خرید از دبی کلیک کنید.
صنعت کشتی سازی
نروژ در صنعت کشتیسازی و بیمه نیز از کشورهای بزرگ جهان محسوب میشود و در عرصه جهانی حرفهای زیادی برای گفتن در این حیطه دارد. این کشور در صادرات نفت و گاز از مخازن فراساحلی و فلات قاره، پرورش و صید آبزیان دریایی و صنعت کشتیسازی و کشتیرانی دارای مزایایی است؛ اما در کنار اینها گوشت گاو، شیر و سایر فرآوردههای دامی را نیز صادر میکند.
شرایط کار در کشور نروژ
همانطور که میدانید بین شرایط کار و اقتصاد یک کشور رابطه مستقیمی وجود دارد. در هر بخشی که نیروی کار بیشتر بر آن متمرکز باشد، اقتصاد کشور نیز بیشتر بر آن نکته متمرکز میشود. در ابتدای قرن بیست و یکم، حداکثر سهچهارم نروژیها مشغول به کار در خدمات بودند، درحالیکه بیش از یکدهم آنها در صنعت مشغول به کار شدند. از آنجا که بخش ساختوساز کمتر از یکدهم نیروی کار فعال را به کار میگرفت، اما تمام این بخش، که نسبت کوچکتری را تشکیل داده بود، از کشاورزی و ماهیگیری فراتر رفت.
برای شرکت در بهترین دوره نحوه خرید از علی بابا کلیک کنید.
مالیات کشور نروژ چگونه است؟
همانطور که میدانید، که یکی از منابع درآمد اقتصادی هر کشوری مالیاتی های گرفته شده از بخش های مختلف است. در این مقاله بعد از پاسخ به سوال اقتصاد نروژ چگونه است؟ میخواهیم مالیات این کشور را بررسی نماییم.
کشاورزی و ماهیگیری در نروژ بسیار رونق یافته و از طرف دولت یارانه دریافت میکنند. در محلههای دورافتاده این کشور، صنایع خصوصی امکان دارد مشوقهای ویژهای بهصورت وام و کمکهزینه یا تخفیف مالیاتی دریافت کنند. مالیاتهای مستقیم بالا، مالیاتهای درآمد ناگهانی و مالیات ثروت بر دارایی شخصی، در نروژ بسیار زیاد است. به طور کلی، مسئله مالیات زیاد، یکی از معایب زندگی در نروژ بهحساب میآید.
برای شرکت در بهترین دوره آموزش فروش بعد از واردات کلیک کنید.
هزینه های زندگی در کشور نروژ
حال که دانستید اقتصاد نروژ چگونه است، لازم میدانیم در خصوص هزینههای زندگی در این کشور نیز اطلاعاتی را به کاربرانمان ارائه دهیم. در خصوص هزینههای زندگی در نروژ باید گفت، یکی از دغدغههای اصلی افراد مهاجر هزینههای زندگی در نروژ است. معمولاً هزینههای زندگی در هر کشوری، باعث میشود که آن کشور به نسبت کشورهای دیگر دارای تمایز باشد، اگر کشوری بهتر باشد، حتی فقیرترین مهاجران نیز در تلاشاند که به آنجا مهاجرت کنند.
هزینههای زندگی در نروژ به نسبت کشورهایی مثل انگلستان، استرالیا و کانادا بسیار پایینتر است. واحد پولی این کشور کرون نروژ است و هر فردی میتواند در شرایط خود، با توجه به اقتصاد شکوفای این کشور، هزینههای زندگی خود را در نروژ مدیریت کند.
سخن پایانی
در پایان مقاله اقتصاد نروژ چگونه است؟ باید گفت اقتصاد کشور نروژ، روزبهروز در حال پیشرفت بوده و از ده سال پیش تا به امروز، سیر نزولی در خصوص اقتصاد کشور نروژ دیده نشده است. تولید ناخالص در این کشور رشد خوبی داشته و از این نظر رتبه دوم در جهان را داراست. همچنین نرخ تورم در این کشور ۲.۶ درصد اعلام شده و نرخ بیکاری نیز در حدود ۴.۲ درصد است.
با این تفاسیر، نتیجه میگیریم، نروژ یکی از کشورهای است که اقتصاد شکوفایی داشته و شرایط زندگی در آن به گونهای است که افراد زیادی برای مهاجرت، سرمایهگذاری برای واردات و صادرات آن را انتخاب میکنند.