کشور برزیل از نظر وسعت پنجمین کشور بزرگ جهان است، زبان رسمی مردم آن پرتغالی و دارای ملین چند فرهنگی است. برزیل از نظر تولید ناخالص داخلی در رده هفتم جهان قرار دارد و دومین اقتصاد بزرگ در قاره آمریکا شناخته میشود. در این مقاله قصد داریم تا بیشتر درباره اقتصاد برزیل برای شما توضیح دهیم.
فهرست مطالب اقتصاد برزیل:
- وضعیت اقتصادی برزیل
- توسعه اقتصادی برزیل
- عوامل مهم در رشد و توسعه اقتصاد برزیل
- سخن پایانی
وضعیت اقتصادی برزیل
صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرده است که برزیل تا سال 2050 به پنجمین اقتصاد در جهان تبدیل خواهد شد. برزیل در تولید قهوه، نیشکر و سویا در مقام اول جهان، از نظر سنگ آهن و گوشت در جایگاه سوم و از لحاظ تولید غلات در مقام چهارم جهان جای گرفته است.
در این کشور بخشهایی گسترده برای کشاورزی، تولید و خدمات در نظر گرفته شده است. برزیل بازارهای جهانی خود را جهت افزایش صادرات گسترش داده است، در برزیل صادراتی مانند قهوه، وسایل نقلیه، سنگ معدن آهن منسوجات، کفش و همچنین گوشت نیز انجام میشود. تجهیزات برقی هم بخش دیگری از صادرات برزیل محسوب میشود.
این کشور از نظر قدرت خرید مردم در رده نهم و از لحاظ نرخ داد و ستد رتبه یازدهم اقتصاد در جهان است. این موضوع نشاندهنده قدرت و ظرفیت بازار کمنظیر در برزیل است. نرخ رئال این کشور بر اساس نرخ داد و ستد متغیر است، اما امروزه نرخ رئال برزیل به شکل دقیق مشخص شده؛ زیرا هر یک از شهرهای برزیل از نظر هزینه با هم متفاوت هستند.
واحدهای تجاری و چند ملیتی در برزیل در حوزه تجهیزات و فناوریهای جدید رشدی بینظیر را تجربه کردهاند. این کشور بخشهای صنعت خود را گستردهتر کرده تا شرکتهای جدید را جذب کند و بورس اوراق بهادار را بهبود ببخشد.
توسعه اقتصادی برزیل
موضوع توسعه اقتصاد پس از جنگ جهانی دوم مطرح شد و اکثر کشورها به این موضوع توجه ویژهای نشان دادند. ظهور قدرتهای نوپا یکی از مشخصههای چشمانداز اقتصاد جهانی در زمان معاصر است، اقتصاد برزیل نیز یکی از همین قدرتهای نوظهور است که پس از جنگ جهانی در حال پیمودن مسیر پر پیچ و خم توسعه است. مهمترین سوال این است که توسعه اقتصاد برزیل با چه چالشهایی روبرو بوده است؟
با یک نگاه اجمالی به تحولات بینالمللی مشاهده میشود که در دهه گذشته و پس از بحران مالی سالهای 2008 و 2009، جایگاه برخی از دولتها در معادلات ثروت و قدرت دستخوش تغییر شده بود. يکی از نشانهها، شکلگیری گروه G20 و تاثیر نسبی آنها در اداره نهادهایی اقتصادی و مالی بینالملل و همچنین پدیدار شدن قدرتهای اقتصادی نوظهور بوده است.
این شرایط برای سایر اعضای بینالمللی به ویژه اقتصادهای پیرامونی و نیمه پیرامونی شامل دو پیام است. اول اینکه جابجایی موقعیت کشورها در فضای بینالمللی امکانپذیر است و دوم اینکه ارتقا این اقتصادها وابسته به ارتقاء وضعیت اقتصادی آنها خواهد بود.
سایر کشورها با یک سرمایهگذاری بزرگ از طریق شرکتهای خارجی، این نکته را بیان میکنند که برزیل یک کشور با ظرفیتهایی دست نخورده است. گزینههای دیگری نیز برای توسعه تجارت و اثرگذاری بر اقتصاد در این کشور وجود دارد، این فرصتها گسترش کسب و کار و افتتاح شعب مختلف در برزیل شناخته میشود. اما گزینهای بهتر برای یک سرمایهگذاری در بازار و اقتصاد برزیل، تجارت الکترونیک است.
عوامل مهم در رشد و توسعه اقتصاد برزیل
یک سوال بسیار مهم این است که چگونه بدهکارترین کشور در آمریکای جنوبی، در عرض کمتر از نیم قرن به شکوفاترین اقتصاد این منطقه و هشتمین اقتصاد دنیا تبدیل شد؟ در زمانی که نام کشور برزیل را در اینترنت جستجو کنید بیش از همه با کلماتی مانند فوتبال، گردشگری، کشاورزی، محصولات پروتئینی، تولید هواپیمای نظامی و قهوههای بینظیر مواجه میشوید.
این کشور با مدیریتی عملگرا و رشدی سریع، توانسته است بحرانهای اقتصادی و اجتماعی را پشتسر گذاشته و اکنون با جمعیتی بیش از 200 میلیون نفر و برخورداری از منابع طبیعی و معدنی سرشار، به هشتمین قدرت اقتصادی دنیا و اولین اقتصاد بزرگ در آمریکای جنوبی تبدیل شود. همه این رخدادها در کمتر از 40 سال و با مدیریت سکان داران این کشور اتفاق افتاد و به همین علت برزیل یک الگوی مناسب برای کشورهای در حال توسعه است.
برزیل امروزه در دسته موفقترین کشورها در حوزه کاهش یا رفع فقر قرار گرفته و مردم از سیاستهای توسعه اقتصادی دولت بهرهمند میشوند. این روش دسترسی به رشد اقتصادی، توسط نظریهپردازان به رشد فقرزدا معروف شده که مهمترین نتایج آن، کاهش فاصلههای طبقاتی و نابرابری در اقتصاد است.
کشور برزیل یک نمونه خوب برای نفی این سوال است که آیا جغرافیا از عوامل اصلی در فقر یک کشور محسوب میشود؟ در آمریکای جنوبی تعداد کشورهای عقبمانده در اقتصاد زیاد است اما با این حال شاهد رشد مستمر و افزایشی در اقتصاد این کشور هستیم. طرحهای جامع برداشت که با حمایت و توسعه دولت برزیل همراه شد، یک رکورد را از ثروت در بخشهای کشاورزی و دامداری در برزیل ثبت کرد.
اطلاعات شرکت ملی عرضه غذایی برزیل و همچنین بانک مرکزی این کشور به همراه مؤسسه آمار و جغرافیا نشان میدهند که حوزه کشاورزی پربارترین بخش اقتصادی این کشور را تشکیل داده است. در این بخش بدون افزایش در هزینههای عمومی و با همان مساحت زمین، تولیدات بیشتری را شاهد بودند.
در نتیجه این کار کشور برزیل در بالاترین رتبه بهرهوری، در بین پربارترین کشاورزیهای کل جهان قرار میگیرد تا جایی که از قدرتهای بزرگ اقتصادی جهان نیز فراتر میرود. در یک فهرست که توسط وزارتخانههای کشاورزی در ایالات متحده و برزیل منتشر شده است، برزیل در صدر قرار میگیرد و سپس به ترتیب چین، شیلی، ژاپن، آرژانتین، اندونزی، آمریکا و مکزیک در ردههای بعدی قرار دارند.
در بخش صادرات، محصولات کشاورزی و دامی برزیلی در جهان در رتبههای بالا قرار دارد به نحوی که این صادرات بیش از 4 میلیون تن در سال برای برزیل و در حدود سه میلیون تن برای ایالات متحده است.
سخن پایانی
در برآوردهای دولتی و تحقیقات کشاورزی در برزیل، این کشور در رده بالاترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان پروتئین دامی در جهان قرار گرفته به ویژه در تولیدات مرغی کشورهای برزیل و آمریکا به عنوان برترین تولیدکنندگان در جهان با یکدیگر رقابت دارند.
در این میان شرکتهایی بینالمللی با حضور در اقتصاد بینالمللی به سرمایهگذاری مشغول هستند و شما با خیالی راحت میتوانید توسط آنها در اقتصاد یک سرمایهگذاری کم ریسک داشته باشید. کمپانی وارداتی و صادراتی وانیکس در این راه میتواند به شما کمک کند.
این شرکت با تجربه و به کارگیری افرادی متخصص در حوزه واردات کالا از مبدا چین و امارات متحده عربی آماده ارائه خدمات در سطح بینالمللی به شما عزیزان در زمینههای یاد شده است. شما صاحبان سرمایه جهت سرمایهگذاری و واردات هر نوع کالا، برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره در این حوزه، توسط راههای ارتباطی با متخصصان و کارشناسان این مجموعه در تماس باشید و از مشاورههای این شرکت بهرهمند شوید.