در چند سال اخیر طالبان بر این کشور حکومت پیدا کردهاند و اقتصاد افغانستان را رو به زوال بردهاند اما همواره بخشهای مختلف این کشور به عنوان بازویی قدرتمند میتوانند رشد اقتصادی در افغانستان را افزایش دهند و فرار چهرههای مهم اقتصادی را نیز به حداقل برسانند. ما در ادامه این مطلب میخواهیم بدانیم که اقتصاد افغانستان چگونه است. با ما در وانیکس (شرکت بازرگانی واردات و صادرات) همراه باشید.
کلیاتی از اقتصاد افغانستان
واحد پولی افغانستان، افغانی است و سازمانهای بزرگ تجاری مثل سازمان eco، سازمان جهانی تجارت و اتحادیه منطقهای کشورهای اروپایی در این کشور وجود دارند. هم اکنون حدود ۱۴۴۵۰۲۲۴ نیروی کار در بخشهای مختلف مثل کشاورزی، صنعت، دامداری و … فعالیت دارند که ۴۴ درصد از این نیروها به زراعت اشتغال دارند، ۱۸ درصد در عرصه صنعت فعال هستند و ۳۷ درصد نیز در زمینه خدمات فعالیت میکنند. به طور کلی کشور افغانستان کالاهای صادراتی خود را به هند، پاکستان، ایران، عراق و ترکیه صادر میکند و از این طریق هم به سود هنگفتی دست پیدا میکند. از سوی دیگر، این کشور در زمینه واردات با کشورهایی مثل چین، ایران، ترکیه، قزاقستان، مالزی و ازبکستان در ارتباط است.
اصلیترین کالاهای صادراتی این کشور را کالاهایی همچون مغزها، قالی افغانی، پنبه، پوست و گیاهان طبی تشکیل میدهند و اصلیترین کالاهای وارداتی افغانستان را ماشین، غذا، انواع کالا، پارچه و مواردی از این قبیل در بر میگیرند. ارتباطات تجاری افغانستان با سایر کشورها، ارتباطاتی سالم هستند.
نرخ بیکاری در افغانستان
اگرچه افغانستان بیش از یک تریلیون ذخایر کشف نشده را در خود جای داده است اما توسعه یافتگی اقتصاد این کشور چندان مطلوب نیست. نرخ بیکاری در این کشور در سالهای اخیر به ۲۴ درصد رسیده است.امروزه نیمی از جمعیت افغانستان زیر خط فقر هستند و همین باعث شده است که با توسعه طلبی و برای رفاه اقتصادی به کشورهای همسایه مثل ایران یا ترکیه مهاجرت کنند. علاوه بر این، بسیاری از بیکاران افعانستانی به دلیل این که نمیتوانند لازمههای معیشتی خود را تامین کنند، به قاچاقچیان و گروهکهای تروریستی کشورهای قدرتمند میپیوندند و شرارت میکنند.
کشاورزی در افغانستان
همان طور که گفتیم حدود ۴۴ درصد از کل جمعیت شاغل افغانستان به زراعت مشغول هستند. در سال ۲۰۱۸ افغانستانیها موفق به تولید ۳ میلیون تن گندم، ۵۹۱ هزار تن سبزی، ۹۸۴ هزار تن انگور و مقادیر زیادی از پیاز، ذرت، سیب و خربزه شدند. تا جایی که با صادر کردن این محصولات به سایر کشورها سود زیادی را هم به دست آوردند.
اصلیترین محصولات کشاورزی افعانستان را محصولاتی مثل گندم و جو تشکیل میدهند. این محصولات تقریبا در تمامی نقاط افغانستان کشت میشوند. استانهای غربی و شمالی افغانستان نیز معروف به پسته هستند چرا که با توجه به آب و هوای این مناطق، پسته به خوبی در آنجا رشد میکند.
دامداری در افغانستان
یکی دیگر از بازوهای اقتصادی کشور افغانستان را صنعت دامداری تشکیل میدهد. عمدهترین دام در این کشور بز، گوسفند و گاو است که از گوشت آنها برای تهیه غذا استفاده میشود.
امروزه با توجه به مدرن شدن دستگاههای صنعتی در این کشور، محیطهایی نیز برای پرورش پرندگان تدارک دیده شدهاند. یکی از مهمترین دلایلی که باعث رشد دامداری در کشور افغانستان شده است این است که زمینهای زیادی برای چرای دام وجود دارند. بنابراین هیچ دغدغهای از بابت تهیه خوراک دام وجود ندارد.
تجارت در افغانستان
بخش دیگری از اقتصاد افغانستان را تجارت تشکیل میدهد. به طور کلی عمدهترین راههای ارتباطی افغانستان با سایر کشورها، راههای زمینی هستند که سر تا سر افغانستان را پوشش دهی کردهاند. اتاق تجارت افغانستان نهادی کاملا مستقل است که زیر نظر افراد غیر دولتی اداره میشود. پس شما میتوانید بدون توجه به وضعیت تورم چهار درصدی این کشور، به تجارت کالا با افغانیها بپردازید.
امروزه تاجران و افراد ثروتمند با سرمایه گذاری در بخشهای مختلف تجاری در افغانستان، رونق اقتصادی را برای این کشور فراهم کردهاند و از همه جالبتر این که خود نیز به سود بالایی رسیدهاند. افغانستان از طریق راههای هوایی با هند نیز ارتباطات تجاری برقرار میکند و از این طریق نامی ماندگار در تجارت بین الملل را از خود بر جای گذاشته است.
بودجه ملی در افغانستان
بودجه ملی افغانستان به دو نوع بودجه عادی و بودجه اکتشافی تقسیم میشود. بودجه اکتشافی به بودجهای گفته میشود که برای بهبود خدمات و بهبود کالاهای تولید شده به صنایع مختلف اعطا میشود. بودجه عادی نیز همان بودجه سالیانهای است که افغانستان برای آموزش و پرورش، درمان، بهداشت و مواردی از این قبیل در نظر میگیرد.
راه حل مشکلات کشور افغانستان
از آنجایی که مشکلات اقتصادی افغانستان بسیار زیاد است و همین باعث شده است که رفته از زندگی تبعه این کشور سال شود، یک سری راه حل برای بهبود اوضاع اقتصادی در این کشور ارائه شدهاند. امروزه سازمان ملل مدعی شده است که از افغانستانیها در عرصههای اقتصادی حمایت میکند و کمکهای مالی به آنها میدهد. همچنین تشویق سرمایه گذاران به خرید سهامهای این کشور باعث شده است که افغانستان از نظر اقتصادی کمی پیشرفت کند. آمریکا هم اعلام کرده است که تحریمهای اعمال شده بر افغانستان را کاهش میدهد تا این کشور بتواند رفاه اقتصادی را تجربه کند.
تجارتی به عیب و نقص با شرکت بازرگانی وانیکس
بسیاری از افرادی که میخواهند با کشورهای مختلف روابط اقتصادی و تجاری برقرار کنند باید از شرایط اقتصادی آن کشور مطلع باشند. کشور افغانستان هم یکی از همین کشورها به شمار میآید که در حال توسعه است اما از نظر اقتصادی کمی ضعیف عمل کرده است.
این کشور عمدهی بودجه سالانه خود را از راه کشاورزی به دست میآورد اما در کنار کشاورزی به صنعت و دامداری نیز توجه کرده است. همچنین کمک تاجران و افراد ثروتمند به این کشور باعث بهبود رفاه اقتصادی در افغانستان شده است. شما میتوانید تمامی ابهامات خود را در این زمینه به کمک وانیکس برطرف کنید. پس همین حالا با ما در تماس باشید.