اقتصاد جهانی چیست و چه شرایطی دارد؟

اقتصاد جهانی

جهانی شدن اقتصاد (Golobalization) اگر چه بحثی جدید به شمار نمی‌آید، اما در دهه ۹۰ میلادی یکی از داغ‌ترین موضوعات اقتصادی بود، در این میان نقش سازمان تجارت جهانی (World Trade Organization) بسیار پررنگ است. اقتصاد جهانی مفهومی است که در دهه‌های اخیر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که در سطح پایه، نظام اقتصادی را جهانی کرده و عاری از موانع یا مرزهای دولتی می‌داند. این سازمان با داشتن حدود ۱۴۰ کشور عضو، بر مناسبات تجارت خارجی در بین کشورها نظارت می‌کند، اما جهانی شدن اقتصاد تا چه اندازه منافع کشورها را مد نظر قرار می‌دهد؟ جهانی سازی اقتصاد با ابزارهایی که آن را شکل می‌دهد همراه است، سازمان‌ها و نهادهایی مانند WTO یک فرایند الزامی را در پیش روی کشورهای مختلف جهان قرار می‌دهند. ایجاد اتحادیه‌های بزرگ اقتصادی، مانند اتحادیه اروپا، و توسعه انواع قراردادها و معاهدات تجاری بین تعداد زیادی از کشورهای جهان، بدون شک به رفع موانع حقوقی و اقتصادی برای انجام فعالیت‌های اقتصادی در کشور کمک کرده است. از نظر مفهومی، جهانی شدن یک واقعیت است و در عین حال نحوه درک جهان تغییر کرده است. قبلاً در مورد اقتصاد یک کشور جداگانه صحبت می کردیم، با این حال و در طول سالها ما اقتصاد را چیزی جز جهانی شدن نمی‌بینیم. در ادامه این مطلب از بخش آموزش اقتصادی وبلاگ وانیکس، بیشتر درباره مقوله مهم اقتصاد جهانی و شرایط آن صحبت می‌کنیم.

 

 

عملکرد اقتصاد جهانی و تأثیر آن بر زندگی ما

با نگاهی دقیقتر، به شما در درک این پیچیدگی و نیروی حاکم بر دنیای مدرن کمک می‌کنیم. اقتصاد جهانی به مجموع فعالیت‌های به هم پیوسته اقتصادی در سراسر جهان گفته می‌شود که بین چند کشور صورت می‌گیرد. این فعالیتهای اقتصادی می‌تواند تأثیرات مثبت یا منفی بر کشورهای عضو داشته باشد. برای درک اقتصاد جهانی، باید به ویژگی‌های آن توجه داشته باشیم. بخش‌هایی مانند مالی، تولید و بازرگانی خود پدیده بین‌المللی شدن را تجربه کرده‌اند. این شرکتها در زمینه‌های مختلف در سراسر جهان فعال هستند، به این ترتیب در هر کشور به صورت قانونی و کنترل شده، عمل می‌شود، به لطف تکامل بازارهای بین‌المللی و توسعه اقتصادی، شرکت‌ها نیز بزرگتر شده‌اند.

عملکرد اقتصاد جهانی و تأثیر آن بر زندگی ما

شرکت‌های بزرگ چند ملیتی که در بخش‌های مختلف اقتصادی گسترش یافته اند این چنین عمل کرده‌اند، از این نظر بهبود ارتباطات دولت‌ها نیز چشمگیر است، مزایا و معایب اقتصاد جهانی کمک می‌کند تا گزینه‌های بیشتری برای مصرف کالاها و خدمات فراهم شود. این اقتصاد دارای چند ویژگی مهم است، از جمله:

جهانی شدن

جهانی شدن فرایندی است که طی آن اقتصادها، جوامع و فرهنگ‌های مختلف از طریق شبکه جهانی تجارت، ارتباطات، مهاجرت و حمل و نقل یکپارچه شده‌اند. این تحولات منجر به پیدایش اقتصاد جهانی شده است، با توجه به اقتصاد جهانی، اقتصادهای داخلی کشورها منسجم شده‌اند که منجر به بهبود عملکرد آن‌ها شده است.

 

 

تجارت بین الملل

تجارت بین‌الملل به عنوان یکی از تاثیرات جهانی شدن اقتصاد در نظر گرفته می‌شود. این موضوع به مبادله کالاها و خدمات در بین کشورهای مختلف اشاره دارد و همچنین به کشورها کمک می‌کند تا در محصولاتی که در آنها مزیت نسبی دارند، تخصص پیدا کنند. با این تجارت پول را می‌توان با سرعت بیشتری در بین کشورها در مقایسه با کالاها، خدمات و افراد منتقل کرد. تبدیل خدمات مالی به بین‌المللی به یکی از ویژگی‌های اصلی اقتصاد جهانی مبدل گشته و امور مالی بین‌المللی شامل موضوعاتی مانند نرخ ارز و سیاست پولی را در بر می‌گیرد.

 سرمایه گذاری جهانی

این اقتصاد به یک استراتژی در سرمایه‌گذاری اشاره دارد که به مرزهای جغرافیایی محدود نمی‌شود. سرمایه‌گذاری جهانی عمدتاً از طریق سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی یا FDI صورت می‌گیرد.

چرا اقتصاد جهانی مهم است؟

ما می‌توانیم اهمیت این اقتصاد را با نگاهی به آن در رابطه با بازارهای نوظهور درک کنیم:

 

 

 اهمیت اقتصادی در سطح خرد و کلان

افزایش جمعیت جهان منجر به رشد اقتصادی در بازارهای نوظهور شده و آن‌ها را به یکی از موتورهای اصلی رشد اقتصادی جهان تبدیل کرده است. رشد و انعطاف‌پذیری بازارهای نوظهور نشانه خوبی برای اقتصاد جهانی است. این اقتصاد خرد به بررسی رفتار خانوارها، افراد و بنگاه‌ها با توجه به تخصیص منابع و تصمیم‌گیری اشاره دارد. به عبارت ساده‌تر، این شاخه از اقتصاد به مطالعه چگونگی تصمیم‌گیری افراد، عوامل موثر بر تصمیمات آن‌ها و اینکه چگونه این تصمیمات بر قیمت، تقاضا و عرضه کالاها در بازار تاثیر می‌گذارد، می‌پردازد.

چرا اقتصاد جهانی مهم است؟

از دیدگاه اقتصاد کلان، برخی از بزرگ‌ترین شرکت‌ها با ارزش بازار بالا و تعداد کمی از ثروتمندترین افراد جهان از این بازارهای نوظهور هستند که به توزیع بیشتر درآمد در این کشورها کمک کرده است. با این حال بسیاری از این کشورهای نوظهور هنوز گرفتار فقر هستند و هنوز باید برای ریشه‌کنی آن تلاش کنند.

چشم انداز بلندمدت اقتصاد جهان

با توجه به پیش‌بینی‌های مالی و اقتصادی مبتنی بر روندهای جمعیتی و مدل‌های بهره‌وری سرمایه، تولید ناخالص داخلی در اقتصادهای بازار نوظهور اقتصاد با نرخی مثبت افزایش می‌یابد.

چه کسی اقتصاد جهانی را کنترل می کند؟

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که اقتصاد جهانی توسط دولت‌های بزرگترین اقتصادهای جهان کنترل می‌شود، اما این یک تصور اشتباه است. اگرچه دولت‌ها بر اقتصاد کشورها نظارت دارند، اما این بانک‌های بزرگ و شرکت‌های عظیم هستند که دولت‌ها را کنترل و تأمین مالی می‌کنند.

این یعنی اقتصاد جهانی تحت سلطه موسسات مالی بزرگ است، برای مثال براساس اخبار اقتصادی جهان، بانک‌های ایالات متحده در بسیاری از مشاغل دولتی مانند تولید برق، پالایش و توزیع نفت و همچنین بهره‌برداری از دارایی‌های عمومی مانند فرودگاه‌ها و ایستگاه‌های قطار مشارکت دارند.

اقتصاد جهانی چگونه عمل می کند؟

اقتصاد جهانی را می‌توان با یک کلمه توصیف کرد، معاملات، معاملات بین‌المللی که بین اقتصادهای جهان انجام میشود به تداوم اقتصاد جهانی کمک می‌کند، این معاملات عمدتاً شامل تجارتی است که در بین کشورهای مختلف انجام می‌شود. تجارت بین‌المللی شامل مبادله انواع محصولات بین کشورها است، از میوه‌ها و غذاها گرفته تا روغنهای طبیعی و سلاح‌ها را شامل می شود، چنین معاملاتی دارای مزیت است.

اقتصاد جهانی چگونه عمل می کند؟

از جمله ایجاد یک پایه برای رشد اقتصادی در سراسر جهان، تشویق رقابت بین کشورها در بازارهای مختلف، افزایش بهره‌وری و کارایی در سراسر کشورها، کمک به توسعه کشورهای توسعه نیافته از طریق اجازه به آن‌ها برای واردات کالاهای سرمایه‌ای و صادرات مواد اولیه می‌باشد.

اثرات اقتصاد جهانی چیست؟

یک تجارت بین‌المللی اهدافی مانند تجارت داخلی یک کشور دارد، اما از دو جنبه با تجارت داخلی متفاوت است. ارزهای حداقل دو کشور در تجارت بین‌المللی دخالت دارند، بنابراین باید قبل از صادرات یا واردات کالا و خدمات، مبادله شوند.

گاهی اوقات کشورها موانعی را بر سر راه تجارت بین المللی برخی کالاها یا خدمات اعمال می‌کنند که می‌تواند روابط بین دو کشور را تحت تاثیر قرار دهد. برخی از این موانع عبارتند از تعرفه‌ها و سهمیه‌های تجاری، موانع تجاری اغلب بر اقتصاد کشورهای تجاری تأثیر می‌گذارد و در دراز مدت، ادامه استفاده از چنین موانعی دشوار خواهد بود.

معمولاً کشورها در آن محصولاتی که می‌توانند تولید کنند تخصص دارند، که این کار به کاهش هزینه‌های کلی تولید کمک می‌کند؛ سپس کشورها این محصولات را با کشورهایی مبادله می‌کنند که تخصص آنها چیز دیگری است، داشتن تخصص بیشتر به کشورها کمک می‌کند تا از صرفه‌های موجود بهره ببرند.

این صرفه‌جویی‌ها به صرفه‌جویی متناسب در هزینه‌های حاصل از افزایش سطح تولید اشاره دارد، تولیدکنندگان در این کشورها می‌توانند به جای صرف هزینه اضافی برای تولید انواع کالاها، تمام تلاش خود را بر ساخت کارخانه‌هایی برای تولید تخصصی متمرکز کنند.

در مقایسه با محصولاتی که با بازارهای محدودتر وجود دارند قیمت محصولات به دلیل جهانی شدن کاهش می‌یابد؛ زیرا شرکتها به دنبال سطوح بالاتری از کارایی در تولید و فروش هستند. به طور مشابه، توانایی انتقال عوامل تولید به سایر نقاط جهان در جستجوی کارایی یا سود بیشتر یکی از اثرات عمده اقتصاد جهانی است.

 

 

بسیاری از شرکت‌ها تولیدات خود را به کشورهایی که نیروی کار ارزان دارند برون‌سپاری کرده‌اند، از سوی دیگر، مناطق جغرافیایی که از نظر درآمد و سیستم‌های تولیدی و فناوری کمتر توسعه یافته یا پیشرفته هستند، با وجود تبدیل شدن بسیاری از آن‌ها به مراکز تولیدی جهان، با بهره‌برداری منابع خود با مشکل مواجه شده‌اند.

مطابق با موارد فوق، اقتصادهای جهانی موظف هستند برای کاهش این نوع تأثیرات و انطباق با چارچوب بین‌المللی جدید، فرآیندهای تبدیل یا تبدیل مجدد را طی کنند. از این طریق درآمدهای بالاتر و در نتیجه شرایط زندگی بهتر پدیدار می‌شود، یکی از معایب خاص اقتصاد جهانی، وابستگی شدید آن به تغییرات اقتصادی و مالی است که در سراسر جهان رخ می‌دهد. به عنوان مثال، یک انفجار از یک نیروگاه تولید برق در هزاران کیلومتر دورتر می‌تواند به راحتی در قبض برق ما منعکس شود.

اثرات اقتصاد جهانی چیست؟

مزایای اقتصاد جهانی چیست؟

اقتصاد جهانی مزایای زیادی دارد که عبارتند از:

  • تجارت آزاد یک روش عالی برای مبادله کالاها و خدمات بین کشورها است، همچنین به کشورها امکان میدهد در تولید کالاهایی که در آنها قدرت نسبی دارند، متخصص شوند.
  • جابه‌جایی نیروی کار یعنی افزایش مهاجرت نیروی کار برای کشور دریافت‌کننده که برای کارگران سودمند است. اگر یک کشور در حال گذراندن مرحله بیکاری بالا باشد، کارگران می‌توانند به دنبال شغل در کشورهای دیگر نیز باشند، این موضوع به کاهش نابرابری جغرافیایی کمک خواهد کرد.
  • افزایش صرفه‌جویی به این معناست که تخصصی شدن تولید کالا در اکثر کشورها منجر به عوامل اقتصادی سودمندی مانند کاهش میانگین هزینه‌ها و کاهش قیمت‌ها برای مشتریان می‌شود.
  • افزایش سرمایه‌گذاری با توجه به حضور یک اقتصاد جهانی، جذب سرمایه‌گذاری کوتاه مدت و بلند مدت را برای کشورها آسان کرده است، سرمایه‌گذاری در کشورهای در حال توسعه به بهبود اقتصاد آن‌ها کمک زیادی می‌کند.

در این بین شرکت‌های بزرگی با استفاده از اقتصاد بین‌المللی مشغول به سرمایه‌گذاری هستند که شما با آسودگی خاطر می‌توانید توسط آنها در بازارهای بین‌المللی یک سرمایه‌گذاری با ریسک پایین داشته باشید. یکی از شرکت‌ها، شرکت تجاری وارداتی وانیکس است که یک شرکت تخصصی  فعال در زمینه سرمایه‌گذاری و واردات کالا است.

عوامل موثر بر اقتصاد جهانی بر اساس آخرین اخبار تأثیرگذاری بر منابع طبیعی، زیر‌ساخت، جمعیت، کار یدی، سرمایه انسانی، فن‌آوری و قانون خواهد بود. در یک اقتصاد جهانی چند قطبی، تحقیقات با هدف کمک به درک بهتر نیاز، طراحی همکاری اقتصادی چند جانبه و حاکمیت جهانی سیاست‌های اقتصادی ملی برای توسعه پایدار است.

تمرکز پروژه‌های تحقیقاتی در درجه اول بر تجارت بین‌المللی، سرمایه‌گذاری، مسائل توسعه اقتصادی و عملکرد نهادهای جهانی مانند سازمان تجارت جهانی (WTO) و G20، همچنین ابتکارات مهم همکاری‌های فرا ملی و منطقه‌ای مانند تجارت فرا آتلانتیک و مشارکت سرمایه‌گذاری و پیگیری اهداف توسعه پایدار است.

زمینه‌ها و موضوعات اصلی این تحقیقات چالش‌های پیش روی نظم تجارت جهانی با همکاری با محققان و مؤسسات تحقیقاتی در اقتصادهای توسعه یافته و در حال ظهور است. این تحقیقات یک حوزه اصلی فعالیت است و شامل تجزیه و تحلیل اثرات توافقنامه‌های تجاری، منطقه‌ای و ترجیحی است. مسائل مربوط به پیگیری یا موافقت‌نامه‌های چندجانبه در مورد موضوعات سیاست تجاری و سرمایه‌گذاری در داخل و خارج از سازمان تجارت جهانی.

بهره‌برداری از سیستم حل و فصل اختلافات سازمان تجارت جهانی از جمله تلاش چند ساله شامل یک کارگاه سالانه حقوق و اقتصاد که تمام اختلافات مطرح شده در سال‌های اخیر را تجزیه و تحلیل می‌کند و نقش G20 در تجارت و سیاست سرمایه‌گذاری، مقررات، استانداردها و ادغام بازار خواهد بود.

مزایای اقتصاد جهانی چیست؟

اثر اقتصاد جهانی بر قراردادهای تجاری

یک تیم تحقیقاتی به تجزیه و تحلیل اثرات بین‌المللی سیاست‌های نظارتی ملی، مشوق‌هایی برای همکاری و اقداماتی که برای کاهش اثرات منفی تفاوت‌ها در نظارت بر تجارت و انجام شود، پرداخته است.

 سرمایه گذاری

 این تحقیق شامل تجزیه و تحلیل چگونگی تأثیر سیاست‌ها بر عملکرد زنجیره‌های تأمین و شبکه‌های تولید بین‌المللی است و تا حدی با این سؤال که چگونه اشکال مختلف همکاری نظارتی بین دولت‌ها بر کشورهای غیر شرکت‌کننده، به‌ویژه کشورهای در حال توسعه تأثیر می‌گذارد، ایجاد می‌شود.

کار در این زمینه شامل تجزیه و تحلیل تجربی استانداردهای پایداری است. بین‌المللی شدن مقررات تدارکات عمومی و آثار یارانه‌ها یک سوال اساسی برای درک بهتر اثرات نظارتی دولتی و خصوصی و نقشی که توافق‌نامه‌های تجاری و سرمایه‌گذاری می‌توانند در حمایت از همکاری نظارتی افزایش دهنده را ایفا کنند، است.

خدمات و توسعه پایدار موضوع تحقیق دیگری است که به نقش خدمات در رشد اقتصادی مربوط می‌شود. تمرکز تحلیل شامل ارزیابی‌های تجربی، رابطه بین بهره‌وری شرکت‌های خدماتی و عملکرد کلی اقتصادی و نقش خدمات در تحول ساختاری در کشورهای در حال توسعه است.

سیاست های تجاری

یک واقعیت در ادبیات توسعه اقتصادی این است که مؤسسات برای رشد پایدار درآمد سرانه در طول زمان حیاتی به‌وجود آمده‌اند. تحقیقات در اینجا بر شناسایی چگونگی تاثیرات موانع تجاری و سرمایه‌گذاری بر کیفیت حاکمیت در یک کشور متمرکز شده است، با تمرکز بر تجزیه و تحلیل اینکه آیا سیاست‌های خاص در تعیین اثرات موانع تجاری و سرمایه‌گذاری نقش دارند یا خیر.

اقتصاد جهانی به طور ذاتی با تجارت گره خورده است، این موضوع به کشورهای سراسر جهان اجازه می‌دهد تا هر منبعی را که می‌خواهند به دست آورند. چه در داخل تولید شود یا نه، منابع مالی آن از طریق تجارت تسهیل شود، اقتصاد جهانی به ما این امکان را می‌دهد که در تمام طول سال غذا، لباس‌ها و وسایل را با قیمت‌های پایین‌تری تهیه کنیم.

جمع بندی

یک سیستم اقتصادی جهانی زمانی مفید است که در خدمت منافع عمومی باشد، سازمان ملل متحد دستورالعمل‌هایی را برای چنین اقتصادی در آینده ترسیم کرده است تا برای همه راهگشا باشد. این سازمان با شرکای خود در سراسر جهان تلاش می‌کند تا اطمینان حاصل شود که سیستم اقتصاد جهانی به گونه‌ای طراحی شود که نفع عمومی داشته باشد.

در زمان صلح، در اقتصاد جهانی، استفاده از تجربه سایر کشورها مفید است. از سوی دیگر در زمان ناآرامی، وابستگی به کشورهای خارجی در اقتصاد جهانی ممکن است ترسناک به نظر برسد. به دلیل جهانی شدن و سایر عوامل، خروج کشورهای صنعتی بزرگ از اقتصاد جهانی بدون اثرات مخرب غیر ممکن است.

در این میان شرکت‌های بین‌المللی با استفاده از اقتصاد بین‌المللی به سرمایه‌گذاری مشغول هستند که شما با خیالی آسوده می‌توانید توسط آنها در اقتصاد یک سرمایه‌گذاری کم ریسک داشته باشید. شرکت تجاری وارداتی وانیکس یک شرکت تخصصی  فعال در زمینه سرمایه‌گذاری، واردات و صادرات کالا است که می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید:

واردات از چینواردات تجهیزات پزشکی از چینخرید از علی باباخرید از چینواردات از چین علی بابا واردات قطعات خودروواردات لوازم جانبی موبایلواردات لوازم جانبی موبایل از دبیواردات قطعات کامپیوتر