همچنین باید بدانید که ترکیه در بین بیست رتبه برتر اقتصادی جهان، صاحب امتیازهای مطلوبی است. در این مقاله قصد داریم شما را با علل گوناگون رشد اقتصاد ترکیه و بازارهای مالی آن آشنا کنیم.
در ادامه مطلب اقتصاد ترکیه به عناوین زیر پرداخته شده است:
- جایگاه اقتصادی ترکیه در جهان
- بازارهای مالی ترکیه
- صنایع برتر اقتصادی در ترکیه
- بررسی واردات از چین و دبی با کمپانی وانیکس
جایگاه اقتصادی ترکیه در جهان
با اینکه کشور ترکیه فراز و نشیبهای زیادی را در طول تاریخ از سر گذرانده، اما باز هم توانسته است جایگاه اقتصادی خوبی را در سطح بین المللی کسب کند. کسب این رتبه خوب اقتصادی به دلیل سیاستهای موفق اقتصادی این دولت در دو دهه گذشته است؛ داشتن اقتصاد موفق، از جمله دلایلی است که هر ساله باعث ورود مهاجران زیادی به خاک این کشور میشود.
کشور ترکیه توانسته است رتبه ششم اقتصادی در جهان را کسب کند و از نظر قدرت های برتر اقتصادی هم رتبه نوزدهم را در سطح بین الملل دارد.
بازارهای مالی ترکیه
در سال ۲۰۰۹ که جهان درگیر بحران اقتصادی شد کشور ترکیه توانست به خوبی مقاومت اقتصادی خود را حفظ کند و همچنان در صدر کشورهای برتر اقتصادی باقی بماند. دولت ترکیه با سیاستهای صحیح در حوزه اقتصاد و بازارهای مالی توانست رتبه اقتصادی خود را بالا بکشد. در بازارهای مالی ترکیه، بانکداری بیش از هفتاد درصد سهم خدمات اقتصادی کشور را به خود اختصاص داده است؛ همچنین خدمات بیمهای نیز سهم زیادی در بازار مالی ترکیه دارد و امروزه بر پتانسیل این حوزه، سرمایه گذاریهای زیادی میشود.
باید بدانید که چشم انداز آیندهی اقتصادی کشور ترکیه بسیار روشن است. در طی شانزده سال گذشته اقتصاد ترکیه به طور میانگین نرخ رشد ۵/۵ درصدی داشته است و به همین علت انتظار میرود که این روند در آینده هم ادامه داشته باشد. از جمله اهداف اقتصادی آینده دولت ترکیه میتوان به این مورد اشاره کرد که قصد دارد شهر استانبول را به یکی از شهرهای پرقدرت و برتر اقتصادی تبدیل کند.
صنایع برتر اقتصادی در ترکیه
صنعت نساجی از جمله مهمترین صنایع اقتصادی فعال در ترکیه است. این صنعت باعث فعالیت برندهای گوناگون و مطرح در این کشور شده است. رشد صنعت نساجی در ترکیه به قدری زیاد است که بسیاری از کشورهای بزرگ، برای خرید پوشاک و البسه خود به ترکیه میروند یا واردات زیادی را از ترکیه انجام میدهند. با توجه به آمارها، صنعت نساجی پر درآمدترین صنعت ترکیه است.
یکی دیگر از صنایع پردرآمد در ترکیه، صنعت گردشگری و توریسم است. کشور ترکیه در طی سالهای اخیر، سیاستهای درست و کارآمدی را برای این حوزه به کار برده است. به دنبال پیشرفت اقتصادی صنعت گردشگری، صنایع وابسته به آن از جمله صنعت هواپیمایی، هتلداری، حمل و نقل نیز پیشرفتهای چشمگیری داشتهاند.
صنعت املاک و مستغلات نیز، از صنعتهای پردرآمد اقتصادی در ترکیه به شمار میرود. دولت ترکیه در طی دهههای اخیر همواره تلاش مرده است تا شرایط خوبی را برای ساختوساز در این کشور فراهم کند. از آنجایی که این کشور بسیار مهاجرپذیر است، صنعت ساختوساز هم در آن بسیار رونق دارد و امروزه به یکی از صنایع ضروری و مهم در دولت ترکیه تبدیل شده است. از دیگر صنایع پر رونق اقتصادی در دولت ترکیه، میتوان به صنایع خودرو سازی، کشاورزی و دامپروری اشاره کرد که سرمایه خوبی را به اقتصاد این دولت وارد میکنند.
بررسی واردات از چین و دبی با کمپانی وانیکس
شرکت تجاری وانیکس از شرکتهای بسیار معتبر و با تجربه در حوزه واردات است که شما میتوانید واردات تجاری خود را با خیال راحت به این شرکت بسپارید؛ همچنین شرکت وانیکس به آموزش صفر تا صد واردات تجاری برای کسبوکارها پرداخته است.
هدف از دورههای آموزشی مرتبط با واردات، کمک به کسبوکارها برای جلوگیری از هزینههای غیرضروری و همچنین جلوگیری از تاخیر در هنگام آوردن کالا از خارج کشور است. این نوع ازدورههای آموزشی تجاری، برای کسانی که به جمعآوری اطلاعات در مورد جنبههای تجاری و رویه کارهای گمرکی مربوط به واردات کالا نیاز دارند، بسیار مناسب است.
از طرفی درک کامل موضوعات مرتبط تجاری، مانند سیاستهای دولت، هنجارهای فعلی و اسناد مورد نیاز در واردات ضروری است. به همین خاطر دوره های آموزشی واردات از اهمیت بالایی برخوردار هستند. شرکت وانیکس برگزارکننده این دوره تخصصی قصد دارد تا رویههای واردات را از سبک سنتی و کلیشهای فاصله دهد و دانشپذیران را کاملا به صورت عملی و شیوههای نوین تجاری آموزش دهد.